Rush se v listopadu připomenou koncertním DVD

26.09.2015 08:33 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoliv není zcela vyloučeno, že by kanadští Rush mohli v budoucnu vydat další zajímavou nahrávkou a nástupce tři roky starého díla "Clockwork Angels", osazenstvo progresivně rockové formace se zatím k ničemu podobnému nechystá. Namísto toho se 23. listopadu objeví na pultech obchodů nový koncertní živák.

Ten přinese posluchačům záznamy z koncertů, které trio odehrálo 17. a 19. června v Air Canada Centre. Jedná se tak o jejich první zfilmované vystoupení v rodné domovině po téměř dvacet letech. Set bude k dostání na CD a DVD a posluchačům přinese bezmála tříhodinový materiál. Fanoušci se mohou těšit i na několik písní, které buď doposud nebyly prezentovány naživo, nebo zachyceny v rámci živého vystoupení.

Součástí poutavého koncertu byla také propracovaná scéna, které se během vystoupení několikrát změnila. V závislosti na seskládaném setlistu, který byl koncipovaný jako cesta do minulosti, se kulisy měnily tak, aby odpovídaly scéně v daném časovém období.

Co se týče odchodu do hudebního důchodu, názory osazenstva Rush nejsou zcela jednoznačné. "Mám smíšené pocity, když přijde na toto téma. Na jednu stranu cítím osvobození, čtyřicet let je přece jen docela doba. V jednašedesáti si už nepotřebuji něco dokazovat. Na stranu druhou hraní miluji. To ale třeba pro našeho bubeníka Neila Pearta, který trpí chronickým zánětem šlach, není nic snadného," prozradil kytarista Alex Lifeson.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY