Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Vees - No Way Back 7/10
Vees - No Way Back Trio Vees funguje od roku 2006, ale opravdový hudební skok nastane pravděpodobně až s vydáním aktuální novinky "No Way Back". Z alba je cítit velký skladatelský i výrazový posun. Kapela vsadila na ryzí kytarový rock s hutným groovem a syrovým zvukem s čitelnými odkazy ke kořenům rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 10:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gin Wigmore - Ivory 6/10
Gin Wigmore - Ivory Novozélandská zpěvačka Gin Wigmore hranice svého souostroví už dávno překročila. Její zastřený, plný hlas i originální bluespopový feeling jí po právu vynesly mnoho úspěchů. Novinka "Ivory" je jejím čtvrtým albem a zároveň rozhořčenou reakcí na svět hudebního průmyslu. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 12:13 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blessthefall - Hard Feelings 4/10
Blessthefall - Hard Feelings Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Together - Přes kamení 7/10
Together - Přes kamení Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2018 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Longshot - The Longshot EP 8/10
The Longshot - The Longshot EP Dobrého nenáročného punkrocku není nikdy dost. Bylo proto příjemné, když se zčistajasna zjevilo debutové EP nového projektu frontmana Green Day Billieho Joea Armstronga. Navíc s tím, že je v přípravě i plnohodnotné album. A pokud bude takové jako tři skladby na ípíčku, máme se na co těšit. čtěte zde
Vydáno: 18.04.2018 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Auri - Auri 8/10
Auri - Auri Trio Auri tvoří zpěvačka Johanna Kurkela, kapelník Nightwish Tuomas Holopainen a anglický multiinstrumentalista Troy Donockley. Všichni tři se dali dohromady již v roce 2010 během spolupráce na Holopainenově sólovém albu. Mystický debut "Auri" ale vychází až nyní, v době, kdy Nightwish odpočívají. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tax The Heat - Change Your Position 8/10
Tax The Heat - Change Your Position Anglická parta Tax The Heat se v roce 2013 rozhodla, že vzkřísí klasický rock v tom nejtradičnějším smyslu slova. Vysoké ambice navíc podpořil jeden z největších německých labelů Nuclear Blast, pod kterým vychází i druhá deska této kapely nazvaná "Change Your Position". čtěte zde
Vydáno: 04.04.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Turnstile - Time & Space 8/10
Turnstile - Time & Space Turnstile fungují od roku 2010, v roce 2015 pak zažehli kariéru slušným debutem "Nonstop Feeling", na kterém představili mix punkrockové energie a hardcorového rytmu. Skutečně vybroušeným klenotem je ovšem až druhé album "Time & Space". Nabušené, překvapivé a chytlavé. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2018 12:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Různí - Country Gold 60. a 70. léta 7/10
Různí - Country Gold 60. a 70. léta Zatímco na Slovensku je pevně zakořeněný folklór, u nás si minimálně už od poloviny minulého století stále více lidí broukalo trampské, country a folkové písně. Kořeny těchto žánrů sahají do Ameriky, a tak se nelze divit, že na kompilaci "Country Gold 60. a 70. léta" je většina hitů převzatá. To ale nevadí. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2018 18:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
First Aid Kit - Ruins 8/10
First Aid Kit - Ruins Už je to čtyři roky, co švédská skupina First Aid Kit vydala oceňovaný počin "Stay Gold". Nyní se po pauze vrací s celkově čtvrtou studiovou nahrávkou "Ruins", na které nabízí další várku zasněných folk-popových skladeb. A ani změna producenta jejich něžný rukopis nepoznamenala. čtěte zde
Vydáno: 02.03.2018 10:50 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen 5/10
Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen Legend Of The Seagullmen jsou další z řady superskupin. Tuto tentokrát tvoří třeba bubeník Danny Carey z Tool či kytaristé Brent Hinds z Mastodon a Dimitri Coats z Off!. Na "Legend Of The Seagullmen" se rozhodli představit téměř bájný muzikálový příběh z prostředí širých oceánů v syrovém metalovém pojetí. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2018 08:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
David Duchovny - Every Third Thought 4/10
David Duchovny - Every Third Thought David Duchovny je v posledních letech plodný nejen herecky, ale také jako autor prózy a zpěvák a skladatel. Zatímco na spisovatelské dráze se věnuje především humoru, hudebně je zcela vážným, až kázajícím autorem se zálibou v klidném folk-rocku. Druhá deska "Every Third Thought" se každopádně moc nepovedla. čtěte zde
Vydáno: 20.02.2018 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Courtney Barnett and Kurt Vile - Lotta Sea Lice 7/10
Courtney Barnett and Kurt Vile - Lotta Sea Lice Mezi nejpozoruhodnější spojení loňského roku se zařadila deska "Lotta Sea Lice", kterou dali dohromady indie-rockoví muzikanti Kurt Vile a Courtney Barnett. Devět čerstvých skladeb této australsko-americké dvojice nabízí to nejlepší z jejich tvorby v jedné podzimní kolekci. čtěte zde
Vydáno: 14.02.2018 17:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
The Xcerts - Hold On To Your Heart 6/10
The Xcerts - Hold On To Your Heart Skotská partička The Xcerts se už nějaký ten pátek pokouší výrazněji prorazit. Muzikanti spolu fungují od roku 2001 a na kontě mají čtyři studiové desky, včetně aktuální novinky "Hold On To Your Heart". Na ní pokračují v poprockovém zvuku s větším důrazem na hitovost. Podaří se jim to tentokrát? čtěte zde
Vydáno: 14.02.2018 11:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rick Springfield - The Snake King 6/10
Rick Springfield - The Snake King Australský hudebník Rick Springfield je na rockové scéně letitým matadorem, který tvůrčí vrchol uchoval hluboko v osmdesátých letech a od té doby vydává tu slabší, jindy povedenější alba. Ke které kategorii se zařadí novinka "The Snake King", která je poctou klasickému jižanskému blues? čtěte zde
Vydáno: 09.02.2018 08:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Peter Cmorik band - Životom 6/10
Peter Cmorik band - Životom Peter Cmorik se svým bandem přináší várku nových písní na EP "Životom". Má to být první lákadlo k nové desce, která bude letos následovat. Cmorik na ípíčku znovu dokazuje své kvality a také nabízí postup, který není zatím na tuzemské scéně zvykem. čtěte zde
Vydáno: 07.02.2018 15:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
The Academic - Tales From The Backseat 7/10
The Academic - Tales From The Backseat Kvartet z irského městečka Mullingar The Academic funguje od roku 2013 a za sebou má pouze jedno oficiální EP. Pro letošek si ovšem kluci připravili debutové album "Tales From The Backseat", kterým se pokouší prorazit v silné konkurenci evropské kytarové scény. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Mike Shinoda - Post Traumatic 7/10
Mike Shinoda - Post Traumatic Mike Shinoda, tvůrčí mozek Linkin Park, přichází s první hudbou po smrti svého kolegy z kapely a přítele Chestera Benningtona. Třískladbové EP s výmluvným názvem "Post Traumatic" ukazuje Shinodu na mrtvém bodě mezi minulostí a budoucností. Ten je prostorem vzpomínání i váhání. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2018 16:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Mirai - Konnichiwa 6/10
Mirai - Konnichiwa Tři roky si kapela Mirai krok po kroku budovala cestu k vydání debutové desky "Konnichiwa". Po dva roky starém, pětiskladbovém EP, spoustě koncertů a několika singlech ho na podzim představila. Špatné sice není, ale skupina na něm až moc tlačí na pilu. čtěte zde
Vydáno: 21.01.2018 10:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sækədʒəwiːə - Temporary Things 7/10
Sækədʒəwiːə - Temporary Things Ostravská parta Sækədʒəwiːə (foneticky Sakadžavíja) vydala v listopadu loňského roku debutové album "Temporary Thing", které natočila ve vídeňském studiu Listencareful pod vedením producenta Alexandera Lausche. A o jeho nesporných kvalitách se můžete dočíst v naší minirecenzi. čtěte zde
Vydáno: 20.01.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 21/2018

Silent Stream Of Godless Elegy
Smutnice

Jedna z nejoceňovanějších tuzemských folkmetalových skupin Silent Stream Of Godless Elegy se po dlouhých osmi letech po skvělém "Návazu" vrací s novou studivou nahrávkou "Smutnice". Ta vznikala pod vedením izraelského hudebníka a producenta Yossi Sassiho ve studiu Rolanda Grapowa a je skvělá.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 24.05.
We Are Scientists (USA) (Futurum Music Bar, Praha)
So 02.06.
Lenny Kravitz (USA) (O2 Arena, Praha)
Po 04.06.
Michael Malarkey (USA) (Fléda, Brno)
Po 04.06.
Baroness (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 06.06.
Scorpions (DE) (Ostravar Arena, Ostrava)
St 06.06.
Moose Blood (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
So 09.06.
Ben Howard (UK) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Út 12.06.
Judas Priest + Megadeth (Home Monitoring Arena, Plzeň)
St 13.06.
Ozzy Osbourne (UK) + Hollywood Vampires (USA) (Letiště Letňany, Praha)
Pá 15.06.
Arcade Fire (CAN) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Sia Lady Gaga Linkin Park Avicii Kryštof Adele 30 Seconds To Mars Coldplay Beyoncé Ewa Farna Lucie Madonna Ed Sheeran Richard Krajčo The Cure Amy Winehouse Metallica Pavel Callta Kelly Family Marilyn Manson
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver