Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Owl City - Cinematic 7/10
Owl City - Cinematic Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sigrid - Raw 9/10
Sigrid - Raw Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2018 11:53 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Dee Snider - For The Love Of Metal 8/10
Dee Snider - For The Love Of Metal Je heavy metal mrtvým žánrem? Legendární frontman dnes již k odpočinku uložené formace Twisted Sister odpovídá důrazně, zřetelně a jasně svou novou sólovou nahrávkou "For The Love Of Metal", která je esencí toho nejlepšího, co aktuálně daný žánr může nabídnout. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2018 08:46 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lucifer - Lucifer II 7/10
Lucifer - Lucifer II Lucifery si po povedeném debutu z roku 2015 vzal pod svá křídla uznávaný label Century Media Records. Tamním agentům se talent na hledání kvalitních kapel rozhodně upřít nedá. V Německu usazené trio potvrdilo očekávání a nahrálo povedené druhé album "Lucifer II", opět inspirované sedmdesátými léty. čtěte zde
Vydáno: 09.08.2018 17:21 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Morcheeba - Blaze Away 7/10
Morcheeba - Blaze Away Od "Head Up High" uteklo pět let a jedinou změnou je zjištění, že Morcheeba je oficiálně duo a hudebně se nijak neodklonila od toho, na co byli fanoušci zvyklí. Akustika s elektronikou na odkazu trip hopu, Skye neztratila nic ze svého hlasového projevu, vše je vlastně na svém místě a k létu to pasuje náramně. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2018 13:47 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Tracey Thorn - Record 8/10
Tracey Thorn - Record S nadhledem nahlíží na roli ženy, manželky, maminky - od těchto rolí se ale svým způsobem distancuje a drobet se ohlíží i zpátky. Taková je Tracey Thorn na svém pátém albu "Record". Najdete na něm akustiku i elektroniku, nechybí její nezaměnitelný hlas a uvěřitelné příběhy. "Record" je prostě povedená nahrávka. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2018 17:32 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Simple Minds - Walk Between Worlds 7/10
Simple Minds - Walk Between Worlds Personální změny a snahy navázat na poslední album "Big Music", toto vše se podepsalo na letošní novince Simple Minds. Muzikanty to zjevně stmelilo a vydali se směrem, který většina jejich fanoušků očekává - silné, hymnické skladby a odkazy k vlastním hudebním kořenům. "Walk Between Worlds" tak rozhodně nezklame. čtěte zde
Vydáno: 31.07.2018 15:40 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Parkway Drive - Reverence 8/10
Parkway Drive - Reverence Minulé album "Ire" bylo jednou z nejlepších hardcorových, potažmo metalcorových nahrávek nového tisíciletí. Australskou mašinu po třech letech čekal nelehký úkol: na geniálního předchůdce navázat. Povedlo se vytvořit aktuální novinkou "Reverence" další corový skvost? čtěte zde
Vydáno: 28.07.2018 14:28 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Amy Shark - Love Monster 6/10
Amy Shark - Love Monster Kariéra australské zpěvačky Amy Shark nabrala obrátek teprve v loňském roce, kdy vydala EP "Night Thinker" a s ním i svůj první hit "Adore". Nyní rodačce z města Gold Coast vychází debut "Love Monster", se kterým se snaží prorazit i ve zbytku světa. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2018 11:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Letters From The Fire - Letters From The Fire 7/10
Letters From The Fire - Letters From The Fire Kalifornská skupina Letters From The Fire zaznamenala slušný úspěch už se svým debutem "Worth The Pain", jenže přišly neshody a zpěvačka Alexa Kabazie spolu s bicmanem Brianem Sumwaltem z kapely odešli. Nyní formaci čeká nový start s novou sestavou a novým materiálem, který vychází na bezejmenné novince. čtěte zde
Vydáno: 20.07.2018 10:41 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life 6/10
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life S vydáním alba "7" došlo v tvorbě Paula Kalkbrennera na mnohé náznaky žánrových odboček, na "Parts Of Life" se naopak od svých techno kořenů příliš nevzdaluje. Opojně oslavuje život a tvůrčí svobodu, avšak nepřináší nic převratně nového. Nejen nové kusy zahraje 20. července na svém vystoupení na Colours Of Ostrava. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2018 15:25 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Code Red Riot - Mask 7/10
Code Red Riot - Mask Celkem pět let působil Corky Gainsford coby bubeník u lasvegaských rockerů Otherwise. Po vzoru Davea Grohla či Sullyho Erny se však rozhodl posunout a převzít roli lídra formace. Ke splnění snu založil kapelu Code Red Riot, které nyní vychází debut "Mask" plný moderního hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked 7/10
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked Z kapely Panic! At The Disco je už dávno one-man projekt Brendona Urieho, pod jehož vedením vychází šestá studiová deska "Pray For The Wicked". Urie se na ní hudebně opět posunul více k modernímu popu a zcela opustil glam rockovou a emo punkovou okázalost. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2018 08:08 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) 8/10
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) Před šesti lety si Jaromír Nohavica zahrál v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií. Letos v červnu se situace opakovala, a tak přišel vhodný čas vydat z koncertu v roce 2012 CD + DVD, které písničkářovu tvorbu představuje z jiného úhlu pohledu. Jak jeho písním spojení s filharmoniky prospělo? čtěte zde
Vydáno: 06.07.2018 13:50 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Tremonti - A Dying Machine 7/10
Tremonti - A Dying Machine Tento rok si ústřední persony rockových Alter Bridge odskočily od své domovské skupiny, aby si pohrály s vlastními projekty. Jako první se se sólovou deskou "Year Of The Tiger" představil Myles Kennedy a nyní na něj navazuje kytarista Mark Tremonti s počinem o poznání tvrdším, albem "A Dying Machine". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2018 16:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
A Perfect Circle - Eat The Elephant 7/10
A Perfect Circle - Eat The Elephant Návrat jedné z nejzajímavějších progrockových či, chcete-li, artrockových formací nového tisíciletí A Perfect Circle je událost nemalého významu. Vždyť čekání na tuto superkapelu složenou z protřelých hudebníků trvalo čtrnáct let. Stálo to za to? Jaké je comebackové album "Eat The Elephant"? čtěte zde
Vydáno: 27.06.2018 14:50 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Little Big - Antipositive, Pt.1 7/10
Little Big - Antipositive, Pt.1 Petrohradští Little Big jsou evropskou odpovědí na Jihoafričany Die Antwoord. Stejně jako oni prosluli extravagantní prezentací, kontroverzními texty i neotřelou rave hudbou. Jejich novinka "Antipositive, Pt.1" je, jak název ostatně napovídá, první částí připravovaného dvojalba - ta druhá vyjde ještě letos. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2018 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Smile Empty Soul - Oblivion 7/10
Smile Empty Soul - Oblivion Post-grungeoví veteráni Smile Empty Soul hlásí po pěti letech studiový návrat s novinkou "Oblivion". Během období od poslední desky "Chemicals" se obsazení tria výrazně protočilo - zůstal pouze lídr formace Sean Danielsen. Jak dlouhé čekání a personální rošády zasáhly do tvorby, vám povíme v recenzi. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2018 15:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Vök - Figure - The Remixes 7/10
Vök - Figure - The Remixes Islandské skupině Vök se podařilo nesmazatelně se zapsat do povědomí mnoha posluchačů, ty české nevyjímaje. Coby uzavření další kapitoly jejich tvorby vyšla remixová variace "Figure". Pětice tracků zde odkrývá další hudební roviny. Je elektroničtější, ctí však zasněnost původních verzí. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2018 14:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) 8/10
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) S další kompilací přichází na horký letní hudební trh Vladimír Mišík. Dostala název "Životní režim" a v podtitulu "Bigbít 1976 - 2010" je obsaženo vše podstatné. Tentokrát žádné pomalé rytmy, ale šlapavý rytmus je to, co nás provází souborem skladeb Mišíkovu srdci blízkých. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík

ALBUM TÝDNE 39/2018

Xindl X
Sexy Exity

Xindl X po dvou letech od "Kvadratury záchranného kruhu" vydává s čerstvou kapelou desku "Sexy Exity". Původně měla být bestofkou s několika novými písněmi, nakonec se ale Xindl při tvorbě tak rozvášnil, až je z toho album se čtrnácti položkami. Zpívá vesele o neveselých věcech, které spojuje téma úniku.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 01.10.
Xavier Rudd (AUS) (Palác Akropolis, Praha)
Út 02.10.
Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience (USA) (Bobycenturm, Brno)
St 03.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
Čt 04.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
So 06.10.
Shania Twain (CAN) (O2 Arena, Praha)
So 06.10.
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers (Sono Centrum, Brno)
Ne 07.10.
Per Gessle's Roxette (SWE) (Forum Karlín, Praha)
Ne 07.10.
Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Ne 07.10.
[loveit] sound: Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Po 08.10.
Crown The Empire (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Debbi Pokáč Beyoncé Voxel Kryštof Sia Ewa Farna Coldplay Lady Gaga Adele Rihanna AC/DC The Cure Madonna Bára Basiková Vláďa Šafránek Linkin Park Marilyn Manson Britney Spears Metallica
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver