shop.musicserver.cz

Letní rockové hity

Vydáno: 09.06.2006 17:10 v sekci Recenze - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Většina hudebních kompilací má z hlediska hudební kvality naprosto tristní kvalitu. Hloupé skladby střídají ještě hloupější. Toto naštěstí neplatí u druhého dílu kompilace "Broken Dreams". Tentokrát se na dvou discích objevují skladby takových inerpretů jako Placebo, Hard-Fi či R.E.M.

8/10

Různí - Broken Dreams II

Celkový čas: 63:43 + 76:43

Skladby: CD1 - HIM - Wings Of A Butterfly, Fort Minor - Believe Me, Red Hot Chili Peppers - Knock Me Down, Oasis - Lyla, David Gray - The One I Love, Placebo - English Summer Rain, My Chemical Romance - The Ghost Of You, Jet - Are You Gonna Be My Girl, Ash - Orpheus, 3 Doors Down - Let Me Go, Billy Corgan - Tolovesomebody, The Futureheads - Decent Days And Nights, The Donnas - Take It Off, The Stills - Lola Stars And Stripes, Blur - Song 2, Deftones - Hexagram, Disturbed - Stricken, Ramones - Blitzkrieg Bop / CD2 - Linkin Park - Faint, Simple Plan - Untitled, Hard-Fi - Hard To Beat, Radiohead - The Bends, Staind - Right Here, Idlewind - Right Here, R.E.M. - Leaving New York, Alanis Morissette - Ironic (Unpugged), Daniel Powter - Jimmy Gets High, New Order - Krafty, Mystery Jets - You Can't Fool Me Dennis, Hot Hot Heat - Elevator, Barenaked Ladies - Celebrity, Porcupine Tree - Lazarius, The Soundtrack Of Our Lives - Transcendental Suicide, Timo Mass - First Day, Longview - Further, Doves - Black And White Town, The Stooges - I Wanna Be Your Dog

Vydavatel: Warner Music

Recenzovat kompilaci o devětatřiceti položkách není jednoduché. Většinou se text zvrhne v nudný výčet jednotlivých tracků - zvlášť když se jedná o nijak tématicky zaměřený výběr. Nebo se to dá zkusit třeba takto...

Ahoj.

Čus. Jak se vede vůbec?

Mám po matuře. Dal jsem to jen o fous.

Hlavně že to máš. Hele, nechtěl bys přijít příští tejden k nám na párty? Je po tý matuře. V hlavě mám z tý chemie samý uhlíky. Naši táhnou o víkendu na chatu ke známejm, takže mám volnej barák. Pozval jsem holky, objednal hodně chlastu, dáme muziku.

Chlast beru. Holky super. A co ta muzika?

Namixoval jsem cool playlist. Pamatuješ si asi na ten půl roku starej, jak jsme ho nazvali "Broken Dreams"?

Jo, to byla noc. A ta muzika - samý moderní rockový hity.

Tak jsem připravil něco podobnýho - "Broken Dreams II". Bude se ti líbit, je tam toho spoustu. Ramones, Iggy Pop, do toho Alanis a teď mne asi zabiješ, ale i Daniel Powter a Simple Plan.

Proč zrovna tyhle kašpary sakra?

Vždyť jsem ti říkal. Přijdou holky, tak ať se dostanou do nálady. Dneska sehnat buchtu, co baští Yeah Yeah Yeahs, není prdel.

Hmm. No já ti nevím. Co něco z tý sólovky Corgana? To byl přece vždycky srdcerváč, ještě v období Smashing Pumpkins. Kam se na něj Axl hrabe se všema svejma baladičkama. "Tonight Tonight" je kult. To mi nikdo nevymluví.

Toho tam mám taky. Když jsme u těch citovek - co říkáš na Radiohead, Placebo nebo Davida Graye?

Proč ne? Taková klasika no. Poctivá melancholie. Beru. Máš tam taky nějaký takový ty hvězdy, co zná každej? Však víš, jak to myslím...

Že se ptáš. Oasis, na těch je najetá ségra, že tu poslední placku znám nazpaměť. To má přece rád každej a pořád se to dá poslouchat. Jo, abych nezapomněl ještě Red Hoty a starý dobrý R.E.M., i když s nima to už taky není co dřív. Stárnem, vole.

To mi ani nepřipomínej. Co od nich?

Od Gallagherů singlovou "Lylu", ta se jim fakt povedla. Kdo by to čekal po těch hrůzách, ani si nevzpomenu na názvy. Ňák sem ale na ty kluky manchesterský nezanevřel, asi kvůli prvním dvěma albům, jinak si to nevysvětlím. Od Red Hotů "Knock Me Down", ať si taky poslechnou něco staršího a ne jenom singly z "Californication" a "By The Way". Ty zná přece úplně každej.

Přihoď ještě New Order, bavěj mě a je to zásadní kapela. Aspoň pro mě, už proto, že hráli s Curtisem. Co ňáký indie?

"Hard to Beat" od Hard-Fi - skvělá taneční pecka. Pak třeba Jet, My Chemical Romance a Mystery Jets. Hlavně ale The Futureheads. Znáš to?

Nevím. Neslyšel jsem.

Skvěle našlápnutej indie punk-rock. Myslím, že přesně tvůj typ. Je tam toho spoustu. Samý kytarový vypalovačky. Z provařenějších věcí bys ještě mohl znát třeba "Song 2" od Blur nebo Linkin Park a HIM.

O "Song 2" přece Albarn řekl, že to je nejhloupější věc, kterou kdy natočili. Je to hit, ale nikdy mi tam nedal spát ten vykradenej riff ze "Smells Like Teen Spirit". Kámoš říkal, že melodie jako úplně jiná, ale ja vím svoje. Říkals Linkin Park a HIM... no... budou holky, ne?

Jasně. A pár singlů se jim docela povedlo. Proč ne, vyřádit se na nich někdy nad ránem může bejt docela v poho. To už ani nebudeš vnímat, na co kalíš.

Agree. Je jako dobrý, že jsi ty nejlepší pecky rozházel na dva disky, aby to bylo hezky rozložený a zábava se různě přelejvala. Přijdu rád, páč ta kompilace se ti povedla - i když ta jednička... Nebudu rejpat. Fucking Goog, My Friend.

Tak v sedm u nás. Budu se těšit. A moc předtím nechlastej.

  • Názor (Ketrin, 09.06.2006 17:20) Reagovat

    Tak to je hustej článek, i takhle se dá napsat recenze na CD.

  • ... (Gas, 10.06.2006 12:36) Reagovat

    ... to je BOŽÍ :))))

  • OK (Mek, 11.06.2006 01:35) Reagovat

    Jo, tahle recenze je fajn. Někdy se to holt povede a někdy ne :-)

  • super :-) (orf,gori/asd4v21, 11.06.2006 15:02) Reagovat

    Skvělá recenze! :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát
Rozhovory: Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát Michal Prokop je v českém bigbítu skutečně výraznou osobností. Stále aktivní muzikant, bývalý politik a moderátor chystá na jaro příštího roku nové album se svou kapelou Framus Five. Už roky ale působí i jako dramaturg festivalu... čtěte zde
Vydáno: 27.07.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Ghost - Mary On A Cross / The Future Is A Foreign Land 8/10
Video: Ghost představili rovnou dva animované klipy k písním "Mary On A Cross" a "The Future Is A Foreign Land" Od časově limitované premiéry koncertního filmu Ghost "Rite Here Rite Now" uplynul zhruba měsíc. Snímek se nyní přesunul na placenou streamovací platformu VEEPS, nicméně nebyl by to mastermind celého maskovaného projektu Tobias Forge,... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Kill the Dandies! - Weird In A Weird Way 7/10
Recenze: Kill the Dandies! se na "Weird In A Weird Way" vznášejí na psychedelických vlnách Kill the Dandies! ušli dlouhou cestu od garážového rocku až ke svébytné psychedelii. S tou ostatně koketovali mnohem dříve, než vyrostla nová generace mladších kapel, které jsou v tomhle žánru - a retro přístupu - až po uši.... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 10:00 v sekci Recenze
Open'er festival, Den čtvrtý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 6.7.2024
Naživo: Závěr Open'er festivalu měli na starosti Hozier, Skrillex a Charli XCX Ani ve svém čtvrtém a posledním dni polský monstrfestival Open'er nepolevoval a více než 130 tisíc fanoušků zahrnul muzikou pestrého spektra. Na čtyřech pódiích se vedle hvězd tamní scény předvedly další velké taháky... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Wolfmother, Lucerna Music Bar, Praha, 24.7.2024
Naživo: Wolfmother už hrají jen z podstaty. Sice stále skvěle, v Praze ale ukázali, že jako celek stagnují Horko, pot a řízná muzika. Tak vypadal koncert australské skupiny Wolfmother, která se do České republiky vrátila poprvé od roku 2016. Tehdy u nás propagovala album "Victorious", s nímž chytila pomyslný druhý dech. Nyní má na kontě... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 12:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer čelí obvinění ze zabití z nedbalosti (14.07.2024 15:28)
- Oasis jako hologramy? Noel Gallagher s tím nemá problém (20.05.2024 17:18)
- Video: Oasis promují staronovou sbírku béček animovanými lyric videi a živákem (31.10.2023 08:08)
- Oasis zavzpomínají na kompilaci béček singlů "The Masterplan" (22.09.2023 18:43)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Josh Klinghoffer: "Nová alba od Red Hot Chili Peppers jsem nedoposlouchal" (09.04.2023 11:25)
- Fotogalerie: Ville Valo v obrazech (17.02.2023 09:07)
- John Frusciante z Red Hot Chili Peppers vydá příští rok elektronické (dvoj)album (11.12.2022 12:38)
- Video "Californication" od Red Hot Chili Peppers dosáhlo na YouTube miliardy zhlédnutí (09.12.2022 11:07)

ALBUM TÝDNE 30/2024

The Warning
Keep Me Fed

Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové zastávce v pražském MeetFactory představila své čtvrté album "Keep Me Fed".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Adele Taylor Swift Mirai Queen mp3.com Lenny Kravitz Dua Lipa Kabát Madonna Sam Smith Benson Boone Lucie Vondráčková 2H+ Eminem Miley Cyrus Katy Perry
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe