shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 03.10.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ať už holdujete blues, rocku, nebo metalu, tento týden si ze stříbrných kotoučků jistě vyberete. Novinku přichystal Joe Cocker, navrátivší se rockeři Soundgarden rekapitulují a dcerka slavného Stinga se hlásí o slovo s nadějným projektem I Blame Coco. Svou troškou do mlýna přispějí Iva Frühlingová a Killing Joke.

Pokud se v pondělí 4. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Joe Cocker - Hard Knocks (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / rock

Joe Cocker - Hard Knocks
Britský bluesman Joe Cocker nechal své posluchače čekat na nové album celé tři roky. Fanouškům se trpělivost vyplatila a nyní se mohou těšit na desítku nových songů. Čtyři z nich si můžou poslechnout už teď na oficiálních stránkách zpěváka. Podle ohlasů nedočkavých posluchačů zní nastreamované kousky včetně titulní "Hard Knocks" skvěle a čím déle je posloucháte, tím víc si vás získávají. Pokud vás také nadchnou, navštivte profil Joea Cockera na Facebooku a přidejte si ho ke svým oblíbeným. Výměnou za to budete moct otestovat další nové skladby. Naživo si písně budete mít šanci vychutnat 7. října v Brně v hale Vodova nebo 18. listopadu v O2 Areně v Praze.


Soundgarden - Telephantasm (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / grunge

Soundgarden - Telephantasm
Chris Cornell a Soundgarden splnili svým fanouškům ty nejtajnější sny, když začátkem letošního roku oznámili reunion. S velkou slávou tedy vydávají kompilační disk "Telephantasm", kde fanoušci najdou kousky ze všech studiových desek a épéček. Muzikanti navíc přidávají na retrospektivní set několik bonusů. Jedním z nich je skladba "Black Rain", ke které vznikl animovaný videoklip. Pokud si ji chcete jen poslechnout, navštivte MySpace.com profil Soundgarden. Najdete zde i ostatní kousky z kolekce. Kromě standardní verze si zájemci mohou zakoupit také album v edici s hrou "Guitar Hero: Warriors Of Rock". Sběratelé jistě ocení limitku se dvěma CD a DVD s dosud nezveřejněnými videoklipy.


Iva Frühlingová - Retrospektive (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Iva Frühlingová - Retrospektive
Zpěvačka Iva Frühlingová nachystala letos pro své fanoušky vzpomínkovou kolekci. A nejen pro ně. I ona sama vzpomíná na výběru toho nejlepšího "Retrospektive" na své začátky ve Francii a také na obrovský úspěch v Česku, o který se zasloužila s debutovou plackou "Litvinov". Následovalo ostře sledované dílo "Baby Doll". Všechny úspěšné hity, jejichž výběr doplňují kousky ze "Strip Twist" z roku 2007, najdete právě na novém setu. Kromě nich se můžete těšit na dva bonusy v podobě předělávky "Non, je ne regrette rien" v produkci Romana Holého nebo duetu s Mirem Žbirkou ze seriálu "Ordinace v růžové zahradě". Naživo si písně budete moct poslechnout 14. října během křtu alba v Praze v Hard Rock Café.


Joe Satriani - Black Swans And Wormhole Wizards (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Joe Satriani - Black Swans And Wormhole Wizards
Málokterý hudebník se může pyšnit třinácti sólovými alby, světově úspěšnými projekty jako G3 nebo Chickenfoot a kolaboracemi s uznávanými kapelami takového formátu jako Deep Purple. Joe Satriani toho všeho dosáhl a právem se stal jedním z nejrespektovanějších kytaristů planety. Svou pozici hodlá utvrdit novinkou "Black Swans And Wormhole Wizards", na které se do svého šestistrunného světa ponořil ještě o něco hlouběji. "Bylo to pro mě velmi vzrušují," řekl muzikant k přípravám alba. "Po hudební a spirituální stránce mě to dostalo a myslím, že fanoušci budou sdílet mé nadšení." Jestli má pravdu, ohodnoťte sami. Na jeho MySpace.com stránkách najdete k poslechu pilotní singl "Light Years Away". Tváří v tvář se s umělcem můžete setkat 3. listopadu v pražské Tesla Areně.


I Blame Coco - The Constant (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: new wave / electropop

I Blame Coco - The Constant
Eliot Pauline Sumner se potatila. Pod tímto dlouhým jménem se totiž skrývá dcera Stinga, dvacetiletá slečna vystupující pod uměleckým jménem Coco Summer. Dala dohromady kapelu I Blame Coco, jež se představuje debutem "The Constant". Fanoušci mohli z alba otestovat trojici singlů, přičemž na prvním z nich "Caesar" se podílela populární zpěvačka Robyn. Třináctka nových skladeb (včetně dalších dvou ochutnávek "Self Machine" a "In Spirit Golden") zapadá do vod electropopu a new wave. Zpěvačka sama přiznala, že měla trochu problém vybrat ty správné písně pro svůj velký debut. Nakonec se ale se svým spolupracovníkem a švédským producentem Klasem Ahlundem dobrali konce. Už teď můžete jejich práci ohodnotit na MySpace.com stránkách Coco Summer. K podívání zde najdete i snímek ke kousku "In Spirit Golden".


Tinie Tempah - Disc-overy (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / electro

Tinie Tempah - Disc-Overy
Patrick Chukwuemeka Okogwu Jr. aka Tinie Tempah působí na hudební scéně sice už od roku 2005, ale svou první plnohodnotnou desku vydává až letos. Nahrávka s titulem "Disc-Overy" má skvěle našlápnuto díky dvěma prvním singlům "Pass Out" a "Frisky". "Pokud si ale myslíte, že jste díky těmto skladbám pochopili celé album a víte, co máte čekat, pořádně se pletete," vzkazuje zpěvák. "Chtěl jsem, aby deska byla opravdu syrová. Nejen co se týče produkce nebo hostů, ale celkově." Rapperův debut totiž přináší také spoustu kolaborací například s Kelly Rowland nebo Ellie Goulding. Nesmíme zapomenout ani na třetí singl "Written In The Stars", na kterém se podílel jeho kamarád Eric Turner.


Killing Joke - Absolute Dissent (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: industrial / punk / rock

Killing Joke - Absolute Dissent
Novinka z dílny britských Killing Joke má všechny aspekty stát se výjimečným albem. "Absolute Dissent" je totiž neuvěřitelnou čtrnáctou deskou v jejich diskografii a současně první studiovou nahrávkou po osmadvaceti letech v originální sestavě formace. Jak to kapele šlape, ohodnoťte sami na jejich MySpace.com webu, kam muzikanti umístili jednu z novinkových skladeb "In Excelsis". CD přináší ještě dalších jedenáct songů, jejichž finální podobu a produkci obstaral Clive Goddard. Album bude dostupné v několika verzích - na CD a v balíčku o dvou barevných vinylech. Pro fajnšmekry bude připravena luxusní edice se dvěma CD disky, přičemž ten druhý se bude jmenovat "Absolute Respect". Posluchače potěší coververzemi písní od kapel jako Metallica, Nine Inch Nails nebo Nouvelle Vague. Dodejme, že Killing Joke vyráží na promo turné. Jednou z jejich zastávek bude i Lucerna Music Bar, kam kvintet dorazí 4. října.


Cecilia Bartoli - Sospiri (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: opera

Cecilia Bartoli - Sospiri
Italská mezzosopranistka Cecilia Bartoli se připomene fanouškům opery novou nahrávkou. Kolekce "Sospiri" přináší klasická díla slavných mistrů jako George Fridericha Händela, Geminiana Giacomelliho a také Antonia Vivaldiho. V novém podání mají znít jemněji, neboť cílem CD je zaujmout i mainstreamové publikum. Aby nabídla něco nového i zkušeným posluchačům a nováčky přivedla v údiv, nachystala Cecilia Bartoli prestižní dvojdiskovou edici alba. Obsahuje dříve nevydanou árii a vůbec poprvé zazní v interpretaci dílo Leonarda da Vinciho. Pokud se nemůžete dočkat jiskrného vokálu slavné zpěvačky, navštivte její oficiální stránky, kde si můžete poslechnout pár ukázek.


Die Antwoord - $O$ (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Die Antwoord - $O$
Jak jistě bystří fanoušci hip hopu zaznamenali, na scénu útočí jihoafrický fenomén Die Antwoord. Tříčlenná formace vydala loni skrz internet debutovou desku "$O$" a letos se alba dočkáme i na fyzickém nosiči. Oproti digitální verzi bude mít ale odlišný tracklist - ta původní čítala šestnáct songů, chystané CD obsahuje o pět skladeb méně. Na druhou stranu ale přináší song, který produkoval Diplo, a samozřejmě hitovku "Enter The Ninja". Singl i s dalšími písněmi si můžete poslechnout na MySpace.com webu formace. Videoklip ke zmiňovanému kousku najdete na stránkách YouTube.com.


Imelda May - Mayhem (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rockabilly / pop / rock / blues

Imelda May - Mayhem
Tento týden nezůstanou zkrátka ani fanoušci rockabilly. Irská umělkyně Imelda May vydává totiž novou nahrávku "Mayhem". Jedná se o nástupkyni enormně úspěšné desky "Love Tattoo", se kterou zabodovala v roce 2008, a dle dosavadních recenzí o nástupkyni důstojnou. May čiší sebevědomím a jde ve svém vývoji dopředu. Jestli se chystáte si desku koupit, nejprve si poslechněte některé ze čtrnácti nových songů na MySpace.com webu zpěvačky. Stránky YouTube.com zase nabízejí klip k titulnímu kousku.


Dále vychází:

Abigail Williams - In The Absence Of Light (Mystic Production)
Angra - Aqua (Mystic Production)
Ark - Wild Untamed Imaginings (Mystic Production)
Beethoven - String Q.Op.18/1 & Op.127 (EMI)
Cataract - Killing The Eternal (Mystic Production)
Clara Haskil - Clara Haskil Edition (Universal)
Dexy's Midnight Runners - Searching For (EMI)
Eliane Elias - Eliane Elias Plays Live (EMI)
Enslaved - Axioma Ethica Odini (Mystic Production)
Exciter - Death Machine (Mystic Production)
Eyes Of A Traitor - Breathless (Mystic Production)
Fresu Paolo - The Blue Note Years (EMI)
Ghost Machinery - Out For Blood (Mystic Production)
Hollies - Then, Now & Always (EMI)
Hi-Fi - Digestoř (Indies)
Ian Anderson - Rupi's Dance (EMI)
Ian Anderson - Secret Language Birds (EMI)
Ian Bostridge - Three Baroque Tenors (EMI)
Jethro Tull - Aqualung (EMI)
Jethro Tull - J (EMI)
John Lennon - Double Fantasy 'Stripped' (EMI)
John Lennon - Gimme Some Truth/Life In (EMI)
John Lennon - Imagine (EMI)
John Lennon - Milk & Honey (EMI)
John Lennon - Mind Games (EMI)
John Lennon - Plastic Ono Band (EMI)
John Lennon - Power To The People/Hits (EMI)
John Lennon - Rock'N'Roll (EMI)
John Lennon - Sometime In York City (EMI)
John Lennon - Walls And Bridges (EMI)
Juan Diego Florez - I Puritani (DVD) (Universal)
Kennedy - The Very Best Of N.Kennedy (EMI)
Luciano Pavarotti - Bravo Pavarotti (Universal)
Luciano Pavarotti - Bravo Pavarotti (DVD) (Universal)
Magdalena Kožená - Lettere Amorose (Universal)
Margit Bango - Box(1 (EMI)
Margit Bango - Box(2 (EMI)
Margit Bango - Edes Pillanatok 3 (EMI)
Midge Ure - Answers To Nothing (EMI)
Midge Ure - Gift (EMI)
Morrissey - Bona Drag (EMI)
Morrissey - Bona Drag(2LP) (EMI)
Petr Muk - Komplet 1997-2010 (EMI)
Porcupine Tree - Recordings (Mystic Production)
Rachmaninov - Piano Con.No.3 & 4/Andsnes (EMI)
Rat Pack - Christmas With The Rat Pack (EMI)
Různí - 111 Years Of Dgg (Universal)
Různí - 111 Years Of Dgg (Universal)
Různí - Hot Tub Time Machine (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Různí - Christmas Celebration (Universal)
Syd Barrett - Introduction To Syd Barret (EMI)
UFO - The Best Of A Decade (Mystic Production)
Vadim Repin - Sonáty pro housle a klavír (Universal)
Vladimir Horowitz - Complete Recordings On Dgg (Universal)
Vltava - Mládí i tak velkou lásku bere s humorem (EMI)
Vltava - Šťastnej jako trám (EMI)

NÁZORY
  • TINIEEE (surfer, 05.10.2010 14:50) Reagovat

    Tinie, Coco a Soundgarden - všetky tri si musím kúpiť! Disc-Overy možno aj 2x.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Naživo: Nájezdu Vikingů z Enslaved na pražské Futurum trochu scházela dravost (19.03.2024 21:50)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Pekař je v klipu "Já a ty" v posteli s Ivou Frühlingovou (29.02.2024 12:27)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Rozhovory: Ondřej Klímek (Behind the Door, Vltava) - U Behind the Door je klíčovým prvkem kamarádství (25.02.2024 09:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu