shop.musicserver.cz

Jukebox 2/2005

Vydáno: 17.08.2005 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Dnešní dávka čerstvých singlů v Jukeboxu představí novinky od Goldfrapp, Craiga Davida, Bloodhoung Gang, HIM, Pussycat Dolls, Black Mountain a Sufjana Stevense.

Goldfrapp - Oh La La (5/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Goldfrapp - Oh La La
© facebook interpreta
Omlouvám se, milá Alison, ale nikdy jsem tvému šarmu nepodlehl. Pro mě jsi vždycky byla Björk pro ty, pro než byla opravdová Björk příliš složitá. Tvůj nový singl je dýchavičným pokusem o update hitu Susie Quatro "Can The Can" s módním retro electro zvukem. Ale to už, holčičko, dělá i Robbie Williams (a možná i Robin Williams). Jestli si myslíš, že špulit pusinku a zpívat "Oh La La" je sexy, pak se šeredně mýlíš. Nejsi odvážná jako Peaches ani přirozeně svůdná jako Natasha Bedingfield a já jsem ti to nesežral. Věz, že singlové remixy od Phones, Benny Benassi a Tiefschwarz jsou lepší než tvůj originál, protože tihle pánové alespoň vědí, jak oživit nudnou skladbu. "Oh La La" je ke slyšení na stránce Goldfrapp ve formátu Real Player pro rychlejší a pomalejší připojení a ve formátu Windows Media pro rychlejší a pomalejší připojení. V sekci video je také k vidění klip. Nové album Goldfrapp "Supernature" vychází příští týden.
Bloodhound Gang - Foxtrot Uniform Charlie Kilo (8/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Bloodhound Gang
Pět let trvalo vtipálkům z Bloodhound Gang, než se vzpamatovali z úspěchu své druhé desky "Hooray For Boobies" a hlavně hitu "The Bad Touch" (vzpomínáte, že sprosté opičky byly tenkrát všude?). Na konec září tak přichystali desku číslo tři, kterou pojmenovali "Hefty Fine". Stejně divně se jmenuje i první singl "Foxtrot Uniform Charlie Kilo", který ukazuje, že kapela za ty roky rozhodně neztratila nic ze svého přístupu k muzice a humoru. A že jsou stále stejně oplzlí. Kdo jiný by taky předělal auto na zpola oloupaný banán jako oni v klipu k téhle skladbě? Hudebně samozřejmě nic převratně nového, ale má to celé švih, nápad, vtip a skvělý refrén. A pokud máte rádi banány, není co řešit. (Honza Banán Balušek)
HIM - Wings Of A Butterfly (7/10)
ke stažení / videostream / audiostream

HIM logo
© facebook interpreta
Finští HIM (a hlavně jejich frontman Ville Valo) můžou někomu lézt na nervy svou propracovanou image gotických rockerů, temnou atmosférou, která je ale temná jen natolik, aby se teenagerky do tajemného frontmana mohly bez problémů zbláznit. Bylo by ale jednoduché jejich hudbu jen tak odmávnout, na to má kapela příliš specifický zvuk a cit pro melodie. A taky tu temnou atmošku, že. HIM první část své kariéry ukončili výběrem hitů, nyní se pouštějí do další (mj. přestoupili k jinému vydavatelství) a prvním kouskem ze zářijové novinky "Dark Light" je skladba "Wings Of A Burterfly". Stručně řečeno by se dalo říci, že kapela složila další hymnickou skladbu s charakteristickou kytarovou vyhrávku, která všechny jejich fanoušky musí srazit do kolen. Nám ostatním se bude asi jen docela dost líbit. Jo - klip je samozřejmě pořádně temný. (Honza Balušek)
Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes - Don't Cha (8/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Pussycat Dolls - Dont Cha
© facebook interpreta
Destiny's Child se můžou v klidu rozpadnout. Stejně si už nikdo nepamatuje ani jeden jejich hit (měly vůbec nějaký?). Všechny teď zajímají jen Pussycat Dolls. "Don't Cha" je jeden z největších letních hitů za oceánem, i když přiznejme, že za svou popularitu určitě vděčí i faktu, že šest Dolls jsou prudce sexy tanečnice z kabaretního spolku z Las Vegas, které často vystupují v televizi nebo ve filmech. Skladbu původně od soulové divy Tori Alamaze vzal do péče spolupracovník OutKast a člen Goodie Mob Cee-Lo Green. Přidal mohutný spodek, funkové dechy (vsadím se, že původně byly ještě divočejší), a aby ještě zvýšil šance na úspěch, pozval do skladby Bustu Rhymese. Dokonalý pop hit na jedno použití, z prvního místa amerického žebříčku rovnou do kompilací typu Summer Of 2005. Jen ten refrén je jaksi nefér. "Přeješ si, aby tvoje holka byla stejně sexy jako já?" zpívají ty ultimátní bimbos z Pussycat. Co na to mám odpovědět?
Craig David - All The Way (3/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Craig David - All The Way
© facebook interpreta
Je na čase, aby měl Craig David zase hit, řekli si jeho manažeři. Vezměte trochu "Walking Away" (španělka), trochu "Fill Me In" (refrén), přidejte osvěčenou hlasovou gymnastiku a natočte videoklip, ve kterém se producíruje nahoře bez. První singl z Craigovy třetí desky "All The Way" je složený jak podle příručky "Jak udělat hit", jenže v těch geometrických propočtech o správných šlágrových ingrediencích se zapomnělo, že posluchač nesmí v polovině usnout. "All The Way" je Craig David ve stylu Mariah Carey v období propadáků "Glitter" & "Charmbracelet", vykalkulovaný hudební boršč, který je bez chuti a bez zápachu. Britský Usher? Zapomeňte. A mimochodem, jeho třetí album "The Story Goes" vychází příští pondělí. Singl "All The Way" je ke slyšení na oficiálním webu v sekci audio.
Black Mountain - Druganaut (8/10)
ke stažení/ vidoestream / audiostream

Black Mountain - Druganaut
© facebook interpreta
Jeden den jste na obálce New Musical Express, druhý den jste největší kapela na světě a třetí den jste na drogách, že nevíte, kdo jste. Black Mountain z Vancouveru mají zatím za sebou první postupný krok - hutný příspěvek do škatulky stoner rock, těžké groove "Drugnaut", titulní skladby ze stejnojmenného debutového EP a také lednového eponymního alba. Track spojuje paranoidní vyfičenost Queens Of The Stone Age, valivou melancholii Velvet Underground a dokazuje, jak parádní je, když rocková kapela má zpěváka a zároveň i zpěvačku a dost peněz na kvalitní drogy.
Sufjan Stevens - The Man of Metropolis Steals Our Heart (9/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Sufjan Stevens - Come On Feel The Illinois
© facebook interpreta
Tenhle chlapík má plán na zbytek života - natočit album o každém státě USA. Zatím má za sebou dvě - Michigan a čerstvě i Illinois. Za tuto desku sklízí skoro nekritickou chválu od amerických kritiků (viz. recenze na Metacritic.com a je nutno dodat, že zaslouženě. Je to velice chytrá nadžánrová hudba, někde mezi folkem, country, rockem a alternativou a Sufjan je navíc textař par excellence (někde mezi 2Pacem a Lou Reedem). Alba se zatím za oceánem prodalo stejně jako posledního výběru Michaela Jacksona (tedy dost málo), ale protože minulý týden vystoupil na celoamerickém srazu odborářů v Chicagu, prodej se určitě zvedne. Šesti(plus)minutová suita "o muži z M(m)etropole, který ukradl naše srdce" (řeč je pravděpodobně o Supermanovi) je důkazem jeho obrovské síly jako multiinstrumentalisty (všechny nástroje si hraje sám) a vypravěče. Sufjan Stevens je letošní Wilco pro všechny, kdo si nemyslí, že druh "americký písničkár" umřel s Bobem Dylanem. Cože, Dylan ještě žije?
Příští středu čekejte další várku informací o nové hudbě v Jukeboxu číslo 3!

NÁZORY
  • cve (šampón, 17.08.2005 08:11) Reagovat

    dik za sufjana, dik za black mountain, kopacku za goldfrapp :-)

  • to redakce: (SQUAREPUSHER, 17.08.2005 13:17) Reagovat

    a kde je info o budoucích světových hvězdách Hard-Fi a jejich nové desce Stars Of CCTV?

  • sufjan (api aki, 17.08.2005 14:14) Reagovat

    hudba sufjana je... no prostě skvělá! výborný tip! díky ze něj.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Recenze: K smrti dobré album. To je "Javelin" od Sufjana Stevense (06.11.2023 00:00)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)
- Fotogalerie: 50 Cent se vrátil do Prahy (29.10.2023 11:19)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Audio: Sufjan Stevens vás v singlu "A Running Start" zavede do borového háje (06.10.2023 18:42)
- Video: Klip "Will Anybody Ever Love Me?" od Sufjana Stevense je dojemným kaleidoskopem vzpomínek (16.09.2023 15:04)
- Sufjan Stevens na podzim vydá desku "Javelin" (17.08.2023 11:45)
- Recenze: "The Love Invention" je pozvánkou od Alison Goldfrapp do tanečního ráje (15.05.2023 00:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu