shop.musicserver.cz
Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou

Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou

Vydáno: 06.12.2023 21:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Peter Gabriel Ltd.

Vánoce jsou už na dohled, a pokud jste si dosud nevybrali z hudebních novinek něco pod stromeček, můžete tentokrát sáhnout třeba po Peteru Gabrielovi, francouzském Mikovi, domácích Lucii Vondráčkové a Protheus, australském Samu Fischerovi či EP Zary Larsson. Alba plná hostů nabídnou Harafica, Trevor Horn či pocta Adamu Greenovi.

V pátek 1. prosince vyšly tyto nové tituly:

Peter Gabriel - I / O (Bright-Side Mix, Dark-Side Mix)
žánr: pop art / prog pop rock

Peter Gabriel - I / O (Bright-Side Mix, Dark-Side Mix)
Po více než dvaceti letech vychází konečně, po postupném úplňkovém uvolňování jednotlivých skladeb, očekávaná studiovka britského muzikanta a zpěváka a bývalého člena Genesis Petera Gabriela. "i/o" je jeho prvním počinem s novým písňovým materiálem od "Up" z roku 2002. Jak to u tohoto pána bývá, není to dílo ledajaké. Opět nabízí inteligentní a promyšlené songy, které zkoumají život kolem nás a vesmír, který nás obklopuje. "Jsem jen součástí všeho,"zpívá Peter v titulním kusu. Tohle motto je opakujícím se motivem kolekce, stejně tak jako plynutí času, smrtelnosti a smutku vedle témat jako jako nespravedlnost či sledování kořenů terorismu. Byť jsou to oblasti mnohdy skličující, nálada na desce není nikdy skleslá. Novinka je hudebně dobrodružná, často veselá a nakonec plná naděje, korunované strhující, optimistickou závěrečnou skladbou "Live and Let Live". Všech dvanáct položek tracklistu lze slyšet ve dvou stereo mixech: "Bright-Side Mix" je upravený Markem 'Spike' Stentem a "Dark-Side Mix", jenž je remasterovaný Tchadem Blakem. Obě verze jsou obsaženy na dvojitém CD a jsou k dispozici také samostatně jako dvojitá vinylová alba. Třetí zvukovou variantu - "In-Side Mix" v Dolby Atmos - vytvořil Hans-Martin Buff a je součástí sady tří disků včetně Blu-ray. Ochutnávky najdete na Peterově YouTube profilu.


Thy Slaughter (A. G. Cook & EASYFUN) - Soft Rock
žánr: hyper pop

Thy Slaughter (A. G. Cook & Easyfun) - Soft Rock
Máte-li rádi to, co leze z labelu PC Music, pak je tu pro vás projekt Thy Slaughter. V něm svoje síly spojili A. G. Cook a EASYFUN. První společný singl "Bronze" vydali už v roce 2014, nyní konečně došlo na dlouhohrající prvotinu. Ta se jmenuje "Soft Rock" a přináší tucet tracků, v nichž pánskou autorskou dvojici genderově vyvážily (a převážily) Charli XCX, Caroline Polachek, Alaska Reid a Ellie Rowsell z Wolf Alice. Zajímavostí je, že skladbu "Lost Everything" stihla s duem ještě rozepsat zesnulá SOPHIE. Do vln měkkého rocku vplujte třeba na bandcampu projektu.


Mika - Que ta tête fleurisse toujours
žánr: pop

 Mika - Que ta tête fleurisse toujours
Možná trochu nenápadně vydává Mika své šesté album. Jeho název "Que ta tête fleurisse toujours" naznačuje, proč tomu tak je. Anglický zpěvák s libanonskými kořeny jej totiž naplnil dvanácti songy zpívanými pouze francouzsky. Většinu z nich složil společně s Carlou Decoignac, produkce se ujal Renaud Rebillaud, kterého v jedné písničce vystřídal Marso a ve dvou Tristan Salvati. I přes to ovšem zůstává Mika věrný svému stylu, což si ověříte na jeho YouTube profilu.


Lucie Vondráčková - Letokruhy
žánr: pop

 Lucie Vondráčková - Letokruhy
Lucie Vondráčková navazuje na předloňskou nahrávku "Láskověty" novinkou "Letokruhy", kterou už předznamenalo stejnojmenné EP. Jeho původních osm písní doplnilo dalších šest a i na nich spolupracovala řada převážně slovenských hudebníků a autorů - například Radim Flender, Tomi Popovič, Martin Kavulič, Majself, Mark Voss, Peter Bažík, El Nino či Izabel. Sama zpěvačka dílo představuje slovy: " 'Letokruhy' jsou plné příběhů a skvělých pop-folkových hitovek. Práce na textech i muzice pro nás byla jedna nezapomenutelná jízda." První singly zavěsila na svůj YouTube kanál.


Jonathan Rado - For Who The Bell Tolls For
žánr: indie rock

Jonathan Rado - For Who The Bell Tolls For
Jonathan Rado, jeden z nejžádanějších producentů indie rocku a jedna polovina dua Foxygen, vydává svou první sólovku po deseti letech. A tvrdí, že stojí za to. "For Who The Bell Tolls For" je směsicí různých hudebních stylů od rocku a popu po psychedelii a folk. Rado na albu spolupracoval s řadou hostů včetně členů kapely The Lemon Twigs, ruku k dílu dále přiložili Father John Misty či Weyes Blood. Samotný Jonathan natočil veškeré nástroje a obstaral produkci. Napsal také všechny texty, které se zabývají širokou škálou témat, od smrti a ztráty až po lásku a naději. Nová kolekce je dalším krokem v jeho neustálém vývoji. Je ambiciózní a rozmanitá a osloví fanoušky indie rocku i dalších žánrů. Přesvědčit se můžete poslechem poslechem ukázek na YouTube.


EP a minialba

  • Zara Larsson - Honor The Light
    Švédská zpěvačka chystá na příští rok své čtvrté album "Venus" a jako malý závdavek svým fanouškům nabízí šestici písniček, kterým vévodí singl "Memory Lane". K němu přidala čtveřici kousků, které by se daly označit za zimní nebo vánoční, a švédsky zpívanou "Tänd Ett Ljus". (YouTube)
  • Dove Cameron - Alchemical: Volume 1
    Americká herečka už není pouze hvězdou studia Disney, ale začíná se projevovat také coby zpěvačka. Osm songů jí pomohli tvořit Upsahl, členové Before You Exit, Monsters & Strangerz nebo spolupracovník Fitz And The Tantrums Ryan Daly. Není divu, že výsledek se už hodně blíží altpopu. (YouTube)
  • Sophie Meiers - Crawl__Space
    Indierocková a také artpopová hudebnice, která spolupracovala s interprety jako Static Dress, Remi Wolf nebo Cautious Clay, se hlásí s novým ípíčkem. Osm písniček jí pomáhali produkovat Taydex, Louallday, Jordan Reyes nebo Gianluca Buccellati. (YouTube)
  • Sun Room - At Least I Tried
    Americká surfrocková formace, posílená o nového bubeníka Thomase Rhodese, se prezentuje čtveřicí novinek. (YouTube)
  • Sadie Jean - Simple Like 17
    Americká písničkářka a studentka Clive Davis Institute of Recorded Music se představuje svým prvním ípíčkem. (YouTube)


Trevor Horn - Echoes: Ancient & Modern
žánr: pop / rock

 Trevor Horn - Echoes: Ancient & Modern
Slavný anglický producent Trevor Horn se rozhodl pokračovat ve stylu, který započal předloni na albu "Reimagines The Eighties". Avšak jak naznačuje název jeho aktuální nahrávky "Echoes: Ancient & Modern", tentokrát se mu mezi klasiku přimíchalo i několik relativně nových skladeb. Hitů, které mají na svědomí Kendrick Lamar, Joe Jackson, Yes, Grace Jones, Pat Benatar, Depeche Mode, The Cars, Frankie Goes To Hollywood, Billy Idol, Nirvana a Roxy Music, se ujali Tori Amos, Seal, Rick Astley, Lady Blackbird, Marc Almond, Iggy Pop a Phoebe Lunny, Steve Hogarth, Toyah Willcox a Robert Fripp, Andrea Corr a Jack Lukeman. Jakou podobu od Horna čerstvě dostaly například "Smells Like Teen Spirit", "Personal Jesus" nebo "Relax", zjistíte na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophone.


Robben Ford - Night In The City
žánr: blues / rock / jazz

Robben Ford - Night In The City
Robben Ford je americký rockový, bluesový a jazzový kytarista, několikrát nominovaný na Grammy. Bývalý člen fusion pionýrů Yellowjackets, obdivovaný pro svou sólovou tvorbu, ale také známý díky spolupráci s velikány jako Miles Davis, Joni Mitchell, George Harrison a mnoho dalších, vydává své nové album "Night In The City". To bylo nahráno živě v klubu City Winery v Nashvillu a obsahuje jak nové autorské kousky, tak coververze klasických bluesových a jazzových písní. Nová kolekce je důkazem Fordovy mimořádné kytarové techniky a jeho schopnosti interpretovat bluesovou hudbu moderním způsobem. Výsledek si užijí fanoušci bluesu i rocku. Nakonec poslouchejte sami na jeho YouTube profilu.


Borrtex - PURE
žánr: moderní klasická hudba / alternative ambient

Borrtex - PURE
Tuzemský skladatel a klavírista Daniel Bordovský, jenž vystupuje pod pseudonymem Borrtex, by svým nejnovějším studiovým počinem rád zaujal příznivce moderní klasiky. Album nese název "PURE" a dle tiskových materiálů "představuje zkoumání esence sólové klavírní hudby, její jednoduchosti a elegance". Krátké klavírní balady "vynikají v neokázalosti svých motivů a melodických vzorů". "Pevně věřím, že má nová tvorba vystihuje podstatu moderně laděného sólového klavíru, a těším se, že si ho posluchači užijí," dodává ke svému čerstvému dílu autor. Užívat si ho můžete na jeho YouTube profilu.


Dillon Francis - This Mixtape Is Fire Too
žánr: moombahton / EDM / trap

 Dillon Francis - This Mixtape Is Fire Too
Americký DJ Dillon Francis, který je vedle EDM a trapu velkým propagátorem stylu zvaného moombahton, se po dvou letech vrací se svou čtvrtou řadovkou "This Mixtape Is Fire TOO", která navazuje na EP z roku 2015. Čtrnáct skladeb se neobešlo bez poměrně bohatého seznamu hostů, v němž najdete hudebníky a interprety jako IDK, Eptic, Maesic, Will K, Marten Hørger, TV Noise, Arden Jones, Knock2, Alesso, Clementine Douglas, Good Times Ahead, INJI, Illenium nebo Evan Giia. Posluchači klubové hudby už jistě brousí po Francisově YouTube profilu.


Tip týdne

Sam Fischer - I Love You, Please Don't Hate Me
žánr: pop

 Sam Fischer - I Love You, Please Don't Hate Me
Pokud nejste fanoušci Demi Lovato nebo australské hudební scény, asi vám jméno Sam Fischer příliš neřekne. Australský zpěvák na sebe upozornil poprvé v roce 2018, kdy vydal EP "Not A Hobby", a podruhé v roce, kdy právě společně s Demi Lovato nazpíval hit "What Other People Say". Nyní vydává své debutové album "I Love You, Please Don't Hate Me", na němž se k americké zpěvačce přidala ještě její krajanka Meghan Trainor a také další australská hvězda Amy Shark. Tím ale výčet slavných osobností nekončí - na vzniku písniček se dále podíleli například M-Phazes, Jimmy Robbins, Two Inch Punch, Sasha Alex Sloan, Lostboy, King Henry, Stuart Crichton, Peter Thomas či Jon Hume. Proč byste tuto nahrávku rozhodně neměli minout, zjistíte na YouTube.


Protheus - Nepřestávej snít
žánr: metal

Protheus - Nepřestávej snít
Nástupce prvotiny "Závislosti" z dílny tuzemské kapely Protheus má solidně našlápnuto. Debut byl totiž ani ne tři měsíce po vydání oceněn zlatou deskou za prodej a brzo dosáhne na tu platinovou. Sami členové skupiny charakterizují novinku "Nepřestávej snít" jako "dospělé CD plné emocí, muzikantského a textařského umu a radosti z hudby a ze života". Na posluchače čeká jedenáct nových kousků, přičemž k titulnímu songu vytvořili pánové i poutavý klip. Najdete ho na YouTube. Jak se vám líbí, nám nezapomeňte napsat do komentářů pod článek!


Harafica - Vánoční příběhy
žánr: folklór / vánoční hudba

 Harafica - Vánoční příběhy
Vánočních alb jsme tu už letos měli fůru, pocházela ale především ze zahraniční produkce. Pokud tíhnete spíše k těm domácím (a speciálně moravským), připravila pro vás cimbálová muzika z Uherského Hradiště Harafica kolekci "Vánoční příběhy". Najdete na ní celkem jednadvacet lidových koled v citlivých a zároveň i překvapivých aranžích. Pozvání zazpívat si s Haraficou přijalo několik hostů jako Adam Plachetka, Vojtěch Dyk, Ivan Trojan, Kristýna Daňhelová, Jana Daňhelová, Tomáš Koláček, Kristýna Kůstková nebo Lucie Rybníkáčová. Díky ilustracím Danily Bláhové si navíc vychutnáte výtvarný notový zápis i kompletní texty. Ukázky všech najdete na stránkách Suprahonu.


Různí - Moping In Style: A Tribute To Adam Green
žánr: indie rock

 Různí - Moping In Style: A Tribute To Adam Green
Obvykle se skládají tribute alba lidem mrtvým nebo hvězdám na zaslouženém odpočinku. To ale není případ indierockového hudebníka a člena The Moldy Peaches Adama Greena, kterému je teprve dvaačtyřicet. Přesto má jeho tvorba takový vliv, že se jeho písniček hned na dvou discích ujali Regina Spektor, Jack Dishel, The Lemon Twigs, Father John Misty, Frankie Cosmos, Devendra Banhart, Binki Shapiro, The Cribs, Ben Kweller, Jenny Lewis, The Lemonheads, The Libertines, Lou Barlow, Rodrigo Amarante, Sean Lennon, Jonathan Rado, Kyp Malone, Hubert Lenoir, The Pirouettes, Joanna Sternberg, Ben Lee, Vincent Delerm, Cut Worms, Turner Cody & The Soldiers Of Love, Herman Dune, Jeffrey Lewis a The Dooors. Výsledek je ke slyšení na bandcampu vydavatelství Capitane.


Czarface - Czartifical Intelligence
žánr: rap

 Czarface - Czartifical Intelligence
Rapová superskupina Czarface navazuje na loňské album "Czarmageddon" čtrnáctkou tracků, kterým dali název "Czartificial Intelligence". Inspectah Deck, 7L a Esoteric si k jejich nahrání přizvali coby hosty další rappery jako Nems, Frankie Pulitzer, Logic, Godfather Don nebo Kool Keith. Produkci obstaral sám 7L, který k sobě přibral ještě dvojici Jeremy Page a JL Hodges. Vydáním žije YouTube tria.


V krátkosti

  • Wiz Khalifa - Decisions
    Americký rapper ze Severní Karolíny se po loňském bohatém albu "Multiverse" vrací se střízlivější novinkou. Přináší třináct tracků a Wiz se v nich obešel bez hostů a pouze s malým produkčním týmem čítajícím jména jako Big Jerm, ID Labs a Jay Card. (YouTube)

  • Lil Lotus - Nosebleeder
    Máte-li rádi pop-punk, pak vás jistě potěší dlouhohrající dvojka amerického hudebníka a rappera z Dallasu. Hlavním spolupracovníkem mu byl Michael Pepe (Taking Back Sunday, The Struts, Plain White T's, Phem) a hostovačku si ve čtrnácti písničkách hodili Mod Sun, sace6, Alexis Munroe, kennedyxoxo a Sophie Powers. (YouTube)

  • Love Minus Zero - L’Ecstasy
    Dva talentovaní kluboví producenti Hudson Mohawke a Tiga na debutové desce svého společného projektu nabízejí "dokonalou melancholii". (YouTube)

  • Haiku Hands - Pleasure Beast
    Australské trio míchající taneční hudbu, alternativu, hip hop, elektroniku a pop se vrací po třech letech se svojí druhou řadovkou a čtrnáctkou skladeb. Ve dvou se k nim připojili Jamaica Moana a Ribongia. (YouTube)

  • Ateez - The World EP.Fin : Will
    Ačkoli má nové dílo korejského boybandu v názvu EP, jeho stopáž atakující čtyřicet minut a dvanáct písní na něm hovoří spíše o standardní nahrávce. (YouTube)

  • AZ - Truth Be Told
    Své jubilejní desáté album stvořil rapper z New Yorku a pro spolupráci sehnal kolegy jako Mumu Fresh, Fat Joe a Pharoahe Monche. (YouTube)

  • Clark - Cave Dog
    Britský elektronický mág přidává ke své letošní desce "Sus Dog" sestřičku. (bandcamp)

  • Bad Veins - Imposter
    Po dlouhých osmi letech se vrací americká indierocková formace s novou nahrávkou už jen jako sólový projekt Benjamina Davise. (YouTube)

  • Atmosphere - Talk Talk
    Obdobná situace jako v případě výše zmíněných Korejců je i u amerického rapového dua. Sami jeho členové označují deset tracků o celkové délce přes čtyřicet minut jako ípčko. Hostují v nich Bat Flower, Buck 65 a Kool Keith. (bandcamp)

  • Burn On The Bayou: A Heavy Underground Tribute To Creedence Clearwater Revival
    Masivní dvaatřicetipoložková kompilace přináší přepracované písně legendy Creedence Clearwater Revival v jiném kabátě, než jste zvyklí. Změnu předkládají minulé i současné hvězdy z vydavatelství Ripple Music. (YouTube)

  • Beans On Toast - The Toothpaste And The Tube
    Anglický folkový písničkář už od roku 2009 vydává vždy 1. prosince nové album. Letošní rok není výjimkou. (bandcamp)

  • Gabby’s World - Gabby Sword
    Americká muzikantka Gabrielle Smith dřív vystupovala jako Ó anebo Eskimeaux. Nyní uvádí druhou řadovku svého nového projektu, který zaujme příznivce indie popu. (YouTube)

  • Dowsing - No One Said This Would Be Easy
    Americká emorocková skupina vydává svou pátou studiovku plnou emocí a osobitosti. (YouTube)

  • Aggression - Frozen Aggressors
    Šestá deska z dílny kanadské thrashmetalové skvadry. (YouTube)

  • King Gnu - The Greatest Unknown
    J-popová kapela se vrací po čtyřech letech od úspěšného alba "Ceremony", jehož se celosvětově prodalo přes milion kusů. Tracklist obsahuje úctyhodných jednadvacet položek. (YouTube)

  • Full Of Hell, Nothing - When No Birds Sing
    Společná nahrávka americké grindcorové sebranky Full Of Hell a shoegazeové formace Nothing. (YouTube)


    Dále vychází

    Abba - The Visitors (Deluxe Edition)
    Alicia Keys - The Diary Of Alicia Keys (20th Anniversary Edition)
    Antha Pantha - Feline Season
    Aretha Franklin - A Portrait Of The Queen 1970-1974
    Arone Dyer (Of Buke & Gase) & S T A R G A Z E - Arone Dyer & S T A R G A Z E
    Bjorko - Heartrot
    Cobra Spell - 666
    Codeseven - Go Let It In
    Fat Tony - Smart Ass Black Boy Redux
    Fela Kuti - Box Set #6 (Curated By Idris Elba)
    Frida Kill - Kill! Kill!
    Gonzalez Smith - Roll Up A Song
    Harp (Feat. Midlake’s Tim Smith) - Albion
    House Of Harm - Playground
    Chick Corea Elektric Band - The Complete Studio Recordings 1986-1991
    Immortal Guardian - Unite And Conquer
    Johanna Burnheart - Bär
    Khruangbin - Khruangbin: Live At Sydney Opera House
    Lea Bertucci - Of Shadows And Substance
    Lyn Lapid - To Love In The 21st Century: The Epilogue
    Muriel Grossman - Devotion
    Pink - Trustfall / Tour Deluxe Edition
    Různí - The Sound Of Music (Super Deluxe Edition)
    Sabby Sousa - Spoiled!
    Simple Minds - Acoustic In Concert
    Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret (Deluxe Edition)
    Stephen Marley - Old Soul
    The Goa Express - The Goa Express
    Van Morrison - Moondance (BluRay)
    Violent Femmes - Violent Femmes (40th Anniversary Edition)
    We Owe - Major Inconvenience
    Wincent Weiss - Wincents Weisse Weihnachten

    Vychází na vinylu:
    Aretha Franklin - A Portrait Of The Queen 1970-1974
    Arone Dyer & S T A R G A Z E - Arone Dyer & S T A R G A Z E
    Bjorko - Heartrot
    Braniac - Smack Bunny Baby
    Collective Soul - 7Even Year Itch: Greatest Hits, 1994-2001
    Gonzalez Smith - Roll Up A Song
    Harp - Albion
    House Of Harm - Playground
    Immortal Guardian - Unite And Conquer
    Jonathan Rado - For Who The Bell Tolls For
    Lucie Vondráčková - Letokruhy
    Mayday Parade - Monsters In The Closet
    Nelly Furtado - Loose
    Peter Gabriel - I / O (Bright-Side Mix)
    Peter Gabriel - I / O (Dark-Side Mix)
    Pink - Trustfall / Tour Deluxe Edition
    Sam Fischer - I Love You, Please Don't Hate Me
    Sheryl Crow - Tuesday Night Music Club
    Steely Dan - Gaucho
    Stephen Marley - Old Soul
    The Corrs - Best Of
    The Goa Express - The Goa Express
    The Rolling Stones - December’s Children (And Everybody’S)
    The Rolling Stones - Got Live If You Want It!
    The Rolling Stones - The Rolling Stones No. 2
    Trevor Horn - Echoes: Ancient & Modern
    Van Morrison - Moondance
    Wiz Khalifa - Star Power
    Yancey Boys - Sunset Blvd

    EP:
    Allman Brown - Second Son Part I
    Bones Owens - Eighteen Wheeler
    DJ Haram - Handplay
    Dweller - Dweller
    Erase Theory - The Good Kind
    Get Wrong - Get Wrong
    Humour - A Small Crowd Gathered To Watch Me
    Minor Threat - Out Of Step Outtakes
    Unflirt - April’s Nectar
    Yasmin Hass - Worst Of Me

    Reedice:
    Hiroshi Yoshimura - Surround
    Kate Bush - Hounds Of Love (The Baskerville Edition)
    Kate Bush - Hounds Of Love (The Boxes Of Lost Sea)

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Fotogalerie: Zara Larsson předvedla kvality švédského elektropopu (11.03.2024 10:58)
    - Naživo: Zara Larsson byla v Praze špičková! (07.03.2024 20:35)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu