shop.musicserver.cz
Nové desky 36/2019 - od Sheryl Crow přes Tarju po Lanu Del Rey

Nové desky 36/2019 - od Sheryl Crow přes Tarju po Lanu Del Rey

Vydáno: 03.09.2019 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První školní týden otevře poslední deska Sheryl Crow plná slavných hostů a také šesté album Lany Del Rey. Doplní je jazzoví Triosence, folktroničtí Bon Iver, několik soundtracků, či electro swingaři Caravan Palace. Rockery potěší novinky Visions Of Atlantis, New Model Army, Tarjy Turunen nebo debut The S.L.P. Navíc pro ně máme živák Sons Of Apollo.

Pokud se v pondělí 2. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sheryl Crow - Threads (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / rock / country

Sheryl Crow - Threads
Sheryl Crow loni překvapila zprávou, že končí s nahráváním alb a bude se raději věnovat pouze vydávání singlů. Je tedy možné, že její jedenácté album "Threads", které vám aktuálně představujeme, je její poslední. Možná i proto si jej rozhodla řádně užít a sezvala na něj hudební přátele, jejichž seznam vydá na menší encyklopedii populární hudby několika posledních dekád. Koneckonců posuďte sami: ve studiu se s ní sešli Stevie Nicks, Maren Morris, Bonnie Raitt, Mavis Staples, Chris Stapleton, Chuck D, Andra Day, Gary Clark Jr., Eric Clapton, Sting, Brandi Carlile, Lukas Nelson, Margo Price, Jason Isbell, Keith Richards, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Joe Walsh, St. Vincent, Lucius, Emmylou Harris, James Taylor, Vince Gill a využila i historických nahrávek s Johnnym Cashem. Vedle jejích vlastních písniček se zazpívala také skladby George Harrisona, The Rolling Stones, Boba Dylana a již zmíněného Krise Kristoffersona. Proč by vám "Threads" nemělo uniknout, zjistíte z prvních singlů na YouTube profilu Sheryl Crow a pokud preferujete analogový zvuk, seženete album i na vinylu.


Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock / trip hop / folk rock

Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell
Dva roky po albu "Lust For Life" se vrací Lana Del Rey se svým šestým albem a má na co navazovat a zároveň i něco málo napravovat. Předchůdci se totiž skvěle vedlo u kritiky, obdržel nominaci na Grammy a zároveň se objevil i v řadě výročních žebříčků prestižních médií. Nevedlo se mu ovšem tyto pozitivní ohlasy lépe převést do prodejů, ačkoli dobyl nejednu špici hitparády. Nástupce americká zpěvačka pojmenovala "Norman Fucking Rockwell" a většinu z čtrnácti písniček nahrála společně s Jackem Antonoffem z kapely .fun. Výrazně méně práce odvedli Zachary Dawes z The Last Shadow Puppets, Andrew Watt a její dlouholetý spolupracovník Rick Knowles. Výsledkem této kombinace je styl, kde se potkávají psychedelický rock, klavírní balady, folk rock a trip hopové stylizace. Lépe jej poznáte například prostřednictvím zpěvaččina YouTube profilu a v případě, že se vám zalíbí, můžete vedle digitálních formátů volit mezi CD, vinylem a audiokazetou.


Bon Iver - i,i (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folktronica / komorní folk

Bon Iver - i,i
Své čtvrté album začali američtí Bon Iver vydávat už 8. srpna, kdy každou hodinu vydali jednu píseň, a nyní výsledných třináct skladeb sesypali i do fyzické formy na CD a vinyl. Nahrávka dostala název "i,i" a kapela seskupená kolem Justina Vernona se na ní vrací ke třem předchůdcům, přesněji ke kombinaci jejich zvuku. Společně s producenty Chrisem Messinou a Bradem Cookem ji nasměrovali k folktronice, založené na bohatém nástrojovém aranžmá zahrnující akustické kytary, žestě, klavír, syntezátory, dřevěné dechové nástroje, varhany a různě prokládané vokály. Deska, na které dále spolupracovali například James Blake, Aaron Dessner, Bruce Hornsby, Moses Sumney či Channy Leaneagh, vzbuzuje poměrně rozporuplné reakce, ačkoli ty pozitivní jednoznačně převažují. Na kterou stranu se přikloníte, můžete zjišťovat poslechem "i,i" na YouTube profilu kapely.


New Model Army - From Here (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-punk rock

New Model Army - From Here
Milovníci postpunkových New Model Army se mohou těšit na nástupce tři roky starého počinu "Winter", který dostal název "From Here". Nahrávání proběhlo na norském ostrobě Giske ve studiu Ocean Sound Recording Studio a tento fakt měl na dvanáctku nových skladeb zásadní vliv, jak osazenstvo kapely samo potvrdilo. "Bylo to perfektní místo, na kterém jsme se mohli naplno oddat práci a při tom si dopřát chvilkový relax - podívat se ven do přírody, na moře a hory. Na desce určitě uslyšíte něco nového a jiného, co by vás mohlo trošku zmást. I tak na ní najdete všechny pro nás typické prvky," uvedli muzikanti. Ukázku z alba najdete na YouTube.com.


Různí - Blinded By The Light (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop / filmová hudba

Různí - Blinded By The Light (soundtrack)
Na začátku srpna měl v britských kinech premiéru snímek tvůrců filmu "Blafuj jako Beckham" "Blinded By The Light", který se k nám dostane za měsíc pod názvem "Hudba mého života". Je inspirovaný skutečným příběhem novináře Sarfraze Manzoora a vypráví příběh britsko-pákistánského teenagera, který se zamiluje do hudby Bruce Springsteena. Není tedy divu, že na soundtracku k filmu má Boss a jeho písničky nejvíce prostoru. Mezi čtyřiadvaceti skladbami zabírá hned polovinu a to včetně živých vystoupení a jedné rarity v podobě dosud nevydaného songu "I'll Stand by You", původně určeného pro první díl Harryho Pottera. Vedle písní rodáka z New Jersey producenti zařadili hity A-ha, Pet Shop Boys, Heera, dvě kompozice A.R. Rahmana a úryvky z filmu. Kompletní seznam skladeb nabídne například Supraphonline.


Sons Of Apollo - Live With The Plovdiv Psychotic Symphony (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Sons Of Apollo - Live With The Plovdiv Psychotic Symphony
Sons Of Apollo jsou jednou z nejúspěšnějších kapel současné rockové scény za poslední dva roky. Superskupina, v jejímž čele stojí Jeff Scott Soto, vydává dva roky po svém debutu "Psychotic Symphony" živák, který vznikl Římském amfiteátru v bulharském Plovdivu. Vystoupení kapely bylo rozdělené do dvou částí, přičemž v té druhé se k ní přidal navíc i orchestr a sbor. "Live With The Plovdiv Psychotic Symphony" je k dostání v několika verzích a mutacích včetně Blu-ray disku. Ukázky najdete na Nuclearblast.de.


Caravan Palace - Chronologic (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro swing / r'n'b

Caravan Palace - Chronologic
Jsou to již skoro čtyři roky, co jsme se naposled zmiňovali o francouzském electro swingovém projektu Caravan Palace. Od doby vydání alba s názvem poskládaným ze znaků připomínajícího robota, stihli o rok později vydat ještě EP "Wonderland" a singl "Black Betty", nicméně poté se poněkud vytratili ze scény. Nyní se vrací zpět s albem "Chronologic", kde v celkem jedenácti písničkách mimo electro swingu zabrousí i do dalších žánrů jako je folk či r'n'b. Ve dvou skladbách přivítali coby hosty Toma Baileyho a Charlese X. Kam se zvukově posunuli, můžete zkoumat z prvních singlů na jejich YouTube profilu.


Tarja - In The Raw (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Tarja - In The Raw
S vůbec nejsurovější deskou přichází na scénu Tarja Turunen. "Přípravy a skládání byly tak trochu bolestivé. A to je potřeba, pokud jde o kreativní tvorbu. Každopádně ta bolest byla pro mě velice prospěšná," prozradila zpěvačka. Nahrávka obsahuje deset kousků a ve třech z nich se blýskli i hostující umělci: Björn "Speed" Strid v "Dead Promises", Cristina Scabbia v "Goodbye Stranger" a Tommy Karevik v "Silent Masquerade". Na YouTube.com najdete k poslechu kousek "Tears In The Rain".


Tip týdne

Triosence - Scorpio Rising (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Triosence - Scorpio Rising
Německé jazzové trio letos Triosence letos slaví dvacet své existence a na počest tohoto výročí vydává svoji devátou desku s názvem "Scorpio Rising". Příznivci jazzového mainstreamu se mohou těšit na celkem jedenáct originálních instrumentálních kompozic, v nichž uslyšíte i fragmenty world music. První ochutnávky servírují Triosence na svém YouTube kanále.


The S.L.P. - The S.L.P. (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The S.L.P. - The S.L.P.
Za názvem The S.L.P. se skrývá sólový projekt Serge Pizzorna, kytaristy a skladatele rockové kapely Kasabian. Eponymní debut předznamenal debutový singl "Favourites", na kterém se podílel rapper Little Simz. Následovala ochutnávka "Nobody Else". První zmiňovanou vlaštovku najdete k poslechu na YouTube.com a jak se vám líbí, nám napište do komentářů!


Black Futures - Never Not Nothing (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth punk

Black Futures - Never Not Nothing
Nezadržitelný útok anarchisticko-elektronicko-psychedelicko-punkového hluku - tak se sami popisují britští nováčci na hudební scéně Black Futures, kteří vydávají své debutové album "Never Not Nothing". Trochu konkrétněji jejich jedenáct skladeb popisuje magazín Kerrang!, který je přirovnává ke kombinaci elektroniky Enter Shikari, punk manii Franka Cartera a industriálního metalu Ministry. Zda to vystihl dobře, zjistíte na YouTube kapely.


Visions Of Atlantis - Wanderer (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

The S.L.P. - The S.L.P.
S novou studiovkou přichází oblíbená metalová formace Visions Of Atlantis. Deska dostala název "Wanderers" s fanoušky zcela ohromí duety Clémentine Delauney a Michele Guaitoli. "Jde o jedno z nejintenzivnějších a nejpropracovanějších symfonických metalových alb za posledních patnáct let," slibují muzikanti. Jestli se chcete přesvědčit sami, poslechněte si na YouTube.com skladbu "A Journey To Remember".


PJ Harvey - All About Eve (soundtrack) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / ambient

PJ Harvey - All About Eve (soundtrack)
S více jak čtyřměsíčním zpožděním se k nám dostává album "All About Eve" anglické experimentátorky PJ Harvey. Jedná se de facto o soundtrack k divadelní hře, která čerpá námět ze slavného stejnojmenného amerického filmu z roku 1950. Mezi dvanácti skladbami, které na album zařadila, najdete celkem deset originálních instrumentálních kompozic doplněných o dvě písně, v nichž si zazpívaly dvě hlavní představitelky Gillian Anderson ("Akta X") a Lily James ("Mamma Mia! Here We Go Again"). PJ Harvey je nahrála společně s Jamesen Johnstonem a Kenrickem Rowen a stejně jako tvůrci filmu i ona využila fragmenty "Liebesträume" Franze Liszta. Jak se s tímto úkolem vypořádala, zjistíte z ukázek na webu britského Amazonu.


Různí - Country Music - A Film By Ken Burns (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Různí - Country Music - A Film By Ken Burns (soundtrack)
Americký dokumentarista Ken Burns, který má na svém kontě několik cen Emmy, se rozhodl natočit film o stylu hudby i života country. V jeho dokumentu promlouvají legendy jako Dolly Parton, Willie Nelson, Vince Gill, Garth Brooks, Loretta Lynn a řada dalších. Během rozhovorů s nimi zazní i pořádná řádka písniček, které se tvůrci rozhodli vydat jako soundtrack s jednoduchým názvem "Country Music". Obsahuje celkem pět disků s více jak stovkou písniček a také osmašedesátistránkový booklet. Kompletní seznam písní včetně většiny ukázek nabízí například německý Amazon.


Dále vychází:

Entombed A.D. - Bowels Of Earth (Sony Music)
Horse Jumper Of Love - So Divine (Warner Music)
Imperium Dekadenz - When We Are Forgotten (Mystic Production)
Jan Kraus, Ivan Kraus - Kraus - Učit se, učit se... ! (Fonia, s.r.o.)
Praga Rosa Bohemiae - Capella Mariana (Supraphon)
Různí - Global Underground - Adapt 3 (Warner Music)
Sons Of Apollo - Live With The Plovdiv Psychotic Symphony (4CD) (Sony Music)
Sons Of Apollo - Live With The Plovdiv Psychotic Symphony (5CD) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Black Futures - Never Not Nothing (Sony Music)
Bon Iver - i,i (Bertus)
Caravan Palace - Chronologic (Warner Music)
Elvenking - Reader Of The Runes - Divination (Mystic Production)
Entombed A.d. - Bowels Of Earth (Sony Music)
Chicago - Chicago Transit Authority (50th Anniversary Edition) (Warner Music)
Imperium Dekadenz - When We Are Forgotten (Mystic Production)
J.A.R. - Homo Fonkianz (Warner Music)
Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell (Universal)
New Model Army - From Here (Mystic Production)
Oasis - Definitely Maybe (25th Anniversary Limited Edition Vinyl) (Sony Music)
PJ Harvey - All About Eve (Mystic Production)
Různí - Blinded By The Light (soundtrack) (Sony Music)
Serj Tankian - Imperfect Harmonies (Bertus)
Sheryl Crow - Threads (Universal)
Tarja - In The Raw (Mystic Production)
The S.L.P. - The S.L.P. (Sony Music)
Triosence - Scorpio Rising (Sony Music)
Visions Of Atlantis - Wanderer (Mystic Production)

Reedice:
Chicago - Chicago Transit Authority (50th Anniversary Edition) (Warner Music)
J.A.R. - Homo Fonkianz (Warner Music)
Vilém Přibyl - Janáček: Zápisník zmizelého - Dvořák: Biblické písně - Smetana: Večerní písně (Supraphon)

NÁZORY
  • Sons of Apollo... (Fimi, 03.09.2019 11:35) Reagovat

    Sons of Apollo

  • Lanaaa. Hodně se těším )))... (Good Robert, 03.09.2019 16:23) Reagovat

    Lanaaa. Hodně se těším )))

  • Lana (Tomas Blue , 03.09.2019 20:44) Reagovat

    Lanu poslouchám od pátku, kdy mi dorazilo její LP. Je skvělé, výborné a opět jiné. To co předvádí se svým talentem nemá obdoby. Texty jsou naprosto strhující. Jak si pohrává se svým hlasem, nejlépe ukazuje ve skladbě California. Má 34 let a co dokázala od roku 2012 do současnosti je fascinující. Na jejich deskách od alba Paradise prostě není vata. Ty skladby jsou tak vyzrálé, že se občas tají dech. Je to asi nejnáročnější album a neni na první poslech. Je tam toho tolik, že to chce čas. Ale rozhodně stojí za to! :-)

    • Re: Lana (strom-z, 04.09.2019 01:11) Reagovat

      mně to na první poslech(y) připadá strašně nadhodnocená nuda a zdá se mi, že Lana se s některejma těma svejma pozérskejma textovejma motivama už fakt šííleně opakuje... zase tam má bad-boye, bitches atd., ale máloco mi přijde nějaký výjimečný. The Greatest je fajn song. Venice Bitch by mě možná zaujala, kdybych neznal tunu lepších 10-minutovejch tracků. někde jsem četl popis k tomuhle albu - "pretty, but empty". no třeba si to sedne (Honeymoon si sedlo :)

  • A co Lindsey Stirling? 6.9. vychází album Artemi... (Maca, 05.09.2019 11:28) Reagovat

    A co Lindsey Stirling? 6.9. vychází album Artemis.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Nightwish Reunited. Marko Hietala a Tarja Turunen se znovu spojili v hardrockové písni "Left On Mars" (15.03.2024 20:08)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: PJ Harvey si do mysteriózního klipu "Seem an I" pozvala herečku Ruth Wilson. Ta ve snímku utíká z farmy (01.03.2024 15:57)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Lana Del Rey na letošek plánuje vydání alba "Lasso". A bude to country! (04.02.2024 10:27)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu