shop.musicserver.cz
Nové desky 39/2022 - od Björk přes Joss Stone po Slipknot

Nové desky 39/2022 - od Björk přes Joss Stone po Slipknot

Vydáno: 05.10.2022 20:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: One Little Independent Records

V žánrově pestré přehlídce se vedle sebe seřadili experimentátorka Björk, vánoční Joss Stone, numetaloví Slipknot, bluesový Buddy Guy, Craig David s r'n'b, popový Richard Marx, indiefolkový Ondřej Galuška, punkoví Dropkick Murphys, rockoví Pixies, jazzoví Snarky Puppy a fůra rapperů vedená Kidem Cudim.

V pátek 30. září vyšly tyto nové tituly:

Björk - Fossora
žánr: avant pop / techno

Björk - Fossora
"Bude pro ty, co si dělali a dělají klub ze svého obýváku," prohlásila Björk loni v listopadu, když se se světem podělila o první informace týkající se její desáté řadovky. Narážela tak zejména na fakt, že album "Fossora" vznikalo v dobách pandemie. Dalším velkým tématem, které ovlivnilo jeho podobu, bylo úmrtí autorčiny matky. Třináct kompozic tak odráží její žal i způsoby, jakými se vyrovnávala s náročnými časy uplynulých dvou let. S natáčením jí coby hosté pomohli třeba serpentwithfeet, indonéští Gabber Modus Operandi, klarinetový sextet Murmuri nebo její dcera Ísadóra a syn Sindri. Průvodcem po nahrávce, kterou islandská umělkyně otevírá - jak sama říká - své "houbové období" a kterou jsme ocenili titulem Album týdne, nechť vám jsou dechberoucí speciální stránky. Pokud byste chtěli mít album "Fossora" ve fyzické podobě, v našem shopu ji najdete v pěti různých formátech - dvě CD verze doplňují dva dvojvinyly a magnetofonová kazeta.


Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down
žánr: indie rock

Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down
Tak je to oficiální: trio Yeah Yeah Yeahs je zpět. Po své reunionové nahrávce z roku 2013 je tu po devíti letech další. Její název "Cool It Down" je mimochodem převzatý z méně známé písně "Song" od Velvet Underground. Protagonistka souboru Karen O se ke dlouhé pauze vyjádřila slovy: "Všem, kteří čekali, naši milí fanoušci, děkujeme. Naše horečka se vrátila a psaní těchto písní přineslo mráz, slzy a euforii. Nemusím vám říkat, jak moc jsme toho za posledních devět let od naší poslední desky prožili, protože vy jste si tím prošli také. Máme vás rádi a doufáme, že budete mít z hudby, kterou jsme vytvořili, dobrý pocit." Zda se její přání splní, zjišťujte poslechem alba na YouTube kanálu formace.


Joss Stone - Merry Christmas, Love
žánr: pop / vánoční hudba

 Joss Stone - Merry Christmas, Love
Sice teprve začal podzim, ale je potřeba si uvědomit, že se nezadržitelně blíží Vánoce. A některé hvězdy nám to připomenou o něco důrazněji. První z nich je Joss Stone, která tak letos po dlouhých sedmi letech vydává už druhou desku. Únorovou "Never Forget My Love" doplní ještě "Merry Christmas, Love" se šestnáctkou písniček, které si sama produkovala. Vyskládala je především z klasických anglických vánočních songů, jako jsou třeba "Let It Snow", "Winter Wonderland", "Silent Night" nebo "Away In a Manger". K nim ovšem přidala i dva originální, které napsala sama. Zda vás britská zpěvačka správně svátečně naladí, okuste na jejím YouTube.


Slipknot - The End, So Far
žánr: moderní metal / nu metal

Slipknot - End, So Far
Když osazenstvo americké moderní metalové formace Slipknot vypustilo informace k očekávané novince, způsobilo na svých sociálních sítích docela rozruch. Lakonická hláška "Beggining of the End", tedy v překladu "Začátek konce" spustila spekulace o tom, co onen "konec" znamená. Zatím to vypadá, že se jedná jak o odkaz na název nahrávky, tak o poukázání na to, že "The End, So Far" bude nejspíše posledním počinem vydaným pod hlavičkou Roadrunner Records. Na sedmé řadovce se podílel nový perkusionista Michael Pfaff, jenž se k sestavě připojil před třemi lety. Společně s ním a producentem Joem Barresi kapela nahrála dvanáct kousků, z nichž tři už můžete znát z rádií. Klip k "The Dying Song (Time to Sing)" si můžete vychutnat na YouTube. Novou desku na CD i LP a spoustu triček Slipknot koupíte samozřejmě i v našem shopu.


Dropkick Murphys - This Machine Still Kills Fascists
žánr: celtic punk

Dropkick Murphys - This Machine Still Kills Fascists
Americko-irští Dropkick Murphys umně kombinují směs tradičního folk-rocku a punk-rocku známou jako celtic punk a nyní vydávají novinku s názvem "This Machine Still Kills Fascists". Ta se od předchozích nahrávek liší, jde totiž o sbírku akustických songů napsaných na dříve nepublikované texty Woodyho Guthrieho. "Woody Guthrie ztělesňuje ducha skutečné rebelie. Vždy byl tím, kdo se zastával pracujícího člověka a věnoval své další aktivity v bojí proti fašismu," tvrdí svorně členové kapely o spojení právě s texty tohoto legendárním kytaristy, jehož věta, kterou pronesl o své kytaře, dala název i samotnému albu. Svojí jedenáctou kolekci uskupení natočilo poprvé bez zpěváka. Al Barr si vzal pauzu na to, aby mohl pečovat o svou nemocnou matku. Ukázky jsou YouTube, cédéčko i vinyl pořídíte v našem shopu.


Kid Cudi - Entergalactic
žánr: alternativní hiphop / neo-psychedelia / triphop

 Kid Cudi - Entergalactic
Americký rapper, zpěvák, skladatel a producent Kid Cudi se po třetím díle své měsíční ságy rozhodl vydat o něco dál a s deskou "Entergalactic" vstoupil hned do galaktického prostoru. Hlavním spolupracovníkem mu byl Dot da Genius, který složil a vyprodukoval většinu z patnácti tracků. Občas ho doplnili Plain Pat, Take a Daytrip, Skrillex, Jean-Baptiste, WondaGurl nebo Gazzo. Mezi hosty pak najdeme jména jako Ty Dolla Sign, 2 Chainz, Steve Aoki, Don Toliver a skrytě i Pharrell Williams. Proč Cudi o tomto počinu mluví jako o love story, zjišťujte na jeho YouTube.


Tip týdne

Ondřej Galuška - Stručný úvod do filosofie marnosti
žánr: indie folk / electronický noise / minimalismus

Ondřej Galuška - Stručný úvod do filosofie marnosti
Hudebníka a filozofa Ondřeje Galušku můžete znát ze skupiny Eggnoise nebo z jeho projektu The Odd Gifts. Nyní vydává první studiovku pod svým vlastním jménem. Všech deset písní na albu "Stručný úvod do filosofie marnosti" má české texty, které spojuje téma marnosti. Nahrávku produkoval Pjoni, jako hosté zde vystupují James Harries, Bára Zmeková, Jakub König a Ondra Kopička. Autor navíc chystá i stejnojmennou knihu, jež bude filozofickým zpracováním tématu marnosti a dále rozpracuje mnoho motivů z desky. O tom, že se jedná o náročný, ale obohacující poslech, se můžete přesvědčit na webu Supraphonline.


Pixies - Doggerel
žánr: alternativní rock

Pixies - Doggerel
Po třech letech o sobě dává vědět bostonská legenda alternativního rocku Pixies. "Doggerel" je podle jejího šéfa Blacka Francise jiná než ty předchozí. Muzikanti opouštějí svůj punkový opar, který je zdobí při živých vystoupeních, a nastupují cestu propracovanosti a účelnosti. "Novinka je vyzrálá, ale též niterní záležitost plná příšerného folku, tanečního popu a brutálního rocku," říká frontman. Další změnou budiž i to, že se do sestavy vrátila vedle bubeníka Davida Loveringa i baskytaristka Paz Lenchantin. Studiovku doprovází i čerstvě vydaný singl "Vault Of Heaven". Klip k němu můžete zhlédnout s dalším ukázkami na YouTube profilu skupiny, různé verze CD i vinylů pořídíte v našem shopu.


Jan Spálený & ASPM - Perseidy
žánr: blues / jazz / folk

Jan Spálený & Aspm - Perseidy
Skladatel, textař, zpěvák a hráč na kornet a piano Jan Spálený nachystal společně se svojí kapelou ASPM kolekci písní "Perseidy". Pro své kompozice, které stylově neuchopitelně mixují blues s jazzem či folkem, vybral verše svého přítele Pavla Vrby, básníků a textařů Jiřího Žáčka, Barbary Ježkové, Ladislava Vondráka a dalších. Výsledný počin komentuje slovy: "Album není potřeba kategorizovat a konzervovat. Ergo, ledňáček připíchnutý do vitríny je stále krásný, ale už nikdy nelétá. Pro mou potřebu jsou 'Perseidy' nezbytnou a nezaměnitelnou společností, která mi umožňuje zanechat po sobě stopy, zmenšující se kruhy na vodě, jako ekvivalent věčného života." Co tím myslí, zjišťujte na YouTube.


Craig David - 22
žánr: r'n'b / urban music / taneční pop

 Craig David - 22
Osmá řadovka Craiga Davida "22" měla původně vyjít již v první půlce roku, ale nakonec si museli fanoušci počkat až do podzimu. Britský zpěvák jim to kompenzuje sedmnácti písničkami, o jejichž produkci se podělili DJ Digital Farm Animals a Mike Brainchild (Katy B, Kojo Funds). Jak už víme z prvního singlu "Who You Are", který s ním nazpíval MNEK, ani přímo za mikrofonem samotou netrpí. Davida ve studiu doplnili například Galantis, Nippa, Duvall, Wretch 32, Muni Long, Kyle nebo Gracey. Vydáním alba žije zpěvákovo YouTube.


The Dead Daisies - Radiance
žánr: hard rock / hard & heavy

Dead Daisies - Radiance
"Radiance" je šesté studiové album mezinárodní superskupiny The Dead Daisies, která za posledních deset let šla od úspěchu k úspěchu. Novinku opět produkoval osvědčený Ben Gross. Kapela, kterou tvoří bubeník Brian Tichy, kytaristé David Lowy a Doug Aldrich a především legenda, baskytarista a nositel titulu The Voice Of Rock Glenn Hughes, natočila deset kompozic, které evokují energii a lesk známé ze zlatého věku hard rocku osmdesátých let. Nakonec o síle nové kolekce už mnohé napovídají singly, které jsou k dispozici na YouTube profilu formace. CD i LP koupíte v našem shopu.


Drowning Pool - Strike A Nerve
žánr: groove metal / nu-metal

Drowning Pool - Strike A Nerve
Návrat na scénu hlásí texaští Drowning Pool . Po dlouhých šesti letech je tu studiovka s názvem "Strike A Nerve" a ústy tvůrců by se mělo jednat o jejich nejvybroušenější a nejenergičtější dílo. Singlem "Mind Right" vzdali pánové hold zesnulým krajanům z kapely Pantera Dimebagu Darrellovi a Vinniemu Paulovi. Píseň obsahuje typický thrashový riff a údernost zdobící poctěné muzikanty. Na základě ní pak muzikanti začali vybrušovat svůj jedenáctipoložkový klenot. Ukázky včetně zmíněného singlu jsou k dispozici na YouTube.


Richard Marx - Songwriter
žánr: pop / rock / country

 Richard Marx - Songwriter
Je to teprve pár týdnů, co Česko poprvé navštívil americký zpěvák a skladatel Richard Marx, který má na svém kontě přes třicet miliónů prodaných desek a řadu hitů (jak vlastních, tak i pro hudebníky jako Kenny Rogers, 'NSync nebo Luther Vandross). Už při pražském vystoupení upozorňoval na svoje třinácté album příznačně nazvané "Songwriter". Není tedy divu, že jej naplnil hned dvacítkou písniček, které skládal částečně sám nebo se svými syny a částečně s takovými hudebníky a interprety jako Keith Urban, Chris Daughtry, Jason Wade, Darius Rucker, David Hodges, Burt Bacharach nebo Richard Page. Na bubny mu ještě před svoji smrtí zahrál i Taylor Hawkins. Ukázky jsou ke slyšení na Marxově YouTube.


Buddy Guy - Blues Don't Lie
žánr: blues

 Buddy Guy - Blues Don't Lie
Po čtyřech letech se s novou deskou vrací osminásobný držitel Grammy, bluesman, který je již právem označovaný za legendu, Buddy Guy. Letošní kolekce, kterou opět produkoval jeho dlouholetý spolupracovník Tom Hambridge, dostala název "Blues Don't Lie" a fanoušci se mohou těšit hned na čtrnáct originálních skladeb a dvě předělávky. Těmi jsou "I've Got Feeling" od Beatles a "Sweet Thing" B.B. Kinga. Navíc nechybí i několik hostů, jako jsou Mavis Staples, James Taylor, Jason Isbell, Bobby Rush, Elvis Costello a Wendy Moten. Při poslechu alba na YouTube slavného kytaristy a zpěváka se můžete rozhodovat, zda jej nepořídit na vinylu.


EP a minialba

  • Suzi Quatro - Uncovered
    Americká rocková matadorka se rozhodla, že na ípíčku "Uncovered" předělá šest hitů svých kolegů. Do spárů jí padly "Bad Moon Rising" od Creedence Clearwater Revival, "In The Midnight Hour" Wilsona Picketta, "I Feel The Earth Move" od Carole King, "Walking The Dog" Rufuse Thomase, "The Boss" Jamese Browna a "(Sittin' On) The Dock Of The Bay" Otise Reddinga. Jak je pojala, zjistíte na jejím YouTube.
  • Dodie - Hot Mess
    Anglická folková písničkářka navazuje na své loňské album čtveřicí nových kousků, které nahrávala s producentem Peterem Milesem, který v minulosti spolupracoval se Sweet Billy Pilgrim, The King Blues, The Skints nebo We Are The Ocean. Jak si ověříte na jejím YouTube, výsledek je namířený hodně do indie.
  • Rage - Spreading The Plague
    Německá heavymetalová formace také rozšiřuje loňskou nahrávku "Resurrection Day" dokonce o šest skladeb. Je mezi nimi i akustická verze "A New Land" a koncertní podoba "Straight To Hell". Kompletní EP je ke slyšení na YouTube.
  • Casey Bishop - Casey Bishop
    Americká zpěvačka, která skončila v devatenácté sérii American Idol na čtvrtém místě, na sebe upozornila coby čistokrevná rockerka. Jejího debutového ípíčka se ujal Chris Greatti,který má na svědomí alba Grimes, Yungbluda nebo Willow. Seznamte se s ní na jejím YouTube.
  • Maude Latour - 001
    Zvláštně pojmenované třetí EP americké indiepopové písničkářky. (YouTube)


Ashley McBryde - Ashley McBryde Presents: Lindeville
žánr: country

 Ashley McBryde - Ashley McBryde Presents: Lindeville
Americká countryová písničkářka se v případě své páté studiovky rozhodla, že bude koncepční, a tak na kolekci "Ashley McBryde Presents: Lindeville" představuje fiktivní městečko, kde žijí osoby různých charakterů. Celý koncept včetně onoho názvu je poctou hudebnímu skladateli Dennisu Lindemu, který si na silných personách přímo zakládal, což dokládají i jeho nejslavnější písně jako "Goodbye Earl", "Goodbye Marie", "Bubba Shot the Jukebox" nebo "Janie Baker's Love Slave". Ashley si navíc na pomoc přivolala i několik hudebních přátel, z nichž tím nejdůležitějším byl John Osborne z Brothers Osborne, který nahrávku produkoval. Dalšími spoluautory, ale i hosty pak byli například i Brandy Clark, Pillbox Patti nebo Caylee Hammack. Do Lindeville zavítejte prostřednictvím YouTube profilu hudebnice.


Snarky Puppy - Empire Central
žánr: jazz / funk / rock / world music

 Snarky Puppy - Empire Central
Americká formace Snarky Puppy navazuje na tři roky staré album "Immigrance" a také na stejně starý živák "Live at the Royal Albert Hall", za nějž získala svoji čtvrtou Grammy. Následovník dostal jméno "Empire Central" a Michael League & spol. pro něj přichystali celkem šestnáct převážně instrumentálních skladeb, v nichž opět kombinují jazz, funk, rock a world music. Jediným hostem je v květnu zesnulý americký klavírista a zpěvák Bernard Wright. První ochutnávky servíruje YouTube profil jejich labelu GroundUp a část z nich si budete moct vychutnat i na koncertech v Praze a Brně.


Sammy Hagar & The Circle - Crazy Times
žánr: heavy metal

Sammy Hagar & The Circle - Crazy Times
Milovníky metalové hudby tento týden potěší i novinka Sammyho Hagara a jeho koncertní kapely The Circle. LP dostalo název "Crazy Times" a vzniklo ve spolupráci s producentem Davem Cobbem. Nahrávalo se pak na podzim loňského roku, kdy se svět probouzel z pandemie, a tento závan svobody a nové energie je na nahrávce dobře patrný. "Texty jsou prosáklé asi milionem otázek a ta znovu získaná svoboda se nám zdála až neuvěřitelná," prozradil Sammy. Na jeho YouTube najdete ukázku v podobě kousku "Funky Feng Shui".


Shygirl - Nymph
žánr: industrial hiphop / grime / elektronika / hyperpop

 Shygirl - Nymph
Anglická rapperka, DJka, skladatelka a zakladatelka labelu Nuxx Blane Muise, která si říká Shygirl, se po třech ípíčkách propracovala ke svému debutovému albu a nutno podotknout, že s dvanáctkou tracků jí pomáhala vytříbená společnost. Tou hlavní dvojicí, která pomohla na svět jejímu mixu industriálního hiphopu, grime, elektroniky a hyperpopu, tvoří Mura Masa a Sega Bodega. K nim se navíc ještě přidali Arca, Caroline Polachek, Karma Kid, BloodPop, Vegyn nebo méně známý Kingdom. Pokud jste tuto rodačku z Londýna dosud nezaznamenali, seznamte se na jejím YouTube.


The Snuts - Burn The Empire
žánr: indie rock

The Snuts - Burn The Empire
Svou druhou řadovkou si o pozornost říká skotská indierocková partička The Snuts. Titulem "Burn The Empire" navazuje na nahrávku "WL" z loňského roku, která se dostala na první místo v žebříčku oficiálních alb Spojeného království, což je poprvé za čtrnáct let, kdy skotská kapela získala na tomto poli prvenství. Lockdown, dle sdělení frontmana Jacka Cochraneho, dal kapele sílu řešit nová témata ať společenská nebo duchovní, a hlavně poskytl dostatek času na vytvoření takového materiálu, se kterým budou všichni spokojení. Nakolik se jim to povedlo, můžete posuzovat už nyní na YouTube.


Rita Wilson - Now & Forever: Duets
žánr: country / soul / pop

 Rita Wilson - Now & Forever: Duets
Americká herečka, producentka a manželka Toma Hankse Rita Wilson je už několik let známá také jako zpěvačka, která se orientuje především na country. Na albu "Now & Forever: Duets" je to ale trochu jiné. Jak už napovídá název, deset písniček pojala jako duety a k tomu si vybrala především evergreeny z různých období. Najdete mezi nimi skladby Vana Morrisona. Bee Gees, Bruce Springsteena, Gilberta Becauda, Paula Simona nebo třeba Jackson 5. Po jejím boku pak stanuli Keith Urban, Smokey Robinson, Willie Nelson, Jackson Browne, Leslie Odom Jr., Elvis Costello, Tim McGraw, Jimmie Allen, Vince Gill a Josh Groban. Na vše navíc společně s ní dohlížel protřelý producent Matt Rollings. Kam známé hity nasměrovali, uslyšíte na jejím YouTube.


V krátkosti

  • Kenny Beats - Louie
    Jméno amerického producenta zmiňujeme u alb nejen rapových hvězd velmi často. Jeho služeb využívají například Denzel Curry, IDLES, Rico Nasty nebo Vince Staples, ovšem v případě svého sólového debutu v tom zůstal opravdu sám. (YouTube)

  • Titus Andronicus - The Will To Live
    Sedmá řadovka rockerů z New Jersey. (YouTube)

  • Fujiya & Miyagi - Slight Variations
    Novinka od britské disco-funk-popové skupiny má prý odrážet vše, čím tahle veselá partička byla, je i bude. (YouTube)

  • Freddie Gibbs - $oul $old $eparately
    Rapper z Gary v Indianě se vrací po dvou letech od společného alba s The Alchemist tentokrát sólově. Sám ale rozhodně není. V patnácti skladbách ho mu zahostovali Offset, Rick Ross, Moneybagg Yo, Anderson .Paak, Raekwon, Pusha T, Musiq Soulchild, Kelly Price nebo Scarface. (YouTube)

  • Lambchop - The Bible
    Po roce a čtvrt se o slovo hlásí opět Kurt Wagner & spol. Nová deska nashvillské formace nabídne desítku kousků, které se pohybují na hraně alternativy, jazzu a rocku. (bandcamp)

  • YG - I Got Issues
    Třetí do party rapperů si pro svoji šestou řadovku připravil celkem čtrnáct tracků, v nichž se vystřídali také Hit-Boy, Mozzy, D3szn, J. Cole, Moneybagg Yo, Roddy Rich, Post Malone, Nas, H.E.R., Duki a Cuco. (YouTube)

  • Robben Ford & Bill Evans - Common Ground
    Americký bluesový kytarista se spojil s jazzovým saxofonistou a výsledkem je devět kompozic, v nichž jim dále sekunduje basista Darryl Jones, bubeník Keith Carlock a v jedné z nich také zpěvák Max Mutzke a Clifford Carter na hammondky. (YouTube)

  • The Big Pink - The Love That’s Ours
    Dlouhých deset let čekali fanoušci anglických elektroniků na jejich třetí desku. Dočkali se nyní a odměnou je jim jedenáct písniček včetně jedné, v níž se k nim připojili Dust In The Sunlight. (bandcamp)

  • Steven Page - Excelsior
    Kanadský muzikant, zpěvák, skladatel a producent, který byl do roku 2009 členem Barenaked Ladies, vydává další sólovku s jedenáctkou písní na pomezí popu, rocku a folku. (bandcamp)

  • Roger Taylor - The Outsider Tour Live
    Bubeník Queen vyrazil vloni na sólové turné, které poctivě nahrával, a výsledkem je dvoudiskový sestřih s jednadvaceti položkami včetně hitů jeho domovské kapely. (YouTube)

  • The Cowsills - Rhythm Of The World
    Americká surfrocková bratrská formace po třiceti letech přichází se zbrusu novým materiálem. Fanoušci se mohou těšit z jedenácti novinek. (YouTube).

  • Baby Tate - Mani/pedi
    Druhá nahrávka americké rapperky s hosty jako 2 Chainz, Slimwav a Kali. (YouTube)

  • Vacant Lots - Closure
    Čtvrté album brooklynského posthardcorového dua Jareda Artauda a Briana MacFadyena je dosud jeho nejkomplexnějším dílem. (YouTube)

  • Moon Duo - Live At Levitation
    Živák z festivalu představuje kapelu ve dvou jejích odlišných tvářích. První strana zachycuje set z roku 2012, ta druhá zcela odlišný z roku 2014. (YouTube)

  • Adam Doleac - Barstool Whiskey Wonderland
    Dlouho očekávaný debut amerického countryového zpěváka, který skládá písničky pro takové hvězdy jako Kane Brown nebo Darius Rucker. (YouTube)

  • Jagwar Twin - 33
    Druhá deska amerického zpěváka, skladatele a hudebního producenta s duetem s Little Luna. (YouTube).

  • Kaya Stewart - If Things Go South
    Druhá řadovka dcery Davea Stewarta z Eurythmics, který je podepsaný pod produkcí. (YouTube).

  • Tyler Childers And The Food Stamps - Can I Take My Hounds To Heaven?
    Páté album stále populárnějších countryových neotradicionalistů. (YouTube)

  • Herb Alpert - Sunny Side Of The Street
    Nová deska sedmaosmdesátiletého jazzového trumpetisty. (YouTube)

  • City Of Caterpillar - Mystic Sisters
    Dlouho očekávaný reunion hardcorové kapely z konce devadesátých roků po dvaceti letech. (YouTube)

  • Magma - Kartëhl
    Několikrát odkládaný materiál francouzské avantgardně progresivní kapely v podobě 2LP přináší šest skladeb a další dva bonusy - ukázky z osobní sbírky Christiana Vandera, které nahrál doma v roce 1978. (YouTube)

  • Autopsy - Morbidity Triumphant
    Osmá studiovka deathmetalové formace ze San Francisca. (YouTube)

  • False Heads - Sick Moon
    Druhá nahrávka altrockového tria z Londýna. (YouTube)


    Dále vychází

    2nd Grade - Easy Listening
    Adam Doleac - Barstool Whiskey Wonderland
    Alice Cooper - Live From The Astroturf
    Brandi Carlile - In The Canyon Haze
    Darkest Era - Wither On The Vine
    Dead Kennedys - Fresh Fruit For Rotting Vegetables
    Denzel Curry - Melt My Eyez See Your Future
    Disheveled Cuss - Into The Couch
    Dream, Ivory - About A Boy
    E4444E - I Spend All Day Drawing A Circle
    Ekkstacy - Misery
    Eric Clapton - The Complete Reprise Studio Albums: Volume 1
    Faust - Cisza Po Tobie
    Fujiya & Miyagi - Slight Variations
    Gabriels - Angels & Queens [Part I]
    Glenn Gould - The Goldberg Variations / 1981 Complete Sessions
    Joe Strummer & The Mescaleros - Joe Strummer 002: The Mescaleros Years
    Julia, Julia (Julia Kugel Of The Coathangers) - Derealization
    Julie Odell - Autumn Eve
    Lost Society - In The Sky Came Down
    Mamalarky - Pocket Fantasy
    Melody’s Echo Chamber - Unfold
    Milly - Eternal Ring
    Mommyheads - Genius Killer
    Monster Truck - Warriors
    Nestor - Kids In A Ghost Town
    Off! - Free Lsd
    Oren Ambarchi - Shebang
    Pixey - Dreams, Pains & Paper Planes
    Pretty Sick - Makes Me Sick Makes Me Smile
    Psychic Ills - Live At Levitation
    Rage - Spreading The Plague
    Raven - Leave'em Bleeding
    Renaud Capucon - Antonio Vivaldi, Joseph Bologne De Saint
    Rome Streetz - Kiss The Ring
    Rory Gallagher - Deuce / 50Th Anniversary
    Různí - Blue Note Re:imagined II
    Různí - Unity Is Strength
    Selfmxdebless - Death Theory
    Sonic Flower - Me And My Bellbottom Blues
    Tankard - Pavlov's Dawgs
    Tankard - Pavlov's Dawgs (Earbook)
    The Bad Plus - The Bad Plus
    The War On Drugs - I Don’T Live Here Anymore [Deluxe Box Set]
    Tycho - Back To Mine
    Upchuch - Sense Yourself
    Wu Qing Feng - Mallarmé's Tuesday
    Zac Brown Band - The Comeback (Deluxe)

    Vychází na vinylu:
    2Nd Grade - Easy Listening
    Alice Cooper - Live From The Astroturf
    And You Will Know Us By The Trail Of Dead - XI
    Autopsy - Morbidity Triumphant
    Bjork - Fossora
    Buddy Guy - Blues Don't Lie
    Collegium Musicum - Divergencie
    Craig David - 22
    Darkest Era - Wither On The Vine
    Dead Daisies - Radiance
    Denzel Curry - Melt My Eyez See Your Future
    Diamond Head - Lightning To The Nations (The White Album) / Remastered
    Dropkick Murphys - This Machine Still Kills Fascists
    Drowning Pool - Strike A Nerve
    Flogging Molly - Anthem
    Fujiya & Miyagi - Slight Variations
    George Michael - Older / Deluxe Edition
    Helloween - Gambling With The Devil
    Helloween - Helloween
    Helloween - Keeper Of The Seven Keys (Legacy)
    Helloween - My God Given Right
    Helloween - Rabbit Don't Come Easy
    Helloween - The Dark Ride
    Il Rovescio Della Medaglia - Contamination
    Jan Spálený & ASPM - Perseidy
    Jeff Beck & Johnny Depp - 18
    Joss Stone - Merry Christmas, Love
    Julia, Julia (Julia Kugel Of The Coathangers) - Derealization
    Kenny Beats - Louie
    K's Choice - 10 (1993-2003
    L7 - Bricks Are Heavy
    Logic - Vinyl Days
    Lost Society - In The Sky Came Down
    Mamalarky - Pocket Fantasy
    Markéta Irglová - Lila
    Melody’s Echo Chamber - Unfold
    Napoli Centrale - Napoli Centrale
    Nestor - Kids In A Ghost Town
    Oren Ambarchi - Shebang
    Pavel Dobeš - Zpátky do trenek
    Philip Glass - The Hours
    Pixies - Doggerel
    Pleymo - Alphabet Prison
    Pleymo - Ce Soir C'est Grand Soir Live
    Pleymo - Episode 2- Medecine Cake
    Pleymo - Rock
    Premiata Forneria Marconi - Passpartu
    Rage - Spreading The Plague
    Raven - Leave'em Bleeding
    Robben Ford & Bill Evans - Common Ground
    Rory Gallagher - Deuce / 50Th Anniversary
    Různí - Blue Note Re:imagined II
    Různí - Holidays Rule
    Různí - Unity Is Strength
    Sammy Hagar & The Circle - Crazy Times
    Shygirl - Nymph
    Slipknot - The End, So Far
    Sonic Flower - Me And My Bellbottom Blues
    Tankard - Pavlov's Dawgs
    The Rasmus - Rise / Limited (Box Set)
    The Snuts - Burn The Empire
    Titus Andronicus - The Will To Live
    Trip - Trip
    Tycho - Back To Mine
    Vacant Lots - Closure
    Wilco - Yankee Hotel Foxtrot /Box Set
    Wilco - Yankee Hotel Foxtrot
    Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down
    Zac Brown Band - The Comeback (Deluxe)

    EP:
    Forest Claudette - The Year Of February
    Lola - Flicker
    Merci, Mercy - Is It Me, Or Is It You?
    Strange Ranger - Clean Up On Aisle Heaven

    Reedice:
    Alice Cooper - Live From The Astroturf
    Daryl Hall & John Oates - Do It For Love
    Daryl Hall & John Oates - Do It For Love
    Diamond Head - Lightning To The Nations (The White Album) / Remastered
    Divokej Bill - Propustka Do Pekel / Remastered
    Chris Beardo - American Dust (Reissue)
    Jesse Malin - Glitter In The Gutter (Reissue)
    Marta Kubišová - Marta
    Motley Crue - Shout At The Devil
    Patrizio Fariselli - Antropofagia
    Pavel Dobeš - Zpátky do trenek (30th Anniversary)
    Status Quo - Heavy Traffic / Deluxe
    Status Quo - Riffs / Deluxe
    The Bad Plus - The Bad Plus
    The Kinks - Muswell Hillbillies / Everybody's In Show-Biz
    Trautenberk - Himlhergotdonrvetr
    Trautenberk - Hladová Srna
    Trautenberk - Ticho Nad Pekáčem
    Wilco - Yankee Hotel Foxtrot
    Wilco - Yankee Hotel Foxtrot / CD Box Set

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
    - Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu