shop.musicserver.cz
Nové desky pro 37. týden

Nové desky pro 37. týden

Vydáno: 13.09.2015 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky tohoto týdne vede prakticky neznámá superskupina The Hollywood Vampires poskládaná ovšem z velmi známých jmen. Té konkurují novinky Duran Duran, Daniela Landy, Leony Lewis, metalových Slayer a Stratovarius. Po čase se přihlásili také The Libertines, elektroničtí Nero a milovníky klasiky potěší Jonas Kaufmann a Li Yundi.

Pokud se v pondělí 14. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Hollywood Vampires - The Hollywood Vampires (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

The Hollywood Vampires - The Hollywood Vampires
Asi se divíte, co za skupinu jsme dali na čestné první místo tohoto týdne ještě před Duran Duran, nebo Daniela Landu. The Hollywood Vampires? Kdo to je, nebo snad co to vlastně je? Dámy a pánové, dovolte, abychom vám představili novou superskupinu, proti níž bude většina ostatních superskupin jen chudý příbuzný. Základ téhle kapely totiž tvoří Alice Cooper, Joe Perry z Aerosmith, Johnny Depp coby kytarista, kytarista Tommy Henriksen a dva členové Guns N' Roses a Velvet Revolver basák Duff McKagan a bubeník Matt Sorum. Ovšem to je pouze základ. K nim se pak v celkem třinácti předělávkách rockových klasik typu "My Generation", "Whole Lotta Love", nebo "School's Out" připojili další muzikanti a hudebníci. Zde máte výčet jen těch nejznámějších - Paul McCartney, Dave Grohl, Brian Johnson z AC/DC, Orianthi, Slash, Zak Starkey, Joe Walsh z Eagles, Robby Krieger z The Doors, Perry Farrell z Jane's Addiction, kanadský producent Bob Ezrin nebo třeba bubeník Paula McCartenyho či Mylène Farmer Abe Laboriel, Jr. Mystické intro "The Last Vampire" téhle partě stačil namluvit před svou smrtí Christopher Lee. Některé ze skladeb sdílí tato parta na svém webu, nebo si můžete udělat obrázek prostřednictvím ukázek na Supraphonline.cz.


Duran Duran - Paper Gods (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: new wave / pop rock / synth pop

Duran Duran - Paper Gods
Britští Duran Duran si vzali po předchozí "All You Need Is Now" o něco delší pauzu a svoji novinku "Paper Gods" vydávají po pěti letech od zmíněného předchůdce. Zopakovali si na ní spolupráci s Markem Ronsonem coby producentem, ke kterému navíc přibyl ještě anglický zpěvák a muzikant Mr. Hudson, americký kytarista Nile Rodgers a Josh Blair, který spolupracoval už se zmíněným Markem Ronsonem nebo třeba s Paulem McCartneym na "New". V této sestavě Duran Duran připravili pro standardní verzi dvanáct písní, kde si mimo zmíněného Mr. Hudsona a Nile Rodgerse zahostovali i John Fusciante, Lindsay Lohan, Kiesza, Janelle Monáe a Jonas Bjerre z dánských Mew. Fůru videí sdílí kapela v podobě videí na svém webu a ať už vás zaujme některý singl, nebo to, jak album vznikalo, můžete rovnou koukat po deluxe edici s třemi bonusy navíc. Pro milovníky analogu je navíc připravený i vinyl.


Daniel Landa - Žito (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Daniel Landa - Žito
Poslední desku Daniela Landy "Nigredo" a očekávanou "Žito" dělí dlouhých šest let. Není proto divu, že se zpěvák rozhodl pro neobyčejný koncept vydání: Jeho novinka je totiž úzce spjata s proběhnuvším Velekoncertem v pražských Letňanech, který se konal 12. září. Právě zde je totiž deska exkluzivně k dostání. O hudbu a texty se Landa tradičně postaral sám. Jsou zde ale dvě výjimky, - buditelská lidová píseň "Bývali Čechové" kolekci otevírá a patrně nejtvrdší je "To je válka!", u které složil hudbu Noid. Album i koncert jsou pod rouškou nepsaného a nevyřčeného motivu: "Cokoliv o sobě řeknu, obrátí se proti mně. Nechci už nic vysvětlovat, všechno je v mých písních." Ukázku z desky jsme vám představili před pár týdny.


Leona Lewis - I Am (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Leona Lewis - I Am
Anglická zpěvačka Leona Lewis se sice před dvěma roky připomněla vánočním albem, ale klasickou řadovku už její příznivci vyhlížejí tři roky. Nutno podotknout, že od zmíněného "Christmas, With Love" stačila někdejší vítězka X Factoru vyměnit vydavatelství, když odešla od Syco Simona Cowella k slavnému labelu Island. Když začala novinku "I Am" připravovat, prosakovaly zprávy, že spolupracuje například s Bruno Marsem, se spoluautorem hitu "Chandelier" Jessem Shatkinem, nebo Dianne Warren. Nakonec se potvrdilo pouze poslední jméno a to pouze pro jednu skladbu. Většinu ostatních napsal společně se samotnou zpěvačkou Toby Gad, jinak spolupracovník The Veronicas, Madonny, Demi Lovato a řady dalších. K tomuto tandemu se pak přidali ještě TMS, Eg White, nebo Wayne Wilkins. Výsledkem je celkem deset skladeb pro standardní verzi a patnáct pro deluxe edici. Sampler a další plnohodnotné ukázky sdílí Leona Lewis prostřednictvím svého YouTube.com profilu.


The Libertines - Anthems For Doomed Youth (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Libertines - Anthems For Doomed Youth
Návrat The Libertines na hudební scénu je pro mnohé vytoužený okamžik. Novinková deska "Anthems For Doomed YOuth" proto musela vznikat v naprosto uvolněné atmosféře, pro kterou je Thajsko jako stvořené. Právě tam si Peter Doherty a Carl Barât dali sraz a v místních Karma Sound Studios popustili uzdu své kreativitě. Ještě pár měsíců nazpět nebylo tak úplně jasné, kdo tuto novinku vydá a jestli se vůbec dostane ke svým posluchačům. A jak ji charakterizují sami autoři? "Budete ji milovat. My sami jsme na ni velice pyšní," dodává zpěvák a kytarista Peter Doherty. Carl Barât ho doplňuje slovy: "Sám tomu ještě nemůžu uvěřit, že jsme se dostali až do toho bodu, kdy The Libertines vydají nové album." Ukázku v podobě dvou skladeb - skoro titulní "Anthem For Doomed Youth" a "Gunga Din" najdete na webu Pitchforku.


Jonas Kaufmann - Nessun Dorma - The Puccini Album (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Jonas Kaufmann - Nessun Dorma - The Puccini Album
Jedno z nejvíce očekávaných alb letošního podzimu v oblasti operní a klasické hudby má na svém kontě tenorová hvězda současnosti Jonas Kaufmann. Pod vedením dirigenta Antonia Pappana a za doprovodu Orchestra e coro dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia natočil zpěvák své první album věnované čistě jednomu skladateli - italskému géniovi Giacomu Puccinimu. Již název "Nessun Dorma - The Puccini Album" naznačuje, že nebude chybět nejslavnější árie z "Turandota", ke které přibyly ještě další z oper "La Bohème", "Manon Lescaut", "Tosca", "Madama Butterfly" a dalších. Na album si německý tenor přizval i speciální pěvecké hosty, kterými jsou Kristīne Opolais (soprán), Massimo Simeoli (baryton) a Antonio Pirozzi (bass). Kompletní seznam včetně ukázek nabízí německý Amazon, na němž se také dozvíte, že k dispozici bude i verze na vinylu, či deluxe edice s přiloženým DVD.


Bring Me The Horizon - That's The Spirit (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Bring Me The Horizon - That's The Spirit
Dva roky čekali fanoušci britské formace Bring Me The Horizon na novou desku. A že se čekání vyplatilo, o tom svědčí už úspěšná čtveřice singlů "Drown", "Happy Song", "Throne" a konečně poslední "True Friends", která novinku "That's The Spirit" uvozuje. Nahrávka čitá celkem jedenáct písní, jejichž produkci si kapela obstarala sama. Jak jistě fanoušci již poznali, co do zvuku se Bring Me The Horizon odklonili od metalcoreových kořenů a vydali se více indie alternativním až pop rockovým směrem. Jak prozradil zpěvák Oli Sykes v nedávném rozhovoru pro NME.com, deska "oslavuje depresi". Nahrávalo se na řeckém ostrovu Santorini ve studiích Black Rock Studios. Pro poslech jednoho ze singlů "Throne" navštivte YouTube.com.


Rumer - B-sides & Rarities (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Rumer - B-sides & Rarities
Není to ani rok, co jsme vám představovali třetí desku "Into Colour" Angličanky Rumer a už se hlásí o slovo znova. Jak už naznačuje název "B-sides & Rarities", bude se tentokrát jednat o výběr toho, co se do této doby na předchozí nahrávky nedostalo. Najdete zde například b-strany singlů, nevydané věci, živá vystoupení v různých pořadech a především několik rarit. Jsou mezi nimi i předělávky hitů The Beach Boys, Paula Simona, The Beatles nebo třeba "Separate Lives" Phila Collinse, kde si s ní zazpíval Stephen Bishop. Dalšími hosty jsou ještě Dionne Warwick a Michael Feinstein. Kompletní seznam sedmnácti písniček včetně ukázek najdete na německém Amazonu.


Slayer - Repentless (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Slayer - Repentless
Jestli hledáte na poli metalové muziky "nejtvrdší album tohoto podzimu", sáhněte po nástupci šest let starého díla "World Painted Blood" thrashmetalové legendy Slayer. Právě tak totiž svou novou desku muzikanti sami označují. S její produkcí vypomáhal Terry Date, který pracoval s formacemi jako Pantera, Slipknot nebo Soundgarden. Osazenstvo Slayer začalo s nahráváním v březnu loňského roku a jako první ochutnávku poslali fanouškům skladbu "Implode". Celkem čítá CD dvanáct kousků, kde jsou témata jako teror, sociální úpadek a celkově pošramocená morálka lidstva zcela běžná. Zasvěcení fanoušci navíc jistě ví, že přípravy novinky ovlivnila také smrt jednoho ze zakládajících členů, kytaristy Jeffa Hannemana, který zemřel v květnu roku 2013 na následky nekrotizující fasciitidy. Na svého dlouholetého kamaráda muzikanti vzpomínají skladbou "Piano Wire". Pro ukázky z očekávané nahrávky navštivte YouTube.com profil kapely.


Li Yundi - Chopin Preludes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Li Yundi - Chopin Preludes
Již nějaký čas platí, že Čína plus mistrná hra na klavír nerovná se pouze Lang Lang. Řadu let mu již konkuruje Li Yundi, který vyhrál v roce 2000 jako nejmladší International Frédéric Chopin Piano Competition. Náklonost k hudbě tohoto skladatele mu vydržela doposud, což potvrzuje i novinka "Chopin Preludes". Je to jeho již čtvrtá nahrávka věnovaná čistě Chopinovi a Yundi na ni zařadil prakticky kompletní Chopinovou tvorbu preludií, tedy celkem čtyřiadvacet preludií z "Opusu č.28" a "Preludia č. 25 a č. 26". Ukázky všech můžete slyšet na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Jaroslav Uhlíř

Český skladatel, zpěvák a muzikant Jaroslav Uhlíř se letos dožívá sedmdesáti let a u této příležitosti nabízí hned dvě obsáhlé kompilace - "Dospělým a dětem" a "Dětem a dospělým". První z nich, věnovaný především dospělým, rekapituluje jeho největší hity, kultovní písně i rarity, které složil a nahrál pro film jako "Vrchní prchni", "Trhák", nebo "Vratné lahve", pro televizní pořady jako "Hospoda", "Galasupershow", "Hitšaráda", či pro legendy naší popmusic Jiřího Schelingera, Karla Gotta, Waldemara Matušku, či Jiřího Suchého. Druhá kompilace pak rekapituluje spolupráci se Zdeňkem Svěrákem zasvěcené dětskému publiku, ať už díky pořadu "Hodina Zpěvu", či prostřednictvím melodií z pohádek a filmů jako jsou "S čerty nejsou žerty", "Lotrando a Zubejda", "Princové jsou na draka", "At žijí duchové", "Tři bratři", "Láska rohatá" nebo "Kolja".


Christopher Owens - Chrissybaby Forever (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Christopher Owens - Chrissybaby Forever
Americká zpěvák, skladatel a hudebník Christopher Owens je známý nejlépe díky rozpadnuvší indie rockové formaci Girls. Jako sólový umělec funguje na scéně od roku 2013, kdy vydal svou prvotinu "Lysandre". Na nic nečekal a o rok později uváděl "A New Testament", kterou letos následuje "Chrissybaby Forever". "Sám jsem ji chtěl nejdříve pojmenovat jako 'Christopher Owens' Album', protože se na ní ubírám ke svým nejzásadnějším kořenům," prozradil autor. Myslel tím zejména to, že si na desce odehrál většinu nástrojů zcela sám. Jak se mu vedlo, posuďte sami. Stačí si poslechnout ukázky na jeho bandcamp.com profilu.


Brett Eldredge - Illinois (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Brett Eldredge - Illinois
Zpěvák Brett Eldredge pochází sice z Paříže, ovšem ne té francouzské, nýbrž té v americkém státě Illinois. Nikoho pak už nepřekvapí, že zpívá a hraje country. Svoji první desku vydal před dvěma lety, vyšplhal se s ní těsně pod vrchol countryového albového žebříčku a o rok později získal i cenu CMA pro nejlepšího nováčka. Není tedy divu, že countryoví fanoušci už čekají na pokračování, které přichází nyní s deskou neoriginálně nazvanou "Illinois". Zpěvák pro ni napsal společně s několika dalšími autory celkem dvanáct songů a při jejich nahrávání se rozhodně neomezil pouze na country, ale je v nich cítit také vliv popu, rocku a překvapivě i disco á la Daft Punk. S jednou z nich mu vypomohl i další countryový zpěvák Thomas Rhett. První ukázky najdete v různých podobách na jeho webu.


Imodium - G2 Acoustic Stage (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Imodium - G2 Acoustic Stage
Takřka na den přesně po čtvrt roce od koncertu Imodium v rámci série G2 Acoustic Stage v pražském Retro Music Hall se fanoušci kapely i celé série hudební stanice Óčko dočkají jeho vydání na CD a DVD. Jak přiznává sám frontman Imodium Thom, bude to svým způsobem "splněný sen". "Mnohokrát jsme si říkali, že za víc jak deset let nemáme jediný kvalitní audio/video záznam. Stejně tak máme novou skvělou zkušenost a v neposlední řadě nás těší, že se přizváním k tomuto projektu kapela zařadila mezi taková jména jako No Name, Divokej Bill, Vypsaná fiXa, Wohnout, Ewa Farna a další," komentuje Thom vydání živáku. Jestli má pravdu, posuďte sami a poslechněte si ochutnávku v podobě klipu k songu "Jsou první, jsou silný".


Antonio Faraò - Boundaries (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / post bop

Antonio Faraò - Boundaries
Italský jazzový klavírista Antonio Faraò je známý jak svými vlastními alby, tak i spoluprací s osobnostmi jako Jack DeJohnette, Chris Potter, Miroslav Vitouš, Joe Lovano, Ira Coleman, Richard Galliano, nebo Dee Dee Bridgewater. Jeho nová deska "Boundaries" přinese celkem sedm skladeb, z nichž pět si opět složil sám. Zbývající dvě pak přebral od svých kolegů a přátel - "Hand Jive" od Tony Williamse a "Maiden Voyage" od Herbieho Hancocka. Oporou mu byli jeho dlouholetí spolupracovníci saxofonista a bubeník Mauro Negri, basista Martin Gjakonovski a saxofonista Luigi Di Nunzio. Více, včetně ukázek, prozrazuje Antonio Faraò ve videu na svém VEVU.


Tip týdne

Nero - Between II Worlds (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika

Nero - Between II Worlds
Britské elektronické hudební trio Nero si s pravidelným vydáváním desek nedělá přílišné starosti. Po debutu "Welcome Reality" z roku 2011 se formace hlásí o slovo s "Between II Worlds", kterou si trojice i sama produkovala. Deska čítá na dvanáct písní včetně tří singlů "Satisfy", "The Thrill" a "Two Minds". Podle dosavadních recenzí se formaci podařil skutečně mistrovský kousek a bylo by škoda, aby se mu nevěnovala patřičná pozornost. To byste ale měli posoudit sami, a proto věnujte chvíli poslechu titulní skladbě alba, ve keré se umě snoubí elektronika s popem a rockem. Pak si můžete prohlédnout i trailer k albu.


Richard Hawley - Hollow Meadows (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / folk / country

Richard Hawley - Hollow Meadows
Britský zpěvák, muzikant a někdejší spolupracovník Pulp Richard Hawley se vrací po třech letech s novinkou "Hollow Meadows" a má opět na co navazovat. Předchůdce "Standing At The Sky's Edge" byl nominován na Mercury Prize a dostal se až na třetí místo britského albového žebříčku. Hawley pro aktuální nahrávku připravil celkem jedenáct písniček, v nichž se vrací ke svému klasickému sofistikovanému stylu psaní písniček a subtilním aranžím. První ochutnávky v podobě sampleru a videoklipů servíruje ve videosekci svého webu.


Stratovarius - Eternal (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Stratovarius - Eternal
Kromě příznivců tvrdšího metalu si tento týden přijdou na své i fanoušci power metalu. Finská formace Stratovarius totiž pro ně připravila svou již patnáctou studiovou desku, která dostala do kolébky titul "Eternal". Tématicky navazuje na předchozí trojici desek "Polaris", "Elysium" a "Nemesis", od které ji dělí dva roky. Během těch si osazenstvo formace dopřálo potřebný odpočinek, aby během připrav novinky ze sebe vydalo to nejlepší. "Každý z nás má za sebou náročné období skládání, psaní a komponování. Jen ty nejlepší z nich se dostaly na novinkovou desku," prozradil klávesák Jens Johansson. Kapela nyní navíc chystá evropské turné a vzhledem k zálibě k českému publiku se dá čekat, že se zastaví i u nás.


Tomáš Linka - To nejlepší. 40 odstínů country (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Tomáš Linka - 40 odstínů country
Na začátku roku 2016 oslaví Tomáš Linka, jedna z legend české, respektive československé country, své sedmdesáté narozeniny. Předvojem oslav bude jak koncertní turné, tak i kompilace "To nejlepší. 40 odstínů country" poskládaná z pětatřiceti největších hitů a pěti letošních novinek. Zachycuje nahrávky z let 1970 až 2015 od spolupráce s kapelou The White Stars přes Greenhorns, původní Fešáky, Cadillac a nové Fešáky až po současnou Přímou linku. Nemalou část tvoří převzaté písničky od jeho favoritů Krise Kristoffersona. Johna Denvera či Eagles, ke kterým přibyla řada původních českých skladeb, často z pera kytaristy, kapelníka a producenta Antonína Kny. Výběr je opravdu reprezentativní; kromě archivů Pantonu se na sestavě podílejí licenční výpůjčky od řady dalších firem. Pět závěrečných skladeb jsou letošní bonusy, představující zpěváka v hned několika hudebních náladách, od čistého písničkáře po rock'n'roll. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek je k dispozici na Supraphonline.


Dále vychází:

Battlecross - Rise To Power (Mystic Production)
Christian Gerhaher - Mozart Arias (Sony Music)
Dave Edmunds - Original Album Series (Warner Music)
Drifters - Stand By Me (The Very Best Of The Drifters) (Warner Music)
Juan Diego Flórez - Italia (Universal)
Franco Fagioli - Orfeo Ed Euridice (Universal)
Glenn Gould - The Sound Of Glenn Gould (Sony Music)
James Taylor - The Essential James Taylor (Warner Music)
Martin Stadtfeld - Mozart: Piano Concertos Nos. 1 & 9, Pieces From London Sketchbook (Sony Music)
Marvin Gaye - Marvin Gaye 1961 - 1965 (Universal)
Paavo Järvi & Deutsche Kammerphilharmonie Bremen - Beethoven: Overtures (Sony Music)
Renee Fleming - Lyric Suite/Sonette (Universal)
Různí - Pitch Perfect 2 - Special (soundtrack) (Universal)
Sea + Air - Evropi (Glitterhouse Records)
Sol Gabetta - Beethoven: Triple Concerto (Sony Music)
Status Quo - The Best Of (Mystic Production)
Tarja - Ave Maria (En Plein Air) (SACD) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bring Me The Horizon - That's The Spirit (Sony Music)
Christopher Owens - Chrissybaby Forever (Universal)
Duran Duran - Paper Gods (Warner Music)
Jonas Kaufmann - Nessun Dorma - The Puccini Album (Sony Music)
Marvin Gaye - A Tribute To The Great Nat (Universal)
Marvin Gaye - Hello Broadway (Universal)
Marvin Gaye - How Sweet It Is To Be... (Universal)
Marvin Gaye - That Stubborn Kinda'Fellow (Universal)
Marvin Gaye - The Soulful Moods Of... (Universal)
Marvin Gaye - Together (Universal)
Marvin Gaye - When I'M Alone I Cry (Universal)
Nero - Between II Worlds (Universal)
Slayer - Repentless (Mystic Production)
Stratovarius - Eternal (Mystic Production)
The Libertines - Anthems For Doomed Youth (Universal)

Reedice:
Doors - Other Voices/Full Circle (Warner Music)
Faces - 1970 - 1975 (You Can Make Me Dance, Sing Or Anything ...) (Warner Music)
Hrdinové nové fronty - To svět se posral! (Warner Music)
Status Quo - Ma Kelly's Greasy Spoon (Mystic Production)
Status Quo - Spare Parts (Mystic Production)
Supergrass - I Should Coco (20Th Anniversary Edition) (Warner Music)
Sweet - Action! The Ultimate Sweet Story (Anniversary Edition) (Sony Music)
Sweet - Action! The Ultimate Sweet Story (DVD Action-Pack) (Sony Music)
Sweet - Action! The Ultimate Sweet Story(Deluxe Action-Pack) (Sony Music)
The Weeknd - House Of Balloons (Universal)

NÁZORY
  • Libertines (patras, 13.09.2015 11:30) Reagovat

    Anthems jsou velmi příjemné překvapení, nečekal jsem skoro nic, a dostal jsem výbronou a chytlavou desku. Točím už tři dny furt dokola

    • Re: Libertines (john, 19.09.2015 13:13) Reagovat

      Musis mat poklesly vkus kedy take kolovratky dokola pocuvas!

  • Leona a její I AM je naprosto povedené, pohodov (Reb, 14.09.2015 19:59) Reagovat

    Leona a její I AM je naprosto povedené, pohodové album. Jde vidět, že jí prospěl odchod od Simona, pohoda je slyšet z každé písně.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Je to oficiální. Slayer jsou po pěti letech zpět, na léto ohlásili dvě festivalová vystoupení (21.02.2024 19:15)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: Duch Slayer žije. Kerry King představuje singl "Idle Hands" a přidává detaily k sólovému albu (10.02.2024 08:47)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu