shop.musicserver.cz
Nové desky pro 27. týden

Nové desky pro 27. týden

Vydáno: 05.07.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Živáky, živáky a folk a country - hlavní náplň novinek tohoto týdne. Nestylový David Bowie připomene svoje deset let staré vystoupení "VH1 Storytellers", naopak stylově už zapadnou Shawn Colvin, Martina McBride, k.d.lang a kupodivu i zpěvák Wohnout Honza Homola se svým sólovým akustickým projektem.

Pokud se v pondělí 6. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Honza Homola - Homolka Tobolka (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / country

Honza Homola - Homolka Tobolka
Zpěvák a kytarista Wohnoutů Honza Homola se odrodil od své domovské kapely a vydává desku "Homolka Tobolka", o které říká, že není jeho sólová, ale spíše projektem. Svým pojetím se liší od tvorby Wohnout. Nosným nástrojem je akustická kytara a hlavními styly folk a country. Vedle dvou členů z Wohnoutů jsou dalšími hosty na "Homolce Tobolce" cellistka Dora Bárová z Tara Fuki, saxofonista Marcel Bárta z Vertigo Quintet. a polovina dívčí vokální čtyřky Yellow Sisters Bára Vaculíková a Lenka Jankovská. Vzácným hostem je hvězda dřevního nashvilského country Big Billy Button. Z celkového počtu jedenácti skladeb jsou dvě předělávky z wohnoutího repertoáru.


Shawn Colvin - Live (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Shawn Colvin - Live
Držitelka tří cen Grammy, americká písničkářka Shawn Colvin letos oslavuje dvacet let své hudební kariéry a odměnila se živým albem, jednoduše nazvané "Live". Je sestříháno ze tří vyprodaných koncertů v Oakland Jazz Club v San Franciscu konaných v červenci minulého roku. Už umístění napovídá, že se jednalo o vystoupení s velmi intimní atmosférou. Hlavní aktérka navíc hrála sama, pouze s akustickou kytarou. Vedle řady svých vlastních skladeb, včetně hitu "Sunny Came Home" přidala i několik coververzí - "Twilight" Robbie Robertson, "This Must Be the Place" Talking Heads, ale především velmi odvážnou předělávku "Crazy" od Gnarls Barkley. Pět celých písniček z tohoto alba naleznete na MySpace.com Shawn Colvin a celé album v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Martina McBride - Live In Concert (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Martina McBride - Live In Concert
Za to, že se nacházíme na druhém břehu, musíme občas trpět malými ústrky. Například tím, že se k nám country alba dostávají se značným zpožděním, jako v případě živáku "Live In Concert" country divy Martiny McBride. Ve Státech deska vyšla už před více jak rokem a od té doby Martina McBride stihla vydat ještě další studiovou nahrávku. Nicméně "Live In Concert" zachycuje její vystoupení v Moline, Illinois v září 2007, které se uskutečnilo v rámci rozsáhlého The Waking Up Loughing Tour čítající sto třináct zastávek. Servíruje jej osmi písničkami na CD a dvaceti na DVD. Na svém kanálu YouTube.com toto album propaguje několika ukázkami, jako například živou verzí hitu "Concrete Angel".


Tragically Hip - We Are The Same (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Tragically Hip - We Are The Same
Kanadský kvintet po tříleté pauze směle vkročil na hudební scénu a do popředí tlačí novou plnohodnotnou studiovku. "We Are The Same" je v pořadí jedenáctým albem Tragically Hip a jména, která jsou pod ní uvedena, jsou zárukou kvality. Na producentskou židli totiž muzikanti posadili Boba Rocka, jednoho z nejuznávanějších producentů, jež spolupracoval také s Metallikou nebo The Cult. Společně s kapelou strávil v nahrávacím studiu téměř tři měsíce a za tu dobu vzniklo dvanáct nových skladeb, ze kterých se k posluchačům dostaly tři jako singly. Ukázky všech songů najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.com a jednu celou skladbu "Morning Moon" na MySpace.com profilu Tragically Hip.


Maxwell - BLACKsummers'night (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: neo soul / r'n'b

Maxwell - BLACKsummers'night
Americký zpěvák Maxwell je jedním z nejvýznamnějších osobností neo soulu, který občas kombinuje s r'n'b. Problém je ale ten, že se od roku 2001 nepřipomněl žádným albem. To chce letos a v průběhu dalších let řádně napravit. Chystá totiž trilogii, jejíž první díl vychází právě nyní pod názvem "BLACKsummers'night". Další díly poté ponesou název "blackSUMMERS'night" a logicky "blacksummers'NIGHT". První vlaštovkou je singl "Pretty Wings", který v podobě videoklipu hraje na Maxwellově webu.


Jack's Mannequin - The Glass Passenger (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní piano rock

Jack's Mannequin - The Glass Passenger
Nadějná formace Jack's Mannequin se po čtyřech letech vrací na hudební scénu. Poté, co v roce 2005 dobyla šoubyznys s úspěšnou nahrávkou "Everything In Transit" se kvartet v čele s frontmanem Andrewem McMahonem pustil do nové desky. Ještě předtím však lékaři zjistili, že zpěvák a klavírista trpí akutní lymfoblastickou leukémií. Následující měsíce strávil léčebnými procedurami a se psaním nových songů začal v druhé polovině roku 2007. Do konce roku měl v rukávu deset nových skladeb, jejichž nahrávání a mix byl naplánován na loňský leden. Ve finále album obsahuje čtrnáct kousků (včetně bonusu) a ve dvou ze skladeb si zahostovala zpěvačka Stacy Clark. Nekteré z nových písní najdete na MySpace.com stránkách kapely a také na oficiálním webu.


k.d. lang - Live In London (DVD) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / pop

k.d. lang - Live In London
Kanadská písničkářka k.d. lang si v rámci turné k albu "Watershed" v únoru loňského roku zahrála s orchestrem BBC. Stalo se tomu tak ve vyprodaném londýnském St.Luke's Church a z koncertu byl pořízen záznam, který nyní vychází na DVD a Blu-Ray jako "Live In London". Mělo by obsahovat dvacet písniček k.d. lang, včetně hitu "Constant Graving" a bonusu v podobě Cohenovy "Hallelujah". Krátké promo video naleznete na YouTube.com.


Suffocation - Blood Oath (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black/death metal

Suffocation - Blood Oath
Deathmetaloví pekelníci Suffocation se již po šesté odebrali do studia, aby dali podobu svému novému dítku. S nahráváním desítky nových songů muzikanti začali letos na konci ledna a už teď, ani ne po půl roce, představují novinku posluchačům. Milovníci tohoto žánru si budou moct vybrat hned z několika verzí. Vedle CD bude k dostání i balíček s tričkem, limitovaná edice v různých "velikostech" a také verze na vinylu. Kompletní přehled všech nabízených artiklů najdete na stránkách vydavatelství Nuclear Blast a pokud se chcete nechat nalákat, MySpace.com kapely vám nabízí k poslechu titulní song.


Crosby, Stills & Nash - Demos (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Crosby, Stills & Nash - Demos
Pánové David Crosby, Stephen Stills a Graham Nash spolu hrají už třetí dekádu a jejich hudba stále dokáže oslovit i mladší ročníky, o čemž může svědčit i jejich nedávné vystoupení na festivalu v Glastonbury. Jak už napovídá název jejich nové kompilace "Demos", tentokrát předloží svým příznivcům svoje nahrávky v jejich demo verzích. Konkrétně se jedná o věci z let 1968-1971, včetně "Long Time Gone", "Marrakesh Express" nebo "Chicago". Zajímavostí je, že některé z písniček hrají sólo jednotlivý členové a v jedné se objevuje i Neil Young. Jedna s demoverzí hraje na MySpace.com CSN.


David Bowie - VH1 Storytellers (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

David Bowie - VH1 Storytellers
Už poměrně dlouho, od roku 2003, čekají fanoušci Davida Bowieho na jeho další řadovou desku. Čekání jim prozatím zpěvák krátí živými alby. Už oni vyšel "Live Santa Monica '72" a letos přichází na řadu speciál "VH1 Storytellers" z roku 1999 se dvěma disky CD a DVD. Audio verze s sebou přinese osm Bowieho písniček z průběhu celé kariéry a video pak to samé plus čtyři bonusové vystoupení. Ochutnávku v podobě skladby "Survive" nabízí vydavatelství na serveru YouTube.com.


Dále vychází:

Archaic - Time Has Come To Envy The Dead (Verze 2009) (Mystic Production)
Constancia - Lost And Gone (Mystic Production)
Crash The System - The Crowning (Mystic Production)
Drone - Juggernaut (Mystic Production)
Eddie Cochran - The Eddie Cochran Story (EMI)
Enslaved - Vertebrae (Mystic Production)
Europe - Last Look At Eden (EP) (Warner Music)
Extrema - Pound For Pound (Mystic Production)
Green Day - Dookie (vinyl) (Warner Music)
Helena Třeštíková - Manželské etudy + Po 20 letech (DVD) (Sony Music)
Howard Leese - Secret Weapon (Mystic Production)
Chess In Concert - Chess In Concert (DVD) (Warner Music)
Chess In Concert - Chess In Concert (Warner Music)
Marquess - Arriba (singl) (Warner Music)
Mind Key - Pulse For A Graveheart (Mystic Production)
Thunder - Backstreet Symphony (EMI)
Thunder - Laughing On Judgement Day (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu