shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 23.02.2014 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tentokrát se můžete těšit na velký stylový rozptyl. Elektroniku přinesou Ohm Square, r'n'b Ruben Studdard, art pop St. Vincent, alternativu Dva, pop rock The Fray, hip hop Schoolboy Q, keltskou hudbu Celtic Woman, heavy metal Adrenaline Mob, střední proud Lucie Bílá, klasiku Jana Vonášková a největším tahákem bude melancholický kouzelník Beck.

Pokud se v pondělí 24. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Beck - Morning Phase (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / folk rock / country rock

Beck - Morning Phase
Příznivci Becka nejsou zvyklí, že by je americký zpěvák a multiinstrumentalista nechal čekat na nové album šest let, jako tomu je nyní. Mezitím spolupracoval s Charlotte Gainsbourg na jejím albu "IRM" a věnoval se produkci alb jiných interpretů. Nyní se vrací s novinkou "Morning Phase", která stylově navazuje na album z roku 2002 "Sea Change", jehož silnými stránkami byly harmonie a silné emocionální písně založené na rozchodu s jeho tehdejší přítelkyní. Ona podobnost ovšem není čistě náhodná. Většinu materiálu totiž nahrál v Nashvillu už v roce 2005, ale ten zůstal nedokončený až do předloňského roku, kdy se k němu vrátil a část z něho vydal coby nealbové singly. Zbytek doplnil při třídenním nahrávání ve svém domácím studiu, kde mu dělali společnost muzikanti jeho doprovodné skupiny Justin Meldal-Johnsen, Joey Waronker, Roger Joseph Manning Jr. a Smokey Hormel. Jako první ochutnávku vyslal Beck do světa singl "Blue Moon", který společně s "Waking Light" uslyšíte prostřednictvím videa na jeho webu.


The Fray - Helios (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop rock

The Fray - Helios
Americká formace The Fray se letos hlásí o slovo se svou čtvrtou studiovou deskou. Nástupce "Scars & Stories" čítá celkem jedenáct kousků a jeden z nich "Love Don't Die" už můžete znát z rádií jako pilotní singl. Znalci v něm jistě slyšeli vlivy uznávaného producenta Brendana O'Briena, kterému ve studiu vydatně vypomohl také Stuart Price. Ukázky všech písní najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.com. Po poslechu nám nezapomeňte napsat do komentářů, jak se vám songy líbí.


Lucie Bílá - Recitál (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Lucie Bílá - Recitál
Během jednoho jediného dne natočila Lucie Bílá své nové album "Recitál". Vybrala celkem patnáct písniček, které můžete znát z jejího repertoáru, a nahrála je pouze za doprovodu klavíru Petra Maláska bez jediného střihu. Společně vybrali také mix domácích i zahraničních skladeb, až na jednu výjimku s českými texty - slavná muzikálová témata, světové evergreeny i zpěvaččiny repertoárové objevy. České, zámořské, anglické i francouzské melodie dostaly jednotící, intimní formu. Vedle hitů jako "Láska hory přenáší", "Most přes minulost", "Jsi můj pán", "Most přes rozbouřené vody", "Hvězdy jako hvězdy", "Summertime" nebo "Desatero", což je předělávka Cohenovy "Hallelujah", byla jako bonus k hodinovému základu přidána ještě baladická "Modi". Jaký je výsledek této specifické spolupráce, můžete zjišťovat prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Celtic Woman - Emerald: Musical Gems (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music / keltská hudba

Celtic Woman - Emerald: Musical Gems
Ačkoli aktuálně irské uskupení Celtic Woman vystupuje v sestavě Lisa Lambe, Susan McFadden, Máiréad Carlin, Máiréad Nesbitt a Lynn Hilary, na jejich novém albu "Emerald: Musical Gems" najdete ještě hlas Chloë Agnew, která na nějaký čas formaci opustila a zamíříla na sólovou kariéru. Dámy nahrávku poskládaly především z předělávek irských folkových tradicionálů, k nimž přidaly i několik coververzí velkých hitů. Vedle sebe tak uslyšíte "Dúlaman", křesťanský hymnus "Amazing Grace", klasiku "Danny Boy" nebo "Bridge Over Troubled Water", v aktuální sestavě přezpívaly i "You Raise Me Up". Jak je u Celtic Woman obvyklé, nevydávají album pouze v audio formě, ale připravily k němu i koncertní speciál, jenž vychází jak na DVD, tak i formou Blu-Ray. Střípky z něj najdete na YouTube.com, a to v podobě zmíněné "Danny Boy" a úvodní "Mo Ghile Mear".


Adrenaline Mob - Men Of Honor (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Adrenaline Mob - Men Of Honor
V době, kdy se se superkapelami roztrhl pytel, vznikli i Adrenaline Mob. Metalové publikum si jistě pamatuje na úspěch dva roky staré debutové desky "Omertà" a nyní se mohou stejně těšit také na "Men Of Honor". Na očekávané druhé studiovce se podílel nový bubeník A. J. Pero, který nahradil Mikea Portnoye. CD čítá jedenáct nových kousků, které hudebníci ještě před chystaným vydáním jednoho po druhém postupně odhalili. Vy si nyní můžete poslechnout alespoň jednu z nových písní "Mob Is Back", která je hned úvodním trackem očekávané nahrávky a získala si velmi kladné reakce fanoušků.


Schoolboy Q - Oxymoron (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Schoolboy Q - Oxymoron
Předtím, než se Schoolboy Q proslavil jako rapper, živil se třeba i jako drogový dealer. V roce 2006 však poprvé přičichl k hudbě a o tři roky později už vydal pod nezávislým labelem Top Dawg Entertainment své první album. Následovala spolupráce s hvězdami světového hip hopu jako Kendrick Lamar, ASAP Rocky, Mac Mailler a vyvrcholilo to koprodukcí alba "The Heist" od Macklemora a Ryana Lewise, která mu přinesla nominaci na Grammy. Rázem se o něj začala zajímat i velká vydavatelství a výsledkem je jeho major debut "Oxymoron", na kterém se produkčně podíleli mimo jiné Pharell Williams, The Alchemist nebo Mike Will Made It. Neméně slavná jména ale zapsal i do kolonky hostů, když jeho rap doplnili například 2 Chainz, Kendrick Lamar, Raekwon, Kurupt či Suga Free. Tématicky se mimo jiné zabývá také historií legendárního amerického gangu The Crips. Některé skladby z této desky prezentuje Schoolboy Q na svém webu, a navíc je budete moci slyšet i naživo. Ve středu 14 května totiž přijede se svou show do pražského klubu Roxy.


Tip týdne

St. Vincent - St. Vincent (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / art pop

St. Vincent - St. Vincent
Americká písničkářka a multiinstrumentalistka St. Vincent vydala předloni společně s bývalým frontmanem Talking Heads Davidem Byrnem album "Love This Giant" a letos se vrací zpět k sólové cestě. U svého čtvrtého počinu si s názvem hlavu příliš nelámala a nechala ho bez něj. Deska začala vznikat v jejím domovském studiu v texaském Austinu, nicméně na finální nahrávání se společně s producentem Johnem Congletonem z kapely The Paper Chase přesunuli do Dallasu. Tam pak pro toto eponymní CD přichystali celkem osm skladeb, z nichž už se vylíhly první singly "Birth In Reverse" a "Digital Witness". Video k tomu druhému a živou verzi prvního můžete vidět na YouTube.com kanálu zpěvačky.


Suede - European Tour 2013 (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / elektronika

Suede - European Tour 2013
Ne jeden, ale rovnou dva koncerty se rozhodli zaznamenat britští alternativní rockeři Suede na svém loňském evropském turné. Záznam z obou koncertů nyní míří na pulty s hudebními nosiči jako "European Tour 2013". Jeden ze zaznamenaných koncertů proběhl v Leedsu v O2 Academy a druhá show v Ancienne Belgique v Bruselu. Celý balíček čítá na osmnáct písní a našince bude asi nejvíce zajímat edice o dvou CD discích.


Ohm Square - Curious Place Between Souls And Atoms (Starcastic)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika

Ohm Square - A Curious Place Between Souls And Atoms
Český elektronický kvartet Ohm Square si vzal od alba "Taking Shape" poměrně dlouhý oddech, který přerušil teprve loni EPčkem "Resist Dance". Na něj letos navazují deskou s již klasickou stopáží nazvanou "Curious Place Between Souls And Atoms". Novinka přinese v případě CD verze celkem osm kompozic a první z nich, singl "Liam", už formace prezentovala prostřednictvím soundcloud.com. Nahrávka vyjde pochopitelně také digitálně ve formátech mp3, flac a aac, navíc obohacená o jednu další skladbu. Pro audiofily je přichystaná i edice na vinylu.


House Of Lords - Precious Metal (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

House Of Lords - Precious Metal
Americká metalové formace House Of Lords má tento týden pro své fanoušky novou poctivou nálož kvalitní hudební krmě. Novinkové CD s titulem "Precious Metal" je typickým návratem kapely ke kořenům. "Když jsme začali se psaním nových písní, věděli jsme, že to bude něco velkého. Energie prýštila z nových písní na každém kroku," prozradil James Christian. Výsledkem tvrdé práce ve studiu je dvanáct kousků a na YouTube.com kanálu Frontiers Records si můžete poslechnout a podívat se na oficiální EPK k desce.


Jana Vonášková a Irina Kondratenko - Johannes Brahms: Houslové sonáty č. 1 a 3, Sonáta F.A.E. (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Jana Vonášková a Irina Kondratenko - Johannes Brahms: Houslové sonáty č. 1 a 3, Sonáta F.A.E.
Houslistka Jana Vonášková patří mezi nejvýraznější nastupující české muzikanty, což potvrzuje jak její debut s Českou filharmonii a Jiřím Bělohlávkem, vítězství v Young Concert Artists Trust v Londýně nebo debut ve Wigmore Hall, tak i oceňované nahrávky Smetanova tria, kterého byla součástí. Nyní, krátce po vydání kompletu Brahmsových klavírních trií Smetanova tria se Jana Vonášková ještě jednou k Johannesu Brahmsovi vrací, tentokrát se zkušenou lotyšskou klavíristkou Irinou Kondratěnko. Kromě dvou houslových sonát č. 1 a 3 pro album vybrala i "Sonátu F.A.E.", společné dílo Brahmse, Schumanna a Dietricha, jež vzniklo jako dárek i hádanka pro slavného houslistu Josepha Joachima. Její součástí je poměrně známé temperamentní "Scherzo", nicméně v celku je na nahrávkách i na pódiích ke slyšení jen velmi vzácně. Písmena F.A.E. skrývají Joachimovo životní krédo: Frei, aber einsam (svobodný, ale sám). Ukázky z desky jsou k dispozici na webu vydavatelství Supraphon.


Ondrej Ďurica - Kladivo (Bontonland)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Ondrej Ďurica - Kladivo
Ondrej Ďurica si svých fanoušků nesmírně cení. Nejen, že pro ně připravil už v pořadí třetí řadovou desku "Kladivo", ale nové písně zveřejnil v plné parádě už před samotným vydáním. "Kamarádi, konečně Vám mohu s radostí oznámit, že třetí CD je hotové a je to to nejlepší, jaké jsem kdy napsal. Hrál jsem si s ním, jako si kovář hraje s kusem železa, dokud neukuje meč jedna báseň," vzkázal hudebník fanouškům. Že si nedělá hlavu z konečného zisku, jen dokazuje jeho lásku k hudbě jako takové: "Nezajímá mě prodej, ani popularita v rádiích. Dělám to, protože chci a musím. Musím kvůli pocitu, který mám sám ze sebe a chci kvůli vám, rodině, krajině, tradicím a všemu, co má ještě nějaký smysl. Vím, že mě chápete." Sami si nyní můžete na YouTube.com poslechnout jednu ze třinácti nových skladeb "Jeden národ - jeden hlas".


Ruben Studdard - Unconditional Love (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / tradiční pop

Ruben Studdard - Unconditional Love
Asi jen málokdo si pamatuje, kdo všechno vlastně už vyhrál American Idol. Jedním z vítězů, konkrétně tím druhým, byl i Ruben Studdard. Od triumfu v roce 2003 a úspěšném albu "Soulful", kterého se prodalo bezmála dva miliony kusů, ovšem jeho popularita neustále upadá. Změnit by se to mělo nyní s deskou "Unconditional Love". Proč? Na pomoc si totiž povolal mistra producentského řemesla Davida Fostera, který stojí za úspěchy Andrea Bocelliho, Michaela Bublého nebo Whitney Houston. Společně vsadili na jistotu v podobě předělávek písniček jako "My Love" od Paula McCartneyho a Wings, "They Long To Be (Close To You)" The Carpenters, v níž si zahostoval Stevie Wonder na harmoniku, nebo "I Can't Make You Love Me" od Bonnie Raitt. Vedle Wondera je dalším hostem i americká soulová zpěvačka Lalah Hathaway. Zda toto vše povede k větším úspěchům Rubena Studdarda, můžete tipovat při poslechu ukázek v internetovém obchodě Amazon.com.


Dva - Nipomo (Label Home Table)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk / elektronika

Dva - Nipomo
Jan a Bára Kratochvílovi alias Dva navazují na velmi úspěšná alba "Fonók" z roku 2008 a o dva roky mladší "Hu", za které dostali cenu Anděl, novinkou "Nipomo". Tu duo charakterizuje jako veselou a letní desku, na které se čirá radost trochu vymkla kontrole, a jako podtitul zvolili motto "Hœw te survik Winter (Jak přežít zimu)". Inspirací pro nahrávání jim byla předloňská cesta podél pobřeží Tichého oceánu. "Na cestě do Big Sur jsme míjeli městečko Nipomo a ten název se nám okamžitě zalíbil. Celé naše album je plné zážitků z roadmovie Los Angeles - Big Sur - San Francisco - Texas a zní v něm i něco indiánského. To všechno ve zvuku i textech alba problikává," dodávají Dva o své páté desce, na níž opět použili spoustu zvuků z terénních nahrávek. Uslyšíte Tichý a Atlantský oceán, ping pong, deset druhů chůze ve sněhu nebo pět druhů chůze v trávě. Deska, jejíž ukázky jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Indies Scope, vychází i na magnetofonové kazetě rozšířené ještě o další album "Kollett8". Obsahuje i kódy ke stažení obou alb.


Dále vychází:

Acheron - Kult Des Hasses (Mystic Production)
Battleaxe - Heavy Metal Sanctuary (Mystic Production)
Dubliners - Collection (H'art)
Freedom Call - Beyond (Mystic Production)
Heart - Fanatic Live From Caesars Colosseum (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Hirax - Immortal Legacy (Mystic Production)
Jarmila Novotná - Operní árie (Supraphon)
Jarmila Novotná - Operní árie (mp3/flac) (Supraphon)
Metal Inquisitor - Ultima Ratio Regis (Mystic Production)
Různí - Café Del Mar: Dreams 6 (H'art)
Různí - Psychedelia ()
Různí - The Grand Budapest Hotel (soundtrack) (Universal)
S+H - Hurvínek a drak (Supraphon)
S+H - Hurvínek a drak (mp3/flac) (Supraphon)
Therion - Theli (Deluxe Edition) (Mystic Production)
UFO - Complete Studion Albums 1974-1986 (Warner Music)
Vanden Plas - Chronicles Of The Immortals - Netherworld (Path 1) (Mystic Production)
Vandenberg's Moonkings - Vandenberg's Moonkings (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Adrenaline Mob - Men Of Honor/Ltd. (Universal)
Beck - Morning Phase (Universal)
Freedom Call - Beyond (Mystic Production)
Ohm Square - Curious Place Between Souls And Atoms (Starcastic)
Run D.M.C. - Tougher Than Leather (Lp) (Bertus)
St. Vincent - St. Vincent (Universal)
The Fray - Helios (Sony Music)
Vandenberg's Moonkings - Vandenberg's Moonkings (Mystic Production)

Reedice:
Děčínská kotva Panton 2 (1981 - 1989) (Supraphon)
Do 6. pětiletky (Supraphon)
Helena Vondráčková - Blázen, kdo se lásky zříká (Supraphon)
Miroslav Dudáček - Malý velký muž (pův. LP+Bonusy) (Supraphon)
Václav Hybš (Supraphon)
Večer s Milošem Kopeckým (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Audio: Hořící St. Vincent láká singlem "Broken Man" na další studiovku (03.03.2024 11:12)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: The Black Keys se v coveru "I Forgot To Be Your Lover" noří do soulu (19.02.2024 09:49)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu