shop.musicserver.cz
Nové desky pro 34. týden

Nové desky pro 34. týden

Vydáno: 22.08.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební trh se probouzí z letní letargie, a aby to mělo pořádný náboj, představí Apocalyptica svoji sedmou symfonii a američtí Eeels již druhé letošní album. Fanoušky r'n'b potěší Fantasia, ty jazzové John McLaughlin, countryoví zajásají nad Little Big Town, a kdo má rád world music, nepřehlédne Angelique Kidjo.

Pokud se v pondělí 23.srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Apocalyptica - 7th Symphony (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: cello metal

Apocalyptica - 7th Symphony
Finská Apocalyptica má za sebou sedmnáct let na hudební scéně a za tu dobu si prošla turbulentním vývojem. Z inovátorských rebelů se stali uznávaní muzikanti, jejichž tvorba je nejlepším příkladem propojení klasiky a metalu. Cellisté nyní přicházejí na trh s novou deskou "7th Symphony" o deseti nových skladbách. Nahrávka bude dostupná v klasické verzi na CD, na vinylu a také v luxusní edici s DVD se živými záznamy. Muzikanti zůstali věrní své tradici - čtyřem z nich vévodí vokální linka a zbylé jsou ryze instrumentální. Ze zpěváků oslovili Gavina Rossdalea z Bush, jenž se podílel na pilotním singlu "End Of Me". Výsledek spolupráce si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely. Z dalších se o vokály postarali Brent Smith, Lacey Sturm a Joe Duplantier.


Fantasia - Back To Me (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Fantasia - Back To Me
V roce 2004 vyhrála Fantasia Barrino třetí řadu American Idol a ještě téhož roku stihla vydat své debutové album "Free Yourself", které dosáhlo platinového ocenění. Za dva roky následovala druhá - eponymní deska, která si už ovšem prodejně tak dobře nevedla. Nicméně kritika si oblíbila obě dvě a Fantasia si za ně vysloužila několik nominací na Grammy. Na letošek si připravila tedy již svou třetí studiovou nahrávku, kterou nazvala "Back To Me" a sama ji popisuje jako "emocemi nabité album". Ke spolupráci si přizvala řadu autorů a producentů, mezi nimiž nechybí Chuck Harmony, Claude Kelly nebo Ne-Yo, ale pouze jednoho hosta, kterým je Cee-Lo Green. Celkový počet dvanácti skladeb zatím na jejím MySpace.com reprezentují první dva singly "Bittersweet" a "Even Angels".


Accept - Blood Of The Nations (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Accept - Blood Of The Nations
Čtrnáct let si fanoušci kultovní metalové formace Accept museli počkat na novou desku. Tak dlouhá doba čekání se ale vyplatila. Muzikanti jsou na scéně v plné polní a hlavně s novým zpěvákem Markem Tornillem. Ke kapele se připojil v loňském roce a už se plně podílel na skládání nových skladeb. Accept připravili pro fanoušky dvanáct písní a jako první singl vybrali údernou "Teutonic Terror", ke které vznikl i videoklip. Muzikanti se netají tím, že při přípravách pracovali přesně tak, jak to dělali v osmdesátých letech.


John McLaughlin - To The One (US Import)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

John McLaughlin - To The One
Americký jazzový kytarista, živoucí legenda tohoto žánru a čerstvý držitel již několikáté ceny Grammy John McLaughlin se s novým albem "To The One" rozhlíží zpět i vpřed zároveň. Zcela otevřeně se přiznává, že inspirací pro toto album mu byla dnes již klasická nahrávka "A Love Supreme" Johna Coltranea, ale zároveň na těchto základech McLaughlin rozvíjí současné instrumentální trendy. K tomu mu dopomohla i jeho současná doprovodná skupina Fourth Dimension ve složení Gary Husband (klávesy, bicí), Etienne M'Bappe (baskytara) a Mark Mondesir (bicí). Ukázky dvou skladeb umístil John McLaughlin na svůj profil MySpace.com.


Eels - Tomorrow Morning (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Eels - Tomorrow Morning
Pokud vás první letošní nahrávka Eels nadchla, kapela pro vás připravila další novinkové album. Po sedmi měsících, které uplynuly od "End Times", je tu "Tomorrow Morning". Deska čítá čtrnáct písní a završuje trilogii koncepčních alb formace. Některé z písní najdete k poslechu na MySpace.com profilu Eels. Nahrávka bude dostupná klasicky na CD a v rozšířené dvoudiskové edici s bonusovým EP, které obsahuje další čtyři písně. Sběratele jistě potěší verze na vinylu obohacená o sedmipalcový singl.


Little Big Town - The Reason Why (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Little Big Town - The Reason Why
Americká skupina Little Big Town působí na countryové scéně už dvanáct let, ale první album jí vyšlo až v roce 2002. Následovala další dvě CD a s nimi i slušný nárůst popularity, takže zatímco tři předchozí nahrávky se do Evropy dostaly až s velkým zpožděním, čtvrtá deska "The Reason Why" už vyjde v ten samý čas jako v zámoří. Skupinu tvoří dvě zpěvačky - jedna blondýnka a jedna brunetka - a dva zpěváci. Skupina již od druhé desky spolupracuje s producentem Waynem Kirkpatrickem, a ani v případě "The Reason Why" neudělala změnu. Kirkpatrick je na americké scéně známý spoluprací s řadou country hvězd jako Garth Brooks, Martina McBride, Faith Hill nebo Amy Grant. V případě Little Big Town se ale podílel i na autorské části. Výsledkem je dvanáct písniček, které uvedl singl "Little White Church". Tuto svižnou hitovku si můžete poslechnout na MySpace.com formace.


Angelique Kidjo - ÕŸÖ (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / soul

Angelique Kidjo - ÕŸÖ
Beninská zpěvačka s hlasem síly trub z Jericha Angelique Kidjo vydala na počátku roku album "ÕŸÖ", které se nyní dostává i k nám. Staví především na strhujících coververzích skladeb Jamese Browna, Arethy Franklin nebo Carlose Santany formujících její hudební začátky, a přestože se tím veze na stejné vlně se západní popmusic recyklující minulost, díky africkému původu, přírodnímu rytmu v těle i odlišnému vnímání mainstreamového popu, zní výsledek zcela neotřele. "ÕŸÖ" je nazpívané třemi jazyky a Kidjo si k jeho nahrávání pozvala i další své pěvecké kolegy jako Bona z U2, Johna Legenda, Dianne Reeves a Roye Hargrova. Ve studiu ji pak doprovázeli kontrabasista Christian McBride, bubeník Kendrick Scott nebo beninský kytarista Lionel Loueke. Album, které si můžete poslechnout na zpěvaččině MySpace.com, už nasbíralo řadu pochvalných recenzí.


V krátkosti - Elina Garanča

Začátkem srpna navštívila Prahu jedna z největších současných hvězd operní scény Elina Garanča. Lotyšská zpěvačka odzpívala v Obecním domě jeden koncert a svým výkonem okouzlila jak diváky, tak kritiky, kteří na její zpěv záhy sami pěli pochvalné ódy. Kdo si chce její výkon znovu připomenout, má možnost, a to dokonce hned dvěma tituly. Tím prvním je DVD "Carmen" se záznamem stejnojmenného představení z její domovské scény, kterou není nic menšího než Metropolitní opera. Druhým titulem je nová audio nahrávka "Habanera" inspirovaná cikánskou hudbou. K tomuto CD vznikly i speciální stránky.

Dále vychází:

Brontosauři - Ptáčata/Slidepack (Universal)
Culture Club - Greatest Hits(Cd+Dvd)Ntsc (EMI)
Fleshwrought - Dementia/Dyslexia (Mystic Production)
Gotan Project - Tango 3.0 (Indies Scope)
Chumbawamba - Abcdefg (US Import)
King Of Asgard - Fi'Mbulvintr (Mystic Production)
Little Big Town - The Road To Here (EMI)
Marty Stuart - Ghost Train (The Studio B Sessions) (EMI)
Michael Schenker - Instrumental Intensity (US Import)
Rosanna - Waterfall (singl) (EMI)
Různí - Bravo Hits 2.2010 (Universal)
Různí - Taneční liga 123 (Universal)
Různí - The Best Of British (EMI)
Strauss - Ariadne Auf Naxos/Ntsc/Dessay (DVD) (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu