shop.musicserver.cz
Hentai Corporation - U kreslenýho porna se člověk pobaví

Hentai Corporation - U kreslenýho porna se člověk pobaví

Vydáno: 17.12.2010 05:00 v sekci Rozhovory - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

"Dáš si skéro?" ptá se mě frontman Hentai Corporation jen pár vteřin poté, co si potřeseme pravačkami. Věděl jsem, že tahle banda nebude tak docela normální, ale realita překonala moje nejdivočejší očekávání. Dráždění bradavek, ibalginy a panáky, kurz konzumace marihuany, kreslené porno... Posuďte sami!

Hentai Corporation
© i-klik.cz
Kluci, vy už na první pohled vypadáte, že těžce razíte známé: sex, drugs & rock’n’roll. Pletu se?

Radek: Já bydlím ještě u maminky, takže jo. Doma se napapám štrůdlíčku a pak to potřebuju někde vybouřit. Lidi, co mají starosti s vlastním bydlením, pak už nemají energii bouřit. Takže nejlepší je bydlet u maminky.

Takže ty jsi v kapele největší bouřlivák a Frankey je přes dívky?

Frankey: No, říká se to.
Radek: On je ale hrozně jemnej. Všechny slečny ho milujou.
Frankey: Ale musí mi dovolit na sebe sáhnout. (smích)

Když se na vás dívám - oblečení a vlasy - říkám si, že máte docela blízko k hippies...

Radek: Takhle o tom nepřemýšlíme. To přišlo úplně samo. Já vlastně nevím, proč mám dlouhý vlasy. Jo, vím. Na základce jsem poslouchal Eiffel 65, jenže mě pak začalo srát, jak jsou všichni diskantský, tak jsem se potřeboval vyřadit. Začal jsem si gelovat vlasy a poslouchat Limp Bizkit a System Of A Down. Pak mě ale zase začalo srát, že to samý dělaj' i ostatní. Tak jsem si nechal narůst háro. A zjistil jsem, že mi to nejvíc vyhovuje. Že si připadám hezkej, když se na sebe podívám. (smích)

Hentai Corporation
© Archiv kapely
Ve vašich komentářích často čtu, co všechno jste před koncertem a po koncertě vypili a vykouřili. Dokážete si rock'n'roll bez chlastu a hulení vůbec představit?

Frankey: To je asi o stylu muziky, kterou hraješ. Když jsi střízlivej, tak skládáš klasiku. Když zhulenej, tak reggae. A když vožralej, tak Kabáty. Nebo jsi psychicky labilní a hraješ to, co my. Před koncertem jsme ale zodpovědný, protože nám zatím ještě záleží na tom, co na tom pódiu předvedeme. Nás samotný by štvalo, kdybychom tam předvedli špatnej výkon. Po koncertě je spousta času si to vynahradit.
Radek: My třeba zkoušíme úplně střízliví. Teda teď už jo. Když jsme zkoušeli v Modřanech, tak jsme měli hned vedle zkušebny hospodu, takže jsme byli pořád úplně vyřízený. Asi proto jsme hráli pořád dokola "Smoke On The Water". Na tom koncertě to není o tom, že se vyprasíme do nepříčetna - my jsme schopný bejt takhle nepříčetní i střízliví. Už jsme si ale dokázali vychytat, jak se "připápnout", abychom byli ještě lepší. Musíš znát tu míru. Nejsme Stouni, který se zříděj jak prasata, odehrajou totální hovno a stejně se to všem líbí. Takže Frankey si dá pár plzniček, já si dám dva ibalginy a panáka a pak jdeme na skleněnky.

Na skleněnky?

Radek: No, to nás naučili na Moravě. Když si dáš bong, tak seš moc a ten koncert pak stojí za hovno. A když si dáš jenom malý brčko, tak to s tebou nic neudělá. Ta skleněnka je taková malá dýmčička, z který to na Moravě hulej, protože jsou líný motat normální špeky, a ta je ideální.
(zvoní telefon)
Sorry, volá mi Michal Pavlíček, a když mu to nezvednu, tak se mu už nedovolám.
Frankey: Radek teď s Michalem natáčí, dělá mu zpěvy na novou desku a jezdí s ním i koncerty. Takže přijedou na Moravu a tam stojí padesátiletí chlápci v těch džískách, a když vidí Radka, tak říkaj': "Tož kurva, co je to za sračku toto?" Ale zpátky k otázce. Prostě se nemusíme před koncertem zničit, aby nás to bavilo.

Hentai Corporation...

Hentai Corporation
... mají rádi Heidi Janků (ideálně svlečenou) a naopak nemusejí Petra Jandu za to, jaký je páprda, i když by nemusel. Odjeli turné s Kurtizánami z 25. Avenue a zahráli si před Slashem. Tvrdí, že hudební absolutní originalita neexistuje: "I Zepelini a Beatles někoho poslouchali a byli někým ovlivněni." Ve svém čele mají jednoho z nejuječenějších zpěváků současnosti Radka Škarohlída a celý kvintet doplňují jeho bratr Petr na kytaru, Matouš na basu, František na klávesy a Zdeněk na bicí. Hentai Corporation však nejsou jen nevybouřenými a drzými spratky, což je pravděpodobně první dojem, kteří na vás tváří v tvář udělají. Zkoušejí až čtyřikrát týdně a ve svých řadách mají studenty Arts Managementu nebo VŠCHT.

Každopádně si to docela užíváte?

Radek: To užíváme. Jenom není tolik peněz, aby bylo víc srandy. Ještě nemůžeme pořád šňupat. (smích)

Pokud jde o vaše koncerty, úplně se mi zdá, že vám příchodem na pódium něco přecvakne v hlavě...

Radek: To je taková droga. Já přijdu na to pódium a jsem úplně v transu. Vím, že je to klišé, ale je to tak.

A co tvoje oblíbená činnost neboli dráždění vlastních bradavek?

Radek: Ty právě nemám. Mám vadu na dvacátém chromozomu. Kdyby to bylo o chromozom vedle, tak jsem "down", jakože mám Downův syndrom. To není vtip, tak to je. To ukazování nevím, jak vzniklo. Už jako malej jsem holkám ve sprše ukazoval, že je nemám, a ony se z toho mohly posrat. A pak mě to asi napadlo v nějakém takovém transu na pódiu, abych je ukázal. Je třeba dobrý, že když obejmu ženskou, tak do sebe úplně zapadneme.

Jako lego.

Radek: Ty vole, lego! Nemluv o legu. Já mám tolik lega, žes to v životě neviděl. Mám celý město - hasiče, policajty, záchranáře, ranč s koňmi a do toho mám ještě všechny ty vesmírný lega, co vyšly.
Frankey: Já mám indiány, samuraje, aeroplány, jedny domorodce, indiány...
Radek: Jo, indiány, ty mám taky.

Pěkné. Vraťme se ale ještě k bradavkám. Ukázal jsi je i v Tesla Areně Slashovi?

Radek: To víš, že jo. Pak jsme za ním šli, že pokecáme, ale zastavila nás jeho gorila a říká: "Slash is tired!" Odchytnul nás ale nějakej týpek a něco po nás chtěl a já, jak jsem byl nervní, tak jsem ho poslal do háje. Potom jsme zjistili, že to byl Slashův druhej kytarista a že se s náma chtěl bavit. A já přitom myslel, že je to nějakej technik. To mě pak mrzelo.

Hentai Corporation
© superbeat.cz
A jaké to vlastně bylo, zahrát si před Slashem?

Frankey: Bylo to super. My jsme se to dozvěděli den předem. Když jsem pak vylez' na pódium a viděl jsem všechny ty lidi, bylo to nádherný. Hodně lidí nás pak nenávidělo, protože si mysleli, že jsme se tam dostali přes tlačenku. Z toho jsme měli radost, že jsme zrovna tyhle lidi nasrali.

Nedávno jsem se na tuhle otázku ptal Xindla X, zeptám se i vás - mohou k podobným úspěchům pomoci i sociální sítě a hudební komunity? Konkrétně vás k předskakování Slashovi doporučil server Bandzone.cz.

Radek: Zrovna Xindl X je typickej příklad. Bez Bandzonu by se nedostal ani do televize, ani do rádia, vůbec nikam. Je teda pravda, že on je scenárista, takže ty kontakty asi stejně měl a třeba by se dostal. Ale Bandzone mu v tom hrozně pomohl. Jak Majkláč, tak i Sebastian se tomu fakt věnujou a český scéně hrozně pomohli. A o to víc mě sere, že jim někdo vyčítá jejich vkus. Je to jejich server a že na pár kapel zapomněli, to se prostě stane.

A je nějaká šance prosadit se i mimo Českou republiku?

Radek: Na MySpacu se člověk ztratí, to je moc velkej rybník. Musíš začít v menším regionu. A když se česká kapela prosadí v regionu, řekněme v České republice, tak věřím tomu, že se může prosadit i v Německu. A z Německa už je to potom do Evropy mnohem snazší. A bude důležitý, aby ta kapela zněla česky ve smyslu aspoň jinak, aby mohla něčím překvapit. Bohužel se dnes říká, že když něco zní česky, tak je to špatně, něco ve smyslu: "Vy zníte světově, vy jste hustý!" Jenže je to naopak. Nezáleží na jazyku, ale musíš mít svoje specifika. Ta šance existuje. Ber to tak, že Česká republika má něco kolem deseti milionů obyvatel. To je třeba půlka Kalifornie. Takže když je Richard Krajčo hvězda v Česku, tak může bejt hvězda v pěti obvodech Los Angeles. Ale v první řadě by tady muselo vzniknout nějaký hudební centrum.

Hentai Corporation
© i-klik.cz
Jak to myslíš, hudební centrum?

Radek: Je potřeba udělat jedno centrum, kde se bude koncentrovat muzika. Ať je to klidně Brno nebo Ostrava, to je jedno. Ale musí bejt jenom jedno. A ta Praha je ideální. Vem si takovej Seattle. Ten má šest set tisíc obyvatel a co tam vzniklo - kromě Hendrixe ještě Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains...

Chápu, grunge. Ale co s tím dál?

Radek: Tenkrát tam frčel glam rock a najednou nějaká banda vzbouřenců začala s grungem, a protože jich bylo hodně na jednom místě, mohli se prosadit. Jenže my tady nic takovýho nemáme. Není tady platforma, kde by se scházeli lidi, kteří něco umí, mohli by spolu debatovat a spolupracovat. Taky by ze svejch kapel mohli vyházet členy, kteří nic nedělají a táhnou ji dolů, protože by věděli, že narazí na někoho lepšího. Ber to třeba takhle - někde na vesnici bude výbornej kytarista. Jenže mezi tisíci obyvateli tý vesnice má omezený možnosti sehnat někoho schopnýho. Ale kdyby přijel do Prahy, do Brna, do Ostravy - zkrátka někam, kde by bylo tohle centrum, tak si najde ty správný lidi, který potřebuje. Takhle to funguje v tom Los Angeles. Tam se sjede celá hudební smetánka z celého západního pobřeží. Potkávají se, a když se potkají ideálně, může vzniknout giga kapela, která je tak dobrá, že rozbije celej svět.
Frankey: Radek má půlhodinovej monolog jenom proto, aby řek, že my jsme ta kapela, která to zlomí. (smích)

Radku, ty během koncertů dáváš svým hlasivkám zabrat. Chodíš někam k odborníkovi na cvičení, nebo skončíš za pár let bez hlasu?

Radek: Mě právě kdysi někdo varoval, že si svým dosavadním stylem brzo oddělám hlasivky, tak jsem začal chodit na hlasový cvičení. Než doma zpívám, tak se vždycky nejdřív rozezpívám. A hrozně mi to pomohlo, cejtim to. Kdybych se po koncertě nevožral a nevykouřil šedesát cíg, tak druhej den zpívám úplně stejně. Třeba takovej Chris Cornell se nikdy nerozezpívával a po patnácti letech už je slyšet, že má ty hlasivky úplně v háji. Nebo Bono Vox. Taky se nerozezpívával a v pětadevadesátým musel na operaci hlasivek. Toho jsem se lek, takže jsem začal něco dělat.

Hentai Corporation
© Archiv kapely
Zatím jste vydali pouze dvě EP a slyšel jsem, že regulérní deska je v nedohlednu. Proč?

Radek: Ne EP, to byly dema. EP znamená, že se z toho druhej den nepoblejeme, když to uslyšíme. Nejdřív natočíme aspoň dvě takovýhle EP po třech skladbách a pak až normální desku. V tomhle jsme se inspirovali od System Of A Down, kteří taky nejdřív točili třískladbová EP, a když cejtili, že už na to maj' a že se to dá poslouchat, natočili desku. A pozor, teď se chystá song s Atari Terror, to bude pecka! Poprvé naživo ho zahrajeme dvaadvacátého prosince v Lucerna Music Baru, doraž!

A poslední věc - nemůžu se nezeptat na váš všeříkající název - Hentai Corporation. Máte rádi hentai, tedy kreslené asijské porno?

Frankey: Jednoznačně!
Radek: U kreslenýho porna se člověk pobaví, zasměje a občas tě třeba překvapí nějakej "ptákorobot", je to fakt dobrý.

NÁZORY
  • tak nevim (mydlinka, 18.12.2010 20:58) Reagovat

    hmmmmm takovejch blbu už ten svět viděl!

  • šlehy (Petr Soukup, 19.12.2010 02:49) Reagovat

    To je kapela!!!

  • *** (Bogy, 21.12.2010 09:31) Reagovat

    Jejich vystup na Habesskem festivalu, doslova rozdupal vystupy ostatnich kapel. Bylo to peklo :)

  • 2 mydlinka (thomas, 23.12.2010 00:24) Reagovat

    Takovejch zakomplexovanejch prispevku uz jsem cetl

    • Re: 2 mydlinka (mydlinka, 25.12.2010 20:46) Reagovat

      tak po pěti letech mi napiš, jakej na Tebe dělaj stále dojem

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sebastien nahráli s Láďou Křížkem předělávku hitu Olympicu "Slzy tvý mámy" (25.04.2024 11:18)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií (23.04.2024 08:00)
- Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou (19.04.2024 17:47)
- Fotogalerie: Slash s Mylesem Kennedym a The Conspirators se ukázali v brněnské hale (18.04.2024 23:57)
- Kultovní album Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka "Rány" vychází v remasterované verzi na vinylu i CD (16.04.2024 16:55)
- Nejvíc nej: Dvanáctkrát featuring Slash aneb Tucet hostování kytarového mága všude možně (12.04.2024 08:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Frontman Olympicu Petr Janda se dočká svého celovečerního dokumentu "Django" (01.04.2024 11:07)
- Audio: Pearl Jam ve dvouminutové "Running" laškují s punkem (23.03.2024 19:28)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga AC/DC U2 Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu