Oasis zavzpomínají na kompilaci béček singlů "The Masterplan"

22.09.2023 18:43 - Honza Balušek | foto: Sony Music

Bylo jen otázkou času, než při reedicích jejich slavných desek dojde u Oasis i na kolekci béček nazvanou "The Masterplan". Původní nahrávka vyšla v roce 1998, a tak letos slaví čtvrtstoletí od původního vydání. Remasterovaná verze pro rok 2023 je tedy na místě.

Oasis - The Masterplan
© Big Brother Recordings
Album, kterého se celosvětově prodalo přes tři miliony kusů, před pětadvaceti lety přineslo béčka singlů z prvních tří řadovek, tedy "Definitely Maybe" (1994), "(What’s The Story) Morning Glory?" (1995) a "Be Here Now" (1997). Nová verze vyjde 3. listopadu v různých edicích, fandové si ale musejí nechat zajít chuť na jakýkoliv dříve nezveřejněný materiál, deska bude opět obsahovat pouze čtrnáct původních skladeb. Alespoň něčeho dosud neviděného jsme se ale dočkali - k oblíbené písničce "Acquiesce" nechala kapela vytvořit nové lyric video. Na to se můžete podívat níže.

Tracklist kolekce "The Masterplan" bude následující: Acquiesce, Underneath The Sky, Talk Tonight, Going Nowhere, Fade Away, The Swamp Song, I Am The Walrus (Live Glasgow Cathouse June ’94), Listen Up, Rockin’ Chair, Half The World Away, (It’s Good) To Be Free, Stay Young, Headshrinker, The Masterplan.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY