Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Bicep - Bicep 7/10
Bicep - Bicep Nejdříve hudební nadšenci, pak i muzikanti. Téměř po dekádě fungování mají Bicep svůj debut. Na něm dávají dohromady vše, na čem v tanečních vodách vyrůstali, a dávají tomu po svém futuristický střih. A je to zábavná jízda plná nečekaných zvratů. Živě si ji můžete dát 23. března v pražském klubu Roxy. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2018 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Venom - 100 Miles To Hell (EP) 6/10
Venom - 100 Miles To Hell (EP) Venom kdysi dávno, na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, definovali a svým debutem pojmenovali nový metalový styl - black metal. Po personálních rošádách dnes pódia brázdí dvě kapely (Venon a Venom Inc.), shodně navazující na odkaz této kapely. A ta první z nich dala před Vánoci fanouškům dárek. Nové EP. čtěte zde
Vydáno: 12.01.2018 11:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Satyricon - Deep Calleth Upon Deep 7/10
Satyricon - Deep Calleth Upon Deep Satyricon už dávno nejsou onen ortodoxní black metal, který pomáhali kdysi kovat. Kovově chladná černota však v základu jejich osobitého black rocku (nebo jak to kýho čerta nezvat) stále dříme. "Deep Calleth Upon Deep" v nastoleném trendu pokračuje a v diskografii Seveřanů se určitě neztratí. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2018 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
The Sound Of Arrows - Stay Free 7/10
The Sound Of Arrows - Stay Free Šest let se čekalo na následovníka povedené "Voyage" The Sound Of Arrows. "Stay Free" pokračuje v cestě nastolené debutem. Pompézně načechrané synťákové linie ale tentokráte doplňují smyčcová aranžmá, vše má tak jakýsi filmový nádech. Nosnou myšlenkou tvorby dvojice nadále zůstává víra v naději. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Clarinet Factory - Meadows 8/10
Clarinet Factory - Meadows Experimentální projekt Clarinet Factory se připomněl novou deskou "Meadows". Na ní muzikanti kromě již dobře vyšlapaného teritoria na poli jazzu, elektroniky a etnických elementů prvně okusili i lidovou hudbu, a vnesli tak do své tvorby drobet něčeho nového. Kvalita ale zůstala na vysoké úrovni. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2017 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Fialky - Je ti to málo 7/10
The Fialky - Je ti to málo The Fialky jsou na domácí punkové scéně již dobře etablovanou kapelou, jménem, které přiláká řadu posluchačů a které rozdává pořádné porce melodického punk rocku. Od roku 2000 mají na svém kontě řadu EP a tři dlouhohrající desky, k nimž letos přibyla novinková "Je ti to málo". čtěte zde
Vydáno: 28.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Kolektivní halucinace - Kosti 7/10
Kolektivní halucinace - Kosti Kladenská parta Kolektivní halucinace před třemi lety potěšila příjemným alternativním debutem "Bůh z Umakartu", na který během letošního jara navázala druhým počinem "Kosti". Povedlo se nadějné formaci naplnit očekávání? To vám nastíníme v naší minirecenzi. čtěte zde
Vydáno: 26.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
TH!S - We Are TH!S... 8/10
TH!S - We Are TH!S... Kapela herce a režiséra Vojty Kotka na začátku prosince vydala EP "We Are TH!S...". Co od něj čekat, naznačil již singl "Dance!", ke kterému formace natočila skvělý videoklip s hercem Jiřím Schmitzerem v hlavní roli. Jak se rockem nabité minialbum povedlo? čtěte zde
Vydáno: 26.12.2017 09:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sia - Everyday Is Christmas 8/10
Sia - Everyday Is Christmas Je téměř pravidlem, že interpreti vydávají vánoční alba ke konci své kariéry nebo jako výplň v diskografii ve chvíli, kdy nemají nový materiál a je třeba se fanouškům něčím připomenout. Jak je na tom australská zpěvačka Sia a její letošní sváteční kolekce nazvaná "Everyday Is Christmas"? čtěte zde
Vydáno: 24.12.2017 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Různí - Zlaté vánoční album (2CD) 7/10
Různí - Zlaté vánoční album (2CD) Vánoční období je čas, který hudební vydavatelství využívají k vydávání různých tematických kompilací. Výjimkou není ani letošní rok, kdy Supraphon volně navazuje na "Velkou vánoční kolekci" dvojdiskem, který dostal lakonický název "Zlaté vánoční album". čtěte zde
Vydáno: 23.12.2017 17:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Tom Chaplin - Twelve Tales Of Christmas 7/10
Tom Chaplin - Twelve Tales Of Christmas Tom Chaplin na své převážně autorské desce "Twelve Tales Of Christmas" nahlíží na zimní a vánoční období zcela civilní optikou. Vypráví příběhy, které se zjevně staly a nechaly po sobě určitou stopu. Chaplin si na nic nehraje, nechává naplno rozvinout nálady samotných skladeb a jde mu to moc dobře. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2017 08:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Fast Food Orchestra - Struny 6/10
Fast Food Orchestra - Struny Změn se v táboře Fast Food Orchestra odehrálo společně s vydáním nové desky "Struny" mnoho. Nejen ty personální, kdy z kapely odešel zpěvák a saxofonista Susha, ale také hudební a jazykové, kdy angličtinu vystřídal mateřský jazyk. Jak novinka po tomto kolotoči vlastně dopadla? čtěte zde
Vydáno: 22.12.2017 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Voila! - On The Waves 7/10
Voila! - On The Waves Angličtina, slovenština i francouzština zazní na druhém albu česko-slovenské skupiny Voila! Nástupce tři roky starého debutu "Décollage" nazvaný "On The Waves" je zajímavým žánrovým koktejlem s ingrediencemi v podobě elektro-swingu, šansonu, popu i hip hopu. čtěte zde
Vydáno: 20.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Linkin Park - One More Light Live 7/10
Linkin Park - One More Light Live Třetí živé album Linkin Park je kolekcí šestnácti nahrávek zaznamenaných na posledních koncertech před smrtí Chestera Benningtona. "One More Light Live" je především poctou jedinečnému zpěvákovi, který byl paradoxně možná na svém interpretačním vrcholu. čtěte zde
Vydáno: 19.12.2017 09:15 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Högni - Two Trains 8/10
Högni - Two Trains Högni Egilsson má za sebou hned několik projektů, včetně hudby pro divadelní performance nebo filmy a televizi. "Two Trains" je ale debut, kdy je prvně sám za sebe a pln posbíraných zkušeností. Zároveň vykřesal nejtitěrnější islandské nálady na samotnou dřeň a doplňuje je o sofistikované textové postřehy. čtěte zde
Vydáno: 15.12.2017 13:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jaroslav 'Olin' Nejezchleba - Nečekaná návštěva 8/10
Jaroslav 'Olin' Nejezchleba - Nečekaná návštěva Ačkoliv je hudebník Jaroslav Nejezchleba, známý pod přezdívkou Olin, na scéně už nějaký ten pátek, "Nečekaná návštěva" je teprve jeho druhým sólovým albem. To vyšlo letos v létě a my se k této povedené nahrávce plné hostů i osobních upřímných textů v naší recenzi vrátíme. čtěte zde
Vydáno: 14.12.2017 18:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Bratislavské dievčatá - Bratislavské dievčatá 7/10
Bratislavské dievčatá - Bratislavské dievčatá "Nesuď knihu podle obalu," zpívá se v jedné staré bluesové skladbě, kterou pak hrál kdekdo. Tenhle verš se dere na mysl při pohledu na odporně kýčovitě růžový obal i popový název Bratislavské dievčatá. Byla by ale škoda dát na tento první dojem. Pod tímto názvem se totiž skrývá velmi solidní punková deska. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 18:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Nanosféra - Pohledno 7/10
Nanosféra - Pohledno Čáslavská skupina Nanosféra se konečně dočkala svého debutového alba. "Pohledno" překvapí koncepčním zpracováním i mluvenými vsuvkami, které kapele namluvil herec a dabér Alexej Pyško. Kromě toho zaujme příjemným nevtíravým poprockem i texty v mateřském jazyce. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2017 11:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jaksi Taksi - Offline 7/10
Jaksi Taksi - Offline Pražská pop-punková stálice Jaksi Taksi si po albu "Signál" dala šest let pauzu. Nyní ale přichází s čerstvým materiálem "Offline", a jak název napovídá, nosným tématem desky je současný život ve virtuálním světě. Volně tak navazují na nahrávku "Online" z roku 2001. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2017 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Vojtaano - The Beast Of Vojtaano 6/10
Vojtaano - The Beast Of Vojtaano Debut Vojtěcha Záveského "The Beast Of Vojtaano" vznikl po několika letech živého hraní, během kterých na něj litoměřický rodák postupně seskládával materiál. Toho nakonec bylo tolik, že deska vyšla netradičně ve formě dvojalba - na jednom disku najdeme Vojtaanovu folkovou tvář, na druhém rapovou. čtěte zde
Vydáno: 08.12.2017 11:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 03/2018

Eminem
Revival

Vnímal by svět Eminemovu desku "Revival" jinak, kdyby se mezi hostujícími interprety objevil spíše Robert Plant, Glen Hansard, Vince Staples, Tyler, The Creator nebo Perfume Genius? Těžko. Momentální hysterie je mnohem víc způsobená pozérstvím a mezižánrovou nesnášenlivostí než čímkoliv jiným. Proč tedy osmička?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 31.01.
Depeche Mode (UK) (O2 Arena, Praha)
St 31.01.
Steve Aoki (USA) (SaSaZu, Praha)
Ne 04.02.
alt-J (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 08.02.
Iron & Wine (USA) (DIvadlo Hybernia, Praha)
Ne 11.02.
The Chainsmokers (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Pá 16.02.
Hollywood Undead (USA) (Forum Karlín, Praha)
So 17.02.
Milky Chance (DE) (Roxy, Praha)
So 17.02.
The Hunna (UK) + Coasts (UK) (Rock Café, Praha)
Út 27.02.
Toto (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 28.02.
Son Lux (USA) (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Kryštof Coldplay U2 Beyoncé Ewa Farna Sia Madonna Rihanna Lady Gaga Ed Sheeran Adele The Cure AC/DC Eminem Mariah Carey Camila Cabello Emma Drobná Linkin Park Kylie Minogue Taylor Swift
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver