Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life 6/10
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life S vydáním alba "7" došlo v tvorbě Paula Kalkbrennera na mnohé náznaky žánrových odboček, na "Parts Of Life" se naopak od svých techno kořenů příliš nevzdaluje. Opojně oslavuje život a tvůrčí svobodu, avšak nepřináší nic převratně nového. Nejen nové kusy zahraje 20. července na svém vystoupení na Colours Of Ostrava. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2018 15:25 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Code Red Riot - Mask 7/10
Code Red Riot - Mask Celkem pět let působil Corky Gainsford coby bubeník u lasvegaských rockerů Otherwise. Po vzoru Davea Grohla či Sullyho Erny se však rozhodl posunout a převzít roli lídra formace. Ke splnění snu založil kapelu Code Red Riot, které nyní vychází debut "Mask" plný moderního hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked 7/10
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked Z kapely Panic! At The Disco je už dávno one-man projekt Brendona Urieho, pod jehož vedením vychází šestá studiová deska "Pray For The Wicked". Urie se na ní hudebně opět posunul více k modernímu popu a zcela opustil glam rockovou a emo punkovou okázalost. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2018 08:08 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) 8/10
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) Před šesti lety si Jaromír Nohavica zahrál v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií. Letos v červnu se situace opakovala, a tak přišel vhodný čas vydat z koncertu v roce 2012 CD + DVD, které písničkářovu tvorbu představuje z jiného úhlu pohledu. Jak jeho písním spojení s filharmoniky prospělo? čtěte zde
Vydáno: 06.07.2018 13:50 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Tremonti - A Dying Machine 7/10
Tremonti - A Dying Machine Tento rok si ústřední persony rockových Alter Bridge odskočily od své domovské skupiny, aby si pohrály s vlastními projekty. Jako první se se sólovou deskou "Year Of The Tiger" představil Myles Kennedy a nyní na něj navazuje kytarista Mark Tremonti s počinem o poznání tvrdším, albem "A Dying Machine". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2018 16:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
A Perfect Circle - Eat The Elephant 7/10
A Perfect Circle - Eat The Elephant Návrat jedné z nejzajímavějších progrockových či, chcete-li, artrockových formací nového tisíciletí A Perfect Circle je událost nemalého významu. Vždyť čekání na tuto superkapelu složenou z protřelých hudebníků trvalo čtrnáct let. Stálo to za to? Jaké je comebackové album "Eat The Elephant"? čtěte zde
Vydáno: 27.06.2018 14:50 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Little Big - Antipositive, Pt.1 7/10
Little Big - Antipositive, Pt.1 Petrohradští Little Big jsou evropskou odpovědí na Jihoafričany Die Antwoord. Stejně jako oni prosluli extravagantní prezentací, kontroverzními texty i neotřelou rave hudbou. Jejich novinka "Antipositive, Pt.1" je, jak název ostatně napovídá, první částí připravovaného dvojalba - ta druhá vyjde ještě letos. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2018 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Smile Empty Soul - Oblivion 7/10
Smile Empty Soul - Oblivion Post-grungeoví veteráni Smile Empty Soul hlásí po pěti letech studiový návrat s novinkou "Oblivion". Během období od poslední desky "Chemicals" se obsazení tria výrazně protočilo - zůstal pouze lídr formace Sean Danielsen. Jak dlouhé čekání a personální rošády zasáhly do tvorby, vám povíme v recenzi. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2018 15:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Vök - Figure - The Remixes 7/10
Vök - Figure - The Remixes Islandské skupině Vök se podařilo nesmazatelně se zapsat do povědomí mnoha posluchačů, ty české nevyjímaje. Coby uzavření další kapitoly jejich tvorby vyšla remixová variace "Figure". Pětice tracků zde odkrývá další hudební roviny. Je elektroničtější, ctí však zasněnost původních verzí. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2018 14:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) 8/10
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) S další kompilací přichází na horký letní hudební trh Vladimír Mišík. Dostala název "Životní režim" a v podtitulu "Bigbít 1976 - 2010" je obsaženo vše podstatné. Tentokrát žádné pomalé rytmy, ale šlapavý rytmus je to, co nás provází souborem skladeb Mišíkovu srdci blízkých. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Willie Nelson - Last Man Standing 9/10
Willie Nelson - Last Man Standing Willie Nelson jede dál. A očividně nezpomaluje. I na letošní rok tak připravil nové album. Těžko za ty roky a desítky alb překvapí - a ani to snad nelze očekávat. Jede na jistotu, kvalitativní laťku ale drží velmi vysoko. Jaká je sedmašedesátá studiová deska countryového barda nazvaná "Last Man Standing"? čtěte zde
Vydáno: 29.05.2018 14:38 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS 8/10
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS Loňské "Poisoned EP" bylo spíše návratem k tradičnějšímu zvuku kapely Karola Mikloše. Jeho aktuální rozpoložení je ale více elektronické, a tak přichází remixová podoba této minidesky. "Poisoned EP RMXS" je tak odpovědí na otázku, jak by toto épéčko znělo, kdyby na něm prim nehrály kytary. A zní povedeně. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2018 09:09 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Little Boots - Burn 8/10
Little Boots - Burn Little Boots se nedávné spolupráce třeba s RAC nebo Jeanem Michelem Jarrem zřejmě natolik zalíbily, že v tomto duchu natočila rovnou celé épéčko, Nazvala ho "Burn" a pokračuje na něm ve zvuku alb minulých - vytváří chytlavé electropopové písničky, s nimiž nakukuje do nových teritorií. čtěte zde
Vydáno: 24.05.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vees - No Way Back 7/10
Vees - No Way Back Trio Vees funguje od roku 2006, ale opravdový hudební skok nastane pravděpodobně až s vydáním aktuální novinky "No Way Back". Z alba je cítit velký skladatelský i výrazový posun. Kapela vsadila na ryzí kytarový rock s hutným groovem a syrovým zvukem s čitelnými odkazy ke kořenům rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 10:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gin Wigmore - Ivory 6/10
Gin Wigmore - Ivory Novozélandská zpěvačka Gin Wigmore hranice svého souostroví už dávno překročila. Její zastřený, plný hlas i originální bluespopový feeling jí po právu vynesly mnoho úspěchů. Novinka "Ivory" je jejím čtvrtým albem a zároveň rozhořčenou reakcí na svět hudebního průmyslu. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 12:13 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blessthefall - Hard Feelings 4/10
Blessthefall - Hard Feelings Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Together - Přes kamení 7/10
Together - Přes kamení Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2018 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Longshot - The Longshot EP 8/10
The Longshot - The Longshot EP Dobrého nenáročného punkrocku není nikdy dost. Bylo proto příjemné, když se zčistajasna zjevilo debutové EP nového projektu frontmana Green Day Billieho Joea Armstronga. Navíc s tím, že je v přípravě i plnohodnotné album. A pokud bude takové jako tři skladby na ípíčku, máme se na co těšit. čtěte zde
Vydáno: 18.04.2018 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Auri - Auri 8/10
Auri - Auri Trio Auri tvoří zpěvačka Johanna Kurkela, kapelník Nightwish Tuomas Holopainen a anglický multiinstrumentalista Troy Donockley. Všichni tři se dali dohromady již v roce 2010 během spolupráce na Holopainenově sólovém albu. Mystický debut "Auri" ale vychází až nyní, v době, kdy Nightwish odpočívají. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tax The Heat - Change Your Position 8/10
Tax The Heat - Change Your Position Anglická parta Tax The Heat se v roce 2013 rozhodla, že vzkřísí klasický rock v tom nejtradičnějším smyslu slova. Vysoké ambice navíc podpořil jeden z největších německých labelů Nuclear Blast, pod kterým vychází i druhá deska této kapely nazvaná "Change Your Position". čtěte zde
Vydáno: 04.04.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 29/2018

Buddy Guy
The Blues Is Alive And Well

Ze žijících bluesmanů je Buddy Guy asi tím nejhvězdnějším, lze-li to v rámci tohoto starého žánru vůbec takto nazvat. Ani ve svých jednaosmdesáti letech ale nelení a neužívá si muzikantského důchodu, naopak dál tvoří i koncertuje. S nikdy nemizejícím úsměvem na tváři letos vydal album "The Blues Is Alive And Well".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 22.07.
The Dead Daisies (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 28.07.
AIR Festival (Festivalpark, Hradec Králové)
Út 31.07.
Robert Plant & The Sensational Space Shifters (UK) (Tipsport Aréna, Pardubice)
St 08.08.
Sziget (Budapešť, Budapešť)
Pá 10.08.
Dance Divas (Výstaviště Holešovice, Praha)
Ne 12.08.
Goo Goo Dolls (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 12.08.
alt-J (UK) (Sono Centrum, Brno)
Po 13.08.
Grizzly Bear (USA) (Roxy, Praha)
Čt 23.08.
Hop Hop Kemp (Festivalpark, Hradec Králové)
Čt 23.08.
Hip Hop Kemp (Festivalpark, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Puding pani Elvisovej The Cure Beyoncé Ewa Farna Adele Linkin Park Lady Gaga Kryštof Coldplay Madonna Rihanna Sia Metallica AC/DC Avicii Richard Krajčo Pavel Callta Ronnie Wood Ed Sheeran Traktor
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver