Michael Jackson ovládl s "This Is It" i americké obchody

05.11.2009 12:13 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kompilace "This Is It" vydaná zároveň s filmem stejného názvu zajistila Michaelu Jacksonovi první místo v americkém albovém žebříčku. Mezi singly došlo k prohození prvních dvou míst, Jason Derülo předběhl Owl City. "Empire State Of Mind" Jay-Zho a Alicie Keys je už za nimi.
Jason Derülo - Whatcha Say
© facebook interpreta
Dvacetiletý skladatel a tanečník z Floridy Jason Derülo vede americký singlový žebříček. Jeho hit "Whatcha Say" stejně jako "What We Need" DJe Wiche sampluje starý flák "Hide And Seek" Imogen Heap. Předběhl tak minulý týden vedoucí "Fireflies" od Owl City. Nejzajímavějším posunem do Top 10 je skok z třináctého na třetí místo "Empire State Of Mind" Jay-Zho a Alicie Keys, čemu dopomohl i nově vydaný videoklip. Předchozí singl "Run This Town" tak možná zažil poslední týden v nejvyšší desítce.

Tu naopak opustila Beyoncé se "Sweet Dreams", protože se před ní vklínily dvě nejvýše postavené novinky, "Bad Romance" Lady GaGa a "Jump Then Fall" Taylor Swift. Taylor jinak zabírá v žebříčku neuvěřitelných osm míst, čímž stanovila rekord pro interpretky. V těch mužských vedou The Beatles s čtrnácti simultánními hity v žebříčku. Na osmém místě zůstává stejně jako minule "3" Britney Spears, videoklip tedy prodeje nevyboostoval. Top 10 také opustily oba singly Black Eyed Peas, "Meet Me Halfway" i starší (a rekordní) "I Gotta Feeling".

50 Cent feat. Ne-Yo - Baby By Me

50 Cent má nejsilnější novinku od mužského interpreta, "Baby By Me" s Ne-Yem (a Kelly Rowland ve videu) při debutu na žebříčku obsadilo 33. místo. Velký skokan minulého vydání, Ke$ha se svým "Tik Tok", dotikala o dalších pět míst výš, nyní jí patří sedmnáctka. Předchozí číslo 100, Rihannino "Russian Roulette", se posunulo na číslo 75. Příští týden může zabodovat i její promo singl "Wait Your Turn", druhý singl "Hard" s Young Jeezem na oficiální vydání zatím čeká, na síti už se však objevil.

    Top 10 - singly:
  1. Jason Derülo - Whatcha Say
  2. Owl City - Fireflies
  3. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  4. Jay Sean feat. Lil Wayne - Down
  5. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  6. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town
  7. Lady GaGa - Paparazzi (Remixes)
  8. Britney Spears - 3
  9. Lady GaGa - Bad Romance
  10. Taylor Swift - Jump Then Fall

Michael Jackson - This Is It
© facebook interpreta
V albech posmrtně zazářil Michael Jackson. Nová kompilace doplňující film "This Is It" podle očekávání uzmula první místo. 370 tisíc prodaných nosičů bezpečně stačilo na dominanci. Je to Jacksonovo šesté #1 v historii, ty předchozí dosáhl s alby "Thriller", "Bad", "Dangerous", "HIStory" a "Invincible".

V Top 10 proběhl pořádný vítr, z původní desítky zůstala jen čtveřice desek. Po Jacksonovi byla nejúspěšnějším debutantem pátá deska amerických rockerů Creed "Full Circle", která se umístila na dvojce se 109 tisíci prodanými kusy. O pouhých pár stovek méně prodala Taylor Swift reedice veleúspěšného alba "Fearless". Na dalších místech máme zajímavé novinky, nových desek Roda Stewarta, Trans-Siberian Orchestru i Stinga se prodalo shodně okolo 80 tisíc kusů.

Čechy může potěšit, že album Markéty Irglové a Glena Hansarda "Strict Joy" (pod jménem The Swell Season) debutovalo na patnáctém místě. Překvapením je vysoké čtrnácté místo "K.O.D." rappera Tech N9ne. Jay-Zho "The Blueprint 3" na desítce mimochodem za dva měsíce překonal hranici 1,2 milionu prodaných kusů, "The E.N.D." Black Eyed Peas na třináctce se od června prodalo ještě o sto tisíc více.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - This Is It
  2. Creed - Full Circle
  3. Taylor Swift - Fearless
  4. Rod Stewart - Soulbook
  5. Trans-Siberian Orchestra - Night Castle
  6. Sting - If On A Winter's Night
  7. Michael Bublé - Crazy Love
  8. Různí - New Moon (OST)
  9. Tim McGraw - Southern Voice
  10. Jay-Z - The Blueprint 3

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY