shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 01.03.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Fanoušci irských U2 už jistě chladí šampaňské - novinka "No Line On The Horizon" totiž míří do obchodů. Kamiony se s nimi sveze například britský post-punkový objev White Lies, opravdoví tvrďáci Hammerfall či německý idol Sasha. Menšími dodávkami z Česka pak posviští alternativci FruFru.

Pokud se v pondělí 2. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

U2 - No Line On The Horizon (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

U2 - No Line On The Horizon
Pouze dvě alba letošního jara na sebe strhávají stejnou pozornost a očekávaní - první z nich jsou Depeche Mode a druzí U2 (řazeno podle abecedy). Zatímco na první jmenované si musíme ještě více jak měsíc počkat, fanoušci Irů se již dočkali. "No Line On The Horizon" vznikalo poněkud ztuha. Představy Bona a spol. se jaksi nesetkaly s těmi Grammy oceněného producenta Ricka Rubina, a tak všechen materiál, který s ním připravili, letěl do koše a U2 začali od znova s osvědčenými Brianem Enem a Danielem Lanoisem. Z této spolupráce nakonec vzešlo více jak padesát songů, z nichž jedenáct se vylisovalo na CD. Podle prvních ohlasů, k nimž přispěl i musicserver v rubrice Čerstvě staženo, navazuje "No Line On The Horizon" na předposlední "All That You Can't Leave Behind" a U2 se podle prvních recenzí trefili minimálně do vkusu kritiků. Jestli to bude tak i ve vašem případě, můžete zjišťovat na MySpace.com profilu U2, kam kapela nahrála desku v celé své kráse.


White Lies - To Lose My Life... (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: post-punk / indie rock

White Lies - To Lose My Life...
Máte rádi The Killers či Glasvegas? Pak by vás jistě neměla minout nová kapela White Lies a jejich debut "To Lose My Life...". Není to tak dávno, co se toto trio nazývalo ještě Fear Of Flying, ale před dvěma lety se rozhodli, že změní styl a s ním přijde i nový název. Podobnost s výše zmíněnými kapelami není rozhodně náhodná; jejich první kousek totiž produkovalo stejné producentské duo Ed Buller a Max Dingel. Těm se povedlo z White Lies udělat kapelu, kterou anketa BBC Sound Of 2009 zařadila na druhé místo nejočekávanějších letošních nováčků a nutno dodat, že svoji reputaci, jež je předcházela, pánové již náležitě potvrdili. V Británii, kde "The Lose My Life..." vyšlo v lednu, dobyli vrchol albové hitparády. Čtyři jednohubky z desky ochutnávejte na MySpace.com White Lies.


Leaves' Eyes - We Came With The Northern Winds - En Saga I Belgia (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Leaves' Eyes - We Came With The Northern Winds - En Saga I Belgia
Norská formace Leaves' Eyes v čele s charismatickou zpěvačkou Liv Kristine připravila obsáhlý koncertní set. Než vyjde nová řadová deska "Njord", mohou se fanoušci nabažit DVD "We Came With The Northern Winds - En Saga I Belgia", jež přináší materiál o celkové stopáži dosahující šesti hodin. První disk bude obsahovat dokument shrnující historii kapely a videoklipy a na druhém je zaznamenaná koncertní show. Tu členové kapely odehráli 20. října roku 2007 na belgickém festivalu Metal Female Voices Fest. Tamějšímu publiku předvedli vskutku velkolepou podívanou, kde nechyběla ani vikingská loď. Dodejme, že jako speciální bonus bude balíček obsahovat záznam koncertu na dvou CD. Na stránkách YouTube.com nalezente trailer a na MySpace.com profilu kapely několik skladeb k náslechu.


FruFru - Až přiletí tučňák (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativa

FruFru - Až přiletí tučňák
S podtitulem Čekání na tučňáka není to samé jak čekání na Godota se po třech letech vrací s novým počinem třebíčská skupina FruFru. "Až přiletí tučňák" přináší vedle nového bubeníka opět roztodivný hudební koktejl, který vyzobává z různých žánrů od jazzu až po elektroniku to nejlepší a vkládá je do rockového základu ala FruFru. Oproti předchozí desce se příznivci kapely dočkají nového zvuku a ženských vokálů. První mají na svědomí například trubka Františka Kučery a akustické nástroje jako cello, housle a kviton. Nadále zůstávají pro kapelu typický zpěv Václava Bartoše a steeldrumy importované z amerických geth. Zmíněné ženské hlasy pak opatřily Dorota Bárová ze skupiny Tara Fuki a Gabriela Vermelho z kapely Maraca.


Hammerfall - No Sacrifice, No Victory (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Hammerfall - No Sacrifice, No Victory
Hammerfall těší příznivce metalové hudby už téměř čtrnáct let a nyní vydávají své nové řadové album "No Sacrifice, No Victory". V pořadí sedmá studiovka obsahuje jedenáct skladeb, na kterých muzikanti pracovali s producentem Andym La Rocquem. Součástí tracklistu je i coververze songu "My Sharona", původně od skupiny The Knack z pozdních sedmdesátých let. Na MySpace.com stránkách kapely si můžete poslechnout první skladbu alba "Any Means Necessary" a na stejné adrese naleznete i příslušný videoklip, jehož přípravy probíhaly v Bělehradu. Dodejme, že Hammerfall vyjíždí na turné, v rámci kterého se objeví i u nás. Společně se Sabaton a Bloodbound vystoupí nejprve 15. dubna v Praze a poté 20. dubna ve Zlíně.


Sasha - Good News On A Bad Day (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Sasha - Good News On A Bad Day
Ze sousedního Německa se u nás v poslední době prosazují především skupiny, zatímco zpěváci a zpěvačky takřka výjimečně. Sasha nebo taky před časem Dick Brave budiž takovou světlou výjimkou. Jeho nový počin dostal název "Good News On A Bad Day" a tento sympatický zpěvák na něm představuje výsledek vlastního autorství a producentské práce Edo Zankina, který se podílel již na deskách Herberta Grönemeyera a Xaviera Naidoo. Prvním singlem byla zvolena písnička "Please, Please, Please", jejíž ukázku nahrál Sasha na své MySpace.com


Negative - In The Eye Of The Hurricane (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: glam-rock

Negative - In The Eye Of The Hurricane
Od vydání poslední desky finských rockerů Negative "Karma Killer" neuplynulo ani půl roku a muzikanti posílají na pulty obchodů své první DVD "In The Eye Of The Hurricane". Pětičlenná formace zdokumentovala téměř dovouhodinový koncert, který se konal ve finském městě Tampere. Muzikanti kromě toho do balíčku přidali druhý disk plný bonusového materiálu. Divák zde nalezne řadu videoklipů, rozhovor se členy kapely a dokument pořízený během turné. Pokud vás DVD nadchne, můžete okusit kouzlo hudby Negative na vlastní kůži. 20. března mají naplánovanou návštěvu pražského klubu Lucerna Music Bar.


Per Gessle - Party Crasher (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Per Gessle - Party Crasher
Ač se to zdá být neskutečné, od první a zároveň poslední sólové, anglicky zpívané nahrávky mužské poloviny Roxette "The World According To Gessle" letos uběhne již dlouhých dvanáct let. Od té doby vydal dvě alba Roxette, tři sólovky ve švédštině a několik věcí dalších projektů. Nyní se rozhodl na prvotinu navázat a výsledkem je "Party Crasher", který nese mnoho znaků tvorby Roxette. Ve Skandinávii je titul na pultech obchodů již od konce listopadu loňského roku a k nám se dostává především díky plánovanému koncertu, jenž se uskuteční 23. dubna v pražské Lucerně. Dvě písničky z této novinky hrají na Gessleho stránkách.


Mind Odyssey - Time To Change It (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Mind Odyssey - Time To Change It
Po téměř deseti letech se k milovníkům rocku vrací projekt Mind Odyssey se svým pátým albem "Time To Change It". Na produkci nástupce "Signs" z roku 1999 pracovali všichni tři členové kapely - tedy zpěvák Mario Le Mole, bubeník Dan Uhden a v neposlední řadě kytarista Victor Smolski, známý z formace Rage. Muzikanti slibují posluchačům rázný a svižný metal, který nabízí k otestování na svém MySpace.com, kam umístili jednu z nových písní "Riding And Ruling".


Moja reč - Dual Shock (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Moja reč - Dual Shock
Slovensko se konečně dočká prvního hip hopového dvou diskového CD. Na svědomí jej mají veteráni česko-slovenské hip hopové scény Moja reč a název "Dual Shock" je v tomto kontextu více než výmluvný. Rozdělení na dva disky je poměrně účelové: první má totiž na svědomí banda spiklenců Komplot, zatímco druhé se blýská beaty a produkcí od takových lidí jako je DJ Wich, Trafor, Abe, Dtonate či Emeres. Druhou skupinu hostů tvoří ti, co přispěli svými rapy a vokály. Tady se to hemží jmény jako James Cole, Hugo Toxxx, H16, Zverina, Pio Squad či Ivanhoe. Hlavní roli ale samozřejmě stále hraje dvojice Supa a Delik. Několik tracků z "Dual Shock" nabízí Moja reč v přehrávači na svém webu.


Kamelot - Mořská sůl (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / pop

Kamelot - Mořská sůl
Novinkovým albem "Mořská sůl" Roman Horký a jeho Kamelot právě završují první dvacítku studiových desek. Fanoušci skupiny, která letos oslaví již sedmadvacet let své existence, se opět mohou těšit na písničky z pera lídra skupiny, jehož v jedné z nich podpořil jako host Wabi Daněk. Nová deska je úzce svázaná s jarně-rekordním turné skupiny. A proč turné s takovýmto přívlastkem? Jarní proto, že na něj Kamelot vyráží počátkem března a rekordní, protože během stošesti dní chce kapela odehrát minimálně stovku koncertů.


V krátkosti - Mluvené slovo

Nahrávací společnost Popron Music, přichází tento týden hned s dvěma tituly, které by mohly oslovit ty, kteří radši mluvené slovo.

  • Prvním z nich je určen pro početnou skupinu těch, kteří si oblíbili "Příběhy dobrého vojáka Švejka" Jaroslava Haška. Po již legendárním zvukovém zpracováním Janem Werichem se do stejného úkolu pustilo hned deset excelentních českých herců, kteří na stejném počtu nahrávek celý příběh převypráví. První várku mají na svědomí Josef Somr, Bohumil Klepl a Petr Nárožný
  • Podivuhodné příběhy žáků Kopyta a Mňouka z psacího stroje Miloslava Švandrlíka baví děti už přes pětatřicet let. Před časem se jim ale podařilo prostřednictvím herců Tomáše Matonohy a Pavla Lišky změnit podobu z tištěné na zvukovou. Na loňský titul "Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka" nyní stejná dvojice navazuje dalším pokračováním "Kopyto a Mňouk … další příhody".

Dále vychází:

Alexandrovci - Kalinka / The Famous Folk Songs (Supraphon)
Arch Enemy - Manifesto Of Arch Enemy (EMI)
Bedřich Smetana - Prodaná nevěsta (Supraphon)
Bee Gees - Odessa [Deluxe Edition] (Warner Music)
Burning - Rewakening (Mystic Production)
Criminal - White Hell (Mystic Production)
Dark Tranquility - Manifesto Of Dark Tranquility (EMI)
Dr Hook - Best Of (EMI)
Keith Emerson/Glenn Hughes/Marc Bonilla - Boys Club (Warner Music)
Gott & Bílá - Duety + Bonus/2009 (EMI)
Ike And Tina Turner - The Collection (EMI)
Jaroslav Hašek - Osudy dobrého vojáka Švejka (Popron Music)
Kenny Rogers - Very Best Of (EMI)
Kmetoband - Bubamara (EMI)
Kmetoband - Vagabund (EMI)
Lacuna Coil - Manifesto Of Lacuna Coil (EMI)
Leif Ove Andsnes - Shadow Of Silence (EMI)
Leoš Janáček - Příhody lišky Bystroušky (Supraphon)
Mantic Ritual - Executioner (Warner Music)
Miloslav Švandrlík - Kopyto a Mňouk… další příhody (Popron Music)
Muzikál - Mona Lisa (EMI)
Nevermore - Manifesto Of Nevermore (EMI)
Philipe Jaroussky - Opium (EMI)
R.A. Dvorský - Sám s děvčetem v dešti / To Nejlepší (Supraphon)
Ravel - L'Enfant Et Les Sortileges Etc (EMI)
Runrig - The Collection (EMI)
Rush - Retrospective III [1989-2007] (Jewelcase) (Warner Music)
Rush - Retrospective III [1989-2007] Cd/Dvd (Warner Music)
Různí - Manifesto Of Metal For The Mas (EMI)
Různí - Opera 2009 (EMI)
Sentenced - Manifesto Of Sentenced (EMI)
Silvain Blassel - J.S. Bach: Goldberg Variationen (Warner Music)
Tichá Dohoda - Underpop / Reedice 2009 (Supraphon)
Visceral Damage - Icon Of Massive Murder (Mystic Production)

NÁZORY
  • Bono (Mirek, 01.03.2009 13:05) Reagovat

    Ano, můžeme si připít s U2 na nové album. Na pořádnou oslavu to sice není, ale na druhou stranu sklaní fans budou určitě slavit, protože doby, kdy se vydávaly alba po dvou či třech letech jsou nenávratně pryč. Jakoby se opakoval rok 97, kdy DM a U2 shodně po delší pauze vydavají alba. Pro řadu lidí, je tento rok velice slibný, pokud se i U2 dostaví do Prahy (DM jsou již jistí). Obě kapely budou pro mne vrcholem tohoto roku.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu