shop.musicserver.cz

Týden v popu (2.)

Vydáno: 12.02.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře. A co v něm za minulých sedm dní uvízlo? Nový singl Sunshine, pochybné české exkluzivity u Kosheen, Miky a Avril Lavigne a pár dalších drobností.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Sunshine N
© Eva Balaštíková / musicserver.cz
Top! Top! Sunshine!
V žádném případě nejsem fanoušek Sunshine. Jejich minulou drsně vyhajpovanou desku jsem si pro formu dvakrát poslechl a zhodnotil jako moderně znějící, výtečně zprodukovanou, hlavně ale prostou téměř jakýchkoli melodií, které by stály za zmínku. Až na dvě tři výjimky pro mě byla jednolitou změtí kytar, Kayova ječáku a skvělého zvuku. Naživo (viděl jsem je na Colours Of Ostrava a Semtex Culture v Brně) to pak pro mě byla nuda ještě větší. Ovšem zcela objektivně uznávám, že se mi nelíbí subjektivně, a vůbec to neznamená, že dělají blbou hudbu. Naopak se mi velmi líbí jejich přístup k sebeprezentaci. Zatímco v Česku je téměř zvykem, že si kapela zabookuje někde křest nahrávky a během něj teprve vykládá o tom, že na desce pracuje, případně deska vyjde a až pak se do rádií vyšle nějaký singl, Sunshine to mají pěkně zmáknutý. I když novinka se má do obchodů dostat až koncem března, singl "Top! Top! The Radio!" dali k poslechu na svou myspace už 7. února a ve stejný den proběhla premiéra klipu na Óčku. A ještě na to všechny předem upozornili tiskovou zprávou. Konečně někdo, kdo v Česku aspoň trochu zvládá propagaci a její načasování. Ještě aby začali dělat hudbu, co by se mi líbila, a budu úplně spokojený.

Kosheen N
© www.kosheen.com
Klip Kosheen
Tak nějak se stalo, že ač má nová deska Kosheen "Damage" vyjít už v půlce března, na netu se o ní stále moc neví. V souvislosti s dubnovým koncertem v Roxy však spolu s rozsáhlou tiskovkou přišel i link na videoklip k pilotnímu singlu "Overkill". Ten se streamuje z německého serveru pop24.de, který jsme uvedli v článku. Když ale na musicserver začali přicházet lidi z fóra oficiálního webu kapely a dalších stránek, vyšlo najevo, že nejenže video není nikde jinde k dispozici (ani na YouTube), ale ani na pop24.de není k dohledání - funguje prostě jen ten přímý link na klip, takže na musicserveru byl na internetu k vidění vůbec poprvé. Mimochodem citace z jednoho německého a anglického fóra fanoušků jsou moc hezké: "Hier muss man dann noch auf das blaumarkierte podívat zde klicken." / "And then click on podívat zde." My je česky naučíme!

Avril Lavigne N
© www.avril.tanihost.com
Avril Lavigne exkluzivně v Česku?
Mnohem větší sranda je s novým singlem Avril Lavigne. Zatímco na jejím oficiálním webu se dočtete, že oficiální radio date (tedy den, odkdy se může začít hrát v rádiích) je 5. března v severní Americe a 19. března všude jinde, na iDnes si singl můžete poslechnout celý už od 5. února, tedy o měsíc a půl dříve, než by to mělo být možné. Samozřejmě vždy existuje mizivá naděje, že někdo vybral Českou republiku pro exkluzivní celosvětovou premiéru jejího singlu (haha), ale spíš si myslím, že si někdo na vydavatelství Sony BMG spletl nejen měsíc, ale i kontinent. A abych nezapomněl, v každé zmínce o "Girlfriend" se určitě objeví, že v ní Avril zazpívá i slovo "motherfuckin'". Jak rebelské! Bude na třetí desce Ewy Farné taky písnička, kde se pořádně opře třeba do slova "zkurvený"?

Mika N
© facebook interpreta
Mika aneb Česko exkluzivně potřetí
U českých specialit ještě zůstaneme. O Mikovi jsem už na musicserveru psal, tudíž asi neudiví, že právě on mě vyburcoval k prvnímu nákupu na i-legalne.cz. Tam se totiž jako béčko singlu "Grace Kelly" objevila skladba "Satellite", již jsem jinak našel jen na nějakém holandském obchodu. Koupě proběhla rychle, bez problémů, skladba byla otagována (někde jsem četl, že to byl zpočátku problém), i když samotný název souboru UNI_2_Satellite_2680065512139a458cc28b40dda9a30ad71a06b3611b4.wma není zrovna nic krásného. Že písnička je vskutku málokde k dostání, se mi potvrdilo i na last.fm, kde měla jen patnáct přehrání pouze u pěti lidí, zatímco jinak měl Mika několik set tisíc zářezů. O tom, že Česko je k podobné pseudoexkluzivitě náchylné, svědčí i fakt, že zatímco deska Miky u nás oficiálně vyjde až 5. března, na i-legalne.cz si ji můžete stáhnout už dnes. No exkluzivita. Holt v tom u nás máme spíš pěkný binec.

Volby rocku
Minule jsem se pozastavoval nad tím, že z APH přišel upozorňovací mail, jehož příčinou asi bylo, že potenciální akademici až moc nehlasovali. Z podobné ankety časopisu Rock & Pop mi ovšem výzva k hlasování přišla celkem čtyřikrát! Jsem jeden z těch, kdo s R&P vyrostli. Na základní škole jsem jezdil autobusem a přemýšlel, jak ty obrovské noviny poskládat tak, abych je mohl číst a přitom při manipulaci s nimi nikoho v okolí nezranil, dlouhá léta jsem jej měl předplacený... A teď si uvědomuju, že už jsem ho dlouho ani neviděl (ostatní hudební časopisy mi totiž tak nějak chodí od redakcí samy). Chtěl jsem do Voleb rocku hlasovat. Fakt jo. Jednou jsem dokonce přiložený xls soubor i otevřel, ale přišel mi tak nějak dost zmatený, že k samotnému hlasování jsem se nedokopal.

Nominace na Anděly
Hned poté, co byly zveřejněny nominace na Anděly, mi začalo blikat icq s rozhořčenými vzkazy (pokud jsem dobře počítal, je mezi akademiky čtrnáct lidí, co mají něco do činění s musicserverem), že to přece není možné a že jsou nominace otřesné. Ne že by byly úžasné, ale kladem rozhodně je, že zatímco minulý rok vyhrál Zpěváka roku Petr Kolář, letos není ani mezi nominovanými. Jen si říkám, kdo tam všechno letos zase hlasoval, když ty nominace mnohdy přijdou srandovní i takovému mainstreamovému ultrapopaři, jako jsem já.

Britney versus Pet Shop Boys?
Některé fámy znějí fakt dobře. Na pár internetových serverech se například objevila informace, že na nové desce Britney spolupracují Pet Shop Boys. Ta_která_na_fotografy_vystrkuje_svou_**** prý oslovila britské duo poté, co uslyšela jejich remixy Madonnina singlu "Sorry". Jenže PSB to okamžitě na svém webu dementovali. Možná se báli, že ji bude vystrkovat i na ně.

NÁZORY
  • :) (s, 12.02.2007 10:36) Reagovat

    cestina se musi rozsirovat vsude :) link na musicserver jsem tam dala ja, Kosheen byli velmi prekvapeny, ze to tam je, i kdyz moc mile. A pani z ofic kosheen stranek chce o vsem vsude psat prvni tak proto :) A Universal zacal promo Damage velmi prapodivne, pac vsichni cekali velkej tresk a oni zacinaji takhle nenapadne :) Je uz moznost slyset Overkill v radiu?

  • singl (Honza Balušek, 12.02.2007 11:00) Reagovat

    Co se týče českých rádií, tak Overkill možná někdo hraje na vlastní pěst, ale z českého Universalu ho do rádií asi ještě neposlali - posílají singly mailem, mají taky na webu spešl stránku pro rádia, ani tam není. Občas ale taky vydávají normální CD s kupou skladeb, což nevím, zda už na něm Overkill byl.

  • damage (semiramis, 12.02.2007 11:34) Reagovat

    byla bych prekvapena, kdyby overkill uz hrali. Jen jsem byla zvedava, pac jsem v Anglii a radio moc neposloucham. Ale abych trochu navnadila obecenstvo,celou desku Damage jsem slysela mnohokrat a je to moc moc moc dobry.A jelikoz to nemuzu ohodnotit objektivne, pustila jsem ji par znamym a reakce jsou super :))nemuzu se dockat az ji uslysi vsichni. Takze Honzo, pokud budete psat potom recenci, tak jenom hezky :)

  • Recenzi... (Honza Balušek, 12.02.2007 13:52) Reagovat

    ...napíšu podle toho, jak se mi ta deska bude líbit :). Ale z toho, co jsem slyšel naživo, si myslím, že to nebude špatný.

  • Recenzi? (Bulvar, 13.02.2007 20:28) Reagovat

    Jak to tak ctu, nevim, jestli by nebylo lepsi, kdyby pan Balusek pro Musicserver shanel inzerci, sponzory a tak, nez aby se poustel do nejakych vetsich samostatnych celku. Takze s recenzema bacha.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Pet Shop Boys se v novém singlu vrhnou do víru tance (22.03.2024 12:41)
- Video: Pet Shop Boys se v klipu "Loneliness" ohlížejí za mladistvou nerozvážností (01.02.2024 15:30)
- Pet Shop Boys se vracejí s novým albem "Nonetheless" (31.01.2024 11:04)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou (06.12.2023 21:00)
- Pet Shop Boys se v červenci vrátí do Prahy se svými největšími hity (05.12.2023 10:02)
- Sleaford Mods nahráli pro charitu coververzi hitu Pet Shop Boys (29.11.2023 16:46)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Kabát Queen Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher U2 Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu