shop.musicserver.cz
Blue Style Prima Fest, Šikland, 14. a 15.7. 2022

Blue Style Prima Fest i letos nabídl zážitky pro celou rodinu

Vydáno: 16.07.2023 12:28 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: Blue Style Prima Fest

Termín poloviny července je jako dělaný pro rodinný festival. U nás jich s podobným zaměřením moc nemáme, ale televize Prima přišla na způsob, jak skloubit zábavu pro celou rodinu, a v zábavním parku na Šiklandu našla to pravé místo. Navíc jí přálo i krásné počasí.

Live: Blue Style Prima Fest

místo: Šiklův mlýn
datum: 14. července 2023
vystupující: O5 a Radeček, Eva Burešová, Pokáč, Dalibor Janda a Prototyp a další
Na akci jsme neměli fotografa.

Zatímco loni jsem byl na druhém dni akce, letos jsem z důvodu balení na dovolenou zvolil už páteční program, který byl tradičně kratší, zato však v něm nechyběla výrazná jména.

Jelikož je festival opravdu koncipován pro celou rodinu, není zaměřen čistě jenom na hudbu - své si na něm letos našli milovníci počítačových her, dámy se mohly nechat zkrášlit v kosmetických salónech, děti zase dostaly prostor na množství různých skákacích hradů a prolézaček. Westernové městečko nabízí i mnohem víc, jsou tu i zvířata, vláčky a vypisovat všechno dopodrobna by zabralo samostatný článek.

My jsme však hudební web. Pro milovníky muziky byla znovu připravena dvě pódia - menší pro děti a větší pro dospělé. U těch malých jsem viděl část vystoupení Čiperků, které jsem litoval kvůli těm kostýmům, ve kterých celé vystoupení tancovali, zpívali a skákali. A nutno říct, že ani na chvilku jim nezmizel úsměv z tváří.

Malinko více nenucenosti a spontánnosti jsem naopak postrádal u prvních vystupujících na hlavním pódiu. Šumperští O5 a Radeček nehráli špatně, jejich hodinový set složený z vlastních hitů a jednoho anglického coveru však nebyl z těch, na které se vzpomíná po letech. Úplně nejhorší pak je, když kapela začne odpočítávat písničky, které zbývají do konce jejich setu, působí to dojmem, jak kdyby už to martyrium ve sluneční výhni a před teprve zaplňujícím se Šiklandem chtěla mít už rychle za sebou.

Songem "Vloupám se", kterým Radečci uzavírali základní set, by se dalo říct "Konec dobrý, všechno dobré". Jenže Mária Čírová, která zpívá v originální nahrávce a tvoří onen ženský element, mi v tom songu na rozdíl od jejich vystoupení na Polanka festu v roce 2018 chyběla.

Osobnost Evy Burešové v českém showbusinessu nelze přehlédnout. Málokdo na ni nemá názor, spousta lidí ji má ráda, hodně lidí ji naopak nemusí. Faktem je, že patří mezi tváře televize Prima, hraje v jejích seriálech a právě tato stanice jí hodně dopomohla vejít v širokou známost a oblibu. Proto bylo logické, že ji v roce, kdy vydala své studiové album a vyrazila na koncertní turné, pozve na vlastní festival.

Tahle žena bezpochyby umí zpívat a dobře vypadá a zdá se, že pozice rebelky jí sedí. Chybějí jí však písničky, které by si festivalové publikum mohlo zpívat. Z její vlastní tvorby takto nejlépe reagovalo na singly "Malý princ" a "Jsme jaký jsme", kde part Robina Mooda převzal vyhledávaný kytarista Kryštof Tomeček. Ten působí například v projektu D.Y.K. nebo spoluprodukoval album "Mnohotváří větru" frontmana folkových Marien Víta Troníčka.

Ale zpět k setu Evy Burešové. Na něm mě překvapila ještě jedna věc - slabší fyzická kondice protagonistky. Po skladbě "Žena z oceli", kterou původně nazpívala se svým přítelem Přemkem Forejtem a metalisty z Dymytry, se docela dlouho musela vydýchávat. Před pár dny běžel na ČT koncert Kylie Minogue a tahle o mnoho let starší Australanka dvě hodiny stálého tančení a zpěvu zvládla bez ztráty kytičky.

Celkový dojem z vystoupení tedy byl trochu rozporuplný, ale věřím tomu, že až se Evě podaří najít hudební tvář, vybuduje si silnou fanouškovskou základnu, a to nejen hereckou, ale i hudební.

Nejvíce lidí první den přišlo určitě na Pokáče. Tenhle samorost si jede pořád to své, v doprovodu kytary či ukulele představil skladby nejen ze svých studiových alb, ale i z tradičních rychlovek ("Patrik Schick"). Tyhle songy znalo a zpívalo daleko víc lidí a Šikland příjemně bouřil. Mně tam chybělo malinko víc songů ze zatím poslední a povedené desky "Antarktida", ale to je pouze detail. O Pokáčově současné popularitě svědčí i fakt, že ještě hodinu a půl po koncertě se stála fronta na fotku s ním.

Závěr prvního dne pak patřil Daliboru Jandovi. Osobnosti, která prodala přes dva miliony desek, v éře Karla Gotta třikrát za sebou vyhrála Zlatého slavíka, doslova přežila covidové období a před nedávnem vydala album "Momenty", na kterém nechybí duet s Kapitánem Demem "Pudeme domů a budeme někoho pomlouvat". Z téhole desky však zazněla jiná skladba - "Bílý karavan".

Celý set začal přistáním UFOnů z Marsu - kapely Prototyp, kde je stále nadpolovoční většina původních členů, a songem "Všechno na Mars". Mimochodem kapely pořád skvěle hrající a také zpívající, protože song "Pojď, dáme řeč" zpíval basák Míla Veleta a "Krabičku sirek" zase kytarista formace. Dost prostoru ke svým písním (a také skladby z tátova alba "V lásce nejsou mapy" a "Vezmi srdce do dlaní") dostala dcera Jiřina Anna Jandová, ale fanoušky zajímaly hlavně hity.

Pravda, někteří zdatně posíleni zlatavým mokem se písničky "Kde jsi?" dožadovali velmi urputně, ale celkový dojem a dobrou náladu z koncertu to nemohlo zhatit. Zazněly pecky "Padá hvězda", "Vždycky jsem to já" a prakticky polovina slavného debutového alba "Hurikán" včetně titulního kusu, který jako druhý přídavek výstup uzavíral.

I když mi v hlavě korzovala otázka, kolik pěveckých partů bylo úplně naživo a kolik na playback, odcházel jsem do páteční vlahé noci s pocitem velmi příjemně stráveného večera a moc hezky zorganizovaného festivalu.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- O5 a Radeček připravují valentýnský koncert s filharmoniky (24.04.2024 11:22)
- Video: Pokáčova rychlovka o Velikonocích se příliš zaměřuje na mlácení žen (30.03.2024 18:43)
- Naživo: Pokáč si třikrát po sobě podmanil malou Lucernu (22.03.2024 19:30)
- Fotogalerie: Pokáč zaplnil Lucerna Music Bar, přišli malí, velcí i celé rodiny (22.03.2024 10:17)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Naživo: Frontmanovi O5 a Radeček v Roxy při hraní praskly kalhoty (14.03.2024 17:52)
- Video: O5 a Radeček se dali dohromady s Elly a "I tak to za to stojí" (06.03.2024 10:55)
- Radečci se spojili s Moravskou filharmonií Olomouc a natočili mrazivou koledu (24.12.2023 10:00)
- O5 a Radeček vezmou "Hory" na turné i s novým remixem (07.12.2023 16:13)
- Rozhovory: Pokáč - Priority se přeházely. Není nutné přešlapovat a čekat na zásah shůry (28.11.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu