shop.musicserver.cz
Nové desky pro 47. týden

Nové desky pro 47. týden

Vydáno: 17.11.2013 11:13 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Chlad už začíná zalézat za nehty, ale nabídka novinek rozhodně nemrzne. Příští týden vás čeká swingující Robbie Williams, alternativnější Jana Kirschner, druhá deska Celeste Buckingham, živák Black Sabbath, Wágnerovská Apocalyptica, očekávaný Jake Bugg, mírně vyměklí Daughtry a hvězdami nabitý soundtrack k druhému dílu "Hunger Games".

Pokud se v pondělí 18. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Robbie Williams - Swings Both Ways (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: swing / pop

Robbie Williams - Swings Both Ways
Je to už dvanáct let, co Robbie Williams poměrně překvapivě natočil album postavené na swingu s názvem "Swing When You’re Winning", které se stalo i díky jeho živé podobě jedním z nejúspěšnějších v jeho kariéře. Není tedy divu, že se k tomuto žánru nyní opět vrací s novinkou "Swing Both Ways". Aby těch návratů nebylo málo, po jedenácti letech se do pozice hlavního spolupracovníka a producenta vrací i Guy Chambers, který stojí za prvními pěti zpěvákovými alby. Společně napsali šest novinek, které doplnili sedmi předělávkami klasických swingově laděných songů jako "Dream A Little Dream", "Puttin' On The Ritz" nebo "If I Only Had A Brain". Stejně jako na předchůdci i tentokrát si k jeho natáčení pozval několik kolegů z hudební branže, a tak se můžeme těšit na duety s Lily Allen, Michaelem Bublé, Kelly Clarkson, Rufusem Wainwrightem nebo Olly Mursem. Nejen jejich ukázky ale i všech ostatních písniček alba nabízí RW v sampleru na YouTube.com a nám nezbývá než dodat, že album seženete i v deluxe edici se třemi písničkami a jedním DVD navíc. Mezi třemi bonusy najdete vedle klasiky "16 Tons" a i skladbu "Wedding Bells", kterou složil společně s Garym Barlowem.


Celeste Buckingham - Where I Belong
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Celeste Buckingham - Where I Belong
Někdejší finalistka Česko Slovenské SuperStar Celeste Buckingham svým debutem "Don't Look Back" a hitem "Run, Run, Run" již dávno přesáhla nejen působnost soutěže, ale i úspěchy svých předchůdců. Ačkoli se pomalu začíná soustředit i na zahraničí, především pak na Spojené Státy, kde studuje, nezapomíná ani na domácí fanoušky. Těm servíruje svoji druhou desku nazvanou "Where I Belong", na níž zařadila celkem dvanáct skladeb. Osm z nich jsou úplné novinky, které Celeste napsala s různými skladateli a producenty z USA, Velké Británie a Slovenska, a zbytek jsou písničky, které vydávala v průběhu posledních dvou let. Nechybí tu tak loňská "Never Be You", spolupráce s Majkem Spiritem "I Was Wrong", ani duet se sestrou Camel "Gone". Bonusem je pak již zmíněný největší hit "Run, Run, Run". Prvním singlem z desky se stala písnička "Crushin' My Fairytale", jejíž videoklip společně s těmi ke starším písničkám sdílí na svém YouTube.com kanálu.

Tip týdne

Jana Kirschner - Moruša biela (Slnko Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

Jana Kirschner - Moruša biela
Přesně tři roky od alba "Krajina rovina", se Jana Kirschner hlásí s novým projektem nazvaným Moruša, na kterém už spolupracovala se svým partnerem a významným britským producentem Eddiem Stevensem. Celý projekt, jehož natáčení se zúčastnilo celkem osmnáct muzikantů z Velké Británie, Česka a Slovenska, má hned dvě části a tou první je novinka "Moruša biela", na níž později naváže, celkem logicky "Moruša čierna". Slovenská zpěvačka dala pro jeho nahrávání dohromady jakýsi "rodinný orchestr", v kterém se potkaly housle, akordeon, violoncello, marimba, klarinet, ale i cimbál. Už to naznačuje, že tentokrát se Jana Kirschner ještě více odklání od popu, více k alternativě kombinující folk s popem, jazzem a folklórem. O tom koneckonců nejvíce napovídají ukázky skladeb na portálu clickmusic.cz.


Apocalyptica - Wagner Reloaded (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: symfonická hudba / instrumentální hudba / world music

Apocalyptica - Wagner Reloaded
Už tedy před dvaceti lety, když Apocalyptica vznikla, bylo jasné, že slovo nuda nebude mít v žádném případě s finským osazenstvem nic společného. Novinka "Wagner Reloaded" to jen dokazuje. Kapela totiž připravila pro své fanoušky pochoutku, která vychází v den dvoustých narozenin slavného skladatele Richarda Wagnera. Současně se ale také jedná o první živák apokalyptických violoncellistů... Apocalyptica totiž vše dlouho plánovala, a tak se letos začátkem července rozhodla odehrát show v Leipzig Areně, kde vyprodanému sálu předvedla právě "Wagner Reloaded", okouzlující mix tanečních kreací, audiovizuálních efektů, cirkusového a teatrálního umění společně s živou muzikou, inspirovanou právě Wagnerovým dílem. Ukázku z kompletně instrumentálního setu si můžete poslechnout a zhlédnout na YouTube.com


Různí - The Hunger Games: Catching Fire (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock / filmová hudba

Hunger Games: Vražedná pomsta - Soundtrack
Příští týden do českých kin vtrhne další pokračování filmu "The Hunger Games" s podtitulem "Vražedná pomsta" (v originále "Catching Fire"). O pár dní ho ovšem předběhne stejnojmenný soundtrack, o jehož náplň se stejně jako v případě prvního dílu, postaralo několik hudebních hvězd. Tou největší jsou britští Coldplay, kteří se doposud filmovým songům vyhýbali. Skladbu "Atlas" složili a nahráli speciálně pro tento film a je tak jejich první ryze filmovou písní. Tím výčet slavných ovšem rozhodně nekončí. Novým songem "We Remain" totiž přispěla Christina Aguilera, stejně jako Ellie Goulding, Sia společně s Diplem a The Weeknd, islandští Of Monsters And Man, nebo The Lumineers. Lorde předělala "Everybody Wants To Rule the World" Tears For Fears a dalšími písničkami vypomohli například i Santigold, Patti Smith, nebo Imagine Dragons. Několik těchto písniček už má své ukázky na portálu YouTube.com


Black Sabbath - Live...Gathered In Their Masses (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Sabbath - Live...Gathered In Their Masses
Když Black Sabbath vydali desku "13", pochybnosti o aktivitě kapely vzali za své. A pro ty, kteří stále odmítali uvěřit, nachystala kapela turné, které si co do atmosféry odehraných koncertů v ničem nezadá s mladšími a na oko aktivnějšími kapelami. Na pulty obchodů nyní míří DVD se záznamem ze show odehrané v rámci australské části koncertní šňůry. Aby si přišel skutečně každý fanoušek na své, vychází živák hned v několika verzích: Na DVD, Blu-ray a CD. Samozřejmostí jsou další mutace a variace. Na DVD disku přitom najdete patnáct kousků a na CD rovných deset, nejen z novinky "13", ale i z dalších starších albových klenotů. Pro ukázku navštivte YouTube.com kanál kapely, kde najdete nadupaný trailer.


Daughtry - Baptized (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / folk rock

Daughtry - Baptized
Ačkoli americké rockové formaci Daughtry od mimořádně úspěšného debutu neustále padají prodeje jejich alb, s novou tvorbou rozhodně nepolevují. Prakticky přesně dva roky po vydání třetího "Break The Spell" se hlásí s novinkou "Baptized". Na něm jejich příznivci najdou celkem dvanáct písniček, pod něž se vedle frontmana Chrise Daughtryho podepsal například i Claude Kelly, Sam Hollander, Damien Rice, nebo Martin Johnson z Boys Like Girls. Ten se společně s Rock Mafia a celou kapelou podílel i na produkci alba. Na oficiálním kanálu YouTube.com skupiny najdete jednak videoklip k prvnímu singlu "Waiting For The Superman" a také audio ochutnávku dalšího v pořadí "Long Live Rock & Roll". Pro fanoušky je navíc připravena i deluxe edice se třemi songy navíc.


Death Grips - No Love Deep Web (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Death Grips - No Love Deep Web
Americká experimentální hiphopová formace Death Grips má pro fanošky svého žánru novou pochutinu. Desku "No Love Deep Web" reprezentuje především kontroverzní přebalu, díky kterému vzbudila velkou pozornost a velmi pozitivní ohlasy. Vzhledem k problémům s vydavatelem se Deat Grips rozhodli vydat si desku nejprve sami přes internet jako free download. Zvuk nové desky je popisován jako temnější a minimalističtější v porovnání s předchozím albem. Kritika ho navíc označuje za vyspělejší a komplexnější. Vzhledem ale ke kontroverzi, kterou celá nahrávka oplývá, je těžké najít jakoukoliv ukázku či stream. Nezbývá než ohodnotit alespoň přebal, nemyslíte?


London Grammar - If You Wait (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electronica / trip hop

London Grammar - If You Wait
Se zhruba dvouměsíčním zpožděním se i do České republiky dostává debutové album britské formace London Grammar "If You Wait". Skupinu tvoří zpěvačka Hannah Reid, která bývá přirovnávána k Florence Welch nebo Laně Del Rey, a dále kytarista Dan Rothman a multi instrumentalista Dot Major. Svoji prvotinu namířili na pomezí elektroniky, trip hopu a popu a v tomto duchu připravili celkem jedenáct skladeb. K ruce jim navíc při jejich produkci byli ještě Tim Bran z Dreadzone a Roy Kerr, jež má prsty v albech Little Boots, Ladyhawke a spolupracoval i s Paulem McCartneym. Prvních několik singlů má už svoji vizuální podobu, kterou můžete vidět na profilu YouTube.com tria a hodnocení celého alba si pak můžete přečíst u nás, v rubrice Podpultovky.


Jake Bugg - Shangri La (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Jake Bugg - Shangri La
Zruba před rokem na nás Jake Bugg vytasil svou debutovou a stejnojmennou desku. Nyní má pro své posluchače další předvánoční překvapení s titulem "Shangri La". Sympatické indie rockové dílko produkoval Rick Rubin, známý také ze spolupráce s AC/DC, Metallikou či Aerosmith. S mladým a nadějným Jamesem dal dohromady dvanáct písní a z rádií jistě budete zná singl "What Does't Kill You". Fandové za velkou louží si nové písně mohli poslechnout už naživo během vyprodaného amerického turné, a právě díky nim vychází nahrávka zítra, namísto původně stanoveného 14. ledna 2014. Na zpěvákově Vevu si můžete poslechnout a podívat se na klip ke kousku odkaz ven.


Marie Rottrová - Čas motýlů (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / pop / folk pop

Marie Rottrová - Čas motýlů
Ačkoli to po závěrečném turné vypadalo, že se Marie Rottrová už definitivně stáhne z české hudební scény, nakonec je vše jinak. Odpočívat vydržela jen jeden rok, a letos, jak bylo jejím zvykem, opět vyjíždí na předvánoční miniturné a dokonce do její diskografie přibude další, velmi specifická, kompilace. Pod názvem "Čas motýlů" najdete výběr dvaceti skladeb, které pro Marii Rottrovou otextoval Jaromír Nohavica. Zasahuje tak celou zpěvaččinu kariéru - první Nohavicův text, titulní písničku, nazpívala již v polovině sedmdesátých let, a naopak ty poslední jsou z roku 2001 z období nahrávání CD "Podívej". Vedle několika coververzí jde navíc v drtivé většině o skladby autorů oběma blízkých, většinou s kořeny na severní Moravě či ve Slezsku jako Jiří Urbánek, Vladimír Figar nebo Vlastimil Kučaj. Kompletní seznam skladeb včetně jejich ukázek hledejte v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Leaves' Eyes - Symphonies Of The Night (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Leaves' Eyes - Symphonies Of The Night
Leaves' Eyes o sobě nedali nějakou dobu vědět. Byli zaneprázdněni přípravami své doposud "nejtvrdší a nejkytarovější desky, jakou kdy nahráli." Přesně takto charakterizovala nové dílo zpěvačka Liv Kristine. Jestli se její slova zakládají na objektivní pravdě, těžko říct. Dosavadní recenze totiž desku hodnotí průměrně, ale samozřejmě se najdou nadšené i velmi kritické ohlasy. Vy ale nejlépe uděláte, když si na CD uděláte vlastní názor a poslechnete si sedmiminutové preview všech písní. Najdete ho na YouTube.com kanálu vydavatelství Napalm Records.


Frank Sinatra - Duets (20th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: tradiční pop

Frank Sinatra - Duets (20th Anniversary)
2. listopadu tomu bylo přesně dvacet let, co spatřilo světlo světa album "Duets" Franka Sinatry, kde si zazpíval s takovými esy jako Luther Vandross, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Julio Iglesias, Tony Bennett, Charles Aznavour a pochopitelně i Natalie Cole a Bono Vox. Album bylo skvěle přijato, a tak o rok později, v roce 1994, vyšlo pokračování "Duets II" s hosty jako Stevie Wonder, Gladys Knight, Willie Nelson, Antonio Carlos Jobim, Patti LaBelle, nebo Frank Sinatra Jr. Není tedy divu, že si jej letos připomeneme výroční reedicí, která bude mít mnoho podob. V první řadě se bude jednat pouze o remasterovanou nahrávkou obohacenou o "My Way" s Lucianem Pavarottim a doposud nikdy nevydanou "One For My Baby (And One More For The Road)" s Tomem Scottem. Tato verze bude k dispozici i na vinylu. Deluxe edice navíc přihodí i podobně vybavený druhý díl se třemi bonusy navíc. Lahůdkou pak bude Super Deluxe Edice, jejíž složení najdete na webu Franka Sinatry.


To nejlepší na konec od A Perfect Circle a Gabrielle

Milovníci metalové scény se nadcházející týden dočkají i sladké třešinky na konec. Po devíti letech vydávají další desku "Three Sixty" rocková superskupina A Perfect Circle. I když se jedná "jen" o výběr toho nejlepšího, muzikanti nezapomněli přihodit něco navíc - zbrusu nový kousek "By and Down". Pod stromeček se navíc fanouškům chystají naložit výživný box set "A Perfect Circle Live: Featuring Stone and Echo".
S tím nejlepším přichází také britská zpěvačka gabrielle. Na hudební scéně funguje už dvacet let, takže toto kulaté jubileum je třeba pořádně oslavit. Výběr "Now And Always: 20 Years Of Dreaming" čítá čtyřiatřicet kosků všetně většiny singlů, další vybraných kousků a remixů. Z nových písní najdete sedm zástupců.


Dále vychází:

Albrecht Mayer - Let It Snow (Universal)
Angelus Apatrida - Evil Unleashed/Give 'Em Wa (Universal)
Benjamin Britten - Brittenďs Children (DVD) (Universal)
Benjamin Britten - Brittenďs Endgame (DVD) (Universal)
Chaozz - 20 let Chaozzu (Universal)
Kabát - Suma Sumárum (Výroční edice 1989-2014) (2CD+DVD) (Warner Music)
Krisiun - Apocalyptic Revelation (Universal)
Krisiun - Black Force Domain (Universal)
Různí - DJ Pool 2013/2 (Universal)
Různí - Filmove Hity-50 Duvodu Pro (Universal)
Různí - Kridla Vanoc (soundtrack) (Universal)
Různí - Nej Zimni Pisne A Balady (Universal)
Různí - Tl Best Dance Hits 2013 (Universal)
Různí - Verve: The Sound Of America (Universal)
The Creepshow - Life After Death (Universal)

Vychází na vinylu:
Antonín Dvořák - Koncert H moll pro violoncello a orchestr (M.Rostropovič, ČF, Talich) (Supraphon)
Death Grips - No Love Deep Web (Universal)
Frank Sinatra - Duets - 20th Anniversary (Universal)
Jake Bugg - Shangri La (Universal)
Paul McCartney - New (Universal)

Reedice:
Emeli Sandé - Our Version Of Events (Universal)
Škwor - Vyhlašuju boj (Supraphon)
Škwor - Vyvolenej (Supraphon)

NÁZORY
  • pravopis (milanmilan2, 17.11.2013 20:56) Reagovat

    Když Celeste Buckingham někde studuje, tak jedině ve Spojených státech, ve Spojených Státech je mimo .... Milan

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: "Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou (09.02.2024 11:18)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu