shop.musicserver.cz
Kittchen - Atomovka je nejvíc

Kittchen - Atomovka je nejvíc

Vydáno: 24.04.2012 14:00 v sekci Rozhovory - Honza Průša | foto: facebook interpreta

S Kittchenem jsme se potkali v pražském Bio Oko. Po rozhovoru jsme se přesouvali noční Prahou do svých domovů. Bylo zajímavé jít vedle týpka s maskou ulicí Milady Horákové nahoru na Letnou a pak dolů k Vltavě po Štefánikově mostu dál do centra. Tehdy jsem pochopil, proč potřebujete v masce víc sebevědomí.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Pořád se snažíš skrývat svou skutečnou identitu?

Zatím většinou ano. Ještě tu věc s maskou nechci uzavírat. Možná to přijde s novou deskou. Možná ne. Těžko říct. Na začátku byla anonymita nutnost a přirozená součást projektu, teď už se to trochu změnilo. Ale svoji identitu zatím neplánuju nějak okázale odkrejvat. Polovina lidí, co přijde na koncert, stejně ví, co jsem zač. Není problém si zjistit, co jsem zač. Je na každým, jestli mu to za to stojí, nebo se radši zapojí do hry na maskovanýho písničkáře.

S jakými ambicemi Kittchen vznikal? Šlo o experiment, nebo jsi měl nějaký jasný cíl?

Ze začátku to byl hlavně experiment. Touha něco dělat, měl jsem přetlak, strašnou chuť něco podniknout. Potřeboval jsem se věnovat něčemu, co by mě zabavilo, co by mi udělalo radost a naplnilo mě. Testoval jsem možnosti počítače a nahrávání, učil jsem se s programem "Garage Band" a postupně jsem zjišťoval, co všechno se s ním dá dělat. A poměrně brzy z těch testovacích nahrávek začaly vznikat písničky. Do toho jsem byl nemocný, doma, měl jsem čas, koukal jsem na filmy... a tam mě třeba zaujal kousek nějakého hudebního motivu. Tak jsem si vzal kytaru, přehrával si to, nahrál a zasmyčkoval. A pak jsem na tenhle kousek zkoušel nějak navázat.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Byla to taková skládanka, což je strašně zábavnej způsob tvorby. Když mě zrovna nic nenapadalo, hrál jsem na druhým počítači "Fallout" a běhal krajinou kolem Las Vegas po atomový válce. Chřipka tak na deset dní. Dobře mi nebylo, ale báječně jsem si to užil. Bylo strašně uspokojující, jak ze zvuků a loopů pomalu vznikala písnička, jak se mi po kouskách skládal text. Nikdo o mně nevěděl, žádnej tlak, žádný termíny, žádný připomínky. Jenom zázvorovej čaj, kuchyň a já. To s kapelou nezažiješ.

Potom vznikla postava Kittchena?

V podstatě jo. Souviselo to s tím, že jsem hrál tu hru, která se odehrává po atomový válce. Taky jsem v tý době viděl film "Cesta" podle Cormaca McCarthyho, který se taky odehrává po katastrofě. Navíc jsem měl k atomovejm bombám vždycky zvláštní vztah. A tak nějak najednou se v těch novejch textech začala objevovat postava černýho kuchaře. Líbila se mi představa toho týpka, kterej musí pro komunitu, ve který žije, zastávat funkci kuchaře, řezníka a porážeče a zároveň má sám vlastní potřeby, vlastní touhy a citlivý nitro. To mu v tý práci pochopitelně spíš překáží. Tak jsem z tý postavy udělal vypravěče.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Když jsem měl asi sedm písniček, začal jsem si říkat, že bych to mohl dotáhnout na celou desku. V tý době jsem začal psát i ty deníkový záznamy kuchaře, co žije v současný době v Doksech. A kuchaře z neradostný budoucnosti. Dvě postavy, který se navzájem ovlivňujou. Dost mě to bavilo. A když jsem měl všechno dodělaný, poslal jsem to Tomáši Neuwerthovi, kterýho jsem poprosil, aby to smíchal. Byl to první člověk, který s Kittchenem přišel do kontaktu a strašně mi pochopitelně záleželo na tom, jak se k tomu postaví. Naštěstí se mu to hodně líbilo.

Co bylo dál?

Tomáš nakonec "Menu" zmasteroval. Nahrávku jsem měl hotovou někdy na konci března, pak jsem čekal do konce dubna, než bude mít čas se tomu věnovat. Zatím jsem pokračoval v psaní blogů. Taky jsem poprosil Toy Box, jestli by mi udělala nějaký obrázky, takže ve chvíli, kdy jsem to na prvního máje vystavil, byl Kittchen kompletní včetně klipu k první písničce. A pak jsem čekal, co se stane. Jestli si toho na Bandzone někdo všimne, nebo ne. Pustil jsem "Menu" poprvé nejbližším. A poslal jsem mp3 Davidovi Štěrbáčkovi do Rádia 1. Pak mi kamarád Gurroa udělal vlastní stránky a na začátku léta jsem rozeslal první tiskovku.

Kittchen

Kittchen
V roce 2011 si doma nahrál pozoruhodnou desku "Menu", na níž se snoubí industriál s folkem a poetika s černým humorem. Skrývá se za masku kuchaře z Doks, který si představuje život po globální atomové katastrofě někdy v blízké budoucnosti v osadě DOK5Y. Jeho album oslovilo zejména pro svou upřímnost a opravdovost, zároveň díky talentu na chytlavé melodie, které ale nemusí každý pod skořápkou zvuků, jichž je Kittchen nadšeným sběratelem, najít. Celé "Menu" se neslo ve znamení DIY, ať už jde o image, hudbu i klipy.

Vraťme se k tvým postapokalyptickým vizím a jaderným katastrofám. To je téma, který tě celý život přitahovalo? Nebo to nastartovala hra a filmy, na který ses zrovna v té době díval?

Mě to baví celej život. Začalo mě to zajímat v době, kdy jsme chodili na branný cvičení. Běhali jsme po lese se sáčkama na rukách, měřili nám hlavy na plynový masky a říkali nám, co se má dělat během atomovýho výbuchu - lehnout si, nohy k epicentru a přikrejt hlavu. Mně bylo tenkrát asi osm let a samozřejmě jsme z toho měli všichni strach, protože jsme byli přesvědčení, že na nás Ronald Reagan hodí ty svý atomový bomby. Nebo jsem to tak možná prožíval jenom já, ale přišlo mi, že to většinu kluků prostě hodně zajímalo. Atomová bomba je symbol něčeho definitivního a zásadního. Není nic většího než atomovka. Atomovka je nejvíc. A od tý doby mi to zůstalo. Jednou, o mnoho let později, jsem koukal u kamaráda na film "Čistá duše" a tam je záběr atomový exploze natočený při pokusných výbuších. To mě strašně zaujalo. Do té doby jsem si takovou věc nedovedl představit. A tady byla vidět tlaková vlna, věcně a detailně natočený, jak se vypařuje omítka. To je podívaná za hranicí normality. To je strašnej úlet. Takže jsem pak Ctirada nutil, ať to vrací na tenhle záběr, a nechal jsem si ho pouštět pořád dokola. Později jsem dostal od jiného kamaráda DVD s vypálenejma krátkejma filmama o atomovejch výbuších, takže jsem to měl všechno pěkně pohromadě.

Z toho vznikal videoklip "Lednic je nejvíc"?

Ten je teda hlavně z YouTube. Kittchen je důsledek týhle mý dlouhodobý fascinace bombama. Je bohužel možný, že za našich životů dojde k jadernýmu útoku a někdo to pravděpodobně natočí na mobil, a pak to poběží ve všech zprávách. My na to budeme koukat, jako jsme koukali na záběry z 11. září. A budem si to pouštět furt dokola. Nakonec z toho někdo udělá klip. Nejspíš já.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
V televizní performanci "Mediální realita" měla umělecká skupina Ztohoven taky jaderný výbuch. Ty jsi, spolu s dalšími muzikanty, poslal do vězení pro Romana Týce svoji písničku. Která to byla?

Poslal jsem mu "Medvědí steak", protože to je - dejme tomu - pozitivní skladba. Je v ní hodně černýho humoru. Je taková svižná. Zároveň jsem v ní použil samply, který jsem si nahrál z YouTube a popravdě nevím, jak se k tomu zákon staví. Možná bych měl jít taky do vězení.

Jsi sběratel zvuků. Jak tento koníček provozuješ?

Zvuky mě bavěj už dlouho, ale vždycky byl problém je nějak dobře zachytit. Vybavuju si třeba, že jsem jednou šel na podzim v Český lípě po vysokým náspu, kterej rozděluje dvě sportovní hřiště. Po obou stranách je hodně volnýho prostoru. Podzimní vzduch nese zvuky úplně speciálně, strašně hezky, trochu je změkčí. Shodou okolností jsem měl u sebe diktafon a začal jsem ty zvuky nahrávat. A pak jsem si to asi po měsíci pouštěl a úplně se mi vrátila nálada toho odpoledne. Nebo jindy jsem byl v Praze ve Stromovce. Měl jsem volno a nemusel jsem nic dělat a měl jsem půjčený nějaký minidisk nebo co. Dal jsem si na uši sluchátka a pustil jsem nahrávání. Bylo to v sobotu, asi v devět ráno. A bylo strašně zajímavý se nechat jenom tak vést zvukama. Třeba dunění kolejí slyšíš, když nemluvíš a nehejbeš se, dlouho před tím, než se ten vlak objeví. Pak se odněkud zprava blíží klapání bot běžce, který se pak přemístí do levýho ucha, a pak se zase vzdaluje. Pak jsem v dálce zaslechl blížící se kopyta, ale ta ušmudlaná kárka tažená koněm se objevila až asi za čtvrt hodiny. Paráda.

Čím zvuky nahráváš dneska?

Pořizování a uchovávání nahrávek byl vždycky problém, kterej se mi podařilo vyřešit až s iBookem. A pak jsem si našetřil na iPhone, kterej mi na nahrávání zvuků přijde ideální. Navíc se na něj daj točit i videa, dá se na něj hrát, fakt na něj nedám dopustit. Hodně jsem si natáčení zvuků užil na podzim v Berlíně, nahrál jsem si super hluk nespokojenýho davu na demonstraci, nahrál jsem si zvuky S-bahnu i větrák v koupelně, co zněl jak mužskej sbor zdálky. Svět kolem pořád nějak hraje, a i když není zrovna puštěný rádio, pořád něco vytváří tóny a rytmy. A když je poskládáš za sebe, může vzniknout hudba. Což mi přijde dobrý. Jakmile si začneš zvuků všímat, seš chycenej.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Je nějakej fantastickej zvuk, ze kterého máš velkou radost?

Třeba právě ty kousky z Berlína. Udělal jsem z nich písničku. Kromě S-bahnu je v ní třeba jeden pouliční bubeník, kterýho jsem vlastně ani neviděl, jenom ho slyšel a nahrál. Mám vážně spoustu krásných zvuků. A to jsem teprve na začátku.

A další deska?

Pomalu se to asi začíná zase skládat. S Tomášem jsme zkoušeli na živý hraní a zároveň jsme začali dělat na nových věcech. Máme nahrané nějaké první verze, uvidíme, jak nám to půjde dál. Až těch písniček budeme mít nahraných třináct, bude hotová deska. A pak se uvidí.

Chceš si zachovat i stejný zvukový standard?

Ne. S Tomášem jsme se shodli, že bychom nechtěli model "Menu" opakovat. První deska vznikla přirozeně v danou chvíli s dostupnejma nástrojema a dostupnou technikou nahrávání. Teď je situace jiná. Jednak hrajeme dva, jednak u Tomáše v Kopřivnici máme možnost nahrávat s veškerým dostupným luxusem. Zvuky lovím pořád a pořád na nich ty písničky jsou hodně stavěný, ale myslím, že nová deska bude znít jinak. Sám jsem zvědavej, jak.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Kromě toho, že děláš své věci, jsi taky pomáhal nahrávat písničku skupině 27. Máš nějaké další podobné plány, nebo šlo o jednu náhodnou spolupráci?

Ondrovi s Veru se líbil zvuk mý desky. A tak jsme se domluvili, že na zkoušku nahrajeme jednu písničku. Nikdy jsem ještě nikomu písničku nenahrával, ale dost mě to bavilo. Byl to strašně hezky strávenej zimní den. Kromě toho bych si hrozně rád zkusil nějaký remixy.

Odehrál jsi několik koncertů, na webu máš rozpis dalších. Uvažuješ o nějakém pražském vystoupení?

Hodně rád bych udělal oficiální křest alba "Menu". Koncert na nějakým zajímavým místě by byl fajn. Třeba v NoDu, nad Roxy. To má skvělou atmosféru. Viděl jsem tam třeba ille, když křtili EP a to bylo fakt moc hezký... Chtěl bych připravit projekce, scénu, světla, aby to bylo fakt pěkný. Ale zatím jsem v tom nepodnikl žádný kroky. Měl bych hejbnout kostrou.

Kittchen bloguje z budoucnosti

02.02.2012

KOVÁŘ

V DOK5Y MÁME KOVÁŘE, ŘÍKÁ SE MU KAROB. KULHÁ. KDYŽ MU BYLO ŠESTNÁCT A STARÝ KOVÁŘ SE NEVRÁTIL Z LESA, NECHALI SI STARŠÍ UKÁZAT, KOLIK TOHO UŽ Z ŘEMESLA UMÍ. A KDYŽ SE UKÁZALO, ŽE DOST, USEKLI MU PRSTY NA PRAVÉ NOZE. ABY NEMOHL ODEJÍT JINAM.

DOCELA RÁD JSEM HO CHODÍVAL NAVŠTĚVOVAT. V KOVÁRNĚ BYLO TEPLO A KAROB PO MNĚ NIKDY NIC NECHTĚL, TAKŽE JSEM SI ZALEZL DO ROHU A BUĎ SPAL, NEBO HO SLEDOVAL, JAK KULHÁ OD VÝHNĚ KE KOVADLINĚ A ZPÁTKY.

NĚKDY JSME SI POVÍDALI.

ALE TY BYS STEJNĚ NIKAM NEODEEŠL, ANI KDYBY TI NEUBLÍŽILI, ŽE NE? PTAL JSEM SE HO JEDNOU.

PODÍVAL SE NA MĚ, PAK SE ZVEDL A ODEŠEL PRYČ. VYŠEL Z KOVÁRNY A BELHAL SE VESNICÍ PRYČ. CHVILKU JSEM HO SLEDOVAL, ALE SLUNCE VENKU DOBĚLA ROZPALOVALO ZDI OBYTNÝCH BLOKŮ A TAK JSEM HO ZA CHVILKU V TOM JASNU ZTRATIL Z OČÍ.

Na koncertech i na všech fotkách používáš masky. Máš bílou a černou. Jak k nim přistupuješ?

Na začátku jsem hodně používal tu bílou, protože se ke kuchařovi hodí. Ale byla dost tlustá, tak jsem si nechal ušít jinou, tenkou, shodou okolností černou. Navíc mi ten hotovej bílej kostým nakonec připomínal Ku Klux Klan. A to je asociace, která je mi fakt hodně nepříjemná. Byl bych nerad, aby byl Kittchen jakkoli spojovanej s náckama nebo s rasismem. Tahle konotace je pro mě úplně nepřípustná. Takže jsem začal využívat využívat tu černou, která je navíc tenčí a na koncertech už jsem si na ni zvykl. Navíc si myslím, že to i líp vypadá, černá se hodí ke všemu, nemusím řešit kabelky ani žádný doplňky.

Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl čas na DEZERT

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
Pro všechny, kterým kuchyňský mix folku a industriálu zachutnal, připravil Kittchen na první narozeniny svého projektu překvapení - remixovou desku "DEZERT".

"Asi před čtvrt rokem jsem se nezávazně zeptal, jestli by si někdo nechtěl zmixovat nějakou skladbu z "Menu". A dost mě potěšilo, když se ozvalo hned několik lidí, jejichž nahrávky zase sjíždím já. Bonus, Bratři Orffové, Sleeping Boy, Singleton nebo Martin Evžen Kyšperský z kapely Květy. Teď se mi ty písničky pomalu scházejí a zatím jsou všechny fakt parádní. Tak jsem si řekl, že by byla škoda je neposlat do světa. Jako takový zákusek k loňské desce."

"DEZERT" volně ke stažení najdete 1. května na www.kittchen.cz. A hned 3. května proběhne od 20:00 v kavárně Nová syntéza ve Veletržním paláci sladký release večírek. Kittchen zahraje sólo, jako hosté se pravděpodobně objeví Singleton čiMartin Evžen Kyšperský. Kdo přinese vlastnoručně připravený dezert, odnese si kromě dobrého pocitu i malý dárek.

Jak se ti v masce hraje?

Když vystupuješ v masce, musíš být co nejkompaktnější. Každý očekává, že fakt něco předvedeš, když ses takhle vyšvih'. Takže to chce i dost sebevědomí na pódiu, což je taky zajímavá věc, kterou se učím. Ale hraje se mi v ní překvapivě dobře. Navíc je to jedinečná šance zjistit, jak se reálně cejtí komiksovej superhrdina. Většina lidí si myslí, že si stačí vzít slipy přes tepláky a máte hotovo. Což je omyl. Zásadní problém byl na začátku třeba ten, že se mi v masce mlžej brejle. Jak to řešil Batman? Nosil kontaktní čočky? Alberte, podejte mi prosím roztok a zapněte infra, někam mi vypadla čočka a nemůžu ji najít? Pánové, mohli byste na mě přestat střílet, jen si srovnám čočku a můžeme pokračovat... Takovou věc z komiksu nevyčtete. Mimochodem, ty brejle mi pomohlo vyřešit, když jsem zjistil, že mám stejně většinu koncertu zavřený oči.

Kittchen
© Honza Průša, musicserver.cz
A já bych si myslel, že za masku se můžeš snadno schovat a sebevědomí už není potřeba tolik, jako bez ní.

My jsme teď hráli na Vinyle po kapele WWW. Strašně se jim dařilo. Sifon s Milesou ty lidi úplně rozstříleli, krásnej koncert. A po nich nastoupil nějakej týpek, sice v masce, ale s mizerným zvukem a nic extra nepředved'. Pár vytrvalců si to dalo s náma, ale většina pomalu proudila z klubu. To chtělo hodně zatnout zuby. A že mám masku, mi nijak nepomáhalo. Ale dohráli jsme to, jak nejlíp jsme uměli. To taky patří k tý hře, že jo. Je zajímavý, co taková maska dělá s lidma. Někomu to vyhovuje, někoho to baví, někdo uhejbá pohledem, někomu to přijde jako blbost a rozčiluje ho to.

Třeba The Residents by mohli vyprávět.

To je pravda. Zrovna na The Residents mi přijde skvělý, že už to vůbec nemusej bejt ty lidi, který s kapelou začínali. Masky, komiksy a atomový bomby. To mě vždycky zajímalo. Takže teď to mám.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Black Keys - Ohio Players 8/10
Recenze: The Black Keys zvou na "Ohio Players" k tanci na radostně zkouřeném retro parketu. A nesmírně jim to svědčí Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme... čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 00:00 v sekci Recenze
Ilona Csáková - Afrodiziaka 8/10
Video: Ilona Csáková má stále co nabídnout. V novince "Afrodiziaka" triumfuje uhrančivou interpretací Ilona Csáková o sobě v posledních letech v souvislosti se svými hudebními aktivitami nedávala tolik vědět. Letošek by se ale klidně mohl stát rokem jejího velkého návratu. Na podzim se chystá vyrazit na "Tornero Tour", na které nyní... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 17:04 v sekci Audio / Video | Video
The Black Crowes - Happiness Bastards 7/10
Recenze: Staré vrány nově krákat nenaučíš. The Black Crowes nabízejí na "Happiness Bastards" spolehlivou solidnost Bratři Chris a Rich Robinsonové, tedy hnací motor The Black Crowes, se už dokázali rozhádat a usmířit několikrát. Aktuální řadovka "Happiness Bastards" znamená vyvrcholení jejich již třetí etapy působení. Svého času velice... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Jakub König pokřtil "Hvězdy" v posvátným přítmí Akropole (30.11.2023 20:34)
- Fotogalerie: Jakub König poprvé představil svou novou desku "Hvězdy". A my byli u toho (28.09.2023 10:00)
- Video: Jakub König natočil k písni "Hvězdy", prvnímu singlu z debutové sólovky, skvělý epický klip (11.09.2023 15:05)
- Slyšeli jsme připravovanou desku Jakuba Königa. A je fantastická (04.07.2023 16:23)
- Na čtvrteční koncert tajemné kapely The Residents v pražském Divadle Archa zbývají poslední vstupenky (15.02.2023 19:55)
- Video: Ondřej Galuška zpívá ve sci-fi klipu "Největší zátěž", že už "nevěříme na žádný spasitele" (11.01.2023 18:49)
- Video: Marie Puttnerová představila čarokrásné video k nádherné, pokorné "Písni o domově" (04.01.2023 17:34)
- Recenze: Ondřej Galuška z Eggnoise nahrál jednu z nejosobitějších desek letošního roku (15.10.2022 17:30)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2021 podle musicserveru (5-1) (31.01.2022 20:00)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2021 podle musicserveru (15-11) (25.01.2022 20:00)

ALBUM TÝDNE 19/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Rush Bono Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park 2H+ Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu