shop.musicserver.cz
Nové desky 46/2020 - od Gartha Brookse přes Jamieho Culluma po Nicka Cavea

Nové desky 46/2020 - od Gartha Brookse přes Jamieho Culluma po Nicka Cavea

Vydáno: 25.11.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Garth Brooks

Další hudební novinkový nášup je zde a s ním i největší countryová star Garth Brooks, Mariza, duo Larkin Poe, Josh Groban, Pavel Callta, John Fogerty, metalová superskupina Killer Be Killed, debutující Mali-Koa, tvrďáci Dark Tranquillity a vánoční Jamie Cullum. Se živáky přišli Nick Cave, Iron Maiden, Pink Floyd a Mňága a Žďorp.

V pátek 20. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Garth Brooks - Fun (Pearl)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Garth Brooks - Fun
Ačkoli to z Evropy není až tak zřejmé, kariéra největší countryové hvězdy posledních desetiletí v poslední době opět nabrala pořádnou rychlost. Co se týče prodejů alb, v Americe Garth Brooks již překročil číslo 157 milionů, čímž přeskočil Elvise a v cestě na vrchol mu zbývají už pouze The Beatles. Minulý rok rozjel zcela vyprodané stadionové turné a před týdnem jeho livestream na facebooku s pěti milióny sledujících zcela přetížil servery. Toto vše předznamenalo vydání hned dvou alb - řadovky "Fun" a deluxové verze dva roky starého živáku "Triple Live". Svoji čtrnáctou řadovku začal rodák z Tulsy v Oklahomě připravovat před dvěma roky, kdy vyšel první singl "All Day Long". Následovaly další dva, včetně spolupráce s Blakem Sheltonem "Dive Bar". K nim pak přidal dalších jedenáct písniček, mezi něž zařadil i coververzi hitu "Shallow", v níž ho doprovodila jeho manželka Trisha Yearwood. Třetím a posledním hostem je jeden z mála černošských countryových zpěváků Charley Pride. S ohledem na to, že Garth Brooks je zapřisáhlým odpůrcem streamovacích služeb, můžete ukázky z alba slyšet pouze na stránkách Amazonu.


Jamie Cullum - The Pianoman At Christmas (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: swing / jazz pop / vánoční hudba

Jamie Cullum - The Pianoman At Christmas
Původně měl Jamie Cullum trávit letošní rok na velkém turné ke své loňské desce "Taller", ovšem s ohledem na okolnosti se musel zavřít doma. A tam připravil své první vánoční album "The Pianoman At Christmas". V případě anglického klavíristy a zpěváka se můžete těšit na desítku originálních songů, které napsal on sám a nahrál za pomoci producentské dvojice Greg Wells - Tom Richards. Natáčelo se ve Abbey Road studiu č. 2 společně se šedesátičlenným orchestrem a jak uslyšíte z ukázek na jeho YouTube profilu, můžete se těšit na sváteční písně postavené především na swingu a částečně i na hymnickém jazz popu. Titul bude k sehnání také na vinylu.


Nick Cave & The Bad Seeds - Idiot Prayer (Nick Cave Alone At Alexandra Palace) (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / art pop

Nick Cave & The Bad Seeds - Idiot Prayer (Nick Cave Alone At Alexandra Palace)
Dne 5. června odehrál Nick Cave koncert v londýnském divadle Alexandra Palace, který byl streamovaný do celého světa. Ačkoli byl uváděný jako vystoupení s The Bad Seeds, jeho podtitul "Nick Cave Alone At Alexandra Palace" zcela jasně naznačuje, že jediným přímým účastníkem byl Cave sám za klavírem. Před pár týdny se jeho záznam dostal do kin a nyní vychází také jeho audio podoba na CD a vinylu. Fanoušci se dočkají celkem dvaadvaceti písní, které australský hudebník výrazně obměnil. "Celý koncept vyšel z mých speciálních vystoupení, která jsem odehrál pod hlavičkou 'A Conversations With...'," popisuje a dodává: "Bavilo mě hrát dekonstruované verze svých písní, odhalit je až na dřeň. Jako bych znovu objevoval jejich podstatu." Něco málo z atmosféry tohoto živáku můžete nasát na YouTube.


John Fogerty - Fogerty's Factory (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / americké country

John Fogerty - Fogerty's Factory
John Fogerty na albu "Fogerty’s Factory" nabízí klasiku Creedence Clearwater Revival a další coververze, které natočil v době karantény se členy své rodiny, syny Shanem a Tylerem a dcerou Kelsy. Z videí na jeho YouTube profilu přímo čiší domácí pohoda, kterou kolem sebe toto rodinné uskupení šíří. Název a obal desky odkazují na řadovku Creedence "Cosmo's Factory" z roku 1970. Čerstvý počin vychází nyní na CD a v digitálních formátech, vinyl bude následovat 15. ledna.


Josh Groban - Harmony (Reprise)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: operní pop / střední proud / klasický zpěv

Josh Groban - Harmony
Po dvou letech od nahrávky "Bridges" se vrací americký zpěvák Josh Groban se svým devátým albem, které nazval "Harmony". V případě dvanácti písniček tentokrát vsadil především na převzaté skladby, kterých je rovnou deset, a pouze dvě originální kompozice. Mezi coververzemi najdeme například "Angels" Robbieho Williamse, Stingovu "Shape Of My Heart", kterou nazpíval s Lesliem Odomem Jr., Aznavourovu "She", Elvisovu "It's Now Or Never", "The First Time Ever I Saw Your Face" Roberty Black, "I Can't Make You Love Me" Bonnie Raitt nebo "Both Sides Now" Joni Mitchell, již si s ním zazpívala Sara Bareilles. Třetím hostem alba v jedné z původních písní "The Fullest" je Kirk Franklin. Nad rozsahem Grobanova hlasu můžete opět a opět žasnout na jeho YouTube profilu.


Killer Be Killed - Reluctant Hero (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: groove metal / thrash metal

Killer Be Killed - Reluctant Hero
Americkou formaci Killer Be Killed založili pánové Greg Puciato z The Dillinger Escape Plan a Max Cavalera, známý třeba ze Soulfly nebo Cavalera Conspiracy. Svůj stejnojmenný debut vydali před šesti lety a nyní ho následuje deska "Reluctant Hero". Obsahuje celkem jedenáct zbrusu nových kousků. Jejich produkci dostal na starost Josh Wilbur, který se podílel na nahrávkách Lamb Of God, Megadeth nebo Gojira. Ukázku v podobě kousku "Deconstructing Self-Destruction" najdete na YouTube kanálu Nuclear Blast.


Tayla Parx - Coping Mechanisms (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / pop

Tayla Parx - Coping Mechanisms
Písničky této americké skladatelky zpívají například Ariana Grande, Khalid, Jennifer Lopez, BTS, Jason Derulo, Pentatonix, Mariah Carey, Camila Cabello, Fifth Harmony či Chris Brown, ovšem už několik let se Tayla Parx prezentuje také jako zpěvačka. V loňském roce vydala debut "We Need To Talk", na nějž teď navazuje druhou deskou "Coping Mechanisms". Většinu songů, v nichž řeší nepodařený vztah, napsala a nahrála, stejně jako v případě předchůdce, společně s Wynnem Bennettem. Toho doplnili například Oscar Görres (Allie X, Marina), Dem Jointz (JLS, Christina Aguilera) nebo třeba Mattman & Robin. V jedné písničce ji navíc doplnili Tank And The Bangas. Nejen tuto skladbu, ale i zbylých jedenáct uslyšíte na jejím YouTube kanálu.


The Cribs - Night Network (Pias)
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Cribs - Night Network
Zní to neuvěřitelně, ale debutová nahrávka The Cribs vyšla před dlouhými patnácti lety. Čas ale neúprosně letí a nyní tu máme jejich už osmou studiovku. Nese název "Night Network" a osazenstvo formace si samo obstaralo i produkci. Zvukový inženýring si vzal pod palec James Brown, známý ze spolupráce s Foo Fighters nebo Arctic Monkeys, a mix zase John O'Mahony. Podle dosavadních recenzí se celá deska velice povedla, což byste ale měli posoudit nejlépe vy sami. Neváhejte a poslechněte si kousek "Never Thought I'd Feel Again", ke kterému vznikl i videoklip.


Hannah Grace - Remedy (Never Fade Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / pop / folk jazz

Hannah Grace - Remedy
Sedmadvacetiletá zpěvačka z Cardiffu Hannah Grace působí na hudební scéně již od roku 2014 a za tu dobu stihla mnohé - například vydat čtveřici EP, včetně jednoho společného s Gabrielle Aplin, předskakovat hudebníkům, jako jsou Seal, Train, Hozier nebo Lissie, a zařadit mezi své fanoušky i samotnou Lady Gaga. Nelze se tedy divit, že její debutové album "Remedy" je netrpělivě očekávané a velšská hudebnice patnáct písní dobrušovala do poslední chvíle. Jejich podstatnou část složila společně s převládajícím triem producentů, kterými byli MyRiot (London Grammar, Ider), Martin Luke Brown (BTS, James Blunt) a Luke Potashnick (Katie Melua, Jamie Lawson). Zda vás Hannah Grace zaujme, zjišťujte na jejím YouTube kanálu.


The Dirty Knobs - Wreckless Abandon (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Dirty Knobs - Wreckless Abandon
Album s názvem "Wreckless Abandon" je prvotinou uskupení The Dirty Knobs, které se sdružilo kolem Mikea Campbella, člena a skladatele doprovodného bandu The Heartbreakers Toma Pettyho. Muzikanti desku natočili za pouhé tři týdny v domácím studiu Campbell. Přináší třináct tracků kytarového rocku včetně příspěvků od zpěváka, skladatele, kytaristy a držitele Grammy Chrise Stapletona. Autorem obalu je Klaus Voormann, jehož proslavil přebal alba "Revolver" od The Beatles. Jako ochutnávku skupina vypustila klip k titulní skladbě. Její debut vychází i na vinylu.


Tip týdne

Mali-Koa - Hunger (Honest Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Mali-Koa
Pro většinu asi neznámá hudebnice a zpěvačka Mali-Koa Hood, která využívá pouze svá první jména, je starší sestrou Caluma Hooda z 5 Seconds Of Summer a na hudební scéně se pohybuje od roku 2016. Nejvíce na sebe upozornila díky spolupráci s JP Cooperem na singlu "All This Love" a její písně zpívají například G-Eazy či Sigma. Poslední rok však již promuje své vlastní album "Hunger", na nějž společně s několika dalšími muzikanty, kteří do této doby spolupracovali například se členy One Direction, Duffy nebo Deanem Lewisem, nachystala celkem dvanáct skladeb na rozmezí popu a rocku s lehkou příměsí folku. Poznávat tuto původem australskou zpěvačkou můžete na jejím YouTube a my si dovolíme předvídat, že dlouho neznámá nezůstane.


Dark Tranquillity - Moment (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický death metal

Dark Tranquillity - Moment
Švédskou melodicky deathmetalovou formaci Dark Tranquillity není třeba zdlouhavě představovat. Společně s dalšími kapelami jako In Flames nebo At The Gates platila za průkopníky svého žánru. Uplynula více než dvě desetiletí a skupina si stále drží své prvenství, které nyní stvrzuje vydáním aktuální novinky "Moment". Nahrávání dvanáctiskladbového díla, které v limitované edici doplňují další dva kousky, probíhalo za dohledu Martina Brändströma. Mix a mastering pak obstaral Jens Bogren, kterého si jistě pamatujete ze spolupráce s Arch Enemy, Opeth nebo Dimmu Borgir. Ukázku v podobě videa "The Dark Unbroken" najdete na YouTube.


Larkin Poe - Kindred Spirits (Tricki-Woo Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / blues rock

Larkin Poe - Kindred Spirits
Je to teprve pár měsíců, co jsme vám v této rubrice představili páté studiové album "Self Made Man" dua Larkin Poe, a už jsou tu dámy zpět. Na albu "Kindred Spirits" se rozhodly, že v poměrně syrovém duchu nazpívají a nahrají jedenáct písní, které jsou jejich srdcím nejbližší. Do výběru se jim dostaly skladby, které proslavili Robert Johnson, Neil Young, Elvis Presley, Bo Diddley, The Allman Brothers a Derek & The Dominos, ovšem mezi ty nejznámější bezesporu patří "In The Air Tonight" Phila Collinse, "Fly Away" Lennyho Kravitze, "Nights In White Satin" Moody Blues, "Take What You Want" Post Malone a "Crocodile Rock" Eltona Johna. Co s touto klasikou Larkin Poe provedly, zjistíte na jejich YouTube profilu.


LeAnn Rimes - Chant: The Human &The Holy (Thirty Tigers)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: žalmy / chorály

LeAnn Rimes - Chant: The Human & The Holy
Na příští rok chystá LeAnn Rimes nové řadové album, ale v případě desky "Chant: The Human & The Holy" musíme zapomenout na její country pop. Jak už trošku napovídá název, tuto nahrávku vyskládala z dvanácti liturgických chorálů a žalmů, kterým zcela vévodí pouze její hlas podkreslený jednolitým podkladem. Zařadila mezi ně ale také třeba nově přepracované písně, kupříkladu hit z roku 2008 "What I Cannot Change". Jediným partnerem ve studiu jí byl její dlouholetý spolupracovník Darrell Brown. Velmi neobvyklou, ale velice uklidňující nahrávku můžete poznávat na YouTube profilu LeAnn Rimes.


Mariza - Canta Amalia (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: fado / bossa nova

Mariza - Canta Amalia
Mariza, která byla jednou z hlavních hvězd loňského ročníku Colours Of Ostrava a o rok dříve Strun podzimu, si pro své fanoušky připravila své osmé album, "Canta Amalia". Portugalská zpěvačka jej nahrávala společně se slavným brazilským hudebníkem Jaquesem Morelenbaumem, manželem zpěvačky Pauly Morelenbaum. Není tedy divu, že desítka skladeb, jejichž autory jsou například Alain Oulman, Alberto Janes a Carlos Goncavales, tentokrát není čisté fado, ale přimíchává se do nich i vliv bossa novy. Ověřit si to můžete například prostřednictvím YouTube kanálu Marizy.


Megan Thee Stallion - Good News (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Megan Thee Stallion - Good News
Americká rapperka Megan Jovon Ruth Pete, kterou už čtyři roky známe coby Megan Thee Stallion, do této doby spolupracovala s řadou umělců a díky tomu hned dvakrát stanula na vrcholu Billboardu a posbírala řadu cen. Má za sebou tři EP a jeden mixtape a nyní uzrál čas na plnohodnotný řadový debut, který nazvala "Good News". Vzhledem k délce čekání není divu, že jej napěchovala hned sedmnácti tracky, na nichž spolupracovala snad stovka producentů a spoluautorů. Přímo za mikrofonem ji doplnili Beyoncé v remixu společného hitu "Savage", dále Big Sean, 2 Chainz, Popcaan, Mustard, Young Thug, SZA, City Girls, Hot Girl Meg, Lil Durk a DaBaby. Mezi producenty pak najdete i hvězdy typu Scott Storch, J. R. Rotem, Juicy J, Cool & Dre či D.A Got That Dope. Spolupráce se evidentně vyplatila, deska zatím na metacritics sesbírala hodnocení přesahující devadesát procent. Zda s názorem hudebních kritiků budete souhlasit, můžete přemýšlet při poslechu alba na YouTube profilu rapperky.


Pink Floyd - Delicate Sound Of Thunder (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Pink Floyd - Delicate Sound Of Thunder
Pink Floyd vydávají zremasterovaný záznam koncertu "Delicate Sound Of Thunder", který vznikl před dvaatřiceti lety sestřihem z několika vystoupení na podporu vydání alba "A Momentary Lapse Of Reason". Záznam z newyorské haly Nassau Coliseum přináší, jak jsme u kapely zvyklí, krystalicky čistý zvuk na nejvyšší možné úrovni, ale také něco navíc. Vedle klasického audia a celého koncertního filmu převedeného z původních 35mm negativů a rozmíchaného do stereofonního a 5.1 prostorového zvuku, které jsou součástí sady "The Later Years", obsahují všechny samostatné edice 24stránkový booklet s fotografiemi z turné. V dalších variantách najdete třeba 40stránkovou fotoknihu, cestovní plakát, pohlednice, ale třeba i songy, jež se na původní album z roku 1988 nedostaly. Vybírat můžete při sledování YouTube profilu formace, na kterém jsou i ukázky remasterovaného počinu.


Kali Uchis - Sin Miedo (Del Amor Y Otros Demonios)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin urban music / r'n'b / pop / neo soul

Kali Uchis - Sin Miedo (Del Amor Y Otros Demonios)
Americká zpěvačka, jejíž kořeny sahají do Kolumbie, se po debutu "Isolation", jenž jí vynesl několik nominací na různé ceny včetně Grammy, Latin Grammy nebo Soul Train, vrací s druhou řadovkou, a jak napovídá její název "Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios)", jde tentokrát o španělsky zpívanou nahrávku. Třináct písniček produkovali převážně Josh Crocker, Manuel Lara a Tainy, k nimž přibyli například i Ricky Reed, Supa Dups či Marco Masis. Společně se samotnou zpěvačku album nasměrovali k mixu r'n'b, popu, soul a urban music se silnými vlivy latinské hudby. Čtveřici hostů, které si Kali Uchis k natáčení přizvala, tvoří rapper Partynextdoor, rapperka Rico Nasty, portorické duo Jowell & Randy a Jhay Cortez. Jak vše dopadlo, zjistíte na YouTube.


The Piano Guys - 10 (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / orchestrální pop

The Piano Guys - 10
Americký kvartet slaví desátým albem deset let na scéně, a není tedy divu, že si pro její název zvolil všeříkající číslovku "10". A když oslava, tak pořádná. Pánové nešetřili a fanouškům klasického crossoveru nabídnou hned dvě alba v jednom balení. Pro to první natočili dvanáct nových skladeb. Mezi Beethovenovy variace zařadili instrumentální podobu písní, které proslavili Ed Sheeran, Lauren Daigle, Selena Gomez, Lewis Capaldi, Marshmello společně s Bastille, Banners či kapely Boston a Rascal Flatts. K nim navíc přihodili jednu vlastní skladbu a filmová témata Alana Silvestriho a Jamese Hornera z filmů "Avengers" ae "Avatar". Na druhé CD pak zařadili hned patnáctku svých největších hitů. Ukázky všech můžete poslouchat například na Supraphonline.


EP

  • Tank And The Bangas - Friend Goals
    O uskupení, které bylo letos nominované na Grammy v prestižní kategorii nejlepší nový umělec, jsme zde už několikrát mluvili. Nyní tento oktet míchající funk, soul, rap a rock s mluveným slovem navazuje na loňské album "Green Ballon" šesti skladbami, k jejichž nahrání si přizval ještě několik dalších hudebníků. Jsou jimi Duckwrth, Jamie Woods, Orleans Big, PJ Morton, Chika, Pell nebo Keedy Black. Čerstvé kousky sdílí na YouTube.
  • Amon Tobin And Thys - Ithaca
    Brazilský elektronický hudebník Amon Tobin se opět spojil s holandským skladatelem a producentem, který si říká jednoduše Thys, a na EP "Ithaca" společně připravili celkem pět instrumentálních skladeb včetně jedné, v níž se zahostoval Sleepnet. Uslyšíte je na jejich bandcampu.
  • Lissie - Thank You To The Flowers
    Americká country-rocková hudebnice Lissie se rozhodla, že na svém šestém ípíčku předělá pětici více či méně slavných skladeb. Do výběru se jí dostaly "Bloody Mother Fucking Asshole" Marthy Wainwright, "Wrecking Ball" Miley Cyrus, "Where Have All The Cowboys Gone?" Pauly Cole, "Change" Lany Del Rey a Princova "Nothing Compares 2 U". Jak je pojala, zjistíte na jejím YouTube profilu.
  • Phoebe Bridgers - Copycat Killer / If We Make It Through December
    V průběhu tří dnů vydala americká indierocková písničkářka hned dvě EP. První, "Copycat Killer", nabídne čtyři přepracované songy, které s ní nahrál americký houslista Rob Moose (Sufjan Stevens, The National, Glen Hansard, Blake Mills, Beth Orton). Stejný počet skladeb nabídne i na druhém, vánočním EP, pojmenovaném pro písni Merle Haggarda. Na jedné z nich se podíleli i Matt Berninger a Fiona Apple. Všechny sdílí na svém bandcampu.
  • Sarah Buxton - Signs Of Life
    Americká countryová zpěvačka Sarah Buxton se ípíčkem "Signs Of Life" po dlouhých deseti letech vrací k pěvecké kariéře. V mezidobí skládala písně například pro Big & Rich, The Band Perry, Trishu Yearwood, Kelly Clarkson či seriál "Nashville". Jak ovšem uslyšíte na jejím facebooku, šestice songů má spíše folk-popový nádech.
  • Scribz Riley - Wish Me Luck
    Americký producent Scribz Riley se s "Wish Me Luck" pohybuje někde mezi EP a LP. Do necelé půlhodiny totiž dokázal vměstnat hned deset skladeb a také hosty jako Kaash Paige, Headie One, KwN, Jada a 6lack. Nejen z tohoto výčtu, ale i z ukázek na jeho YouTube je zřejmé, že se pohybuje ve vodách rapu.
  • Refused - Malignant Fire
    Švédští hardcore punkeři Refused navazují na svoji loňskou comebackovou desku pěticí písniček, které umístili na EP "Maligant Fire". Nahráli je na svůj YouTube profil.
  • Dirty Projectors - Ring Road
    Americká indierocková formace Dirty Projectors si na letošní rok naplánovala hned pětici ípíček, které sesype na desku "5EPs". Už chybělo pouze to poslední s názvem "Ring Road". Jeho čtyři písně a tím i kompletní nahrávku můžete slyšet na bandcampu skupiny.


Různí - Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival 2019 (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues

Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival 2019
Na loňském kytarovém festivalu Crossroads, zaštítěném jménem Erica Claptona, vystoupili třeba Gary Clark Jr., Bonnie Raitt, Jeff Beck, Sheryl Crow, John Mayer, Tedeschi Trucks Band, Buddy Guy, Jonny Lang, Keb' Mo', Los Lobos, Lianne La Havas, Vince Gill, Tom Misch a samozřejmě i sám Clapton. A díky právě vydávanému živáku a koncertnímu filmu se k posluchači znovu dostává neopakovatelná atmosféra oné akce. Výběr těch nejlepších setů vychází v audio podobě na třech CD nebo šesti LP, zatímco vizuální záznam na dvou Blu-ray discích a DVD. Na ukázky můžete koukat prostřednictvím YouTube kanálu vydavatelství Rhino.


Pavel Callta - Jiná (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Pavel Callta - Jiná
Svoji třetí desku označil Pavel Callta přídavným jménem "Jiná" a vydává ji po dvou letech od předchozí kolekce nazvané "Součást". Jeho příznivci se mohou těšit na deset autorských písní, na jejichž produkci se podíleli Sadluck a Ondřej Žatkuliak. Najdete mezi nimi i dvojici již ověřených hitů - titulní song a duet s herečkou Evou Burešovou "Jako by byl náš poslední" - a také zbrusu nový singl "Ztrácím se". Klipy k nim a audioukázky ke zbývajícím songům nahrál český zpěvák na svůj YouTube kanál.


Shaggy - Christmas In The Islands (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: reggae fusion / dancehall

Shaggy - Christmas In The Islands
Je to teprve pár týdnů, co nám Shaggy představil letošní verzi "Hot Shot", a nyní se nás bude přesvědčit, že nejlepší způsob, jak trávit Vánoce, je na Jamajce a že svátky je nejlepší prožít v rytmu reggae a dancehallu. Patnáct songů vyskládal převážně z původních písní a přihodil i několik klasických skladeb jako "Have Yourself A Merry Little Christmas" či "I'll Be Home For Christmas". Nazpíval je se spoustou hostů. Těmi nejznámějšími byli Joss Stone, Omi a Ne-Yo a doplnili je už o něco méně známí Sanchez, Shenseea, Conkarah, Richie Stephens, Rayvon, Ding Dong, Romain Vigo, Junior Ried, Bounty Killer, Jamila Falak, Beenie Man, Craigy T a Carys. Houpavé svátky si můžete dát na Shaggyho YouTube profilu.


Ellefson - No Cover (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Ellefson - No Cover
Davea Ellefsona si budete pamatovat jako baskytaristu Megadeth. Tento hudebník je ale velmi zdatný i jako sólový umělec a v této roli nyní představuje i svou novou studiovou nahrávku "No Cover". Spolupracoval na ní s celou řadou hudebníků - seznam hostujících interpretů čítá skoro dvacet jmen, včetně třeba Doro, Guse G. nebo Eddieho Ojedy. Kolekce na dvou discích skrývá devatenáct kousků a ukázku v podobě úvodní skladby "Freewheel Burning" najdete na YouTube.com.


Jeezy - The Recession 2 (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Jeezy - The Recession 2
Atlantský rapper letos sype jednu nahrávku za druhou, až je problém se vyznat, co je EP, mixtape a co jiná forma. V případě "The Recession 2" je nicméně jasno - jedná se o desátou řadovku, která už podle názvu navazuje na třetí desku z roku 2008. Zařadil na ni patnáct skladeb, v nichž mu coby hosté vypomohli Tamika Mallory, Yo Gotti, E-40, Demi Lovato, Lil Duval, Ne-Yo a Rick Ross. Hlavními producenty byli Don Cannon a J.U.S.T.I.C.E. League a k nim se přidali například Cassius Jay, B-Flat nebo DJ Montay. Výsledek uslyšíte a uvidíte na Jeezyho YouTube profilu.


Mňága a Žďorp - Přístav Unplugged (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Mňága a Žďorp - Přístav Unplugged
Mňága a Žďorp si v době jarního lockdownu krátila čas koncerty, jimiž představovala jednotlivé desky své kariéry, která dosáhla Kristových let. Mezi ně pak zařadila tři speciální akce v domovském Valmezu: koncerty na střeše hotelu Apollo, v letním kině a v hospodě Přístav. Právě tento poslední nyní muzikanti vydávají coby živák "Přístav Unplugged". Fanoušci se mohou těšit na jednadvacet písniček, které mapují celou kariéru kapely. K dostání bude na CD, vinylu, audiokazetě a na USB flash disku.


King Gizzard & The Lizard Wizard - K.G. (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock

King Gizzard & The Lizard Wizard - K.G.
"K.G." s podtitulem "Explorations into Microtonal Tuning Volume 2" je šestnáctá studiovka australské psychedelické rockové skupiny King Gizzard & The Lizard Wizard. Jejímu vydání předcházely čtyři singly, první tři - "Honey", "Some of Us" a "Straws In The Wind" - vyšly společně s doprovodnými klipy a k vidění jsou na YouTube. Čtvrtý singl "Automation" kapela nabízí ke zhlédnutí na svém webu. Nahrávka vychází na CD a taktéž na vinylu.


Iron Maiden - Nights Of The Dead (Live In Mexico City) (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Iron Maiden - Nights Of The Dead
Na novém živáku "Nights Of The Dead - Legacy Of The Beast, Live in Mexico City" nabízí formace Iron Maiden více než sto minut klasických hitů. Skupina je zaznamenala během tří vyprodaných vystoupení v Mexico City v září loňského roku. Byť turné bude pokračovat ještě v příštím roce, kapela se rozhodla nahrávku vydat už teď. Chce tak potěšit fanoušky, kteří kvůli koronavirové krizi přišli o její koncerty. Na YouTube proflu formace můžete zhlédnout nejen rozbalování kolekce samotným dlouhovlasým Brucem Dickinsonem, ale i fragmenty ze zmíněné show.


New Model Army - Carnival (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

New Model Army - Carnival
New Model Army, jedna z nejvlivnějších kapel britské rockové hudby z konce 20. století, znovu vydává své úspěšné album "Carnival" z roku 2005. Nejedená se však o obyčejnou reedici, ale o zcela nový mix s novým obalem a čtyřmi bonusovými skladbami k tomu. Rockeři z Bradfordu se nikdy nenechali svazovat hudebními žánry. Zpočátku je ovlivňoval punk rock, ale postupem času čerpali i z folku, metalu, R&B, hiphopu a klasické hudby, což nakonec vyústilo v něco naprosto jedinečného a nezařaditelného. Nahrávka je k dispozici na CD a v limitované edici na vinylu. Nakolik se nový mix liší od původního, můžete posoudit na YouTube.


Neil Diamond - Classic Diamonds With London Symphony Orchestra (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soft rock

Neil Diamond - Classic Diamonds With London Symphony Orchestra
Americký legendární muzikant Neil Diamond s ohledem na Parkinsonův syndrom, kterým trpí, vystupuje již pouze sporadicky, a tak jeho fanoušci jistě uvítají připomínku jeho největších hitů, které natočil zcela nově společně s Londýnským symfonickým orchestrem. Na albu "Classic Diamonds With London Symphony Orchestra" jich najdou hned čtrnáct včetně notorických "Sweet Caroline", "I'm A Believer", "Song Sung Blue" nebo "America". Na výslednou podobu dohlížel producent Walter Afanasieff, jehož jméno je spojené s nejslavnějším obdobím Mariah Carey, Céline Dion, Michaela Boltona nebo Kennyho G. V jedné z písniček se se svojí harmonikou připojil i Stevie Wonder. Jakou novou podobu klasické Diamondovy hity získaly, zjistíte na jeho YouTube profilu.


V krátkosti

  • Rich The Kid & Youngboy Never Broke Again - Nobody Safe (Warner Music)
    Dvojice amerických rapperů spojila své síly pro mixtape s patnáctkou tracků. Vystačili si převážně sami, pouze v trojici skladeb je doplnili Quando Rondo, Lil Wayne a Rod Wave. Album sdílejí prostřednictvím YouTube profilu.
  • Hidden Orchestra - Creaks (soundtrack) (Minority Records)
    Počítačová hra českého studia Amanita Design, kterou mají na svědomí tvůrci "Machinaria", měla premiéru na jaře a už v prvních recenzích kritici velmi chválili hudební podkres, který má na svědomí skotský hudebník Joe Acheson. Nyní si konečně budete moci vychutnat jeho kompozice v klidu a pohodě. Část z nich je již k dispozici na bandcampu Hidden Orchestra.
  • Black Violin - Give Thanks
    Americké houslové duo kombinující klasickou hudbu, hip hop, jazz a funk se rozhodlo, že tentokrát přidá ještě další žánr, a sice ten vánoční. Jak jedenáct kousků dopadlo, zjistíte na jejich YouTube.
  • Cabaret Voltaire - Shadow Of Fear (Mute)
    V roce 2014 se na hudební scénu vrátilo jméno anglické kapely ze Sheffieldu, kterou už reprezentuje pouze Richard H. Kirk. Nyní tento návrat potvrzuje také novým albem. Příznivci elektronického industrialu se mohou těšit na osm skladeb s délkou atakující hodinu hudby. Uslyšíte je na bandcampu projektu.
  • Jewel - Pieces Of You (25th Anniversary Edition) (Concord)
    Čtvrt století letos oslavilo debutové album Jewel a vzhledem k tomu, že se ho prodalo přes patnáct miliónů, čímž se zapsalo mezi jedny z nejúspěšnějších folkových i debutových alb, není divu, že se dočkáme bohaté výroční reedice. Nabídne hned čtyři disky a k dispozici bude i na vinylu. Z čeho všeho se mohou fanoušci těšit, zjistíte na zpěvaččině e-shopu.
  • Eric Hilton - The Impossible Silence (Montserrat Music)
    Zakládající člen Thievery Corporation svoji novou sólovou desku pojal jako soundtrack k filmům ze šedesátých a sedmdesátých let a v tomto duchu připravil příznivcům trip hopu a downtempa hned třináct skladeb. Ukázky některých a hlavně řadu doplňujících myšlenek sdílí na svém bandcampu.
  • Lee Brice - Hey World (Curb)
    Po třech letech se vrací americký countryový zpěvák se svojí pátou deskou, pro niž si připravil celkem patnáct písniček, včetně dvou duetů s Carly Pearce a Blessing Offor. Zda s nimi bude opět atakovat vrchol amerického žebříčku a různé countryové ceny, můžete zkoumat na jeho YouTube kanálu.
  • The War On Drugs - Live Drugs (Super High Quality)
    Americká indierocková kapela si v roce 2018 za svůj poslední studiový počin "A Deeper Understanding" vysloužila Grammy v kategorii nejlepší rockové album, a tak není divu, že nemůžeme přejít bez povšimnutí její koncertní nahrávku, pro niž ze svých vystoupení vybrala desítku reprezentantů. První dva hudebníci nahráli na svůj YouTube profil.
  • Lindstrøm & Prins Thomas - III (Smalltown Supersound)
    Po dlouhých jedenácti letech se opět setkali dva norští DJové a producenti a nahráli třetí album se šesticí skladeb. Komu tedy chybělo jejich space disco postavené na elektronice, progu a krautrocku, dočká se na společném bandcampu obou muzikantů.
  • The Suitcase Junket - The End Is New (Warner Music)
    Projekt, za nímž stojí prakticky jediný muzikant Matt Lorenz, zaujme kombinací folku, rocku a blues v poměrně syrové formě. Nalákat na poslech jedenácti skladeb vás mohou první ukázky na hudebníkově YouTube.
  • Collapse Under The Empire - Everything We Will Leave Beyond Us (Finaltune)
    Světová pandemie ovlivňující prakticky každého z nás se stala tematickým námětem tvorby velké části umělců včetně post-rockového dua z Hamburku, které na své osmé studiovce řeší skomírající životní prostředí, války, chamtivost lidí a neustálý dohled úřadů. Přesvědčte se sami na bandcampu.
  • Liturgy - Origin Of The Alimonies (Ylylcyn)
    Experimentální blackmetalová formace vydává své páté studiové album. Jde o soundtrack ke stejnojmenné opeře, a jak bývá u této kapely zvykem, vše je promyšleno do posledního detailu. Trailer vás čeká na YouTube.
  • Tim Minchin - Apart Together (Warner Music)
    Australský herec a komediant, kterého můžeme znát ze seriálu "Californication" a také coby autora hudby k muzikálu "Groundhog Day", se po letech vrátil ke své pěvecké kariéře. Není divu, že všech jedenáct písniček si složil sám. Jak znějí, zjistíte na jeho YouTube profilu.
  • Kacey Johansing - No Better Time (Night Bloom Records)
    Máte-li chuť na indie pop s lehkou dávkou psychedelie, nemělo by vám uniknout čtvrté album americké písničkářky Kacey Johansing. Společně s multiinstrumentalistou Timem Ramseym (Fruit Bats, Vetiver, L.A. Takedown) pro něj připravila jedenáct písní, které uslyšíte na jejím bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Kaye - Conscious Control: indiepopová sólovka Charlene Kaye z San Fermin
Rob Mazurek - Exploding Star Orchestra: nové album amerického jazzového trumpetisty a jeho orchestru.
5 Billion In Diamonds - Divine Accidents: druhá řadovka americké kapely producenta Butche Viga (Garbage, Nirvana).
Bob Moses - Faling Into Focus: záznam koncertu amerického elektronického dua.
Charlie Siem & Itamar Golan - Between The Clouds: společné klasické album anglického houslisty a izraelského klavíristy.
I Am The Avalanche - Dive: dlouho očekávaný návrat amerických punk-rockerů z Brooklynu.
Samantha Martin & Delta Sugar - The Reckless One: třetí deska kanadského jedenáctičlenného uskupení, kombinující jižanský soul, blues a rhythm and blues.
Holly Bowling - Seeking All That’s Still Unsung: americká klavíristka proslavená předělávkami skladeb Phish a Grateful Dead.


Dále vychází:

A Burial At Sea - A Burial At Sea
Aaron Taos - Birthday Boy (Party Favors) (Deluxe Edition)
Aeternitas - Haunted Minds
Alexandra Hamilton-Ayres - 2 Years Stranger
Amy Winehouse - 12×7: The Singles Collection (box set)
Anna McClellan - I Saw First Light
Anne Murray - The Ultimate Christmas Collection
Anrimeal - Could Devine
Arandel - Inbach Remixed
Autechre - Plus (Physical Release)
Avandra - Skylighting
Avondlicht - Relinquishment Into A State Of Selfless Being
Badge Époque - Self Help
Bas Rotten - Surge
Bearings - Hello, It’s You
Beingmoved - Smiles And Bigger Hearts
Blessed - Music Is The Medicine
Boogie Bombers - Boogie Bonanza
Boys Of Fall - Distance
Brit Taylor - Real Me
Brkn Love - Brkn Love (Deluxe Edition)
BTS - Be (Deluxe Edition)
Buck-Tick - Abracadabra
Carolyn Surrick & Ronn McFarlane - Fermi’s Paradox
Cecile Believe - Plucking A Cherry From The Void
Combinator - Eargoggle Fodder
Communic - Hiding From The World (Mystic Production)
Concede - Indoctrinate
Crawling Chaos - Xlix
Cuushe - Waken
Darzamat - A Philosopher At The End Of The Universe
Das Body - Peregrine
Dave Alvin - From An Old Guitar: Rare And Unreleased Recordings
Dave Mason - Alone Together...Again
DC The Don - Come As You Are (Deluxe)
Dean Fraser - Nyahbinghi Christmas
Dekker - Slow Reveal: Chapter One
Demon Hunter - Songs Of Death And Resurrection
Devil’s Dildo - …makes Me Cum!
Diamond Head - Lightning To The Nations 2020
Dirk. - Cracks In Common Sense
Dizzy Spells - A Fearful Leap Into The Dark
Dream Wife - Irl (Live In London 2020)
Drift Mouth - Loveridge Is Burning
Elskavon + John Hayes - Du Nord
Elvis Presley - From Elvis In Nashville (Sony Music)
Emily Edrosa - Another Wave Is Coming
Empress - Wait ‘Til Night
Empyreal Sorrow - PRÆY
Ernie Haase & Signature Sound And The Booth Brothers - Brotherhood (Sony Music)
Fantasy - Weiße Weihnachten Mit Fantasy (Sony Music)
Farer - Monad
Fia - W100
Foolio - Love Me Like I'm Dead
Frost* - 13 Winters (Box set) (Sony Music)
Fuck The Facts - Pleine Noirceur
Garth Brooks - Triple Live Deluxe
Gone Are The Days - You Don’t Know Us
Gracy Hopkins - Encore (Time2020)
Greenwitch - Cosmosteelblood Trinity
Group Rhoda - Passing Shades
Harry Hudson - Hey, I’m Here For You
Helen Love - Power On
Holly Childs And Gediminas Žygus - Hydrangea
Chance Hayden - Grab & Go
Chaos E.T. Sexual - Only Human Crust
Charles Webster - Decision Time
Chelou - Real
Chubby And The Gang - Speed Kills (Re-Release)
Ian William Craig & Daniel Lentz - In A Word (Digital Release)
Il Rovescio Della Medaglia - Contaminazione 2.0
Ilsa - Preyer
Ina Müller - 55 (Sony Music)
Ina Müller - 55 (Special Edition) (Sony Music)
Ingrid Laubrock - Dreamt Twice, Twice Dreamt
Izzy & The Black Trees - Trust No One
J.E. Sunde - 9 Songs About Love
Jack Name - Magic Touch
Jennifer Castle - Monarch Season (Physical Release)
Jimi Somewhere - Nothing Gold Can Stay
Jinjer - Alive In Melbourne 2020 (Mystic Production)
Joey Nato - Made Overnight
John Calvin Abney - Familiar Ground
John Magnuson - Barely Noticeable
Johnny Altman - Never Too Late To Rock And Roll
Jordan Reyes - Sand Like Stardust
Jorge Gamboa Patrón - Vagamundo
Joris Voorn - Rotterdam (Warner Music)
Josephine Foster - No Harm Done
Judy Whitmore - Cant We Be Friends
King Ov Wyrms - Lord Ov Thrones
Kix - Midnight Dynamite Re-Lit (35th Anniversary Edition)
Kodaline - One Day At A Time (Deluxe)
Koe Wetzel - Sellout
Landshapes - Contact
Lastlings - First Contact
Lea - Treppenhaus (Sony Music)
Leo Kottke And Mike Gordon - Noon (Physical Release)
Liminal Shroud - Through The False Narrows
Loski - Music, Trial & Trauma: A Drill Story
Luděk Sobota - Holé a trapné dýchání (Supraphon)
Lydia - I Was Someone Else
Mamalarky - Mamalarky
Mandancing - The Good Sweat
Mario Barth - Happy Wife, Happy Life (Sony Music)
Martin Phipps - The Crown: Season Four (soundtrack) (Sony Music)
Martin Ruby - Heaven Get Behind Me
Mary J. Blige - My Life (Deluxe Reissue)
Matchbox Twenty - 20 (Box Set)
Mau Y Ricky - Rifresh
MC Virgins - Virgins Club
Mizmor & Andrew Black - Dialetheia
Moon Relay - _…-“-…_
Morton Valence - Black Angel Drifter
My Octopus Mind - Faulty At Source
Neil Young - Archives Vol. 2
Nellie June - Changes
Octavian - Alpha
Oils - Between Voids
Omnivortex - Diagrams Of Consciousness
Orava - Behind The Wave
P.G. Lost - Oscillate
Pablo Sáinz-Villegas - Soul Of Spanish Guitar (Sony Music)
Pain Of Salvation - The Perfect Element, Pt. I (Anniversary Mix 2020) (Sony Music)
Papi Chulo & Su Groupo Invisible - Ritmo De Lo Habitual
Partner - Never Give Up
Patient Hands - There Are No Graves Here
Paul K - Anandamide
Pearly Drops - Call For Help
Picturehouse - 1999
Ping - The Zig Zag Manoeuvre
Polyphozia - Suitcase Of Voices
Pom Poko - Cheater
Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim (Universal)
Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim (Deluxe) (Universal)
Public Memory - Ripped Apparition
Radiant Children - There’s Only Being Yourself
Raft Of Trash - Likeness On The Edge Of Town
Raheem Devaughn - What A Time To Be In Love
Resistencia - Resist?ncia Ao Vivo No Atlântico - 25 Anos (Sony Music)
Rexx Life Raj - California Poppy 2
Robb Bank$ - Tha Leak Vol 1
Robert Connely Farr - Country Supper
Různí - Adventure Time: Distant Lands
Různí - Baller Blockin’ 20th Anniversary Edition (soundtrack)
Různí - Best Of The Miyumi Project
Různí - Mr Bongo Record Club Volume Four
Různí - Southeast Of Saturn
Různí - The Best Of Bond… James Bond (soundtrack)
Ryan Scully - New Confusion
Saint Jhn - While The World Was Burning
Seahaven - Halo Of Hurt
Sfera Ebbasta - Famoso
Silverstein - Redux II ()
Sinfonietta Cracovia - Penderecki's Sinfonietta(S) (Sony Music)
Skelethal - Unveiling The Threshold
Smrtdeath - Somethings Wrong
Soft Kill - Dead Kids, R.I.P. City
Something For Kate - The Modern Medieval
Sonic Circus - Everything
Submarine Fm - Crawl
Tau5 - Kreise
The Dust Bowl Faeries - The Plague Garden
The Highwater Marks - Ecstasy Rhymes
The Jimi Hendrix Experience - Live In Maui (Sony Music)
The Last - Look Again
The Mckenzie Fix - Pandora’s Box
The Owl - Ambient Piano Works
The Vibrators - Mars Casino
The Wild Feathers - Medium Rarities
Tim McGraw - McGraw Machine Hits: 2013-2019
Tombs - Under Sullen Skies
Tommy Emmanuel - Imagine (singl) (Warner Music)
Topographies - Ideal Form
Tourists - Another State
Trippie Redd - Pegasus (Deluxe)
Tristan Welch - Ambient Distress
Two Year Vacation - Laundry Day (Warner Music)
Veinmelter - Still In The Air
Vhoor - Baile & Drip
Ward Davis - Black Cats And Crows
Weiland - Weiland
When Rivers Meet - We Fly Free
White Magician - Dealers Of Divinity
Without Mercy - Seismic
Witchwood - Before The Winter
Wolf & Cub - Nil
Young The Giant - Young The Giant (10th Anniversary Edition)
YSN Flow - Long Story Short
Yumi Ito - Stardust Crystals

Vychází na vinylu:
A Burial At Sea - A Burial At Sea
Aaron Taos - Birthday Boy (Party Favors) (Deluxe Edition)
AD/DC - Fly On The Wall (Sony Music)
Aerosmith - Rocks Donington 2014 (Universal)
Anne Murray - The Ultimate Christmas Collection
Annie Lennox - Christmas Cornucopia (Universal)
Anthony Moore - Out
Badge Époque - Self Help
Bill Withers - Greatest Hits (Sony Music)
Blaze Bayley - Tenth Dimension (Mystic Production)
Bob Marley - Babylon By Bus (Universal)
Bob Marley - Burnin (Universal)
Bob Marley - Catch A Fire (Universal)
Bob Marley - Confrontation (Universal)
Bob Marley - Exodus (Universal)
Bob Marley - Kaya (Universal)
Bob Marley - Legend (Universal)
Bob Marley - Live! (Universal)
Bob Marley - Natty Dread (Universal)
Bob Marley - Rastaman Vibration (Universal)
Bob Marley - Survival (Universal)
Bob Marley - Uprising (Universal)
Cabaret Voltaire - Shadow Of Fear
Cesária Evora - Miss Perfumado (Sony Music)
Coldplay - Parachutes (Limit Yellow Vinyl) (Warner Music)
Collapse Under The Empire - Everything We Will Leave Beyond Us (Digital Release)
Communic - Hiding From The World (Mystic Production)
Concede - Indoctrinate
Dark Tranquillity - Moment (Sony Music)
Drive-By Truckers - Blessing & A Curse
Drive-By Truckers - Brighter Than Creation’s Dark
Drive-By Truckers - Decoration Day
Drive-By Truckers - The Dirty South
Drive-By Truckers - The Fine Print: A Collection Of Oddities & Rarities
Elvis Presley - Elvis Presley (Sony Music)
Elvis Presley - From Elvis In Nashville (Sony Music)
Emily Edrosa - Another Wave Is Coming
Fantasy - Weiße Weihnachten Mit Fantasy (Sony Music)
Fleetwood Mac - The Best Of Peter Green's Fleetwood Mac (Sony Music)
Gavin Degraw - Chariot
Gregory Porter - 3 Original Albums (6Xlp) (Universal)
Hidden Orchestra - Creaks (soundtrack) (Minority Records)
Charles Webster - Decision Time
I Am The Avalanche - Dive
Ina Müller - 55 (Sony Music)
Iron Maiden - Nights Of The Dead (Live In Mexico City) (Warner Music)
Jamie Cullum - The Pianoman At Christmas (Universal)
Jaroslav Filip - Ten čo hrával s Dežom (Warner Music)
Jinjer - Alive In Melbourne 2020 (Mystic Production)
John Calvin Abney - Familiar Ground
John Fogerty - Fogerty's Factory (Warner Music)
Joris Voorn - Rotterdam (Warner Music)
Josephine Foster - No Harm Done
Kacey Johansing - No Better Time
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (Digibook) (Universal)
Killer Be Killed - Reluctant Hero (Mystic Production)
King Gizzard & The Lizard Wizard - K.G. (Universal)
Lastlings - First Contact
Lee Brice - Hey World
Luke Combs - What You See Ain't Always What You Get (Deluxe Edition) (Sony Music)
Mamalarky - Mamalarky
McCoy Tyner - Tender Moments
Misty Grey - Chapter II
Mňága a Žďorp - Přístav Unplugged (Warner Music)
Moon Relay - _…-“-…_
Mötley Crue - The End - Live In Los Angeles (Universal)
Neil Diamond - Classic Diamonds With London Symphony Orchestra (Universal)
Nelly - Country Grammar
New Model Army - Carnival (Mystic Production)
Nick Cave & The Bad Seeds - Idiot Prayer (Nick Cave Alone At Alexandra Palace) (Mystic Production)
Nicki Minaj - Pink Friday (Universal)
P.G. Lost - Oscillate
Pain Of Salvation - The Perfect Element, Pt. I (Anniversary Mix 2020) (Sony Music)
Partner - Never Give Up
Pavol Habera - Svet lásku má (Warner Music)
Ping - The Zig Zag Manoeuvre
Pink Floyd - Delicate Sound Of Thunder (Warner Music)
Pom Poko - Cheater
Public Memory - Ripped Apparition
Rainbow - Memories In Rock / Live In Germany (Universal)
Různí - A Very Cool Christmas 2 (Coloured) (Bertus)
Různí - Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival 2019 (Warner Music)
Seatbelts - Cowboy Bebop (soundtrack) (Sony Music)
Sinfonietta Cracovia - Penderecki's Sinfonietta(S) (Sony Music)
Soft Kill - Dead Kids, R.I.P. City
Specials - More Specials (40th Anniversary Half-Speed Master Edition) (Warner Music)
Spice Girls - Forever (Universal)
Taylor Swift - Folklore (Universal)
The Cribs - Night Network ()
The Dirty Knobs - Wreckless Abandon
The Suitcase Junket - The End Is New (Warner Music)
The War On Drugs - Live Drugs
Tim Minchin - Apart Together
UFO - Strangers In The Night (Warner Music)
W Witrynach Odbicia - Masz I Pomysl (Sony Music)
White Magician - Dealers Of Divinity
Wojciech Kilar - Bram Stoker's Dracula (Music On Vinyl)
Xoth - Interdimensional Invocations

EP:
Amaunet - Amaunet
Amy Montgomery - Intangible
Autumn Nicholas - Shades Of Beige
Aviations - Retrospect
Bad Decisions - King Of The Youth
Dan Horne - The Motorcycle Song
Desure - Pollen
El Perro Del Mar - Free Land
Englebert Humperdinck - Sentiments
Femm - 404 Not Found
Glaive - Cypress Grove
Grand Pax - Wavey
Hannah’s Little Sister - Ep.mp3
Children Of The State - Tragic Carpet And The Magical Wasp Gang From Notre Dame
Ida Mae - Raining For You
Katarina Pejak - Outside Looking In
Kelsey Waldon - They’Ll Never Keep Us Down
Kharma - Most Dangerous Game
King Hannah - Tell Me Your Mind And I’ll Tell You Mine
Laura Jinn - Sick!
Life In A Blender - Satsuma
Linn - Happy Metal
Love Again - What I Left Behind
Matilda Mann - Because I Wanted You To Know
Nader Sadek - The Serapeum
Nights Without Cars - Hurry Up And Wait
October And The Eyes - Dogs And Gods
Omah Lay - What Have We Done
Once A Tree - Fool’s Paradise
Order Of Operations - Love Me Til My Heart Stops
Pearz - Nocturnal
Plaguebreeder - Annhilation
Powfu - Some Boring Love Stories Pt. 5
Pva - Toner
Raj Majal - Raw Dog
Revenge - Strike.smother.dehumanize (Reissue)
Robert O’Connor - Transcendence
Routine (Jay Som’s Melina Duterte And Chastity Belt’s Annie Truscott) - And Other Things
Sam Eagle - Something Out Of Nothing
Sara Noelle - Four Songs
Scattered Hamlet - Wishing Well
Shepherd - First Hand
Shygirl - Alias
Smut - Power Fantasy
Spencer Barnett - Welcome To My Mind
The Bonnie Doons - The Betweeners
The Maguas - One Of Us Is Lying
The Myrrhderers - The Myrrhderers Sleigh Christmas
Trü - Closer Than It Seems
Vessel - Passion
Vnis - Pov

Reedice:
Alan Parsons - Try Anything Once (Bertus)
Annie Lennox - Christmas Cornucopia (Universal)
Blaze Bayley - Tenth Dimension (Mystic Production)
Bridges - Vakenatt (Warner Music)
Grandaddy - The Sophtware Slump (20th Anniversary Reissue)
Iné Kafe - Bez udania dovodu (Opus)
Jaroslav Filip - Ten čo hrával s Dežom (Warner Music)
Lady Gaga - Chromatica (International Super Deluxe Box) (Universal)
Ludovico Einaudi - Seven Days Walking (Deluxe Boxset) (Universal)
Q 65 - Afghanistan (Bertus)
Sally Oldfield - Water Bearer (Bertus)
Tom Jones - The Complete Decca Studio Albums 17CD (Universal)
UFO - Strangers In The Night (Deluxe

NÁZORY
  • ... (Martin, 26.11.2020 12:32) Reagovat

    Garth je třída!

  • ??? (BP, 28.11.2020 20:00) Reagovat

    Pre prípad, že by Musicserver chcel operovať s tým, kto koľko predal albumov a podobne, tu je najkomplexnejší zoznam umelcov a ich predajnosť a streramovanie:

    chartmasters.org/2017/10/best-selling-artists-albums-and-singles-of-all-time/18/

    1 The Beatles 413,872,000
    2 Michael Jackson 329,086,000
    3 Elvis Presley 315,862,000
    4 Queen 267,074,000
    5 Madonna 243,365,000
    6 The Rolling Stones 239,887,000
    7 Pink Floyd 233,020,000
    8 Led Zeppelin 203,475,000
    9 Elton John 199,532,000
    10 U2 197,378,000

    • Re: ??? (Tomáš Parkan - autor, 28.11.2020 20:06) Reagovat

      Ano, toto jsou celosvětové stastiky, v případě Gartha Brookse byla řeč pouze o těch z USA.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Deska plná tajemství a koncert plný emocí: Nick Cave & The Bad Seeds jsou zpět a přijedou i do Prahy (16.03.2024 18:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen Karel Gott AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu