Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Soutěž o auto, zájezdy, notebooky - www.POJISTENI.cz
Karol Mikloš - Poisoned EP 9/10
Karol Mikloš - Poisoned EP Karol Mikloš se na épéčku "Poisoned" navrací ke kytarovějšímu zvuku a dává vzpomenout na britskou kytarovou scénu let osmdesátých a devadesátých, tedy z dob, ze kterých přiznaně inspirativně čerpá. Není to však žádné retro, skladbám dodává svou vlastní tvář a rukopis. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2017 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dreamcar - Dreamcar 7/10
Dreamcar - Dreamcar Dreamcar mají za sebou vydání svého debutového počinu. O koho vlastně jde? Kapela je spojením muzikantů z No Doubt s charismatickým frontmanem AFI či Blaqk Audio Daveym Havokem. O jejich spolupráci se hovořilo již delší dobu, přesto debut vznikl docela nenápadně. Jakým směrem se na něm tedy čtveřice vydává? čtěte zde
Vydáno: 20.06.2017 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
War For War - Illud Tempus 8/10
War For War - Illud Tempus Lord Morbivod je jméno, které je tuzemským metalovým fanouškům dobře známé. Je spojován s originálními projekty a skupinami jako Umbrtka, Trollech, Stíny Plamenů či právě War For War, se kterým vydává již čtvrté album "Illud Tempus". Na něm zaexperimentoval a smísil black metal s elektronikou. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2017 19:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Creeper - Eternity, In Your Arms 8/10
Creeper - Eternity, In Your Arms Debut anglické punk-rockové party Creeper lze bez přehánění označit za senzaci letošního roku. Takřka z ničeho se ze stagnujícího subžánru vyloupl následovník The Offspring, který přišel s osobitým, rozpoznatelným rukopisem. Navíc je album "Eternity, In Your Arms" i o něčem jiném než jen o punk-rocku. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2017 11:22 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Parov Stelar - The Burning Spider 7/10
Parov Stelar - The Burning Spider Rakouský DJ, který si říká Parov Stelar, se v Evropě stal takřka fenoménem. Nejen u nás je jeho elektro-swing nesmírně populární, což dokládají takřka vždy vyprodané koncerty i zástupy fanoušků. Opakovat se v rámci tohoto sub-žánru je ovšem snadné, proto se hudebník rozhodl zabrousit i do vod blues a jazzu. čtěte zde
Vydáno: 06.06.2017 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Portless feat. Henry D - Back 7/10
Portless feat. Henry D - Back Portless vznikli v roce 2012 jako odštěpení bývalých členů Support Lebiens, které si pro sebe uzmul Hynek Toman. Portless za sebou mají debutové album "New Ride", na kterém pokračovali v duchu původních saportů. Na druhé desce se ovšem spojili s rapperem Henrym D a zavzpomínali na své syrové začátky. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2017 15:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life 7/10
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life Kanadští indie-rockeři Japandroids jsou po pětileté odmlce zpět s albem "Near To The Wild Heart Of Life", s nímž se přesunuli pod label Anti-. Novinka obsahuje osm skladeb hnaných hymnickými refrény, které rozezpívají i ty největší škarohlídy. Jsou to stále oni, ale v novém, svěžím balení. čtěte zde
Vydáno: 25.05.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days 3/10
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days Brian May sice se svojí domovskou formací Queen (resp. s jejími zbytky) nadále koncertně křižuje svět, nezapomíná ale ani na své sólové projekty, z nichž se poslední dobou vyjímá jeho spolupráce s Kerry Ellis. Aktuální společný disk "Golden Days" však budí hlavně rozpaky. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Vök - Figure 7/10
Vök - Figure Islandská čtveřice Vök natočila emocemi nabité album "Figure", na němž spojuje svůj rozpoznatelný styl s přiznanými inspiracemi. Zasněná atmosféra nabízí vše od nadšení a štěstí po smutek - tyto nálady se tu vzájemně protínají v typicky severské zvukomalbě a je snadné se jimi nechat unášet. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky 6/10
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky Za novým projektem Trny & Žiletky stojí bývalý člen Dark Gamballe Majkl (kytara, basa) a současný Desed (zpěv), které ještě doplňuje bývalý člen Jumping Drums, bubeník Paull Black. Jejich debut je kombinací tvrdých kytar, hutné atmosféry, ale i pop-rockových melodií. čtěte zde
Vydáno: 09.05.2017 13:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nebe - Souřadnice 7/10
Nebe - Souřadnice Havířovská formace Nebe má za sebou poměrně rušné období. V mezidobí od posledního alba "Než se rozední" stihla vyměnit svého baskytaristu a mimo koncertování dala enormní důraz na nahrávání nové desky. Za své vzaly spousty už hotových písní, aby mohly vzniknout tyto zajímavé "Souřadnice". čtěte zde
Vydáno: 07.05.2017 20:54 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Skety - Týdytý 7/10
Skety - Týdytý Pražský vokální sextet Skety oslavuje sedmou sezonu své existence druhým řadovým albem "Týdytý". Své jazzové a swingové kořeny zde protahuje i do dalších hudebních směrů zásluhou svou i pozvaných hostů. Na desce se jich sešla slušná řádka, ti ale kapelu rozhodně neupozadili, ani disk nerozmělnili. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2017 15:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Norma Jean Martine - Only In My Mind 8/10
Norma Jean Martine - Only In My Mind Norma Jean Martine má ve svých čtyřiadvaceti letech za sebou přesídlení z USA do Británie a psaní skladeb třeba pro Ronana Keatinga či Lenu. Letos se ale po několika letech příprav dočkala svého sólového debutu "Only In My Mind". A ten je krásnou ukázkou pop-rockového písničkářství. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2017 09:50 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Foster The People - III 5/10
Foster The People - III Třetí studiová deska a český koncertní debut v rámci festivalu Rock For People - to jsou benefity, které rok 2017 skýtá pro tuzemského fanouška indie popařů Foster The People. Ještě než se tak stane, máme tu ale přípravu v podobě třístopového EP "III". čtěte zde
Vydáno: 03.05.2017 15:00 v sekci Minirecenze - Simona Knotková
Liv Sin - Follow Me 6/10
Liv Sin - Follow Me Švédská metalová parta Sister Sin navzdory velké popularitě nejen v domovské krajině, ale zejména u našich západních sousedů, v roce 2015 ukončila po třinácti letech fungování aktivní činnost. Zpěvačka Liv Jagrell však dlouho nezahálela a založila si nový projekt Liv Sin, se kterým vydává svůj první počin. čtěte zde
Vydáno: 02.05.2017 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sebastian - Hvězdy 5/10
Sebastian - Hvězdy Když před dvěma roky Sebastian zveřejnil videoklip k písničce "Toulavá", asi nikdo nečekal, jak velký úspěch s ní bude mít. Nahrát celou debutovou desku "Hvězdy" mu ale trvalo více než dva roky a je z ní bohužel poznat, že jednoduchá a radostná práce to zrovna nebyla. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2017 15:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Little Mix - Glory Days 6/10
Little Mix - Glory Days Britská dívčí čtyřka Little Mix vyhrála v roce 2011 britský X Factor a stále je jedinou skupinou, které se to povedlo. Od té doby nás pravidelně zásobuje svými singly a deskami, z nichž ta poslední, "Glory Days", opět obsahuje slušnou hitovou nálož. Ale taky pár písniček, které se dají jen přeskočit. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2017 18:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Alfahanne - Det Nye Svarta 7/10
Alfahanne - Det Nye Svarta Švédská parta Alfahanne má zajímavý recept na úspěch. V jejich hudbě se totiž snoubí klasický dirty rock'n'roll s black metalem. S touto nevšední žánrovou směskou uvařili již tři alba. Na to nejnovější "Det Nye Svarta" se podíváme v následující recenzi. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck 9/10
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck Novinka experimentátorů z Toulouse, kteří si již od roku 1995 říkají Psykup, je určena všem, kteří opovrhují hudebními hranicemi. Tihle Frantíci nezapřou inspiraci u Mikea Pattona, jehož vliv je citelný v každé z písní šesté a zároveň vůbec nejlepší nahrávky "Ctrl+Alt+Fuck". čtěte zde
Vydáno: 21.04.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Waaktaar & Zoe - World Of Trouble 7/10
Waaktaar & Zoe - World Of Trouble Norská kapela A-ha už teď žije přípravami na akustické turné plánované na rok 2018, ale to nebránilo kytaristovi a skladateli Paulu Waaktaarovi-Savoyovi v uskutečnění dalšího bočního projektu. Tím je album dvojice Waaktaar & Zoe pojmenované "World Of Trouble". čtěte zde
Vydáno: 13.04.2017 15:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa

ALBUM TÝDNE 26/2017

SikTh
The Future In Whose Eyes

Šestice z Watfordu Sikth není zrovna pilným výrobcem nové hudby, kvantitu ovšem nahrazuje kvalitou. Jejich dosavadní dvě desky patří k těm nejzajímavějším počinům současného progresivního metalu a zejména předchůdce novinky "Death Of A Dead Day" lze označit za přelomové album metalového sub-žánru.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)


Chaty

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 29.06.
The Dead Daisies (AUS/USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 30.06.
Hradecký slunovrat (Zámek Hradec nad Moravicí, Hradec nad Moravicí)
Út 04.07.
Guns N' Roses (USA) (Letiště Letňany, Praha)
Út 04.07.
Rock For People (Festival park, Hradec Králové)
Pá 14.07.
Českéhrady.cz (Točník, Točník)
St 19.07.
ZZ Top (USA) (Home Monitoring Arena, Plzeň)
St 19.07.
Colours Of Ostrava (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 20.07.
Celebration (USA) (Cross Club, Praha)
Pá 21.07.
Českéhrady.cz (Kunětická hora, Kunětická hora)
Pá 28.07.
AIR Festival (Festivalpark, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Kryštof Madonna Ewa Farna Rihanna Coldplay Lady Gaga Sia Beyoncé Adele The Cure AC/DC Ben Cristovao Lana Del Rey Britney Spears Metallica Katy Perry Ed Sheeran Lucie Bílá Aneta Langerová Taylor Swift
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver