shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 01.02.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden se musí nové desky obejít bez velkých jmen. Příznivci industriálního metalu ale jistě nepřehlédnou novou nahrávku švédských Deathstars, fanoušci Rihanny remixy posledního počinu, ti, kteří se chystají na pražský koncert Ska-P, jejich aktuální album a děti reedici "Z Hurvínkova kalendáře".

Pokud se v pondělí 2. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Deathstars - Night Electric Night (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: industriální metal

Deathstars - Night Electric Night
Švédští Deathstars vydávají po třech letech nové řadové album. Ještě podle zpráv z loňského roku se novinka měla jmenovat "Deathglam", ale nakonec dostala název "Night Electric Night". Jako první singl vybrali muzikanti skladbu "Death Dies Hard". Deska, na které hudebníci pracovali dva roky, obsahuje celkem jedenáct skladeb a do obchodů se dostane hned v několika edicích - jako klasická verze a "zlatá edice", jež vyjde ve formě digi-booku s odlišným přebalem a bude navíc obsahovat DVD s řadou bonusů plus tři další písně (remix, piano verzi songu "Via The End" a titulní song s hostem Adrianem Erlandssonem, bubeníkem ze skupin Brujeria a Code). Sami muzikanti nové album charakterizovali jako silně emoční záležitost, protože skladby jsou oproti předchozím dílům daleko pestřejší a odráží osobní zážitky a zkušenosti. Na MySpace.com kapely najdete pár ukázek a sami můžete tuto kombinaci vážných témat a černého humoru ochutnat.


Ska-P - Lágrimas y Gozos (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: ska / punk

Ska-P - Lágrimas y Gozos
V názvu španělské kapely Ska-P se viditelně odráží, kterým žánrům tento sextet holduje. Skupina z Madridu se na několik let odmlčela a dohromady se dala až loni, kdy během několika měsíců připravila desku "Lágrimas y Gozos". Ta přináší třináct písniček ve španělštině a ve francouzštině. Čeští fanoušci si je budou moci vychutnat na pražském koncertě 10. února, který byl už dvakrát přesunut do většího prostoru kvůli velkému zájmu. Ti ostatní si mohou několik písniček z "Lágrimas y Gozos" poslechnout třeba na MySpace.com skupiny.


Apoptygma Berzerk - Rocket Science (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: future pop

Apoptygma Berzerk - Rocket Science
Norská hudební formace připravila po čtyřech letech nové řadové album "Rocket Science". Dlouho očekávaný nástupce desky "You And Me Against The World" se k fanouškům dostane v několika verzích - jako klasické CD o čtrnácti skladbách a jako USS digipak, jež bude navíc obsahovat bonusové DVD. Pro obzvláště náročné posluchače je připravena speciální verze s DVD a tričkem. Milovníci tohoto žánru, kteří si přejí mít desku v elektronické podobě, mohou zvolit edici dostupnou přes iTunes (přinese navíc jeden bonusový song) nebo také verzi pro Napster s rozhovorem. Dodejme, že v jedné z nových písní "Black vs. White" si zahostovala zpěvačka a klavíristka Amanda Palmer, známá z dua The Dresden Dolls. První singl "Apollo (Live On Your TV)" dorazil do éteru již v polovině ledna. Muzikanti desku k náslechu umístili na své oficiální stránky.


Marillion - Happiness Is The Road (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: art rock / progresivní rock

Marillion - Happiness Is The Road
Patnáctá deska anglických rockerů Marillion "Happiness Is The Road" je další z řady alb, které k nám přicházejí se značným zpožděním, a nebýt jejich pražského koncertu 7. února v Retru, nejspíš by k nám vůbec nedoputovalo. Na "Happiness Is The Road", které oficiálně vyšlo už říjnu, přináší kapela v čele se Stevem Hogarthem řádnou porci muziky. Album je složeno ze dvou CD - "Essence" a "The Hard Shoulder". Na nich se Marillion prezentují svým charakterizujícím zvukem s elementy popu, dubu a soulu a vlivy takových interpretů, jako jsou The Beach Boys, Marvin Gaye, Interpol, The Doors, Traffic, Pink Floyd či David Bowie. Část desky nahrála kapela na své MySpace.com.


Garage - Black (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk

Garage - Black
Česká kultovní rocková formace Garage vznikla na konci sedmdesátých let jako Garáž Iva Pospíšila. Na začátku osmdesátých let do skupiny přišli Tonda Pěnička a Tony Ducháček, kteří kapele vtiskli již známou tvář. Nyní míří na pulty obchodů zbrusu nová deska "Black". Deska obsahuje dvanáct písní, které budou slavnostně pokřtěny společně s hostem Sketou Ford 13. března v pražském klubu La Fabrika. Jako hosté se na jedenácté studiovce Garage objevil trumpetista Tomáš Svoboda, perkusionista Ondřej Ježek a saxofonista Jarda Švec Umělec. Dodejme, že album vychází v Respekt Edici a bude k dostání ve vybraných trafikách do 8. února. Pro objednání navštivte eshop.respekt.cz. Na stránkách edice.respekt.cz si můžete poslechnout z alba čtyři ukázky.


Rihanna - Good Girl Gone Bad: Remixes (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Rihanna - Good Girl Gone Bad:Remixes
Americká r'n'b zpěvačka Rihanna hodlá ze svého úspěšného alba "Good Girl Gone Bad" vytěžit totální maximum. Po klasické verzi, rozšířeném vydání a živé podobě nyní servíruje tuto desku v remixech. Na obranu Rihanny je třeba dodat, že půjde o kolekci remixů, z nichž velká část doposud nevyšla na žádných prodejných nosičích a fanoušci je tak sháněli jen marně. Mezi remixéry jednotlivých tracků najdeme mnoho zvučných jmen, například Soul Seekers, Seamus Hajiho, The Wideboys, Moto Blanca nebo Jody den Broedera. Náslech desky najdete na zpěvaččině MySpace.com.


Doro - Fear No Evil (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metal

Doro - Fear No Evil
Nová řadovka metalové královny Doro, známé také jako bývalý hlas Warlock, na sebe nechala čekat dlouhé tři roky. Po boxsetu a oslavném EP se "Fear No Evil" konečně dostává do obchodů. Posluchačům přinese ve standardní edici celkem jedenáct skladeb, přičemž rozšířená limitovaná verze bude navíc obsahovat dva songy a videoklip k prvnímu singlu "Herzblut", jenž je k dispozici na YouTube kanálu její nahrávací společnosti. Tato ochutnávka se do rádií dostala již v polovině prosince minulého roku a na stejném místě naleznete také trailer k novému albu.


Avant - Avant (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / pop

Avant - Avant
Americký r'n'b zpěvák a skladatel Avant s minulým albem "Director" dosáhl čtvrté příčky amerického žebříčku a s eponymní novinkou mířil ještě výš. Už dneska lze ale říct, že se mu to jen těžko povede. V USA vyšla tahle deska již na počátku prosince a vyšvihla se pouze na šestadvacátou pozici. Na desce naleznete celkem dvanáct skladeb včetně duetu se Snoop Doggem a někdejší členkou Destiny's Child LeToyou. O produkci se vedle zpěváka samotného starali Trackmasters známí spoluprací s Nasem, duo The Underdogs, kteří zanechali otisk na řadě r'n'b alb a hitů včetně "No Air" Jordin Sparks či několika Grammy oceněný producent Bryan-Michael Cox. Avant předkládá ochutnávku tří písniček na svém MySpace.com.


Exilia - My Own Army (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu-metal

Exilia - My Own Army
Italští moderní metalisté z formace Exilia dokončili nahrávání své nové desky "My Own Army" na konci července minulého roku. Podle původních plánů měli nástupce tři roky starého díla "Nobody Excluded" vydat už loni v říjnu. Nastaly však problémy v plánování, a tak se termín vydání alba o několik měsíců zpozdil. V polovině ledna dorazil do rádií první singl "Are You Breathing?", který najdete společně s další novou písní "The Hunter" na jejich MySpace.com. Samotná řadovka čítá třináct písní včetně jednoho bonusu. Některé z nových skladeb produkoval bubeník Ill Nino Dave Chavarri a zpěvák ze stejné kapely Christian Machado si zde zahostoval. Dodejme, že společně s Ill Nino vyráží Exilia na turné. Prozatím potvrdili například koncerty v Nizozemí, Dánsku, Švýcarsku a Británii.


Status Quo - Pictures - 40 Years Of Hits (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasický rock

Status Quo - Pictures - 40 Years Of Hits
Ačkoli Status Quo působí na hudební scéně o něco delší dobu, jejich historie ve světových žebříčcích pod touto značkou se začala psát právě před čtyřiceti lety. U této příležitosti tihle pardálové světového rocku vydali album "Pictures - 40 Years Of Hits", kde na ploše čtyř disků rekapitulují všechny singly, které za tu dobu vydali. Na posledním disku jsou pak i tři bonusy: dvě písničky pro fotbalový klub Manchester United a duet se skupinou Scooter.


S + H - Z Hurvínkova kalendáře (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

S + H - Z Hurvínkova kalendáře
Vydavatelství Supraphon po dvaatřiceti letech vydává první reedici desky "Z Hurvínkova kalendáře", tedy titul, který v dvanácti dílech "mapuje" měsíc po měsíci Hurvínkův rok a který patří k tomu nejzdařilejšímu, co Miloš Kirschner se svými spolupracovníky za své dlouholeté éry natočil. Vtipně napsané scénky dobře charakterizují jednotlivá údobí roku a dávají interpretům skvělou možnost se realizovat. K celkovému vyznění přispívá hudba Milana Baginského včetně partů pro dětský sbor. Titul byl natočen v roce 1976 a vydán v roce 1977. Od té doby se v různých Hurvínkovských kompilacích objevovaly pouze "jednotlivé měsíce". Krátké ukázky jsou k dispozici na webu Supraphonu.


Dále vychází:

Craig Butfoy - Junior Golf (EMI)
Karel Gott - 36, 37 Když muž se ženou snídá / Rarity (Supraphon)
Luther Vandross - Luther Love Songs (Sony BMG)
Rage - Carved In Stone + Gib Dich Nie Auf (M.A.B.Records)
Různí - Cool Ice Hits 2009 (Universal)
Různí - Desert Lounge 3 (EMI)
Různí - Disney Love Song (EMI)
Různí - Now Dance Arabia 2009 (EMI)
Různí - Ultimate R&B Love 2009 (Universal)
Různí - Vans Warped Tour '07 (Sony BMG)
Různí - Western - Poklad na střÍbrném plátně (Supraphon)
UB40 - Raggae Love Songs (EMI)
Unlight - Death Concecrates With Blood (Mystic Production)
PH Wizard - Thor (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu