shop.musicserver.cz
Nové desky 12/2020 - od Pearl Jam přes Duu Lipu po 5 Seconds Of Summer

Nové desky 12/2020 - od Pearl Jam přes Duu Lipu po 5 Seconds Of Summer

Vydáno: 31.03.2020 08:17 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pestrobarevnému výběru hudebních novinek tentokrát vévodí Pearl Jam, za nimiž v závěsu najdete kritikou opěvovanou Duu Lipu, pop-rockové 5 Seconds Of Summer, jazzovou Kandace Springs, stylově obměněnou Vanessu Carlton, elektroniky The Orb, countryový objev Ingrid Andress a také jubilantku Věru Martinovou. Rockery navíc potěší s novinkou In This Moment a po delší odmlce se připomene i německá formace MIA.

V pátek 27. března vyšly tyto nové tituly:

Pearl Jam - Gigaton (Universal)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Pearl Jam - Gigaton
"Nahrávání 'Gigatonu' byla dlouhá, trnitá cesta," vysvětluje kytarista Mike McCready. "Občas to byly emocionálně temné a matoucí chvíle, ale zároveň šlo o vzrušující a experimentální cestu za hudebním vykoupením. Spolupráce na albu s mými spoluhráči mi rozhodně ukázala další rozměr lásky, uvědomění a poznání, které jsou ve složitějších časech velice potřebné," dodává. Jedná se o první album Pearl Jam od vydání desky "Lightning Bolt" v roce 2013, která získala Grammy. O cover, na kterém se nachází snímek tajícího ledovce v Norsku, se postaral mořský biolog a fotograf Paul Nicklen. Ukázku z alba v podobě kousku "Alright" najdete na YouTube.com.


Dua Lipa - Future Nostalgia (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / disco / electro pop

Dua Lipa - Future Nostalgia
Britská zpěvačka Dua Lipa přináší své druhé album "Future Nostalgia" a má, na co navazovat. Jejího eponymního debutu se prodalo přes milion kusů, vyneslo jí řadu hudebních cen včetně Grammy a Brit Award a také předskakování Brunovi Marsovi a Coldplay. Jedenáct písniček, které již od loňského podzimu představily tři singly, nahrávala s hvězdným producentsko-autorským týmem, kde nechybí jména jako TMS, Andrew Watt, The Monsters And The Strangerz, SG Lewis, Julia Michaels, Jeff Bhasker, Tove Lo, Stuart Price, Kamille, Sarah Hudson z Ultraviolet Sound, Frances či americká EDM hudebnice Melanie Joy Fontana. Zpěvačka už v názvu přiznává, že se inspirovala v minulosti, konkrétně u interpretů, jako jsou Gwen Stefani, Madonna, Moloko, Blondie a OutKast, ale někoho možná překvapí samply Binga Crosbyho a "Need You Tonight" INXS. Zároveň jim ale dává moderní zvuk, takže nadšené recenze, které přichází z celého světa, ji přirovnávají spíše ke Kylie Minogue, Keshe, Lily Allen, Lady Gaga a Spice Girls. Co si z tohoto pel-melu vybrat, zjistíte poslechem novinek na jejím YouTube profilu.


5 Seconds Of Summer - Calm (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

5 Seconds Of Summer - Calm
Australská pop rocková kapela 5 Seconds Of Summer rok od roku stoupá na žebříčku popularity a už se dopracovala k tomu, že po světě vyprodává velké sportovní haly a doma dokonce i stadiony. Nyní svoji kariéru přiživí svým třetím albem, na němž ve standardní verzi nabídne celkem dvanáct písniček, které kvartet připravoval v poměrně malém, ale hvězdném týmu. Jeho členy byli Charlie Puth, Ryan Tedder, Louis Bell, Andrew Watt, Benny Blanco a Ali Tamposi, tedy pánové, s nimiž už 5SOS spolupracovali na předchůdci a kteří se podílejí na nahrávkách Post Malone, Camily Cabello, Ozzy Osbourna nebo Seleny Gomez. Jak se do toho formace opřela tentokrát, zjistíte poslechem prvních singlů na jejich YouTube. com a můžete zvážit i nákup deluxe edice rozšířený o tři živáky. Kapela by měla na Den dětí představit novinku i živě v pražské O2 areně.


Vanessa Carlton - Love Is An Art (Dine Alone)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / art pop / folktronica

Vanessa Carlton - Love Is An Art
Více jak čtyři roky zabrala Vanesse Carlton příprava její páté desky. O názvu a titulním songu měla přitom jasno již v polovině roku 2017, kdy se prořekla, že píše písně pro novou desku. Chvíli to pak vypadalo, že "Love Is An Art" bude albem coververzí, když jich během roku 2018 vydala hned šest. Nakonec se na desku nedostala ani jedna, nicméně jejich původní interpreti, kterými byli například Robyn, Fleetwood Mac, Lucinda Williams, Neil Young nebo Elliot Smith, naznačovali, že v případě novinky se americká zpěvačka a klavíristka vydá poněkud jiným směrem než dosud. Vše pak potvrdila i volba producenta, kterým se stal Dave Fridmann, známý ze spolupráce s Mercury Rev, The Flaming Lips či Mogwai. Jak zjistíte z ukázek bandcampu Vanessy Carlton, jedenáct písniček se pohybuje na rozhraní indie folku, art popu, elektroniky a lehké alternativy.


Tip týdne

Kandace Springs - The Women Who Raised Me (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / r'n'b / soul

Kandace Springs - The Women Who Raised Me
Americká jazzová zpěvačka Kandace Springs, kterou si v minulosti vybral ke spolupráci například Lang Lang nebo Ghostface Killah, své třetí album, jak napovídá jeho název "The Women Who Raised Me", zasvětila interpretkám, které jí hudebně ovlivnily. Mezi dvanáct skladeb zařadila písničky, jež v minulosti zpívaly například Ella Fitzgerald, Roberta Flack, Lauryn Hill, Billie Holiday, Diana Krall, Bonnie Raitt, Sade, Nina Simone či Dusty Springfield. K jejich nahrání si přizvala i několik hvězdných hostů, jako jsou Chris Potter, Norah Jones, Avishai Cohen, Christian McBride, David Sanborn a Elena Pinderhughes. Produkci navíc dostal na starost cenami ověnčený Larry Klein. Pokud vám toto vše nestačí jako záruka kvality, snad vás přesvědčí ukázky na YouTube zpěvačky. Album bude pochopitelně k dostání na vinylu.


MIA. - Limbo (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / new wave

MIA. - Limbo
Německá formace MIA. vznikl v roce 1997 a svou poslední nahrávku "Biste Mode" vydala v roce 2015. Nyní přichází na scénu s novinkou "Limbo", kterou řada recenzentů označuje za nejlepší nahrávku kapely po desce "Zirkus". Deska obsahuje celkem edenáct kousků dosahující co do stopáže slabé třičtvrtě hodiny. Ukázky každé ze skladeb si můžete poslechnout na Amazon.com a o své dojmy se s námi nezapomeňte také podělit! A pokud byste chtěli, na oficiálním webu kapely najdete také všechny videoklipy.


Věra Martinová - Meritum (VeraArt)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop

Věra Martinová - Meritum
Věra Martinová letos v únoru oslavila své životní jubileum a k němu si nadělila i novou desku "Meritum". Na dvanácti písničkách, v nichž vedle country a popu posluchači uslyší i odkazy na českou hudbu šedesátých let, motownský soul nebo poslední počiny Johnnyho Cashe, chtěla královna českého country spolupracovat s někým, kdo má na muziku jiný pohled. Kytarista a autor Jakub Juránek oslovil Borise Carloffa, zda by mu nedal kontakt na jiného producenta, ale toho myšlenka na nahrávání s Věrou Martinovou zaujala a na nikoho jiného tak ani nedošlo. Na nahrávání se vedle Jakuba Juránka podílel ještě klávesista Martin Brunner, baskytarista Jan Neruda, bubeník Adrian Ševeček a v písni "Řekni to dřív" se k nim připojil i s vokálem David Stypka. Jedinou převzatou skladbou "Wichita Linemana" Jimmy Webba. Jak ve výsledku dopadla netradiční spolupráce, uslyšíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Little Dragon - New Me, Same Us (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trip hop / electro-indie

Little Dragon - New Me, Same Us
Švédští Little Dragon jsou jednou z kapel, která u nás v uplynulých dnech musela přesunout svůj koncert. Původně měli vystoupit v půlce března v pražském klubu Roxy a představit zde svoji novou desku "New Me, Same Us". Vzhledem k okolnostem se s jedenáctkou písniček budete moct seznámit až nyní, zatím pouze ve studiových verzích. Novinku nahrávali v malém domácím studiu v Göteborgu a zvukově se vrací ke svým kořenům, když využívali bicí, basu, klávesy, harfu, kytaru a především hlas Yukimi Nagano. Proč výsledek označují za jejich dosud nejvíce společnou nahrávku, zjistíte na jejich bandcampu.


Sufjan Stevens & Lowell Brams - Aporia (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: new age

Sufjan Stevens & Lowell Brams - Aporia
Americkému hudebníkovi Sufjanovi Stevensovi se zalíbily spolupráce a po tři roky starém albu "Planetarium", kde se potkal s Brycem Dessnerem, Nicem Muhlym a Jamesem McAlisterem, nahrál album se svým nevlastním otcem Lowellem Bramsem. Nahrávku pojmenovali "Aporia" a inspirovali se na něm především hudbou new age, a tedy umělci jako Enya a Boards Of Canada, a také filmovou hudbou snímků, jako jsou "Blade Runner", "Pod kůží" a "Děsivé dědictví". Práce jim šla zřejmě velmi dobře od ruky, nahrávka obsahuje hned jednadvacet vesměs instrumentálních kompozic a dokonce jí vydali o pár dní dřív, než bylo v plánu. Výsledek si můžete v ukázkách poslechnout na Sujfanově bandcampu.


Ingrid Andress - Lady Like (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Ingrid Andress - Lady Like
Zajímá vás, kdo by mohl udávat směr ženského country v dalších letech? Jestli ano, pak by vám nemělo uniknout jméno Ingrid Andress. Tato rodačka z amerického Michiganu začala s hudbou už na základní škole, kde se učila na klavír a bicí, a posléze se rozhodla studovat skládání hudby a přednes na Berklee College of Music, kde si jí vzala pod křídla sama Kara DioGuardi. Není tedy divu, že její písničky zpívají například Sam Hunt, Alicia Keys nebo Charli XCX, ale v loňském roce se rozhodla, že jí psaní pro ostatní nestačí a vydala singl "More Hearts Than Mine". Ten se stal v Americe zlatým a především ji vynesl nominaci na Nejlepší novou zpěvačku na letošních ACM Awards. Zda ji promění, se dozvíme v dubnu, ale už dnes si můžete na jejím YouTube profilu poslechnout její albový debut "Lady Like".


The Orb - Abolition Of The Royal Familia (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: ambient house

The Orb - Abolition Of The Royal Familia
The Orb se po dvou letech od nahrávky "No Sounds Are Out Of Bounds" vrací s novou, již šestnáctou deskou "Abolition Of The Royal Familia". Alex Paterson a Thomas Fehlmann pro ni připravili celkem dvanáct skladeb a stejně jako v případě předchůdce i v nich spolupracovali s několika hosty. Zopakovali si nahrávání s Youth, Rogerem Enem, a Gaudim a nově si přizvali Davida Harrowa, Stevea Hillage a Miquette Giraudy ze System 7. Zda mají angličtí elektronici se svým ambient housem stále co nabídnout, můžete zjišťovat prostřednictvím jejich YouTube profilu, který už několik měsíců zásobují singly z desky.


In This Moment - Mother (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

In This Moment - Mother
Americká heavymetalová formace In This Moment vydává svou novou desku "Mother". S nahrávkou pyšnící se pořadovým číslem sedm kapele pomohl producent Kevin Churko, který s muzikant vybral celkem tři skladby jako úvodní singly. Konkrétně jde o kousky "The In-Between", "Hunting Grounds" a "As Above, So Below". Kromě nich obsahuje deska dalších jedenáct kousků včetně třech coververzí - "Fly Like An Eagle" původně od Steve Miller Band, "We Will Rock You" od Queen a "Into Dust" od Mazzy Star. Ukázku v podobě prvního z uvedených singlů najdete na YouTube.com.


Lukas Nelson & Promise Of The Real - Naked Garden (Fantasy Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / roots rock / americana

Lukas Nelson & Promise Of The Real - Naked Garden
Lukas Nelson, syn Willieho Nelsona, už vystoupil ze stínu svého otce a dalším albem, které to má potvrdit, je šestá deska "Naked Garden". Fanoušci country rocku, roots rocku a americany na ní naleznou hned patnáct skladeb, ale pouze deset písniček, zbytek totiž tvoří alternativní verze. Nahrával je se svým vlastním uskupením Promise Of The Real a v jedné skladbě se k němu připojila soutěžící ze čtvrté řady americké The Voice Hunter Elizabeth. Jak novinka Lukase Nelsona zní, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


PartyNextDoor - Partymobile (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / lo-fi / chillwave

PartyNextDoor - Partymobile
Kanadský rapper PartyNextDoor vydání svého třetího alba dvakrát odsouval - nejprve z ledna na únor a posléze na březen. Nyní je "Partymobile" konečně tu a příznivci jeho originálního mixu alternativního r'n'b, lo-fi, chillwave a hip hopu s prvky jazzu se mohou těšit na celkem patnáct skladeb a také dva hosty, kterými jsou Rihanna a Drake. S produkcí mu pak vypomohli například Cardiak, Murda Beatz, Jon Hoskins, Alex Lustig, Noah '40' Shebib, OG Parker, OZ a BURNS. Vzhledem k odkladu vydání již podstatnou část desky najdete na hudebníkově YouTube.


Brian Fallon - Local Honey (Thirty Tigers)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie folk / heartland rock

Brian Fallon - Local Honey
Americká skupina The Gaslight Anthem se sice před dvěma roky dala na pár měsíců dohromady při oslavách desátého výročí alba "The '59 Sound", ovšem poté zase usnula a vzhledem k tomu, že její lídr, zpěvák Brian Fallon vydává už třetí sólovku, nikdo neví, kdy se dá kvartet opět dohromady. Pojmenoval ji "Local Honey" a osm písní, které na ní zařadil, produkoval Peter Katis, známý ze spolupráce s Interpol, The National nebo The Swell Season. Výsledek jejich spolupráce první reakce přirovnávají k albům "Nebraska" a "Ghost Of Tom Joad" Bruce Springsteena. Zda s tímto názorem budete souhlasit, zjišťujte na bandcampu Briana Fallona.


Margaret Glaspy - Devotion (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk rock / folktronica

Margaret Glaspy - Devotion
Debut Margaret Glaspy "Emotions And Math" si u nás před čtyřmi roky vysloužil Tip týdne a nyní na něj navazuje svoji druhou deskou "Devotion". Americká písničkářka na ní nabídne dvanáct písniček a především podstatnou změnu stylu. Zapomeňte na její signifikantní hutnou kytaru, aktuálně je trendy elektronika, která se prolíná celou nahrávku. Její produkce se ujal Taylor Chester, který v poslední době spolupracoval s Mandy Moore, Grace Potter nebo Switchfoot. Zda vás nový styl Margaret Glaspy zaujme, můžete zkoumat na jejím bandcampu.


Jessie Reyez - Before Love Comes To Kill Us (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / latino hip hop

Jessie Reyez - Before Love Comes To Kill Us
Zpěvačka Jessie Reyez se sice narodila v kanadském Torontu, ovšem její rodiče pocházejí z Kolumbie a to se podepisuje i na její hudbě. Kariéru odstartovala několika singly a především jako předskokanka PartyNextDoor, ale ten pravý průlom jí přinesl až singl "Figures" a následné EP "Kiddo", díky kterým obdržela cenu Juno za Nováčka roku a nominaci v třech dalších kategoriích. Nyní konečně vydává svůj dlouho očekávaný debut "Before Love Comes To Kill Us", kam zařadila celkem čtrnáct písní, včetně všech hitů, které dosud nasbírala. Drtivou část písniček si napsala sama a s produkcí jí vypomohla početná armáda více či méně známých producentů, jako třeba The Monarch, Fred Ball, Suby nebo Mura Masa. V jedné písničce si pak zahostoval i Eminem a 6lack. Seznámení s ní, můžete podniknout na jejím YouTube profilu.


Daniel Avery & Alessandro Cortini - Illusion Of Time (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / současná vážná hudba

Daniel Avery & Alessandro Cortini - Illusion Of Time
Anglický hudebník a producent Daniel Avery, kterého můžete znát z nahrávek Little Boots či Metronomy, spojil síly s italským klávesákem Nine Inch Nails Alessandrem Cortinim, jenž se rád vydává do odlišných hudebních vod, například s Ladytron, Jovanottim nebo Modwheelmood. Výsledkem jejich spolupráce je album "Illusion Of Time", jenž nabídne celkem deset instrumentálních kompozic na rozhraní ambientu a minimalismu. Zda vás osloví, můžete zkoumat na Averyho bandcampu.


Marie Miller - Little Dreams (Curb Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk / současná křesťanská hudba

Marie Miller - Little Dreams
Marie Miller dosud zůstávala evropským fanouškům trochu utajená, nicméně na hudební scéně se pohybuje již patnáct let a především v posledních pěti letech její popularita slušně stoupá. Začalo to v září roku 2015, kdy si zahrála ve Filadelfii před tři čtvrtě milionem lidí a Papežem Františkem a pokračovalo to s debutem "Letterbox" v roce 2017, který kritika přirovnala ke kombinaci Shanie Twain a Sary Bareilles. Uvidí se, jak zaujme její letošní album "Little Dreams", které tato muzikantka ovládající klavír, mandolínu, kytaru a buzuki, pojala o hodně komorněji, autentičtěji a melancholicky. Seznámit se s ním můžete prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Nicolas Jaar - Cenizas (Other People)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální elektronika / ambient

Nicolas Jaar - Cenizas
Americko-chillský skladatel a producent Nicolas Jaar nám leto připravil už druhé album, i když první pod svým vlastním jménem. Toho prvního jsme se dočkali již na začátku února pod hlavičkou Against All Logic a nyní je tu "Cenizas", na němž nabídne celkem třináct skladeb, které jsou poměrně temné. Umělec v nich reflektuje období, kdy se sám rozhodl stáhnout do izolace, přestal pít alkohol, kouřit, konzumovat kofein a jíst zvířata. Toto rozhodnutí mu nepřineslo, co očekával a naopak se začal utápět v temnotě a depresích. Z té ho částečně vytáhlo album Johna Coltrana "Crescent", která je inspirací i pro tuto nahrávku. Zda ji v ní uslyšíte, můžete zkoumat na Jaarově bandcampu.


EP

  • Brett James - I Am Now (Label Logic)
    Charismatický písničkář Brett James vydává ípíčko "I Am Now", na které zařadil celkem pět písniček, které oscilují mezi country, folkem a blues. Uslyšíte je na jeho YouTube kanálu.
  • Cowboy Mouth - Open Wide
    Americká roots rocková formace Cowboy Mouth letos oslavuje třicet let své kariéry a jako malý dárek příznivcům přichystala EP "Open Wide", kam zařadila celkem šest řízných písniček, včetně jednoho bonusu, kterým je připomenutí dvaceti let jejich největšího hitu "Jenny Says". Okusit je můžete na jejich YouTube kanálu.
  • Empara Mí - Suitcase Full Of Sins (Spinning Circle)
    Anglicko-irská hudebnice Empara Mí připravila album na rozhraní EP a LP. Má něco málo pod půl hodiny a najdete na něm celkem osm písniček, na nichž spolupracovala s producenty Andrew Dawsonem (Kanye West) a Jamesem Faunteroyem (Drake, Rihanna). Styl, který se pohybuje na rozhraní barokního popu, indie popu a avantgardy a mírně připomíná Freyu Riddings, můžete poznávat na jejím YouTube profilu.


Kulturní úderka - Black Metall (Indies Scope)
bandzone / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: garage rock / blues rock

Kulturní úderka - Black Metall
Dva roky po sarajevském albu "Sarajevská katarzijja" vydává Kulturní úderka třetí desku "Black Metall", kterou nahrávala v mírně pozměněné sestavě. Ta se rozšířila o bubeníka Lubomíra Eremiáše a druhého kytaristu Vladimíra Saboloviče a v kvintetu vzniklo celkem čtrnáct skladeb, které ale s metalem nemají nic společného. "Samozřejmě nás v současné době hodně ovlivnilo melancholické Sarajevo, ale je tam i plno veselých témat ze života v Brně. Celkově je to syrová nahrávka, zvukově i pocitově sahající od psychedelického blues šedesátých let po americkou klubovou scénu reprezentovanou třeba John Spencer Blues Explosion," tak představuje kapela svoji novinku, jejíž ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Lakecia Benjamin - Pursuance: The Coltranes (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Lakecia Benjamin - Pursuance: The Coltranes
Jak napovídá název třetího alba Lakecie Benjamin "Pursuance: The Coltranes", rozhodla se americká jazzová saxofonistka složit poctu manželům Coltranovým, které nejen ona považuje za jedny z největších hudebních inovátorů dvacátého století. Z jejich repertoárů si vybrala celkem třináct skladeb a do studia si pozvala velký počet hostů. Pozvánku přijali Reggie Workman, Ron Carter, Gary Bartz, Dee Dee Bridgewater, Meshell Ndegeocello, Regina Carter, Bertha Hope, Last Poets, Greg Osby, Steve Wilson, John Benitez, Marc Cary, Marcus Gilmore, Keyon Harrold, Marcus Strickland, Brandee Younger, Georgia Anne Muldrow and Jazzmeia Horn. Jak slavné jazzové kusy pojala, zjistíte poslechem ukázek na bandcampu Lakecie Benjamin .


Skepta, Chip & Young Adz - Insomnia (SKC M29)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: britský hip hop/ trap

Skepta, Chip & Young Adz - Insomnia
Britský rapper Skepta se po loňském albu "Ignorance Is Bliss" rozhodl, že do toho letošního nepůjde sám, ale přizve si ke spolupráci další kolegy. Volba padla na jeho dva krajany, kterými jsou rodák z Tottenhamu Chip a člen D-Block Europe Young Adz. Výsledkem jejich spolupráce je album "Insomnia" a dvanáct tracků, na kterých se produkčně podíleli Cardo, SOS, Da Beatfreakz či Supreme & Styles. Jediným hostem byl další člen D-Block Europe Dirtbike LB. Aktuální trend britského hip hopu a trapu uslyšíte na Skeptově YouTube profilu.


Jitka Hosprová - Flosman, Feld & Bodorová: České violové koncerty (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Jitka Hosprová - Flosman, Feld & Bodorová: České violové koncerty
Jitka Hosprová se na své nové nahrávce ujala tří moderních koncertantních skladeb, jež u nás vznikly v rozmezí třiceti let na přelomu dvacátého a jednadvacátého století. Na svědomí je má Jindřich Feld, Oldřich Flosman a Sylvie Bodorová a česká violinistka se pro jejich nahrání připojila k SOČRu pod taktovkou Jana Kučery a Tomáše Braunera. Které skladby si vybrala a jak zní, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Basia Bulat - Are You In Love? (Bertus)
    Kanadská písničkářka, která je známá i díky tomu, že se doprovází na autoharfu, nachystala po čtyřech letech páté album a celkem třináct písniček, které se nesou ve folkovém duchu. Uslyšíte je na jejím bandcampu.
  • Cavetown - Sleepyhead (Warner Music)
    Anglický muzikant Robin Daniel Skinner dosud svá alba vydával sám, ovšem nyní vstoupil pod křídla Sire a jeho nahrávky osloví širší publikum. Svůj styl popisuje jako melodický ložnicový pop a na aktuálním "Sleepyhead" ho prezentuje v jedenácti skladbách. Seznámit se s ním můžete na jeho YouTube kanálu.
  • Clem Snide - Forever Just Beyond (Ramseur Records)
    Své nové album vydává americké alternativně countryové trio po poměrně dlouhých pěti letech a k produkci jedenácti písniček si vybrali Scotta Avetta z The Avett Brothers. Jak jim vzájemná spolupráce svědčila, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Magic Sword - Endless (Bertus)
    Americké elektronické trio, které jsme před časem mohli slyšet na ostravských Colours nebo ve filmu "Thor:Ragnarok", přichystalo své druhé album a s ním jedenáct skladeb, jejichž ukázky poslouchejte na bandcampu formace.
  • Sarah Peacock - Burn The Witch (Road Dog)
    Členka post-rockových Seefeel se po dlouhých jedenácti letech vrátila ke své sólové kariéře a milovníci americany a rocku se mohou těšit na jedenáct písniček, z nichž část uslyšíte na zpěvaččině YouTube.
  • Mark Erelli - Blindsided (Bertus)
    Hlas tohoto amerického písničkáře byste si klidně mohli splést s tím, kterým vládne Rod Stewart, ačkoli rodák z Bostonu směřuje více k folku, než jeho britský kolega. Jeho letošní novinka nabídne celkem jedenáct písniček, které již nahrál na svůj YouTube profilu.
  • Prof. Neutrino - Seance Fiction (Remastered 2020) (Blue Lizard)
    Jednočlenný projekt Petra Mareše vydává reedici desky z roku 2003 "Seance Fiction". Remasteru se ujal Michal Kořán.


Dále vychází:

Activity - Unmask Whoever (Bertus)
Andrew Weiss And Friends - The Golden Age Of Love & Chemistry ()
Atarka - Sleeping Giant (Bertus)
Aveum - Multiverse (Darktunes Music Group)
Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales (BluRay) (Bertus)
Buffalo Summer - Second Sun (Warner Music)
Burke Ingraffia - Waves ()
C.A.R. - Crossing Prior Street (Bertus)
Cable Ties - Far Enough (Bertus)
Catholic Action - Celebrated By Strangers (Bertus)
Coriky (Feat. Ian Mackaye) - Coriky (Bertus)
Curt Cannabis - Saved My Life (Bertus)
Dana Gavanski - Yesterday Is Gone (Bertus)
Daniel Romano - Okay Wow (Bertus)
Dave + Sam - No Shade (Bertus)
Deeper - Auto-Pain (Bertus)
Deranged - Deeds Of Ruthless Violence (Bertus)
Facs - Void Moments (Bertus)
Fassine - Forge (Bertus)
Gold Cage - Social Crutch (Bertus)
Great Electric Quest - Live From Freak Valley (Bertus)
Grim Ravine - It’s A Long Way Down, To Where You Are (Bertus)
Gundelach - My Frail Body (Bertus)
Hayvanlar Alemi - Psychedelia In Times Of Turbulence (Bertus)
Chicago Underground Quartet - Good Days ()
Jacaszek - Music For Film (Bertus)
Jennah Barry - Holiday (Bertus)
Jessi Alexander - Decatur Country Red ()
Jill Andrews - Thirties (Bertus)
Julia Marcell - Skull Echo (EP) (Bertus)
Kanye West - Jesus Is King (Universal)
Kim Richey - Glimmer With A Long Way Back: The Songs Of Glimmer (Bertus)
Knxwledge - 1988 (Bertus)
Linda Lavin - Love Notes (Bertus)
Little Albert - Swamp King (Bertus)
Lizzy Farrall - Bruise (Pure Noise Records)
Loose Sutures - Loose Sutures (Bertus)
Loveblind - Sleeping Visions (Bertus)
Lutharö - Wings Of Agony Ep ()
Matt Karmil - Sts371 (Bertus)
Michael Vallera - Window In (Bertus)
Moodie Black - Fuzz (Bertus)
Mr. Scruff - Dj-Kicks (Bertus)
Nap Eyes - Snapshot Of A Beginner (Bertus)
Omega Infinity - Solar Spectre (Bertus)
Orion Sun - Hold Space For Me (Bertus)
Rend Collective - Choose To Worship (Bertus)
San Fermin - The Cormorant I & II (Sony Music)
Shallou - Magical Thinking (Bertus)
Simon Fisher Turner And Edmund De Waal - A Quiet Corner In Time (Bertus)
Snotty Nose Rez Kids - Trapline (Bertus)
Somni - Home (Bertus)
Sorry - 925 (Bertus)
Teodor Currentzis - Beethoven: Symphony 5 (Sony Music)
Tesla - Five Man London Jam (Universal)
The Grahams - Kids Like Us (Sony Music)
The Chats - High Risk Behaviour (Bargain Bin Records)
The Necks - Three (Northern Spy Records)
The Sonic Dawn - Enter The Mirage (Bertus)
TheColorGrey - Overcome (Bertus)
Torchia - The Coven (Bertus)
Velnias - Scion Of Aether (Bertus)
Wax Machine - Earthsong Of Silence (Bertus)
Waxahatchee - Saint Cloud (Bertus)
Welicoruss - Siberian Heathen Horde (Bertus)
Wuw - Rétablir L’Eternité (Bertus)
Zhora - Mortals (Hostile Media)

Vychází na vinylu:
5 Seconds Of Summer - Calm (Universal)
Activity - Unmask Whoever (Bertus)
Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales (Bertus)
Brother Ali - Us (10 Year Anniversary Edition) (Warner Music)
Buffalo Summer - Second Sun (Warner Music)
C.A.R. - Crossing Prior Street (Bertus)
Cable Ties - Far Enough (Bertus)
Candlemass - The Pendulum (Mystic Production)
Cat Stevens - Matthew And Son (Universal)
Cat Stevens - New Masters (Universal)
Catholic Action - Celebrated By Strangers (Bertus)
Cavetown - Sleepyhead (Warner Music)
Coriky (Feat. Ian Mackaye) - Coriky (Bertus)
Cranes - Loved (Music On Vinyl)
Dana Gavanski - Yesterday Is Gone (Bertus)
Daniel Avery And Alessandro Cortini - Illusion Of Time (Bertus)
Daniel Romano - Okay Wow (Bertus)
Dave + Sam - No Shade (Bertus)
Deeper - Auto-Pain (Bertus)
Deranged - Deeds Of Ruthless Violence (Bertus)
Eminem - Music To Be Murdered By (Universal)
Facs - Void Moments (Bertus)
Fassine - Forge (Bertus)
Gold Cage - Social Crutch (Bertus)
Great Electric Quest - Live From Freak Valley (Bertus)
Grim Ravine - It’s A Long Way Down, To Where You Are (Bertus)
Gundelach - My Frail Body (Bertus)
Half Waif - The Caretaker (Bertus)
Hayvanlar Alemi - Psychedelia In Times Of Turbulence (Bertus)
Igorrr - Spirituality And Distortion (Bertus)
In This Moment - Mother (Warner Music)
Jacaszek - Music For Film (Bertus)
Jennah Barry - Holiday (Bertus)
Jessie Reyez - Before Love Comes To Kill Us (Universal)
Jill Andrews - Thirties (Bertus)
Kandace Springs - The Women Who Raised Me (Universal)
Kansas - Monolith (Music On Vinyl)
Kanye West - 808s & Heartbreak (LP+CD) (Universal)
Kanye West - Jesus Is King (Universal)
Kim Richey - Glimmer With A Long Way Back: The Songs Of Glimmer (Bertus)
Lele Marchitelli - The New Pope (soundtrack) (Sony Music)
Little Albert - Swamp King (Bertus)
Little Dragon - New Me, Same Us (Bertus)
Loose Sutures - Loose Sutures (Bertus)
Loveblind - Sleeping Visions (Bertus)
Magic Sword - Endless (Bertus)
Margaret Glaspy - Devotion (Bertus)
Mark Erelli - Blindsided (Bertus)
Matt Karmil - Sts371 (Bertus)
Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit Vol. 1 (Mystic Production)
Mia. - Limbo (Sony Music)
Mig 21 - Snadné je žít (Universal)
Michael Vallera - Window In (Bertus)
Miles Davis - A Tribute To Jack Johnson (Sony Music)
Miles Davis - Bitches Brew (Sony Music)
Milk Teeth - Milk Teeth (Sony Music)
Moodie Black - Fuzz (Bertus)
Mr. Scruff - DJ-Kicks (Bertus)
Nap Eyes - Snapshot Of A Beginner (Bertus)
Nobuo Uematsu - Final Fantasy VII Remake And Final Fantasy VII (Sony Music)
Omega Infinity - Solar Spectre (Bertus)
Orion Sun - Hold Space For Me (Bertus)
Parkway Drive - Viva The Underdogs (Bertus)
Pearl Jam - Gigaton (Universal)
Prince - One Nite Alone... (Solo Piano And Voice By Prince) (Sony Music)
Prince - The Rainbow Children (Sony Music)
Prince - Up All Nite With Prince: The One Nite Alone Collection (Sony Music)
Prince & The New Power Generation - One Nite Alone... Live! (Sony Music)
Prince & The New Power Generation - One Nite Alone... The Aftershow: It Ain't Over! (Up Late With Prince & The Npg) (Sony Music)
Rush - Permanent Waves Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Universal)
Různí - Trolls World Tour (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
San Fermin - The Cormorant I & II (Sony Music)
Sepultura - Beneath The Remains ( Deluxe ) (Warner Music)
Shallou - Magical Thinking (Bertus)
Simon Fisher Turner And Edmund De Waal - A Quiet Corner In Time (Bertus)
Somni - Home (Bertus)
Sorry - 925 (Bertus)
Sufjan Stevens And Lowell Brams - Aporia (Bertus)
Tesla - Five Man London Jam (Universal)
The Grahams - Kids Like Us (Sony Music)
The Orb - Abolition Of The Royal Familia (Bertus)
The Sonic Dawn - Enter The Mirage (Bertus)
The Subways - All Or Nothing (Warner Music)
The Subways - Young For Eternity (Warner Music)
Thecolorgrey - Overcome (Bertus)
Velnias - Scion Of Aether (Bertus)
Visací Zámek - Anarchie a totál chaos (Warner Music)
Waxahatchee - Saint Cloud (Bertus)
Welicoruss - Siberian Heathen Horde (Bertus)
Witchery - Dead, Hot And Ready (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Witchery - Restless & Dead (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Witchery - Symphony For The Devil (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Wuw - Rétablir L’Eternité (Bertus)

Reedice:
Candlemass - The Pendulum (Mystic Production)
John Mayall - Road Dogs (Earmusic)
Prince - The Rainbow Children (Sony Music)
Rush - Permanent Waves Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Universal)
Saša Večtomov - Bach, J. S. Violoncellové Suity (Supraphon)
Sepultura - Beneath The Remains ( Deluxe ) (Warner Music)
The Subways - All Or Nothing (Warner Music)
The Subways - Young For Eternity (Warner Music)
Witchery - Dead, Hot And Ready (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Witchery - Restless & Dead (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Witchery - Symphony For The Devil (Re-Issue 2020) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu