Marien v koncertním klipu "Káva a lívance" oslavují šťastné období

09.10.2019 17:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pardubičtí folkaři Marien chystají na 9. listopad v Ideonu, na domácí půdě, další z tradičních výročních koncertů. Setlist vystoupení (lístky můžete zakoupit zde) bude určitě obsahovat i nové skladby "Básník" a aktuální počin s názvem "Káva a lívance". K oběma byl natočen videoklip, ten druhý jmenovaný dokonce přesně před rokem právě na předchozím výročáku. S výsledkem se skupina pochlubila v těchto dnech.

"Tuhle písničku jsem napsal před dvěma lety z pocitu vděčnosti, že se věci kolem mě dějí tak, jak se dějí, a s plným vědomím, že jde o období šťastné, možná nejšťastnější, co kdy zažijeme... Ten rozmrzelý vstávající chlap je zjevně v ostrém kontrastu s obrázky z loňského výročáku, ale pro nás to smysl má. Vidět to takhle po čase, skrze nenápadný objektiv Petra Novotného, začíná člověk i věřit, že se mu to asi nezdálo. A o tom je vlastně i ta píseň, které v kapele říkáme 'Lívance', protože pojmenovat ji 'Budíček' mi přišlo blbé," říká s humorem sobě vlastním kapelník a autor Víťa Troníček.

Obě skladby ukazují Marien v té formě, jak je známe. Zpěvné, melodické, lehké a přitom ne hloupé. Tato muzika léčí, hladí, povzbuzuje a neuvádí do depresí. V právě nastalém ročním období se bude hodně hodit. Nezbývá než doufat, že čekání na nové album nebude trvat dlouho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY