shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 26. týden 2021

Z českých rádií znějí nejčastěji Coldplay, albový žebříček ovládla Olivia Rodrigo

Vydáno: 08.07.2021 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Dave Meyers

Změnu na nejvyšší příčce hlásí tento týden jak rádiová, tak albová hitparáda. Zatímco Coldplay triumfují v tuzemském éteru s "Higher Power" poprvé, Olivia Rodrigo navazuje s debutovou deskou "Sour" na prvenství z konce května. O nejvýše umístěné novinky se postarali v rádiích Kryštof a v albech Ben Cristovao.

Coldplay - Higher Power
© Warner Music
RÁDIA - Coldplay přebírají vedení po třítýdenním kralování Imagine Dragons a jejich songu "Follow You". S rozjuchanou písní "Higher Power" se Chris Martin & spol. propracovali do čela poměrně rychle, konkrétně za sedm týdnů. Kromě České republiky už zvítězili také v Belgii, ovšem doma ve Velké Británii se podívali jen na dvanáctku a v USA byli nejvýše třiapadesátí. Podle zpěváka je singl "o snaze najít v každém z nás astronauta, tedy osobu, která může dokázat úžasné věci".

Polepšila si také Miley Cyrus, s baladou "Angels Like You" jí nově patří stříbrná příčka. Zpěvačka tím o stupínek překonává nejlepší výsledek loňského singlu "Midnight Sky". Oba kousky pocházejí z její zatím poslední studiovky "Plastic Hearts", kterou jsme v naší tradiční výroční anketě vyhodnotili jako "nejlepší zahraniční album roku 2020".

Rovněž Joel Corry, David Guetta a Raye, kteří se všichni sešli v songu "Bed", si trojkou posouvají dosavadní maximum. Prvně jmenovaný britský producent loni dokonce českému éteru vévodil s hitem "Head & Heart". Podaří se mu na tento triumf navázat? Moudřejší budeme v následujících týdnech.

Imagine Dragons se z první příčky propadli až na čtvrtou, top pětku uzavírají Nathan Evans, 220 KID a Billen Ted s námořnickou hymnou "Wellerman". Nejhranější domácí skladbu mají na svědomí Mirai, kteří s "I přes to všechno" po šestatřiceti kolech bodují stále vysoko, konkrétně na šestce.

A vysoko, na patnáctém místě, odstartovala podle předpokladů také novinka od skupiny Kryštof. "Halywůd" láká na stejnojmenné album, které havířovská parta vydá na podzim. O letitou, stabilní přízeň dramaturgů se zatím zřejmě bát nemusí, reakce fanoušků jsou ovšem spíše rozpačité.

Čtyřicátou třetí řádku si zabrala Pink se svou dcerou Willow Sage Hart. Singl "Cover Me In Sunshine" vyšel už v únoru a někteří ho dnes označují za "tu otravnou písničku z instagramových storíček".

Katy Perry se s "Electric", skladbou vydanou ke čtvrtstoletí Pokémonů, umístila jako čtyřicátá osmá nejpřehrávanější. Poslední novinku obstarali Marshmello a Jonas Brothers - jejich spolupráci "Leave Before You Love Me" patří devadesátá pátá příčka.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Coldplay - Higher Power
  2. Miley Cyrus - Angels Like You
  3. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  4. Imagine Dragons - Follow You
  5. Nathan Evans & 220 KID & Billen Ted - Wellerman
  6. Mirai - I přes to všechno
  7. O5 a Radeček - Bra3
  8. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  9. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  10. Jelen - Ještě jednu noc


Olivia Rodrigo - Sour
© Olivia Rodrigo
ALBA - Debutovala na první příčce, v dalších čtyřech týdnech pak pokaždé obsadila stříbrný post. Ve svém šestém kole se však Olivia Rodrigo vrací do čela hitparády. Teprve osmnáctiletá zpěvačka se s písněmi ze své albové prvotiny "Sour" drží v playlistech fanoušků, a to nejen u nás, ale i ve světě. Vypadá to, že rok 2021 svou novou popovou hvězdu (nebo alespoň sezónní hvězdičku) již našel.

Na dvojku ustoupil minule vítězný Robin Zoot s nahrávkou "Robby Trouble". Bronzový stupínek zůstává beze změny již několik týdnů, stále na něm setrvávají italští Måneskin s "Teatro d'Ira - Vol. I". Vedle toho si rockeři z Říma, kteří v květnu oslnili diváky Eurovize, hlídají první dvě příčky žebříčku digitálních singlů.

Na dalších místech top desítky se nestalo nic pozoruhodného. Čtvrtý Ca$hanova Bulhar se jako "Romeo" ze svého postavení nepohnul a všichni ostatní příslušníci elitní společnosti získali shodně jednu pozici k dobru. Tyto kosmetické změny jsou zapříčiněny propadem německých Helloween, jejichž eponymní album si z pětky pohoršilo na devatenáctku.

První z novinek najdeme na čtrnáctém místě. Ben Cristovao nahrál nové EP "JENTAK" s producentem Filipem Vlčkem a zapojil i celou svou kapelu. "Věřím, že tohle dílo zvedne spoustu obočí a hlavně udělá radost všem, které jsme prostřednictvím JENTAK sessions bezmála půl roku navnazovali," uvedl zpěvák.

Jako dvaadvacátý začíná Konex, zástupce slovenského rapu, s titulem "Supernova". Ve výčtu interpretových hostů najdete jména jako Separ, Majk Spirit, Sergei Barracuda nebo Stein27.

Soundtrack k muzikálu "Elefantazie", který vypráví o životě tělesně handicapovaného muže na konci devatenáctého století, si zapisuje padesáté první umístění. Dodejme, že do hlavní role představení režiséra Davida Drábka v pražském Divadle ABC byli obsazeni Tomáš Klus a Tomáš Havlínek.

Top 10 - alba:
  1. Olivia Rodrigo - Sour
  2. Robin Zoot - Robby Trouble
  3. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  4. Ca$hanova Bulhar - Romeo
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Ektor - Original

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na koncertech kondomy a nouzové pilulky zdarma. Olivia Rodrigo podporuje potraty (16.03.2024 10:55)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Rekordmanka Raye je britskou skladatelkou roku (01.03.2024 12:48)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen Karel Gott AC/DC Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu