Eva Burešová vydává nový videoklip "Walking Disaster" a připravuje desku "MERAKI"

10.05.2024 09:28 - Tisková zpráva | foto: Championship Music

"Walking Disaster" ("Chodící Pohroma") ukazuje Evu Burešovou ve zcela novém světle. Píseň je pomalá, epická a v anglickém jazyce. Další milník v hudební kariéře je na světě a naznačuje nový a svěží vítr do Eviných hudebních plachet.

"'Walking Disaster' jsem já. Se vším všudy. Přišla pro mě chvíle svobody ve tvorbě a v projevu. Myslím, že jsme oba po poslechu věděli, že je to pro mou novou cestu naprostý a velmi důležitý milník a já jsem nadšena z toho, že při této chvíli při mě stojí zrovna takový producent, jako je Jirka Burian," prohlásila zpěvačka.

Hudbu i text k singlu složil právě Jiří Burian. Text vypráví o bytosti, která se zpovídá ze zacyklení, z toho, že i když se snaží udělat vše pro změnu k lepšímu nebo záchranu, vždy to končí katastrofou.

Videoklip k singlu natočila režisérka Darina Burianová, která v tuto chvíli s Evou úzce spolupracuje na pozici art direktorky. Video je plné metafor a proměn, jak je pro tvorbu Burianové příhodné.

"Vize videoklipu mne napadla asi při třetím, velmi emotivním poslechu. Emoce, které ta píseň v Evině podání ve mně probouzí, byly velmi niterné a intenzivní. Vnímala jsem krásnou bytost, která se pokouší vší silou měnit věci a situace k lepšímu, bohužel na úkor sebe sama. Toto jsem chtěla ve videu vyjádřit."

Klip se natáčel v nádherném prostředí haly skladů společnosti 4Camping v Pardubicích, kde každý roh ozařovala atmosféra inspirace a kreativity. Díky výjimečnému prostředí se mohly vytvořit obrazové zážitky, které dokonale doplnily hudební výraz skladby. Vizuální efekty přinesly do videa další rozměr, který umocnil emocionální sílu a výpovědní hodnotu skladby.

První předzvěstí Evina přerodu byla píseň "Sirény", která exkluzivně zazněla na udílení cen Český Slavík a vzbudila na adresu Evy velmi pozitivní reakce. "Walking Disaster" je dalším krokem, který ji ukazuje ve světle zpěvačky světového formátu. Letos také vyjde nové album nazvané "MERAKI".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY