John Frusciante z Red Hot Chili Peppers vydá příští rok elektronické (dvoj)album

11.12.2022 12:38 - Jiří V. Matýsek | foto: GuitarWorld.com

Ačkoliv byl kytarista John Frusciante plně vytížen v Red Hot Chili Peppers - letos s nimi vydal hned dvě alba: "Unlimited Love" a "Return Of The Dream Canteen" - našel si čas na natočení sólového elektronického alba. Přesněji řečeno jednoho alba ve dvou verzích.

Desky se budou jmenovat "I" (ta bude mít sedm tracků a vyjde pouze na vinylu) a "II" (k dispozici bude na CD a v digitálu, v tomto případě ještě není konkrétní počet skladeb znám) a měly by vyjít na začátku roku 2023. Konkrétní datum zatím rovněž nebylo zveřejněno.

"Po roce a půl skládání a hraní rockové hudby jsem si potřeboval vyčistit hlavu," uvedl muzikant. "Poslouchal jsem a začal tvořit hudbu, kde se věci odehrávaly postupně, nikoliv náhle. Mou hlavní motivací byla představa hudby coby proměňující se skulptury uvnitř sonického prostoru. Díval jsem se na obrázky soch a pokusil se stvořit hudbu, která zároveň ztělesňovala pohyb i nehybnost. Prostě to jenom existuje, nemá to ambici jakkoliv s posluchačem manipulovat," popsal.

Doposud posledním sólovým počinem Johna Fruscianta bylo album "Maya" vydané v roce 2020. Ohlášené novinky se tak stanou již dvanáctou a třináctou položkou v jeho sólové diskografii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY