shop.musicserver.cz
Kevin Olusola (PTX) - O Jasonovi Derulovi bych mohl mluvit týdny

Kevin Olusola (PTX) - O Jasonovi Derulovi bych mohl mluvit týdny

Vydáno: 08.07.2016 16:30 v sekci Rozhovory - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Již podruhé přilákalo americké acapella uskupení davy pražských fanoušků na koncert nabitý cover verzemi nejhranějších rádiových hitů i originálními skladbami. Pentatonix slaví pětileté výročí a při této příležitosti jsme s Kevinem Olusolou, beatboxerem, probrali péči o hlasivky i setkání s Jasonem Derulem.

Jaká byla show v Berlíně?

Bylo to venku, takže příjemné. Miluju berlínskou architekturu. Evropská tour je dost nabitá, měli jsme tři koncerty ve třech dnech, musíme dost myslet na hlasivky a udržovat si je.

Takže žádné večírky?

No, to bych zase neřekl. Když víme, že máme druhý den volno, tak i na to se najde čas.

Prvně vám chci pogratulovat k pětiletému výročí. Byla to pro vás dost rychlá jízda od chvíle, co jste se dali dohromady. Můžete se chlubit oceněním Grammy a úspěšnou deskou. Mnozí fanoušci si vás samozřejmě pamatují především z videí jako "Evolution Of Music". Jsi jedním z textařů, jak těžké bylo vymanit se ze škatulky cover kapely?

Pentatonix
© facebook interpreta
Zpívání cover verzí nám pomohlo pochopit, jak vlastně děláme hudbu, které styly pro nás nejlépe fungují, co lidi nejvíce baví. V originální tvorbě jsme tak vždy nejprve napsali písničku jako rádiový hit a až poté ji zpracovali v našem aranžmá. Nebyl to jednoduchý přechod, samozřejmě, ale jednalo se o něco, k čemu jsme všichni chtěli dojít. Netušili jsme, že fanoušci novou tvorbu přijmou tak vřele.

Co se atmosféry alba týče, nalezneme na něm spoustu upbeatových skladeb, které však mají často indie nádech.

My jsme si přednostně kladli za cíl popovost, protože i cover verze na desce jsou popové hity. V rámci žánrů popu jsme ale napsali snad vše, co se napsat dá, a vybrali to nejchytlavější.

Jedna ze skladeb, jejíž název se ani nebudu pokoušet vyslovit, je ve francouzštině. Byla to výzva?

"Papaoutai"! Já se francouzsky učil rok na vysoké, ale samozřejmě hraji jen na cello a beatboxuji. Ostatní měli lektora a učili se veškerá slova především foneticky. Poslouchali skladbu pořád dokola a snažili se napodobit zvuky.

Pentatonix

Pentatonix je americká acapella skupina, jejíž kariéra odstartovala vítězstvím v hudební soutěži "The Sing-Off", které jí zajistilo nejen finanční odměnu, ale také smlouvu se Sony Music. Během pěti let se Pentatonix dočkali dvou cen Grammy a úspěšného eponymního alba, které je poprvé primárně tvořenou originální tvorbou. Do povědomí veřejnosti se nicméně dostali virálními klipy, mezi které patří "Evolution Of Music" či "Daft Punk". Jejich YouTube kanál je odebírán deseti milióny příznivců.

Zmínil jsi hru na cello. Valná většina kapely má i své sólové projekty.

Naše kapela je skvělou platformou, díky které nás fanoušci mohou poznat individuálně a s námi i naše talenty. Scott a Mitch mají úspěšný YouTube kanál "Superfruit", Avi dokončuje sólovku a je z ní nadšený. Já jsem v loňském roce vydal album klasické hudby, které si nevedlo špatně, ale cítím, že se mám po své hudební stránce stále co učit. Kirstin si vede skvěle s "Disney Love Medley", které se stalo virálním. Vše pramení z pestrosti našich povah a zájmů, jsme skupina pěti velice odlišných lidí.

Podstatnou část vašeho repertoáru stále tvoří cover verze. Dovedu si představit, že proces eliminace je dost náročný vzhledem k počtu popových hitů, ze kterých je možné vybírat.

Známe své silné stránky. Pokud je ve skladbě vysoká poloha, kterou zvládne Mitch, nebo bas, který zajišťuje Avi, ihned ji přezpíváme. Ne vše funguje, samozřejmě. Milujeme "Madness" od Muse, snažili jsme se na ni pracovat, ale nevyšlo to.

U singlu "If I Ever Fall In Love" jste navázali spolupráci s Jasonem Derulem. To muselo být něco.

No, ty jo. O tom bych mohl mluvit týdny. Jasona miluju, je to skvělý chlap. Potkali jsme se na novoroční show Dicka Clarka. Zahlédl jsem ho a vždycky jsem byl jeho velkým fanouškem. Tak jsem k němu během zkoušky jednoduše přišel a oslovil ho. Netrpím nervozitou nebo studem před celebritami, protože jsme v závěru všichni na jedné lodi. Navíc chovám respekt k tomu, kam se díky tvrdé práci dostal, a rád se lecčemu přiučím. Takže jsem mu řekl, kdo jsme, a on hned odpověděl, že má track, na kterém bychom to mohli dát dohromady. Hned po předávání cen Grammy jsme se zašili do studia a začali na singlu pracovat. Jason je děsně v pohodě a spolupráce s ním byla na jedničku.

Na evropské turné jste vyrazili s Us The Duo. Byli jasnou volbou?

Znali jsme je z Vine jako všichni a říkali jsme si, že by pro nás byli perfektní doprovod. Jsou navíc šíleně skromní a milí. V německém Kolíně jsme šli na exkurzi do dómu, kde jsme jen kecali. Mám je čím dál tím víc radši.

Mluvil jsi o obavách ze zpětné vazby fanoušků, co se originální tvorby týče. Jaká je zatím zkušenost z koncertů?

Přijíždíme sem ze Států a většina desky je v angličtině. Člověk počítá s tím, že tu znáte mainstreamové hity, které měsíce hrají rádia. Fanoušci, jejichž rodným jazykem není angličtina, ale znají naši originální tvorbu slovo od slova. To je neuvěřitelné a dotýká se to našich srdcí způsobem, který se jen těžko popisuje.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- V březnu 2024 přijede do Prahy konečně Jason Derulo (18.09.2023 10:04)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Naživo: Muse přivezli na Rock For People výpravnou show (12.06.2023 14:49)
- Fotogalerie: Muse na Rock For People v obrazech (12.06.2023 14:20)
- Nejvíc nej: Pomíjivost života, pandemie i strach o planetu v nejkrásnějších baladách Muse (26.05.2023 08:00)
- Naživo: Pentatonix v Praze ukázali, že méně je někdy více. A jindy zase ne (25.05.2023 09:00)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Dua Lipa Taylor Swift Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC 2H+ Liam Gallagher Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu