shop.musicserver.cz
Nové desky 18/2021 - od Rag'n'Bone Mana přes Weezer po Vana Morrisona

Nové desky 18/2021 - od Rag'n'Bone Mana přes Weezer po Vana Morrisona

Vydáno: 11.05.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook Rag'n'Bone Man

Poměrně pestrá nabídka se tentokrát sešla v hudebních novinkách. Můžete se těšit na blues-soulového Rag'n'Bone Mana, folkovou Sarah Jarosz, popovou Bebe Rexhu, rockové Weezer, uměleckého Vana Morrisona, živák New Order, dreampopové Hooverphonic nebo ambientního Sujfana Stevense. Česko zastupují Floex a Tomáš Sýkora.

V pátek 7. května vyšly tyto nové tituly:

Rag'n'Bone Man - Life By Misadventure
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock / soul

Rag'n'Bone Man - Life By Misadventure
Rory Charles Graham aneb Rag'n'Bone Man na sebe strhl pozornost svým debutem "Humans" a především stejnojmenným singlem, k němuž posléze přidal další dva ("Skin" a spolupráci s Calvinem Harrisem "Giant"). Nyní ale už uzrál čas prezentovat se novou hudbou, a tak je tu album "Life By Misadventure". O něco delší čas na přípravu muzikant kompenzuje svým fanouškům patnáctkou písniček, které připravil společně s klavíristou své kapely Benem Jackson-Cookem a producentem Mikem Elizondem, jenž v minulosti spolupracoval například s 50 Centem, Eminemem, Twenty One Pilots, Carrie Underwood nebo Echosmith. V roli jediného hosta se v singlu "Anywhere Away From Here" blýskla Pink. Nejen ten uslyšíte na zpěvákově YouTube.


Hooverphonic - Hidden Stories
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop / alternativní pop

Hooverphonic - Hidden Stories
Belgičtí Hooverphonic prošli v posledním roce poměrně překotným vývojem. Byli vybráni, aby v Rotterdamu reprezentovali svou zemi na Eurovizi 2020. To s nimi měla ještě zpívat Luka Cruysberghs. Jak všichni víme, soutěž byla vloni zrušena. Na začátku listopadu kapelu navíc opustila i zpěvačka. Ještě ten den ovšem přišla zpráva, která musela potěšit všechny skalní fanoušky tria - po dvanácti letech se vrátila Geike Arnaert. S ní pak Hooverphonic připravili nejen novou písničku pro letošní ročník Eurovize "The Wrong Place", ale především celé album "Hidden Stories". Ke zmíněnému singlu na něm přibylo dalších devět skladeb. Část z nich uslyšíte na YouTube, a půjde-li vše dobře, tak i na říjnovém koncertě v Lucerna Music Baru.


Jack Ingram, Miranda Lambert, Jon Randall - The Marfa Tapes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / americana

Jack Ingram, Miranda Lambert, Jon Randall - The Marfa Tapes
Na albu "The Marfa Tapes" se spojili tři hudebníci, kteří u nás nejsou příliš známí. Do určité míry to neplatí o countryové zpěvačce a majitelce třech Grammy Mirandě Lambert, ovšem jejího kolegu Jacka Ingrama už bude znát málokdo a producenta Jona Randalla prakticky pouze fajnšmekři, a to i přes to, že spolupracuje s hudebníky, jako jsou Brad Paisley, Reba McEntire, Dierks Bentley, Blake Shelton nebo Maren Morris. Spolupráce těchto tří sahá do roku 2017, kdy společně napsali píseň "Tin Man", která si vysloužila nominaci na Grammy, CMA Awards i ACM Awards. Jejím pokračováním je dalších čtrnáct songů, které trio natočilo v texaském městečku Marfa, a pokud se zaposloucháte do ukázek na VEVU, zjistíte, že jsou oholené na kost a nahrané v poměrně syrovém duchu.


Weezer - Van Weezer
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Weezer - Van Weezer
Na svém kontě mají už čtrnáct studiových desek a umně balancují na pomezí moderního rocku a power popu. Řeč není o nikom jiném než o amerických Weezer. Jejich novinka "Van Weezer" vychází s ohledem na celosvětovou pandemii se zpožděním, i tak už můžete znát z rádií čtveřici singlů "The End of the Game", "Hero", "Beginning of the End" a "I Need Some of That". Včetně těchto písní obsahuje deska celkem deset kousků (na vinylu o dva víc), které u kritiků získaly spíše nadprůměrné ohodnocení. K prvnímu ze zmíněných singlů připravili hudebníci také videoklip a vy is ho můžete vychutnat na YouTube.com.


Sarah Jarosz - Blue Heron Suite
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / indie folk

Sarah Jarosz - Blue Heron Suite
Sarah Jarosz si letos připsala na své konto další Grammy za loňskou desku "World On The Ground" v kategorii nejlepší americana album a nyní, ani ne po roce, vydává další s názvem "Blue Heron Suite". Ovšem letošní kolekce je od té předchozí hodně odlišná. Její kořeny spadají do roku 2017, kdy americká hudebnice obdržela grant FreshGrass Composition, avšak na druhou stranu měla starosti o svou matku, která onemocněla rakovinou, její milovaný Port Aransas, kam s rodiči často jezdila na výlet, navíc zasáhl hurikán Harvey. Jedenáct písní tak odráží velmi osobní a emocionální vzpomínky na tyto výlety spojené se sledováním stoicky klidných volavek modrých, které nakonec daly album i jméno. Nikoho tedy nepřekvapí, že bluegrass i americana zůstaly tentokrát spíše v pozadí a daleko více prostoru dostal folk. Přesvědčit se můžete na bandcampu hudebnice.


Tony Joe White - Smoke From The Chimney
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Tony Joe White - Smoke From The Chimney
Posmrtné album legendárního skladatele a hudebníka Tonyho Joea Whitea "Smoke from the Chimney" přináší posluchačům jeho dříve neznámé domácí nahrávky. Jejich autor byl skvělým americkým uznávaným umělcem z Louisiany a vždy upřímně, pomocí stručných, přímých vět psal o tom, co cítil. Nikdy neskrýval bolest, radost ani touhu po svých slovech. Devět písní z archivu, které nyní vycházejí na zmíněné kolekci, jsou velmi osobním pokladem. Ne vždy dosahují nahrávky vydané po smrti interpreta kvalit jeho běžných řadových alb. "Kouř z komína" je jednou z výjimek potvrzujících pravidlo. Fanoušci zemitého Swamp blues rocku si zde přijdou na své. Ukázky najdete na YouTube.


Sufjan Stevens - Convocations
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Sufjan Stevens - Convocations
Americký hudebník Sufjan Stevens přichází s devátou studiovou deskou, respektive hned s pěti deskami. Nahrávka s titulem "Convocations" je odrazem uplynulého roku, a jak sám Stevens uvádí, je plná "nejistoty, izolace a ztráty". Vychází v pěti dílech, které představují pět stadií smutku. Jednotlivé části - "Meditations", "Lamentations", "Revelations", "Celebrations" a "Incantations" - Stevens vydával postupně od 8. dubna s týdenními rozestupy. Jako první singl vybral hudebník kousek "Meditation V". Ukázky najdete na jeho webu.


Van Morrison - Latest Record Project Volume I
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Van Morrison - Latest Record Project Volume I
Severoirský básník, skladatel a muzikant Van Morrison přichází se svým dvaačtyřicátým albem. Kolekce "Latest Record Project Volume I" je rozvržená do dvou stříbrných kotoučů a obsahuje dvacet osm skladeb napsaných během lockdownu. Pandemie každého nějakým způsobem ovlivnila. Ačkoli Van Morrison nikdy nechodil kolem horké kaše, na novince se vyzpíval z toho, co si o celé situaci a o lidech, podléhajících strachům, stádnosti a vládám, kteří toho všeho využívají, myslí. Svůj názor na tuto blues-rockovou kolekci si můžete udělat při poslechu ukázek na Van Morrisonově YouTube profilu .


Tip týdne

Tomáš Sýkora & SOČR - Songs For Orchestra (Animal Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / jazz / orchestrální hudba

Tomáš Sýkora & SOČR - Songs For Orchestra
Album "Songs For Orchestra" je dosud největším hudebním počinem jazzového klavíristy a skladatele Tomáše Sýkory. Přináší živou nahrávku z koncertu věnovaného poctě Karla Růžičky, jehož program Sýkora sestavil coby kurátor koncertní řady Symfonického orchestru Českého rozhlasu "Nové horizonty" propojující jazz s klasickou hudbou. Coby sólisté se k orchestru dále připojili saxofonista David Fárek, kontrabasista Tomáš Liška a bubeník Roman Vícha, Symfonický orchestr Českého rozhlasu vystupuje pod taktovkou Štěpánky Balcarové, která je známá především jako umělecká vedoucí bigbandu Concept Art Orchestra. Vedle vlastní suity "Hidden Songs" Tomáš Sýkora pro orchestr upravil také Růžičkovu "Lovebird" a "Celebration Blues" a také vybrané kompozice z posledního alba jeho syna "Grace And Gratitude". Proč by vám toto dílo nemělo uniknout, zjistíte na stránkách vydavatelství Animal Music.


Bebe Rexha - Better Mistakes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Bebe Rexha - Better Mistakes
Po třech letech navazuje Bebe Rexha na svůj debut "Expactions" albem "Better Mistakes". První singl "Baby, I'm Jealous" vypustila již vloni v říjnu, postupně k němu přidala další čtyři a na desce uzavřela celkový počet položek na třináct. Většinu z nich napsala opět společně producentem, který si říká Jussifer, dále s anglickým autorským týmem The Six a přidali se i další producenti alba Greg Kurstin, Burns či Jason Gill. Svojí troškou do mlýna přispěli i zpívající či rapující hosté Travis Barker, Doja Cat, Lunay, Rick Ross, Pink Sweats, Ty Dolla Sign, Trevor Daniel a Lil Uzi Vert. K tomu všemu si zpěvačka ještě vypůjčila fragmenty "Bohemian Rhapsody" od Queen a "That's Amore", již proslavil Dean Martin. Všechno to zabalila do popového balení s prvky taneční hudby, rapu a elektroniky. Lepší představu si uděláte na jejím YouTube profilu.


Lisa Gerrard & Jules Maxwell - Burn (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa / neoklasická hudba / new age

Lisa Gerrard & Jules Maxwell - Burn
V souvislosti s odkladem turné Dead Can Dance se krásnější polovina dua Lisa Gerrard rozhodla vydat sólové album. Na pomoc si přizvala člena koncertní sestavy Julese Maxwella. Správně by ovšem měli být na přebalu uvedení hudebníci tři, protože podstatnou část práce odvedl také producent a skladatel James Chapman, který vystupuje rovněž pod jménem Maps. Společně vytvořili sedm kompozic, na nichž se mísí elektronika, alternativa, filmová hudba a world music. Proč tento mix a pojetí někteří přirovnávají k rané tvorbě Vangelise, zjistíte na YouTube Lisy Gerrard.


New Order - Education, Entertainment, Recreation
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: new wave / synth pop / post punk

New Order - Education, Entertainment, Recreation
V roce 2018 vyjeli New Order po leech na turné, které se protáhlo až do začátku covidové pandemie. Koncertní šňůra zasáhla i Českou republiku a vy nyní budete moct na koncert ve Foru Karlín zavzpomínat díky albu "Education, Entertainment, Recreation". Má podtitul "Live In Alexandra Palace", a tím jasně odhaluje, kde záznam vznikl. V londýnském koncertním sále o maximální kapacitě deset tisíc diváků formace odehrála celkem jednadvacet skladeb, které najdete buď na CD, třech vinylech nebo také ve video podobě na Blu-ray. První ukázky muzikanti sdílejí na svém YouTube.


Floex - Papetura (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: scénická hudba / ambient

Floex - Papetura (Original Game Soundtrack)
Tomáš Dvořák se po albu s Tomem Hodgem a remixové podobě "Machinaria" vrací zpět s další sólovou scénickou hudbou. Tentokrát jeho skladatelského umu využil polský tvůrce známý jako Petums pro svoji hru "Papetura". Na desce ji Floex rozdělil do devíti skladeb, do dvou z nich si přizval na pomoc Tomáše Jamníka. Jak výsledek zní, zjistíte na Floexově bandcampu.


Mark Spiro - Traveling Cowboys
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický pop rock

Mark Spiro - Traveling Cowboys
Nová sólovka amerického skladatele a uznávaného producenta Marka Spira s názvem "Traveling Cowboys" vychází po roce od vydání bestofky kapely Frontiers, která byla poctou právě tomuto skvělému muzikantovi. Spiro opět pokračuje ve svém jedinečném stylu psaní písní, které vždy dělal velmi osobním a srdečným způsobem. Na novince zpívá především o životě, lásce, obětování, zlomených srdcích a všem mezi tím, přičemž vše halí do hladké, melodické rockové deky. S natáčením mu pomohli Tim Pierce a Gia Sky. Ve skladbě "7 Billion People" mu jako duetový partner sekunduje Julian Lennon. Ukázky z alba naleznete na YouTube.


Nancy Wilson - You And Me
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Nancy Wilson - You And Me
Jedna polovička z dua Heart Nancy Wilson vyplnila nucenou pauzu způsobenou pandemií prací na svém vůbec prvním sólovém albu. To vychází na jejím labelu Carry On Music s názvem "You And Me". Dvanáct položek obsahuje osm originálních písní a pozoruhodnou směs předělávek, na kterých spolu s hlavní protagonistkou hostující slavní muzikanti: "The Boxer" od dua Simon & Garfunkel ozdobil Sammy Hagar, "Party At The Angel Ballroom" zaujme silnou rytmickou sekci v podání Duffa McKagana z Guns N' Roses a Taylora Hawkinse z Foo Fighters. Nancy se svou domovskou kapelou natočila šestnáct alb, jichž se po celém světě prodalo více než třicet pět milionů kopií. Její debut tak představuje něco zvláštního, ostatně přesvědčte se na jejím YouTube kanálu.


The Mighty Mighty Bosstones - When God Was Great
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ska punk rock

The Mighty Mighty Bosstones - When God Was Great
Bostonští králové ska punku The Mighty Mighty Bosstones se vracejí s albem "When God Was Great". Byť tento styl neměl na růžích ustláno (pankači nad ním ohrnoval i nos a fanouškům ska či reggae zas vadila ona špinavost punku), platí tato kapela za výjimku - vydobyla si své místo na slunci a drží prapor žánru hrdě vzhůru. Na své jedenácté kolekci, která vychází po třech letech od předchozí, přináší patnáct optimisticky laděných písní, které jistě přinutí posluchače křepčit, jak se mu zlíbí. Jako poslední upoutávku před vydáním vlastní novinky vyšel skotačivý singl "The Killing Of Geordie (Part III)". Ten si společně s dalšími kousky můžete poslechnout na YouTube profilu této bandy.


Aly & AJ - A Touch Of The Beat Gets You Up On Your Feet Gets You Out And Then Into The Sun
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Aly & AJ - A Touch Of The Beat Gets You Up On Your Feet Gets You Out And Then Into The Sun
Je to už dlouhých čtrnáct let, kdy jsme vám v Nových deskách představovali sesterské duo Aly & AJ, které tehdy prorazilo svým hitem "Potential Breakup Song" z alba "Insomniatic". Pak se po dámách ovšem slehla zem, Alyson a Amanda Michalkovy chvíli působily pod jménem 78violet a znovu se pod tím původním objevily až v roce 2015. O dva roky později se fanoušci dočkali ípíčka "Ten Years" a za dva další druhého EP "Sanctuary". Nyní nastal čas na plnohodnotný comeback a děje se tak albem s velmi dlouhým názvem "A Touch Of The Beat Gets You Up On Your Feet Gets You Out And Then Into The Sun". Sestry pro něj připravily celkem dvanáct písniček, na kterých spolupracovaly například s někdejším členem Echosmith Jamiem Sierotou, Jorgeem Elbrechtem (Caroline Polachek, Ariel Pink), Johnnym Newmanem a především s producentem Yvesem Rothmanem, který má ve svém portfoliu hudebníky jako Freya Ridings, Overcoats, Nasty Cherry nebo Lawrence Rothman. Kam se posunuly, zjistíte na YouTube.


EP

  • Amy Wadge - Keeping Faith - Series 3
    Že neznáte Amy Wadge? Ji možná ne, ale její písničky určitě. Zpívá je totiž Ed Sheeran, Kylie Minogue, Mika, Thomas Rhett, Camila Cabello nebo Sheridan Smith. Aktuálně se ale prezentuje i sólově v sérii EP "Keeping Faith". Jak zní její třetí díl, zjistíte na webu písničkářky.
  • Tommy Emmanuel - Accomplice Series Volume 1
    Známý a oceňovaný kytarista Tommy Emmanuel rozjel nový hudební seriál a pro jeho první díl přichystal čtveřici instrumentálních skladeb, do nichž si jako hosty přizval své kolegy Roba Ickese a Treye Hensleyho. Co společnými silami vytvořili, uslyšíte na YouTube.
  • Pete Yorn - Rooftop (20 Years Of Musicforthemorningafter)
    Americký hudebník Pete Yorn se rozhodl, že čtveřicí songů připomene dvacetileté výročí svého debutu "musicforthemorningafter". Najdete mezi nimi dvě speciální živé verze z "Live at Y100", jednu streamovou covidovou a především nikdy nevydaný song "Rooftop". Sdílí je prostřednictvím svého YouTube.
  • Kosine - Truth Serum
    Marcos Palacios, člen producentského dua Da Internz, který vystupuje sólově pod jménem Kosine, pojal "Truth Serum" jako minialbum. Do dvaadvaceti minut totiž dokázal nacpat devět skladeb, v nichž mu hostovali Leon Thomas, Jeremih a Idris Elba. Některé z nich nahrál na YouTube.
  • Annie Hart - Everything Pale Blue
    Annie Hart budou znát především fanoušci synth-popových Au Revoir Simone, případně Aird, s nimiž také spolupracovala. Už čtyři roky se prezentuje také sólově v minimalistickém pojetí synth popu a v tomto duchu nahrála i čtveřici skladeb, jež uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Fickle Friends - Weird Years: Season 2
    Anglická indie popová formace si připravuje pole pro svoji druhou desku "Weird Years" a do jejího kontextu zasadili již druhou čtveřici skladeb včetně jedné, na níž spolupracoval Nightly. Uslyšíte je na jejich YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Saliva - Every Twenty Years: šest starých pecek v novém podáníYouTube
Mina Tindle - The LFO: šestice akustických verzí písní manželky Bryce Dessnerabandcamp
A Certain Ratio - ACR:EPA: čtveřice songů anglických post-punkerůbandcamp


Travis Tritt - Set In Stone
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Travis Tritt - Set In Stone
Poměrně dlouho nebylo slyšet o americkém coyuntryovém matadorovi Travisu Trittovi, když svoji poslední desku "The Calm After..." vydal v roce 2013. Nyní se ale vrací a comeback dostal název "Set In Stone". Společně s kolegy, jako jsou třeba Ashley Monroe, Brent Cobb, Adam Hood nebo Tim Montana pro něj složil a nahrál celkem jedenáct písniček, z nichž většinu uslyšíte na Trittově YouTube.


Tony Allen - There Is No End (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: afrobeat / experimentální jazz

Tony Allen - There Is No End
Je to prakticky na rok přesně, co nejen hudební svět opustil Tony Allen, o kterém Falle Kuti prohlásil, že nebýt jeho, afrobeat by vůbec neexistoval a Brian Eno ho označil za největšího bubeníka, který kdy žil. Není tedy divu, že jeho album "There Is No End" se stalo zároveň jakousi poctu hudebníků, které zasáhl obdobně. Svoji úctu mu v čtrnácti skladbách skládají Skepta, Ben Okri, Sampa The Great, Danny Brown JaH-Monte OGBON, Lava la Rue, T$unami811, Nate Bone, L'Orange, Solemn Brigham, NAH EETO, Koreatown Oddity, Zelooperz, Jeremiah Jae, Remi Kabaka Jr nebo Damon Albarn. Některé z nich uslyšíte i na Allenově YouTube.


Judy Collins - White Bird - Anthology Of Favorites
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Judy Collins - White Bird - Anthology Of Favorites
Americká folková legenda Judy Collins se rozhodla, že pro album "White Bird" vybere jedenáct svých nejoblíbenějších coververzí, které za svoji kariéru nahrála. Vedle známých skladeb jako "Both Sides Now", "Send In The Clowns" či "Blackbird" z alba věnovaného písním The Beatles, na desku zařadila i zbrusu nové verze "Chelsea Morning" Joni Mitchell, "Turn! Turn! Turn!" The Byrds, "I Think It’s Going To Rain Today!" Randy Newmana a albu dala jméno dosud nikdy nevydaná verze hitu sanfranciské hippie rockové skupiny It's A Beautiful Day. K dvaaosmdesátileté zpěvačce se navíc připojili i Stephen Stills, Willie Nelson a Joan Baez. Kompletní album uslyšíte na YouTube vydavatelství Cleopatra Records.


Kayak - Out Of This World
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický progresivní rock

Kayak - Out Of This World
Během své kariéry, která dosud trvala 48 let, se Kayak etablovali jako jedna z nejúspěšnějších holandských progresivních rockových kapel s loajální mezinárodní fanouškovskou základnou. Nyní přicházejí s novinkou "Out Of This World", které je jejich osmnáctým studiovým albem. Na něm se na ploše sedmdesáti minut nachází patnáct skladeb, které obsahují nový energický a rozmanitý materiál tolik typický pro tyto holandské mistry. Jako ochutnávku vypustila kapela titulní epickou skladbu, kterou si společně s dalšími ukázkami můžete poslechnout na YouTube kapely.


Dodie - Build A Problem
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop

Dodie - Build A Problem
Anglická písničkářka Dorothy Miranda Clark, která si říká jednoduše Dodie, vydala své první EP už v roce 2016, druhé 2017 a to třetí o dva roky později. Stále jsme ovšem čekali na její plnohodnotný debut, který byl několikrát odsunutý, nejprve kvůli pandemii a poté kvůli brexitu. Nyní je "Build A Problem" tu a rodačka z Eppingu v Essexu na něm představuje čtrnáct písniček včetně šesti singlů, z nichž ten první vydala již před dvěma roky. O jejich produkci se postaral Joe Rubel, jehož služeb v minulosti využívá Ed Sheeran, Passenger, Imelda May nebo James Blunt. Co vytvořili společně vytvořili, zjistíte na YouTube.


Inferno - Paradeigma
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Inferno - Paradeigma
Tuzemská formace Inferno je fanouškům blackmetalové scény dobře známá. Jako jedna z mála si navíc získala i ohlas na světové scéně a svou pozici stálice nyní utvrzuje čerstvým LP "Paradeigma" - nástupcem dvou posledních počinů "Omniabsence" a "Gnosis Kardias". "Je poptřeba novince dát čas a zcela se do ní ponořit", uvádí muzikanti ve svém prohlášení. Ochutnejte ukázku už teď a věnujte pozornost traileru, který najdete na YouTube.com. Jak se vám líbí?


Sonic Haven - Vagabond
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Sonic Haven - Vagabond
Za názvem Sonic Haven se skrývá nová metalová formace, které vévodí frontman Herbie Lagnghans. Ten mimochodem platí za jednoho z nejnadanějších zpěváků současné metalové scény vůbec (mohli jste ho už slyšet v projektech jako Avantasia, Voodoo Circle nebo Firewindú. Společně s bubeníkem André Hilgersem, kytaristou Carstenem Stepanowiczem a baskytaristou Dominikem Stotzemem. S produkcí debutu "Vagabond" nepomohl nikdo jiný, než hvězdný Sascha Paeth. Na YouTube.com najdete k poslechu ukázku v podobě kousku "Striking Back".


V krátkosti

  • Remi Wolf - We Love Dogs!
    Účastnice American Idol, sice dosud vydala jen několik EP, ale i to jí stačilo k tomu, aby písničky z nich zremixovali takoví hudebníci jako Kimbra, Panda Bear, Hot Chip, Sylvan Esso, Nile Rodgers, Beck, Tune-Yards nebo Porches. Kompletní seznam včetně ukázek najdete na jejím YouTube.
  • The Bamboos - Hard Up
    Necelé dva roky trvalo australské funky kapele příprava nové desky. V jedenácti písničkách, které nabízí na svém bandcampu Pacific Theatre Records, jim hostovali Ev Jones, Joey Dosik, a Durand Jones.
  • Arielle - Analog Girl In A Digital World
    Americkou zpěvačku a kytaristku bychom možná nezmiňovali, kdyby ovšem jejím obdivovatelem nebyl sám Brian May a Vince Gill, respektive kdyby v minulosti nevystupovala s Heart, Joan Jett, Guns N' Roses nebo Greggem Allmanem. Máte-li chuť na trochu sedmdesátkového klasického rocku, určitě si na jejím YouTube poslechněte některou z devíti novinkových písní.
  • Ashe - Ashlyn
    Americká písničkářka Ashlyn Rae Willson na sebe upozornila díky písni pro film Netflixu "To All The Boys: P.S. I Still Love You" a její debut je tedy velmi očekávaný. Většinu z čtrnácti písniček, které uslyšíte na YouTube, jí pomáhal produkovat Leroy Clampitt, známý ze spolupráce s Justinem Bieberem, Adamem Lambertem či Echosmith, a k němu se přidal i Fineas, který si na desce stejně jako Niall Horan také zazpíval.
  • Cheat Codes - Hellraisers, Pt. 1
    Americké DJské trio působí na hudební scéně již od roku 2014, avšak do této doby vydávalo především singly, na nichž spolupracovalo s největšími hvězdami populární scény od Demi Lovato, přes Little Mix po Eda Sheerana. Nyní přicházejí se svým dlouho očekávaným debutem, kde si vystačili převážně sami. Uslyšíte ho na jejich YouTube.
  • GoGo Penguin - GGP/RMX
    Anglická nu-jazzová kapela nechala připravit remixovou podobu svého loňského eponymního alba. O jedenáct remixů se postarali Cornelius, Machinedrum, Yosi Horikawa, Rone, Squarepusher, Nathan Fake, 808 State, James Holden, Shunya, Clark a Portico Quartet.
  • Alfie Templeman - Forever Isn’t Long Enough
    Anglický osmnáctiletý hudebník působí na hudební scéně od třinácti let a když na letošek ohlásil po sedmi ípíčkách debutové album, okamžitě jej ostrovní kritika, včetně NME, DIY, MTV, BBC Sound Of 2021, označila za jednoho z debutantů tohoto roku. Zaujal je především jeho indie r'n'b styl, který poznáte na YouTube.
  • Diamante - American Dream
    Svoji druhou desku vydává modrovlasá americká rocková zpěvačka z Bostonu. Zařadila na ni celkem jedenáct songů včetně coververze "Iris" Goo Goo Dolls, kterou si s ní střihli Breaking Benjamin. Nejen ji uslyšíte na jejím YouTube kanálu.
  • Leftover Salmon - Brand New Good Old Days
    Cajun a bluegrass hrající formace, v níž nějaký čas působil i jeden z nejlepších bandžistů Noam Pikelny, se rozhodla předělat hity kapel jako The Band, Soundgarden, Grateful Dead nebo Little Feat. Jak zní v jejich podání například "Black Hole Sun", zjistíte na bandcampu.
  • Maia Sharp - Mercy Rising
    Po dlouhých šesti letech se s tuctem písniček vrací na scénu americká písničkářka, která v minulosti spolupracovala a psala hudbu pro interprety jako Cher, Trisha Yearwood, Terri Clark, Bonnie Raitt, Art Garfunkel nebo Dixie Chicks. První ukázky uslyšíte na jejím webu.
  • Mandy Barnett - Every Star Above
    Americká zpěvačka do této doby působila především na country a americana scéně, ovšem jak zjistíte na jejím YouTube, v případě letošní novinky se ponořila do hlubin The Great American Songbook, a tedy do tradičního popu, jazzu a swingu.
  • Mighty Oaks - Mexico
    Američan, Ital a Angličan působící v Berlíně a hrající folk rock vydávají svoji čtvrtou desku, kterou připravovali posledních dvanáct měsíců. Jak zní dvanáct songů uslyšíte nyní na jejich YouTube, nebo v září v pražském Rock Café.
  • Squid - Bright Green Field
    Anglická post-punková formace se po třech ípíčkách propracovala k debutové desce, jejíž produkce se ujal držitel Mercury Prize Dan Cary (Kae Tempest, Nick Mulvey, Fontaines D.C. nebo The Kills). Jak se mu vedlo s partou z Brightonu, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Staind - Live: It’s Been Awhile
    Američtí rockeři vydali své poslední album před deseti lety a i když se v mezidobí sem tam někde objevili, ten pravý návrat přišel před dvěma roky. Aby se svým fanouškům připomněli, servírují jim na živák, který pořídili v roce 2019 ve Foxwoodu. Jeho ukázky nahráli na své YouTube.
  • Will Stratton - The Changing Wildnerness
    Po čtyřech letech se dočkají i fanoušci amerického písničkáře, který si ke spolupráci na deseti písničkách přizval například saxofonistu Justina Kellera, kytaristu Bena Seretana nebo zpěvačky jako Katie Mullins, Maia Friedman a Cassandra Jenkins. Ke slyšení jsou na jeho bandcampu.
  • Piano - Veiled
    Mikoláš Růžička, Štěpán Růžička, Jan Janečka a Timon Svoboda se opět sešli v projektu Piano, který aktuálně vydává své třetí album s osmi skladbami, které oscilují na pomezí synth popu, new wave, alternativního rocku a electro popu. Seznámit se s nimi můžete na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Bailey Bryan - Fresh Start: R'n'B debut zpěvačky, kterou Hillary Scott z Lady A tipuje na GrammyYouTube
Isfar Sarabski - Planet:jazzový debut ázerbajdžánského klavíristyYouTube
Natalie Bergman - Mercy: sólová deska zpěvačky Wild Bellebandcamp
Sarah Klang - Virgo: třetí deska švédské alternativní popařkybandcamp


Dále vychází:

Acid’s Test. - Strings Of Souls
Alex Chilton And Hi Rhythm Section - Boogie Shoes: Live On Beale Street
Allblack - Ty4Fwm (Thank You 4 Fuckin’ With Me)
Amongst The Pigeons - Silence Will Be Assumed As Acceptance
Amy Winehouse - At The BBC
Angel Olsen - Song Of The Lark And Other Far Memories
Anto Addabbo (Of Reality Grey) - Beneath This Crown
Arteaga - Season Of The Witch Chapter Two
Astrachan - Astrachan
Beekeeper - Slaves To The Nothing
Benjamin Jayne - Theater
Black Moon Mother - Illusions Under The Sun
Blue Cactus - Stranger Again
Bobby Krlic (The Haxan Cloak) - Returnal (Original Soundtrack)
Book Of Wyrms - Occult New Age
Bridear - Bloody Bride
Brutus VIII - Beyond
Buffet Lunch - The Power Of Rocks
Cochise - Benbow Crescent
Cold Moon - What’s The Rush
Combo Lulo - Neotropic Dream
Crystal - Reflection Overdrive
Cvlt Ov The Svn - We Are The Dragon
Daniel Bachman - Axacan
David Shaw (Of The Revivalists) - David Shaw
Dolly Ave - Sleep
Dorothea Paas - Anything Can’t Happen
Drifters’ Collective - Cranes In The Rearview
Ereb Altor - Eldens Boning
Everlust - Diary Of Existence
False Memories - The Last Night Of Fall
Feed Them Death - Negative
Fiver - Fiver With The Atlantic School Of Spontaneous Compostion
Fougére - Still Life
Garden Of Eyes - Boomhammer
Ghost Iris - Comatose
Glen - Pull!
Graham Costello - Second Lives
Gretchen Lieberum - This May Only Be A Dream
Grey Aura - Zwart Vierkant
Grey Mouse - A Moment Of Weakness
Herzschlager - All The Nights Are Done
Hot Knives - Making Love To Make Music To Make Love To
Charlie Marie - Ramble On
Iceage - Seek Shelter
Ilan Bluestone - Impulse
Immortal Sÿnn - Force Of Habit
In Asymmetry - Ashes Of Dead Worlds
Jake Manzi - Whatever My Heart Allows
James Ginzburg - Crystallise, A Frozen Eye
Jesse Maxwell - Hellion
Joey Trap - Professional
Kardashev - The Baring Of Shadows
Kasai Allstars - Black Ants Always Fly Together, One Bangle Makes No Sound
Kataan - Kataan
Kelsey Karter - Live From Nowhere
Kenny Chesney - Here And Now Deluxe
Kosmodemonic - Liminal Light
Kryptik Mutation - Pulled From The Pit
Leftover Salmon - Brand New Good Old Days
Lil Poppa - Blessed, I Guess
Linn Koch-Emmery - Being The Girl
Lipstick Jodi - More Like Me
Little Snake - A Fragmented Love Story, Written By The Infinite Helix Architect
Lucy - The Music Industry Is Poisonous
Lùisa - New Woman
Lunar Octet - Convergance
L'Orange & Namir Blade - Imaginary Everything
Maj - Deceasedanddeparted
Man On Man (Feat. Faith No More’s Roddy Bottum) - Man On Man
Mara TK - Bad Meditation
Mccormick - Till The Sun Comes Up
Mckinley Dixon - For My Mama And Anyone Who Look Like Her
Melvoni - Return To Sender
Mephitic Grave - Into The Atrium Of Inhuman Morbidity
Messier - On Malaise
Methadone Skies - Retrofuture Caveman
Mia Joy - Spirit Tamer
Mod Sun - Internet Killed The Rockstar (Deluxe)
Moneira - Colour Visions
Nasimiyu - P O T I O N S
Nature Morte - Messe Basse
Nehushtan - Book 1: Medusa’s Revenge
New Order - Education, Entertainment, Recreation (2Cd+1Br)
Niño & Friends - More Energy Fields, Current (Digital Release)
Night Huron - Instructions For The Night
Night Lovell - Just Say You Don't Care
Nightjars - Modjeska
Nous Alpha - A Walk In The Woods
Nu'est - Romanticize 2nd Album (After Glow - Boxset)
Nu'est - Romanticize 2nd Album (For Good - Boxset)
Nu'est - Romanticize 2nd Album (New Romancer - Boxset)
Nu'est - Romanticize 2nd Album (This Moment - Boxset)
Nu'est - Romanticize 2nd Album (To Be Free - Boxset)
Oblivion Orchestra - Scene To Scene
Osiah - Loss
Paupière - Sade Sati
Pentral - What Lies Ahead Of Us
Pile - In The Corners Of A Sphere-Filled Room
Pressure - Path Of A Shadow
Quando Rondo - Still Taking Risks
Quintin Copper & Nas Mellow - April Dreams
Reality Grey - Beneath This Crown
Results Of Adults - Interstellar Peach Delight
Ritual Cloak - Divine Invasions
Robin Mcauley - Standing On The Edge
Round Eye - Culture Shock Treatment
Různí - Conform 20th Century
Různí - Homanity
Různí - Top20.cz 2021 / 1
Salem (Will Gould Of Creeper) - Salem II
Sam Valdez - Take Care
Sasha - Luzoscura
Save The World - One
Save The World - Two
Semi Precious - Post-Euphoria
Servant Leader - Raised By Wolves
Seth - La Morsure Du Christ
Shaun Ross - Shift
Slinky Vagabond - King Boy Vandals
Slow Leaves - Holiday
Snkt - No Saints
Sophia Kennedy - Monsters
Stuff. - T(H)Reats
Supervøid - The Giant Nothing
Ted Russell Kamp - Solitaire
Tee Grizzley - Built For Whatever
Teke::teke - Shirushi
Terminalist - The Great Acceleration
The Beat Farmers - Live At The Spring Valley Inn, 1983
The Damn Truth - Now Or Nowhere
The Mammuthus - Last Trumpet Of A Giant
The Purrs - We Thought There’d Be More People Here
Tim Foljahn - I Dreamed A Dream
Tommy's Rocktrip - Beat Up By Rock 'n Roll
Toosii - Thank You For Believing
Traumatomy - Extirpation Paradigms
Tublatanka - Najlepšie roky
Vokonis - Odyssey
Voroni - The Last Three Seconds
Waker - Fresh Out
Wiki & Nah - Telephonebooth
Youngboy Never Broke Again - Sincerely, Kentrell
Zaeus - Be Still
Zayde Wolf - Neon Blood Type
Ziúr - Antifate

Vychází na vinylu:
Ali Farka Touré - Red
Alphaville - Afternoons In Utopia
Alphaville - The Breathtaking Blue
Amy Winehouse - At The Bbc
Arielle - Analog Girl In A Digital World
Artillery - X
Ashe - Ashlyn
Buddy Guy & Junior Wells - Last Time Around
Buffet Lunch - The Power Of Rocks
Cold Moon - What’s The Rush
Combo Lulo - Neotropic Dream
Crystal - Reflection Overdrive
Daniel Bachman - Axacan
Dorothea Paas - Anything Can’t Happen
Ereb Altor - Eldens Boning
Fiver - Fiver With The Atlantic School Of Spontaneous Compostion
Frank Zappa - Zappa (soundtrack) (Box Set)
Ghost Iris - Comatose
GoGo Penguin - GGP / RMX
Hooverphonic - Hidden Stories
Inferno - Paradeigma
Isfar Sarabski - Planet
It Bites - Map Of The Past
It Bites - Tall Ships
Kardashev - The Baring Of Shadows
Kasai Allstars - Black Ants Always Fly Together, One Bangle Makes No Sound
Kayak - Out Of This World
Leftover Salmon - Brand New Good Old Days
Lipstick Jodi - More Like Me
Lisa Gerrard & Jules Maxwell - Burn
Mandy Barnett - Every Star Above
Mckinley Dixon - For My Mama And Anyone Who Look Like Her
New Order - Education,entertainment,recreation
Night Beats - Outlaw R&B
Peter Murphy - Deep
Peter Murphy - Holy Smoke
R+R=Now : Live
Rag'n'bone Man - Life By Misadventure
Sasha - Luzoscura
Seth - La Morsure Du Christ
Sonic Haven - Vagabond
Sophia Kennedy - Monsters
Sumo Cyco - Initiation
Teke::Teke - Shirushi
Terminalist - The Great Acceleration
The Bamboos - Hard Up
The Mighty Mighty Bosstones - When God Was Great
Tom Petty - Finding Wildflowers
Tony Allen - There Is No End
Tři sestry - Do Evropy nechceme
Tři sestry - Průša se vrací
Tři sestry - Soubor kreténů
Van Morrison - Latest Record Project Volume I
Vitreous Humor - Posthumous
Vokonis - Odyssey
Weezer - Van Weezer
Ziad Rahbani - Bennesbeh, Labokra… Chou
Ziúr - Antifate

EP:
Aduanten - Sullen Cadence
Alex Epton - The Episodic Buffer Vol 2
Alma Grace - Frida
Animile - Reunion
Ape Vermin - Arctic Noise
Bandits On The Run - Now Is The Time
Best Move - Mirror Image Twins
Century Egg - Little Piece Of Hair
Dan D'lion - Fruition
Dean Owens - Sand And Blood
Doss - 4 New Hit Songs
Electric Treatment Free - Electric Treatment Free
Emma Moore - The Table
Firekind - Live In Lockdown
Francisco Martin - Beautiful Ramblings Of A Restless Mind
Fried Monk X Beautiful-Fortune - Here As One
John Harvey - Second Chances
Kali - Circles
Latanya Alberto - The Royal Escape
Link - Turbo
Lucinda Chua - Antidotes 2
Manolo Redondo - The Lost & Found
Model Child - Unscrewed
Naomi Banks - Meeting Again
Nelson Beer - Orlando
People Club - Take Me Home
Pistols At Dawn - Nocturnal Youth
Sanjay - Initiation
Senso - Drifter94
Speak, Memory - Adirondack
The Skinner Brothers - Iconic
Tóke - The Art Of Letting Go
White Cliffs - 101

Reedice:
Alphaville - Afternoons In Utopia
Alphaville - The Breathtaking Blue
Ihsan Al-Munzer - Sonatina For Maria
It Bites - Map Of The Past
It Bites - Tall Ships
Jan Hrubý & Kukulín - Silmarillion,stará Vlna
Janota, Fidler, Richter - High Fidelity
Robert Walter - Spirit Of ’70
Sergio Ch. (Of Los Natas) - 1974
Sergio Ch. (Of Los Natas) - Aurora
Sergio Ch. (Of Los Natas) - From Skulls Born Beyond
Sqürl And Jozef Van Wissem - Only Lovers Left Alive

NÁZORY
  • dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz,... (Jakub Černohorský, 11.05.2021 16:44) Reagovat

    dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz, kde právě teď mohu sehnat Better mistakes od Bebe Rexhy na cd? předem děkuji, na amazonu to bude dostupné až od července.

    • Re: dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz,... (kitsune, 12.05.2021 14:30) Reagovat

      To neseženeš asi nikde, když to vychází až v červenci...někdy holt vychází alba dřív online než na CD

      • Re: dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz,... (Jarouš, 12.05.2021 14:46) Reagovat

        Nevím kdy to vychází, ale na torrentech je to běžně k dispozici.

        • Re: dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz,... (Jan V., 12.05.2021 15:10) Reagovat

          Nejen na torrentech. Stačí trochu hledat.

          • Re: dobrý den, všem, mohl by mi někdo poslat odkaz,... (kitsune, 12.05.2021 15:51) Reagovat

            No, jsem Jakuba pochopila tak, že myslel fyzický CD/LP a to vyjde až v červenci. Na stream službách už je ale pár dní dostupný, to jo..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dvanáctá řadovka Hooverphonic "Fake is the New Dope" je na cestě (12.03.2024 13:22)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu