shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 22.02.2015 14:12 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po šedivých týdnech se hudební novinky opět ponoří trošku do barev. Rekapitulovat budou Beady Belle a Texas, africko-americké motivy s řadou dalších stylů vymixuje Jacky Terrasson a představí se Australani The Preatures. Rockery zas potěší s novou deskou Scorpions a milovníky jiskrných kovových tónů zase Rob Zombie nebo Uriah Heep s novými živáky.

Pokud se v pondělí 23. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Texas - Texas 25 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Texas - Texas 25
Skotská skupina Texas oslavila loni pětadvacet let úspěchů na hudební scéně. Jejich první singl "I Don't Want A Lover" vyšel v lednu 1989 a vystoupal až do Top 10 britské hitparády. Sharleen Spiteri a spol. Od té doby natočili celkem osm alb a z nich vzešly další hity. Za těmi se tedy aktuálně ohlíží výběrem "Texas 25", který ovšem nebude mít zcela tradiční podobu. Základem je totiž sice osm hitů, ale zcela nově nahraných v soulovém stylu pod dohledem newyorského producentského týmu Truth & Soul, který v minulosti spolupracoval s Amy Winehouse nebo Adele. Ty pak kapela doplnila o čtyři zcela nové písničky. První z nich, "Start A Family", má svůj videoklip, kde si jak před kamerou, tak i za mikrofonem zahostoval Alan Rickman. Pokud by se někomu stýskalo po originálním zvuku, nechť sáhne po deluxe edici, která nabídne i druhé CD s patnácti hity formace v neupravené podobě.


Led Zeppelin - Physical Graffiti (Remastered Deluxe Edition) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Led Zeppelin - Physical Graffiti
Pokud se řadíte mezi fanoušky kultovní formace Led Zeppelin, jistě Vám neunikla obsáhlá reedice jejich desek. Nyní míří na pulty takřka výroční edice nahrávky "Physical Graffiti" a jak tomu bylo u reedic předešlých pěti alb, chystaná edice bude k dostání v rozličných verzí - od klasického CD po obsáhlou mutaci, kde najdete CD, vinyl, knihu a spoustu dalších fanouškovských artefaktů. Kromě standardního tracklistu čekají na posluchače také doposud nevydané verze písní v čele s "Brandy & Coke", "Sick Again" nebo taky "Houses Of The Holy".


Tip týdne

Jacky Terrasson - Take This (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-bop / klasická hudba / hip hop / world music

Jacky Terrasson - Take This
Jazzový pianista a skladatel Jacky Terrasson se vrací na hudební scénu po třech letech od alba "Gouache". Svůj další počin nazval "Take This" a spojuje na něm post-bop, pop, klasickou hudbu a hip hop s africko-americkými vlivy. Pro tento netradiční a velmi experimentální mix hudebních stylů si k sobě přizval i odpovídající muzikanty. Z předchůdce dále pokračuje ve spolupráci s americkým basistou Burnissem Travisem (Robert Glasper, Q-Tip, Mos Def) a k němu přibral kubánského bubeníka Lukmila Pereze, perkusistu Adama Diarra z Mali (Dee Dee Bridgewater, Salif Keita) a zpěváka a beatboxera Slye Johnsona (Erik Truffaz). Mezi jedenáctku skladeb tentokrát zařadil hned devět covervezí. Mezi ty nejznámější patří například beatlesovská "Come Together", Gotyeho "Somebody That I Used To Know", francouzsko-karibský hit "Maladie D’Amour" Henriho Salvadora, nebo "Blue In Green" Milese Davise a Billa Evanse. Ukázky zmíněných skladeb, ale i těch zbývajících můžete poslouchat v eshopu Amazon.de.


Steve Earle & The Dukes - Terraplane (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / folk rock / blues rock

Steve Earle & The Dukes - Terraplane
Dva roky po albu "The Low Highway" připravil pro své příznivce další album americký skladatel, muzikant, majitel tří cen Grammy Steve Earle, jehož písničky zpívali i Johnny Cash, Waylon Jennings, Travis Tritt, Vince Gill, Shawn Colvin, či Emmylou Harris. Novinka dostala název "Terraplane" a Earle na ní spolupracoval se svoji dlouholetou doprovodnou kapelou The Dukes. Celkem jedenáct písniček nahrávali ve slavných nashvillských studiích House Of Blues za asistence producenta R.S. Fielda, který se v minulosti podepsal i pod desky Buddy Guye nebo Johna Mayalla. První ukázkou je singl "You’re The Best Lover That I Ever Had", který uslyšíte na souncloud.com New West Records.


Lonely Robot - Please Come Home (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Lonely Robot - Please Come Home
Pod názvem Lonely Robot se skrývá nový projekt britského producenta, kytaristy a zpěváka Johna Mitchella, kterého můžete znát jako člena kapel It Bites, Frost*, nebo Arena. K sobě si pak přizval ještě basistu Nicka Beggse a bubeníka Craiga Blundella, které následně doplnil o řadu hostů. Na debutovém albu "Please Come Home" se tak podílel i Peter Cox z Go West, Nik Kershaw, Steve Hogarth z Marillion, Heather Findlay, Kim Seviour z Touchstone, Jem Godfrey ze zmíněných Frost* a také britský herec Lee Ingleby, jehož jste mohli vidět ve filmech "Master & Commander", nebo "Harry Potter a vězeň z Azkabanu". V této sestavě nahrál a pro album vybrali celkem jedenáct skladeb, z nichž první dvě uslyšíte na YouTube.com profilu vydavatelství InsideOut.


The Agonist - Eye Of Providence (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / melodický death metal / metalcore

The Agonist - Eye Of Providence
Montrealská formace The Agonist se s novou zpěvačkou Vicky Psarakis a velkou pílí pustila do příprav nové desky "Eye Of Providence". A protože se na metalové scéně jedná o velmi očekávané album, kapela se rozhodla pro média uspořádat několik náslechů. Názory reportérů jsou sice pro kapelu důležité, ale přijetí a reakce fanoušků jsou přeci jen pro muzikanty klíčové. O šikovnosti nové frontmanky se můžete přesvědčit už teď poslechem několika skladeb na stránkách magazínu Revolver. Na závěr ještě dodejme, že deska čítá celkem třináct písní a jak se vám zmíněné ukázky líbí, nám napište do komentářů.


The Preatures - Blue Planet Eyes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / nu-metal

The Preatures - Blue Planet Eyes
The Preatures jsou australská kapela ze Sydney, která vznikla v roce 2010, a jejími členy jsou Isabella Manfredi (zpěv/klávesy), Gideon Bensen (kytara/zpěv), Jack Moffitt (kytara), Thomas Champion (basová kytara) a Luke Davison (bicí). Champion a Moffitt byli kamarádi ze střední školy a s Isabellou Manfredi se seznámili v Australian Institute of Music v roce 2008. Založili skupinu a hráli špatné převzaté věci od Rolling Stones, v roce 2010 přibrali Bensena a Davisona a dali si název The Preachers. V roce 2012 si název pozměnili a vydali EP "Shaking Hands". O rok později vydali druhé EP "Is This How You Feel?" a s titulním singlem zvítězili nejen ve Vanda & Young Songwriting Competition, ale dostali za ní i ARIA Awards v kategorii Nejlepší popová nahrávka. V říjnu 2014 vydala kapela svůj dlouho očekávaný debut "Blue Planet Eyes", který se společně s jejich evropským turné dostává nyní i na starý kontinent. Deset písniček z něj můžete poznávat třeba na jejich VEVU, případně i naživo 4. března v pražském Futuru.


Kid Rock - First Kiss (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / rock

Kid Rock - First Kiss
Možná to je až k neuvěření, ale Kid Rock, známý rockový zpěvák, připravil pro své fanoušky už desáté studiové album. Novinka "First Kiss" vznikla pod jeho vlastní taktovkou včetně produkce a posluchačům přináší ryze rockové kusy ve stylu Aerosmith "Ain't Enough Whiskey" , stejně jako melancholickou country baladu "A Beer With Dad". Jak se nové písně povedly, můžete otestovat na stránkách amazon.com, případně se podívat na klip k titulní písní. Dosavadní recenze ale desku vcelku chválí a sám autor ji dokonce pojal tak, že chtěl několikrát překonat úspěch poslední "Rebel Soul" z roku 2012.


Beady Belle - Songs From A Decade (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: acid jazz / jazz / elektronika

Beady Belle - Songs From A Decade
Norská acid jazzová formace Beady Belle slaví letos deset let od okamžiku, kdy je po jejich londýnském koncertu oslovil Jamie Cullum a pozval je na své turné, což kapelu dostalo do širšího povědomí. U této příležitosti se rozhodli vydat kompilaci "Songs From A Decade", kde budou na třech discích rekapitulovat svoji dosavadní kariéru. První dva přinesou celkem jedenadvacet skladeb z šesti vydaných alb, zatímco to třetí přinese záznam jejich předloňského koncertu v domácím Oslo s názvem "Live At Parkteatret". Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízejí stránky německé pobočky Universal.


Rob Zombie - Spookshow International (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsmebr> žánr: rock / hard rock

Rob Zombie - Spookshow International
S rockovým živákem přichází tento týden vedle Uriah Heep také rocker Rob Zombie. Jeho "Spookshow International Live" přináší posluchačům devatenáct nových písní včetně oblíbených kousků jako "Dragula" nebo "Living Dead Girl". Sám zpěvák k novince prozradil: "Od naší poslední desky uplynulo osm let, takže jsme si řekli, že je čas na další. Nijak zvlášť jsme to neplánovali, takže jsme zaznamenali pár koncertů a výsledek zněl supr. Tak jsme si řekli, že do toho půjdem!"


Scorpions - Return To Forever (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Scorpions - Return To Forever
Už se událo, že slavní Scorpions balí na rockové scéně kufry, ale místo toho připravili ve studiu celé nové album. To dostalo do vínku název "Return To Forever". Fanouškům přináší dvanáct nových skladeb, které budou k dostání v několika mutacích - v luxusní verzi, která čítá navíc čtyři skladby. Z rádií budete jistě znát už první singl "We Built This House", ve které osazenstvo Scorpions reflektuje svou padesátiletou kariéru. "Je to o nás. Postavili jsme tento dům s názvem Scorpions, cihlu po cihle," prozradil zpěvák Klaus Meine. Audio ukázky najdete na Blabbermouth.net.


Uriah Heep - Live At Koko (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Uriah Heep - Live At Koko
Legendární britská formace Uriah Heep představuje nový živák, který si nyní mohou vychutnat i fanoušci na CD / DVD a Blu-ray nosičích. Mohou se těšit na záznam show odehrané 4. března v Londýně. "Nahrávat naživo v londýnském Koko bylo prostě fantastické. Sjeli se zde naši fanoušci z celého světa a společně jsme strávili fantastický večer," prozradil kytarista Mick Box. "Neuvěřitelná atmosféra byla ještě o to lepší a když jsme zahráli pár nových kousků z tehdy připravované desky "Outsider", reakce lidí byly neuvěřitelné." Vy si můžete poslechnout ukázku na YouTube.com.


Dále vychází:

Black Star Riders - The Killer Instinct (Mystic Production)
Black Star Riders - The Killer Instinct (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Chicago - Live In '75 (Warner Music)
Dodsfall - Kaosmakt (Mystic Production)
Dr. Living Dead! - Crush The Sublime Gods (Universal)
Dr. Living Dead! - Crush The Sublime Gods/Ltd (Universal)
Eclipse - Armaggedonize (Mystic Production)
Ethereal - Opus Aethereum (Mystic Production)
H.E.A.T. - Live In London (Mystic Production)
Issa - Crossfire (Mystic Production)
Jack Bruce - Live At The Canterbury Fayre 2002 (Bertus)
Krakow - Amaran (Mystic Production)
Lady Antebellum - 747 (Universal)
Lluis Llach - Original Album Series (Warner Music)
Lonely Robot - Please Come Home (Universal)
Mark Lanegan - A Thousand Miles Of Midnight (Phantom Radio Remixes) (Mystic Production)
Momentum - The Freak Is Alive (Mystic Production)
Revolution Saints - Revolution Saints (Mystic Production)
Revolution Saints - Revolution Saints (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Saxon - The Saxon Chronicles (Warner Music)
Solefald - World Metal. Kosmopolis Sud (Mystic Production)
The Avener - The Wanderings Of The Avener (Universal)
Thunder - Wonder Days (Mystic Production)
Thunder - Wonder Days (Limited Edition) (Mystic Production)
Wind Rose - Wardens Of The West Wind (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Dr. Living Dead! - Crush The Sublime Gods (Universal)
Lenka Filipová - Best Of (Universal)
Lonely Robot - Please Come Home (Universal)
Rainbow - Bent Out Of Shape (Universal)
Rainbow - Difficult To Cure (Universal)
Rainbow - Down To Earth (Universal)
Rainbow - Long Live Rock 'N' Roll (Universal)
Rainbow - On Stage (Universal)
Rainbow - Rising (Universal)
Rainbow - Ritchie Blackmore's Rainbow (Universal)
Rainbow - Straight Between The Eyes (Universal)
Scorpions - Return To Forever (Sony Music)
Texas - 25 (Mystic Production)

Reedice:
Game Over - For Humanity (Mystic Production)
Saxon - Heavy Metal Thunder (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu