Björk se v blaženém klipu k "Blissing Me" motá na jeden zátah. Hezky motá

17.11.2017 13:53 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Devátá studiová nahrávka islandské umělkyně Björk vyjde už za necelé dva týdny. Od září mají její fanoušci a fanynky první indicii, jak "Utopia" bude znít, a to díky singlu "the gate". Tuto indicii z kraje tohoto týdne doplnila indicie druhá - píseň a videoklip "Blissing Me".

Björk - Utopia
© facebook interpreta
Song postavený na tónech harfy (která, jak víme, nemusí být harfou) se nese na vlně pozitivity, kterou chce Björk svým Tinder albem vyjádřit. Zpívá v něm o dvou hudebních nerdech, kteří se do sebe zamilují díky muzice, kterou si posílají v empétrojkách.

Empétrojkách.

Doprovodné video natočili Tim Walker a Emma Dalzell přímo na Islandu na jeden zátah, tedy bez jakéhokoliv střihu. Muzikantka v něm v prázdné místnosti tančí, hopká a motá se, jsouc oděna do bledě modrého kusu oděvu doplněného o florální prvky ve vlasech a výrazné líčení podtržené tmavými kontaktními čočkami. Stylistická kreace byla na celém klipu zřejmě to nejdražší, Björk však nelze upřít neutuchající cit pro estetiku díla jako celku. (Osm z deseti.)

Video mělo premiéru na facebookovém profilu Amazon Music UK a podívat se na ně můžete zde nebo pod článkem.

"Utopia", jejíž obal vidíte vlevo nahoře, vyjde 24. listopadu a bude na ní těchto čtrnáct písní: Arisen My Senses, Blissing Me, The Gate, Utopia, Body Memory, Features Creatures, Courtship, Loss, Sue Me, Tabula Rasa, Claimstaker, Paradisa, Saint, Future Forever.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY