shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2021 - od St. Vincent přes Morcheebu po The Black Keys

Nové desky 19/2021 - od St. Vincent přes Morcheebu po The Black Keys

Vydáno: 18.05.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Zackery Michael

Opět tu máme velmi pestrý týden s lehce alternativní St. Vincent, bluesovými The Black Keys, australskou popovou divou Deltou Goodrem, triphopovou Morcheebou, countryovým bardem Alanem Jacksonem, rapperem J. Colem, rockerem Mylesem Kennedym, tanečními Cash Cash, slovenskými I.M.T.Smile a progresivními rockery Frost*.

V pátek 14. května vyšly tyto nové tituly:

St. Vincent - Daddy's Home
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop rock / soul / funk

St. Vincent - Daddy's Home
"Daddy's Home" je šesté studiové album americké muzikantky Annie Erin Clark, známé jako St. Vincent. Inspirací jí bylo propuštění jejího otce z vězení na konci roku 2019. Nahrávku produkovala - stejně jako předchozí "Masseduction" (2017) - sama Annie po boku Jacka Antonoffa. Výsledek se zvukově opírá o barvitou newyorskou hudební paletu první poloviny sedmdesátých let. Už od 5. března kolekci propaguje první singl "Pay Your Way in Pain", na zpěvaččině YouTube najdete vedle něj i jen několik dnů starý klip k písni "Down".


The Black Keys - Delta Kream
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: garage blues rock

The Black Keys - Delta Kream
The Black Keys jsou zpět, a to hned ve více směrech. Jednak s novou hudbou, jednak také s blues rockem. Jejich desáté album "Delta Kream" vzniklo vlastně velmi lehce - po skončení Let's Rock tour s pouze malým plánováním a bez výrazného zkoušení bylo hotovo za deset hodin, během dvou odpolední v nashvillských Easy Eye Sound. Dan Auerbach a Patrick Carney se rozhodli, že jedenácti písničkami vzdají hold dalším bluesovým hudebníkům, a pro tento záměr si k sobě přizvali i muzikanty, kteří s nimi měli možnost hrát. Pět z nich tak patří do repertoáru Juniora Kimbrougha, kterého reprezentoval basista Eric Deaton, a dvě skladby hrával R. L. Burnside, z jehož kapely trojici doplnil kytarista Kenny Brown. Zbytek původně hrávali Big Joe Williams, John Lee Hooker, Mississippi Fred McDowell a Ranie Burnette. Ukázky z této poměrně syrové nahrávky poslouchejte na webu vydavatelství Nonesuch.


Delta Goodrem - Bridge Over Troubled Dreams
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Delta Goodrem - Bridge Over Troubled Dreams
Nebudeme-li počítat loňskou vánoční kolekci "Only Santa Knows", čekali fanoušci Delty Goodrem na její šestou řadovku pět let. Australští příznivci ji pochopitelně mohli vídat na televizní obrazovce coby porotkyni tamní verze The Voice, ovšem v letošní řadě ji vystřídali jiní, a jak to tak vypadá, šestatřicetiletá hvězda se bude plně věnovat propagaci svého nového alba "Bridge Over Troubled Dreams". V poměrně úzkém kruhu spolupracovníků, kterými byli její přítel Matthew Copley, Mark Rankin (Adele, Queens Of The Stone Age) a Marla Altschuler, připravila jedenáct osobně laděných songů. Pochopitelně mezi nimi nechybí popové klavírní balady, ovšem navštívíte-li její YouTube, dočkáte se i energických skladeb, pocty Eltonovi Johnovi i třeba folk-rockové písně.


Morcheeba - Blackest Blue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Morcheeba - Blackest Blue
S desátou studiovou deskou přichází na scénu britská formace Morcheeba. Ačkoliv uplynulý rok znamenal pro řadu hudebníků (a samozřejmě i fanoušků) "koncertní hladovku", zrovna osazenstvo Morcheeby pauzu využilo pro vyladění nových skladeb na úplné maximum: "Nebyl takový tlak a mohli jsme všemu dát potřebný čas," uvedla vokalistka a nositelka sametového hlasu Skye Edwards. Její kolega Paul Godfrey ji doplňuje: "Bylo to vůbec poprvé od dob, kdy jsem byl ještě teenagerem, co jsem strávil rok bez koncertů a užíval jsem si ten klid, byť mi chybělo hraní na kytaru a křižovat svět...". Výsledkem je rafinované desetiskladbové album, spojující předchozí inkarnace a zvuk kapely - jako je downbeat, chillout, electropop a soul - do jedné kompaktní desky, vycházející z duše skupiny. Texty jsou primárně zaměřeny na pozitivitu a překonávání osobních nepřízní osudu. Ochutnávku v podobě singlu "Sounds Of Blue" i dalších kousků najdete na YouTube.


Cash Cash - Say It Like You Feel It
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / dance pop

Cash Cash - Say It Like You Feel It
Americké Cash Cash jsme dosud zaznamenávali spíše okrajově, ačkoli již spolupracovali s kdekým včetně Bebe Rexhy, Pink, Capital Cities, Kelly Clarkson, Katy Perry, Bruna Marse nebo Icona Pop. Možná se to změní s jejich pátým albem "Say It Like You Feel It", které přichází pět let po předchůdci "Blood, Sweat & 3 Years". Trio pro něj sbíralo songy již od roku 2017, takže není divu, že jich nakonec na kolekci najdete osmnáct a v nich spoustu více či méně známých hostů. Těmi jsou Wiz Khalifa, Lukas Graham, Phoebe Ryan, Abir, Harloe, Tayler Buono, Wrabel, Dashboard Confessional, Brandon Colbein, Violet Days, Nasri z MAGIC!, Georgia Ku, Conor Maynard, Alex Newell, Rozes, Laura White a Nikki Vianna. Chcete-li vstoupit do léta tanečně naladění, zamiřte na YouTube Cash Cash.


Juliana Hatfield - Blood
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / nezávislý rock

Juliana Hatfield - Blood
Americká kytaristka a zpěvačka Juliana Hatfield natáčela své devatenácté album pojmenované "Blood" u sebe doma v Massachusetts. Dle jejích slov jsou nové písně reakcí na to, jak vážně a negativně ovlivnily poslední čtyři roky spoustu lidí, včetně ní samotné. Na druhou stranu dodává, že není třeba se poslechu bát, že jde o veselé a zábavné songy. Jako první vlaštovka vylétla z hnízda upozornit na vydání kolekce skladba "Moutful Of Blood", následovala ji "Gorgon". Pravdivost Julianiných slov si můžete ověřit na jejím YouTube profilu.


Myles Kennedy - The Ides Of March
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Myles Kennedy - The Ides Of March
Velké očekávání vzbuzovalo vydání druhé sólovky skvělého kytaristy a zpěváka Mylese Kennedyho (Alter Bridge, Slash, The Conspirators). Nyní po měsíčním odkladu vychází, jmenuje se "The Ides Of March" a hlásí návrat ke kytarovému zvuku. Příběh jejího vzniku je velmi podobný těm ostatním, které letos v této rubrice čteme: nečekané časové okno, které vzniklo předčasně ukončeným turné s Alter Bridge, umožnilo Kennedymu psát v zásadě šest měsíců, den co den. Album pak natáčel na Floridě společně s bubenicí a kamarádkou Ziou Uddinou a basistou Timem Tournierem. Jak se to Mylesovi povedlo a nakolik se odklonil od svého debutu, můžete posoudit na jeho YouTube.


I.M.T.Smile - Srdce, rozum, blvd
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

I.M.T. Smile
Oblíbená slovenská formace I.M.T.Smile vydává nové album. Jmenuje se "Srdce, rozum, blvd" a momentálně ho v hitparádách propaguje úspěšný singl "Miesto", v němž hostuje Ben Cristovao. Mimo něj se na nahrávce představí také Winston Reedy v kousku "Peaceful Village" nebo Nela Pocisková ve skladbě "Dážď", hned ve dvou hitech - "Navždy" a "Príliš osobná známosť" - pak uslyšíte Nikol Štíbrovou. Za audiovizuálními ukázkami zamiřte na YouTube skupiny.


EP

  • Jorja Smith - Be Right Back
    Osm písniček, ale pouze něco málo přes pětadvacet minut řadí "Be Right Back" spíše do škatulky minialb. Na svědomí ho má anglická neosoulová zpěvačka Jorja Smith, která si za svůj debut vysloužila před dvěma roky Brit Award a nominaci na Grammy na Nováčka roku. Nahrávku můžete poslouchat na jejím YouTube, a to včetně posledního singlu, v němž jí zahostoval Shaybo.
  • Daya - The Difference
    Americká zpěvačka, která se zapsala do hudebních análů spoluprací s The Chainsmokers v hitu "Don't Let Me Down", vydává po éře singlů ucelenější kolekci skladeb. Na své druhé EP "The Difference" jich umístila šest včetně remixu singlu "Bad Girl". Kam se se svým tanečním electropopem posunula, zjistíte na YouTube.
  • Rodrigo y Gabriela - Jazz
    Vloni si mexické kytarové duo Rodrigo y Gabriela vysloužilo Cenu Grammy, a tak není divu, že kuje železo, dokud je žhavé. Jak už napovídá název ípíčka, ve třech skladbách se pustili do jazzu. Jejich autory jsou Michael League, Astor Piazzolla a Kamasi Washington, v jedné z nich hudebníky doplnil do tria španělský mistr flamenga Vicente Amigo. Výsledek pánové sdílejí na svém bandcampu.
  • Per Wiberg - All Is Well In The Land Of The Living, But For The Rest Of Us… Lights Out
    Klávesák švédských progresivních metalistů Opeth a také člen stonermetalových Spiritual Beggars Per Wiberg připravuje na letošek nové album "All Is Well In The Land Of The Living" a první ochutnávkou je čtveřice songů, které první recenze popisují jako reminiscenci Stevena Wilsona a Nine Inch Nails. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na hudebníkově bandcampu.
  • Laura Escudé - Enoughness
    Americká umělkyně se proslavila zejména coby autorka koncertních vizuálů pro takové hvězdy jako Kanye West, Demi Lovato, Porter Robinson, Garbage či pro American Idol, působí ale také jako skladatelka, DJka a interpretka. Právě v této roli se představuje i na svém novém EP "Enoughness", pro nějž nahrála čtveřici elektronických kompozic. Prezentuje je rovněž na svém bandcampu.
  • Alaina Castillo - Parallel Universe Part 1
    Americká zpěvačka z Texasu byla i bez nominace jednou z účinkujících na letošních Latin Grammy Awards, a předznamenala tím svoji nahrávku "Parallel Universe Part 1" se sedmi písničkami, které jí pomáhal vytvořit Sam Roman aka RØMANS. Na výsledné kolekci se trochu vyhnuli latin popu, ostatně přesvědčte se na zpěvaččině YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Andy Bell - See My Friends: reedice EP "Plastic Bag" s remixy od Pye Cornerbandcamp
Caliban - Zeitgeister: devět krátkých kousků od metalcorových drsňáků z EssenuYouTube
Dillon Carmichael - Hot Beer: šest horkých country songů k pivuYouTube


Alan Jackson - Where Have You Gone
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční country

Alan Jackson - Where Have You Gone
Alan Jackson se po posledním albu "Angels And Alcohol" z roku 2015 odmlčel, jeho návrat je tak fanoušky tradičního pojetí country již nadmíru očekávaný. Jeden z nejvýraznějších žánrových zpěváků devadesátých let jim delší čekání vynahrazuje hned jednadvaceti písničkami, které vycházejí pod názvem "Where Have You Gone". Většinu z nich napsal sám a najdete mezi nimi i několik velmi osobních songů - dvě skladby například napsal na svatby svých dcer, jednou se pak loučil se svojí matkou. Část z nich již nahrál na své YouTube.


J. Cole - The Off-Season
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

J. Cole - The Off-Season
Americký rapper J. Cole má na příští měsíce velké plány. Chystá mixtape "It's A Boy", desku "The Fall Off" a nyní vydává album "The Off-Season". Na něj zařadil celkem dvanáct tracků, s jejichž produkcí mu vypomohli Boi-1da, Coleman, T-Minus, Timbaland, Frank Dukes, DJ Dahi a DrtWrk. Mezi hosty pak najdete jména jako Diddy, Bas, 6lack, Lil Baby, Morray a 21Savage. Autor své nové dílo sdílí na YouTube.


Paul Weller - Fat Pop (Volume 1)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / indie rock / punk

Paul Weller - Fat Pop (Volume 1)
The Modfather Paul Weller vydává novou kolekci s názvem "Fat Pop (Volume 1)". Britský muzikant svým posluchačům přináší dvanáct nových songů, které umně mixují několik hudebních stylů od rocku přes psychedeliku, punk až po elektroniku. Zdá se, jako by je autor vhodil do šejkru, zatřásl s ním a vysypal popové melodie. To vše dělal s vědomím, aby každá z písní mohla samostatně stát jako singl. První ochutnávky jsou na Paulově YouTube profilu , mezi nimi i duet s Noelem Gallagherem "Glad Times".


Sunbomb (Feat. Tracii Guns And Michael Sweet) - Evil And Divine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Sunbomb (Feat. Tracii Guns And Michael Sweet) - Evil And Divine
Metalovou hudební scénu obohatí nový projekt. Stojí za ním Tracii Guns z L.A. Guns a Michael Sweet ze Stryper. Pánové své nejmladší dítko pojmenovali Sunbomb a debutová nahrávka dostala titul "Evil And Divine". Koho novinka potěší? Především milovníky heavy metalu. Z rádií už můžete znát druhý singl "Life", přičemž nahrávka obsahuje dalších deset kousků. Pokud jste na skladbu v éteru doposud neměli štěstí, můžete to napravit na YouTube.com.


Unwed Sailor - Truth Or Consequences
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post rock / shoegaze

Unwed Sailor - Truth Or Consequences
Unwed Sailor je kapela ze Seattlu, která ve svých skladbách mistrně mixuje prvky post rocku, new age, new wave, ambientu, shoegaze a filmové hudby. Vytváří tak jedinečný svět zvukových barev. Její produkce je zaměřena většinou jen na instrumentální skladby a výjimkou není ani novinka "Truth Or Consequences". Hlavním singlem se stala skladba "Blitz", která svými kytarovými linkami evokuje skupiny jako The Cure či The Smiths, což nakonec můžete posoudit sami, zamíříte-li na YouTube.


Benito Gonzalez - Sing To The World
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Benito Gonzalez - Sing To The World
Původem venezuelský jazzový klavírista Benito Gonzalez, který v minulosti pracoval s Charliem McCoyem nebo i se slovenským saxofonistou Radovanem Tariškou, nahrál své druhé album v pozici lídra a ke spolupráci přilákal i několik hvězdných kolegů. Tím nejznámějším je bezesporu kontrabasista Christian McBride a k němu se připojili trumpetisté Nicholas Payton a Josh Evans, bubeníci Sasha Mashin a Jeff Tain Watts a v jedné skladbě McBridea zastoupil Essiet Okon Essiet. Co z jejich spolupráce vzešlo, zjistíte poslechem na bandcampu vydavatelství Rainy Days.


Tip týdne

Sons Of Kemet - Black To The Future
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / afrobeat / world music

Sons Of Kemet - Black To The Future
Britská skupina Sons Of Kemet získala za svoji poslední studiovku "Your ##Queen Is A Reptile" nominaci na Mercury Prize a nejen díky tomu jsme ji mohli vidět a slyšet na zatím posledním ročníku Colours Of Ostrava. Její lídr Shabaka Hutchings má tedy na co navazovat. Na albu "Black To The Future" se k němu a jeho formaci připojili ještě Joshua Idehen, Steve Williamson, Angel Bat Dawid, Moor Mother, Kojey Radical, Lianne La Havas, D Double E, Ife Ogunjobi, Nathaniel Cross, Cassie Kinoshi a Kebbi Williams. Výsledek můžete hodnotit třeba na YouTube.


George Ragan The Dead Son - The Abyss
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rapcore / moderní rock

George Ragan The Dead Son - The Abyss
Johnny 3 Tears, kterého dobře znají fanoušci rapcoru a kapely Hollywood Undead, vydává pod pseudonymem George Ragan The Dead Son svou debutovou nahrávku. Deska s titulem "The Abyss" obsahuje deset kousků a je - dle slov autora - velice dlouhodobým dílem. "V podstatě jsem na ní pracoval celý život. Možná ne hudebně, ale ve svých poznámkách a po papírcích jsem ji psal odjakživa. Je to můj příběh, moje hledání v sobě samém a vše, co jsem našel," říká. Ukázky najdete na jeho profilu na YouTube.


Thalia - desAMORfosis
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop

Thalía - Desamorfosis
Mexická hvězda Thalia už u nás sice netrhá rekordy jako před lety, ovšem stále je hudebně velmi aktivní. Po loňském albu pro děti vydává aktuálně pro dospělé desku s názvem "desAMORfosis", kterou naplnila čtrnácti písničkami. A v některých z nich nezůstala sama. Doprovodili ji Maffio, Myke Towers, Mau y Ricky, Sofía Reyes, Farina a Banda MS. Na letní rytmy se můžete začít ladit na zpěvaččině YouTube.


The Steel Woods - All Of Your Stones
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / jižanský rock / americana

The Steel Woods - All Of Your Stones
The Steel Woods před čtyřmi roky Rolling Stone označil jako "countryovou kapelu, kterou musíte znát". K magazínu se připojili další publicisté, kteří jejich styl na pomezí jižanského rocku, country, americany a bluegrassu přirovnávají ke Greggu Allmanovi, Lucindě Williams či Lynyrd Skynyrd. Na počátku tohoto roku je ovšem postihla velká ztráta, když zemřel zakládající člen a kytarista Jason Cope. Podílel se i na jejich třetím albu "All Of Your Stones", které se zbytek skupiny rozhodl i tak vydat. V jedné z deseti skladeb hostuje i Ashley Monroe a vy je uslyšíte na YouTube formace.


Eric Bazilian - Bazilian
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Eric Bazilian - Bazilian
Americký zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista, aranžér a producent Eric Bazilian, známý především jako zakladatel rockové kapely The Hooters se odhodlal po dvaceti letech k natočení a vydání svého dalšího studiového alba. To pojmenoval velmi stroze "Bazilian". Zkušený matador nenechal nic náhodě a to, zda na něj posluchači nezapomněli, sondoval čtveřicí postupně vydaných singlů. Nová kolekce přináší deset průzračně rockových skladeb, které - podobně jako u mnoha vydávaných nahrávek v této době - nabízejí interpretův pohled na současné dění. Ukázky z alba a další Ericovy tvorby si můžete poslechnout na jeho YouTube profilu.


Frost* - Day And Age
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Frost* - Day And Age
Máte rádi tvorbu Stevena Wilsona či poslední počiny Genesis s jeho jmenovcem Rayem za mikrofonem? Pak je tvorba anglických progrockerů Frost* právě pro vás. Parta kolem klávesisty a zpěváka Jema Godfreye vydává po pěti letech svou čtvrtou studiovku. Stylově a kompozičně se na "Day And Age" vracejí ke skvělé prvotině "Milliontown" z roku 2006. Formace zredukovala sestavu na trio - bubeníka Cillinga Craiga nahradili coby hosté Kaz Rodriguez, Darby Todd a Pat Mastelotto. Osm nových kompozic přináší svěží závan progrockového vánku, který se v jednom okamžiku dokáže změnit v hotový uragán nápadů a melodických linek. Animovaný klip k titulní skladbě a další ukázky z novinky si můžete poslechnout na YouTube.


Jana Boušková - Má vlast / Smetana, Dvořák, Suk (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Jana Boušková - Má vlast / Smetana, Dvořák, Suk
Jana Boušková patří k nejvýraznějším harfenistkám na současné hudební scéně, což dokládá například vítězství v USA International Harp Competition, hostování na světových pódiích či pedagogická činnost na londýnské Royal College of Music a Royal Conservatory v Bruselu. Jak už název napovídá, sóloharfistka České filharmonie se rozhodla vzdát na své nové nahrávce hold nejslavnějším českým skladatelům. Jejich erbovní skladby přitom upravila pro sólovou harfu. Jaké konkrétní kompozice vybrala a jak je pojala, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Shaed - High Dive
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / indie pop

Shaed - High Dive
Americké electropopové trio vstoupilo na hudební scénu v roce 2011, a i když si samo vydalo tři ípíčka, výraznější posun přišel až se vstupem pod křídla vydavatelství Photo Finish. Zlomovým okamžikem bylo před třemi roky vydání ípíčka "Melt" s multiplatinovým hitem "Trampoline", v němž skupinu doplnil ZAYN. Díky tomu se pak Shaed dostali i na desku Stevea Aokiho, a to dokonce po boku Stinga. Nyní trojice vydává konečně své debutové album. Mezi třinácti songy najdete i zmíněný singl a také další spolupráci s Two Feat a Lewisem Del Marem. Poslouchat je můžete na YouTube.


V krátkosti

  • Matt Berry - The Blue Elephant
    Herce známého ze seriálu "I.T. Crowd" jsme vám coby muzikanta již představovali - naposled to bylo loni s albem "Phantom Birds". Jeho následovník přinese patnáct nových songů na pomezí psychedelické americany a alternativního folku, k poslechu jsou na Berryho bandcampu.
  • Blanck Mass - Mind Killler
    Člen droneové kapely Fuck Buttons vydává letos již svou druhou desku. Po únorové studiové "In Ferneaux" se nyní hlásí se živou nahrávkou, která pochází z jeho improvizačních streamů. Z důvodu vydání na vinylu ji i pro svůj bandcamp rozdělil do dvou částí.
  • Damien Jurado - The Monster Who Hated Pennsylvania
    Prakticky přesně po roce od vydání "What's New, Tomboy?" přichází americký písničkář s desítkou dalších songů. Poslouchejte na bandcampu vydavatelství Maraqopa Records.
  • Fightmilk - Contender
    Anglická indierocková formace v čele se zpěvačkou a kytaristkou Lily Rae po třech letech navazuje na svůj debut "Not With That Attitude". Čtrnáct čerstvých kousků nahrála na bandcamp.
  • Johnny Flynn & Robert Mcfarlane - Lost In The Cedar Wood
    Covidový lockdown zjevně přeje různým vysněným i dlouho plánovaným spolupracím. Jednou z nich je i ta mezi písničkářem a hercem Johnnym Flynnem a spisovatelem Robertem Mcfarlanem. Co společně upekli, zjistíte na YouTube.
  • Kirlian Camera - Cold Pills (Scarlet Gate Of Toxic Daybreak)
    Máte-li rádi elektronický darkwave, pak si jistě nenecháte ujít nové album italské formace, jíž vévodí zpěvačka Elena Alice Fossi. Spolu s kolegy připravila hned šestnáct skladeb, detaily najdete na bandcampu.
  • Kodak Black - Haitian Boy Kodak
    Americký rapper se svojí loňskou deskou "Bill Israel" nenavázal na platinový úspěch druhého CD "Dying To Live", a tak by si jistě rád spravil chuť alespoň novým mixtapem s osmičkou skladeb, které uslyšíte na jeho YouTube kanálu.
  • RY X & London Contemporary Orchestra - Live From The Royal Albert Hall
    Ry Cuming se po třech albech a jednom EP rozhodl, že nechá zaznamenat také jeden koncert. Volba padla na londýnskou Royal Albert Hall, kde ho doplnila London Contemporary Orchestra. Co se tam odehrálo, zjistíte na jeho webu.
  • Sarah Neufeld - Detritus
    Kanadská houslistka sice již není oficiální členkou Arcade Fire, ale stále s nimi koncertuje a nahrává. K tomu občas přihodí spolupráci s Bell Orchestra nebo sólovou desku, stejně jako v případě letošní kolekce sedmi kompozic, které sdílí na svém bandcampu.
  • The Chills - Scatterbrain
    Novozélandská formace svůj nový počin označuje jako kombinaci dream popu, indie popu, kytarového pop rocku a alternativy. Zda s nimi budete souhlasit, můžete zkoumat na jejich bandcampu.
  • Old Sea Brigade - Motivational Speaking
    Americký skladatel a producent Ben Cramer, který spolupracoval s Joseph či Julien Baker, se od roku prezentuje také sám. Pro své druhé album nahrál celkem dvanáct songů v indie-folk-rockovém duchu a část z nich uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Belvedere - Hindsight Is The Sixth Sense
    Kanadští punkeři po svém pět let starém návratu na scénu nahráli druhé album a ve třinácti písničkách přivítali i tři hosty, kterými jsou Roger Lima, Dylan Toews a Rody Walker. Nejen o ně se podělili na svém bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Ryan Downey - A Ton Of Colours: druhé album australského písničkářebandcamp
Fatima Al Qadiri - Medieval Femme:elektronická hudba z exotického Kuvajtubandcamp
Holly Macve - Not The Girl: folk country v podání anglické písničkářkybandcamp
Meishi Smile - Ressentiment: noise, J-pop, electronica a shoegaze v jednombandcamp
Riley Downing - Start It Over: sólovka člena The Deslondesbandcamp


Dále vychází:

Abysskvlt - Phur G. Yang
Aloa Input - Devil’s Diamond Memory Collection
Amxxr & Pete Rock - 21 Grams: Worth Its Weight In Soul
Ankhal - Anti Judas
Babe Rainbow - Changing Colours
Babyface Ray - Unf*ckwtiable Deluxe
Bala - Maleza
Bare Wire Son - Off Black
Before & Apace - The Denisovan
Bernth - Elevation
Bladee & Mechatok - Good Luck (Deluxe)
Cake Pop - Cake Pop 2
Carl Smith And The Natural Gas Company - Burnin’
Cory Williams - Bird Mouth
Count Pariah - Count Pariah
Crawling Manifest - Radical Absolution
Current Joys - Voyager
Dagar Gyil Ensemble Of Lawra - Dagara
Daniyel - 82
Denm - Slum Beach Denny
Djevel - Tanker Som Rir Natten
Dordeduh - Har
Eggvn - La Era De La Bestia
Ellise - Chaotic
Emmanuel Pahud - Beethoven
Eric Bazilian (Of The Hooters) - Bazilian
Erika Dohi - I, Castorpollux
Ethan Gold - Earth City 1: The Longing
Euro Gotit - 4Reign 4Ever
Fatma Said - El Nour
Francisco Del Pino - Decir
Gautier Capuçon - Emotions
Ghostlawns - Motorik Remixes
Grateful Dead - Road Trips Vol. 2 No. 3 - Wall Of Sound
Grave Miasma - Abyss Of Wrathful Deities
Great Dismal Swamp - Virginia
Grief Collector - En Delirium
Hedonihil - II
Changui - The Sounds Of Guntánamo
Ian Jane - Episode 5
Jack DeNicola - Act 1: Doomsday
Jax Diaries - Riverside Hotel
Jesse Terry - When We Wander
Johanna Samuels - Excelsior!
John Andrews & The Yawns - Cookbook
Kill The Giants - The Prophet
Kmru - Logue
Leider - A Fog Like Liars Loving
Levara - Levara
Liar Thief Bandit - Deadlights
Lil Skies - Unbothered (Deluxe)
Limewax - Untitled
Lindsay Ellyn - Queen Of Nothing
Link Protrudi And The Jaymen - The Best Of Link Potrudi And The Jaymen
Lionel Boy - Lionel Boy
Livingston - An Unlikely Origin Story
Lucienne Renaudin Vary - Piazzolla Stories
Mad Symphony - Mad Symphony
Magic Island - So Wrong
Maxine Funke - Seance
Michael Hearst - Songs For Unconventional Vehicles
Miljon - Don’t They Know (Digital Release)
Millie Turner - Eye Of The Storm
Mob Rich - Why No Why
Molosser - Appear
Mouth For War - Life Cast In Glass
Münchner Philharmoniker & Zubin Mehta - Haydn - Die Schöpfung
Nathalie Stutzmann - Contralto
Natik Awayez - Manbarani
Never Loved - Over It
New Bleach - Impressions
Night Heron - Instructions For The Night
Nikolaus Harnoncourt - Bach - Matthäus-Passion (Das Alte Werk)
Oldskull - Neither Hollow Of No Return
Osyron - Kingsbane: Deluxe Edition
Paris Texas - Boy Anonymous
Pinkfruit - Inflorescence
Psychonaut / Sâver - Emerald
Rachel Lark - Coming Soon: The Pandemic Sessions
Renaud Capuçon, Stephen Hough, London Symphony Orchestra, Simon Rattle - Edward Elgar - Violin Concerto,sonata
Roan Yellowthorn - Another Life
Rob St. John - Surface Tension
Roy Montgomery - That Best Forgotten Work
Různí - Impulse Records: Music, Message And The Moment
Různí - It’s So Easy (When You Know What You’re Doing) A Tribute To Ted Lucas
Různí - Kitsuné America: West Coast Edition
Různí - Songs For Charlie: Volume 1
S A R R A M - Albero
Sandhya - Innocent Monster
Sara Bug - Sara Bug
Scar Of The Sun - Inertia
Scott Matthews - N E W S K I N
Sculpture Club - Worth
Sebii - Vvblue
Seth - La Morsure Du Christ
Seventh Crystal - Delirium
Smol Data - Inconvenience Store
Solanum - Ruled By The Cruel
Soo Line Loons - Soo Line Loons
Sour Times - The 11Th Hour
Stacey - Saturn Return
Steve Goodman - It Sure Looked Good On Paper: The Steve Goodman Demos
Steve Miller - Steve Miller Band Live! Breaking Ground: August 3, 1977
Subterranean Masquerade - Mountain Fever
Sun Ra - Lanquidity (Definitive Edition)
Szaio - Obraz
Thbenj - Breaking All Th Rules
The Beaches - Future Lovers
The Deep Dark Woods - Changing Faces
The Ember, The Ash - Fixation
The Go-Go’s - God Bless The Go-Go’s (20th Anniversary Reissue)
The Lone Bellow - Half Moon Light (Deluxe)
The Silk War - Come Evening
Three-Layer Cake - Stove Top
Tomas Nordmark - Exit Ghosts
Vallendusk - Heralds Of Strife
Wolverine - A Darkened Sun
Wreche - All My Dreams Came True
Yrn Murk - Cranberry Ways
Zucchero - Inacustico D.O.C. & More
Zuli Jr. - Stop It God.

Vychází na vinylu:
Caliban - Zeitgeister
Crosby, Stills, Nash & Young - Deja Vu - 50th Anniversary
Current Joys - Voyager
Damien Jurado - The Monster Who Hated Pennsylvania
Del Amitri - Fatal Mistakes
Dordeduh - Har
Erika Dohi - I, Castorpollux
Fatima Al Qadiri - Medieval Femme
Fear Factory - Demanufacture
Fightmilk - Contender
Frost* - Day And Age
Holly Macve - Not The Girl
Johanna Samuels - Excelsior!
John Andrews & The Yawns - Cookbook
Juliana Hatfield - Blood
Kirlian Camera - Cold Pills (Scarlet Gate Of Toxic Daybreak)
Kmru - Logue
Leider - A Fog Like Liars Loving
Levara - Levara
Liar Thief Bandit - Deadlights
Matt Berry - The Blue Elephant
Maxine Funke - Seance
Modern Talking - In The Garden Of Venus
Modern Talking - In The Middle Of Nowhere
Morcheeba - Blackest Blue
Myles Kennedy - The Ides Of March
Natik Awayez - Manbarani
Never Loved - Over It
Old Sea Brigade - Motivational Speaking
Ost - Casino Royale
Paul Weller - Fat Pop
Pessimist - Cult Of Initiated (Vinyl Reissue)
Peter Lipa - Naspäť Na Stromy
Phoebe Bridgers - Copycat Killer (EP)
Psychonaut / Sâver - Emerald
Ray Charles - Genius Soul = Jazz
Riley Downing - Start It Over
Rob St. John - Surface Tension
Různí - Impulse Records
RY X & London Contemporary Orchestra - Live From The Royal Albert Hall
Ryan Downey - A Ton Of Colours
Sara Bug - Sara Bug
Sarah Neufeld - Detritus
Scar Of The Sun - Inertia
Seventh Crystal - Delirium
Shaed - High Dive
Solomun - Nobody Is Not Loved
Sonny Rollins - On Impulse! (Vinyl Reissue)
Sons Of Kemet - Black To The Future
Special Interest - Trust No Wave (Vinyl Reissue)
St. Vincent - Daddy's Home
Steve Miller Band - Live - Breaking Ground August 3 1977
Subterranean Masquerade - Mountain Fever
The Black Keys - Delta Kream
The Deep Dark Woods - Changing Faces
The Ember, The Ash - Fixation
The Chills - Scatterbrain
Tomas Nordmark - Exit Ghosts
Traffic - John Barleycorn Must Die
Traffic - Mr. Fantasy
Traffic - Shoot Out At The Fantasy Factory
Traffic - The Low Spark Of High Heeled Boys
Traffic - Traffic
Traffic - When The Eagle Flies
Unwed Sailor - Truth Or Consequences
Yoshi Wada - The Appointed Cloud (Vinyl Reissue)
Zucchero - Inacustico D.O.C. & More

EP:
Avalanche - Second Hand Band
Contour - Love Suite
Deekapz - Ensaio Sobre Você
Fanclubwallet - Hurt Is Boring
High Reeper / Hippie Death Cult - Doom Sessions Vol. 5
Joyce Santana - Nadie Se Salva
Kate Clover - Channel Zero
Kendra Sells - All In Your Head
Kipp Stone - Faygo Baby
Lsdxoxo - Dedicated 2 Disrespect
Mandrake Handshake - Shake The Hand That Feeds You
Maru - Blindfold
Nomon - Card Ii
Okey Dokey - Leaky Sealing
Prudence - Untitled
Sunset Lines - Home Anywhere
Thehxliday - The Most Beautiful Disaster

Reedice:
Mark Fry - Dreaming With Alice

NÁZORY
  • oprava (Filip, 18.05.2021 10:27) Reagovat

    Ad Benito Gonzalez: slovenský saxofonista se nejmenuje Radovan Tarabiška, ale Radovan Tariška.

    • Re: oprava (David Věžník, 18.05.2021 11:22) Reagovat

      Děkujeme za upozornění, opravili jsme.

      • Re: oprava (Filip, 19.05.2021 12:43) Reagovat

        Děkuji.

  • St.Vincent (Rado, 18.05.2021 12:34) Reagovat

    Nová St.Vincent je pre mňa momentálne album roka. Chce to recenziu.

    • Re: St.Vincent (Spravedlivý, 18.05.2021 13:14) Reagovat

      Rozhodně jeden z favoritů. Skvělá deska!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Audio: Hořící St. Vincent láká singlem "Broken Man" na další studiovku (03.03.2024 11:12)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: The Black Keys se v coveru "I Forgot To Be Your Lover" noří do soulu (19.02.2024 09:49)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu