Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Erasure - World Be Gone 6/10
Erasure - World Be Gone Poslední roky jsou Erasure plodní a sedmnácté album "World Be Gone" je zastihuje v pro ně standardní kvalitě. Prvně však do svých výrazných popových melodií zapletli politiku a reflexi současné reality, což u nich trochu mate, a deska tak nezabere na první poslech. Potenciální hity ale nechybí. čtěte zde
Vydáno: 18.08.2017 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Perfume Genius - No Shape 8/10
Perfume Genius - No Shape Pětatřicetiletý umělec Mike Hadreas aka Perfume Genius patří mezi velmi zajímavé postavy současné hudební scény. Pomocí své tvorby se snaží vypořádat s vlastní identitou a řadou dalších osobních problémů. V květnu vydal čtvrtou řadovou desku "No Shape", kterou nám představí již v úterý v klubu MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 14.08.2017 11:31 v sekci Minirecenze - Jaroslav Hrách
Laibach - Also Sprach Zarathustra 7/10
Laibach - Also Sprach Zarathustra Slovinské legendy industriálního rocku nikdy nepluly v hlavním proudu a vždy vymýšlely nové cesty, jak prezentovat své neortodoxní hudební smýšlení. Novým pokusem je koncepční album, které posloužilo jako podklad pro divadelní přepracování stejnojmenného Nietzscheho filosofického díla. čtěte zde
Vydáno: 09.08.2017 15:43 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rex Brown - Smoke On This 6/10
Rex Brown - Smoke On This Pokud vám jméno Rex Brown nic neříká, vězte, že jde o basáka legendární Pantery. Ten nyní vydává své první sólové album "Smoke On This", na kterém ovšem drtivý groove původní formace nečekejte. Brown vzdal totiž hold klasickému, barově špinavému rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 04.08.2017 13:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ospalý Pohyb - Úzkosť a rozklad 7/10
Ospalý Pohyb - Úzkosť a rozklad Temné až depresivní je nové album slovenské skupiny Ospalý Pohyb s názvem "Úzkosť a rozklad", které vyšlo po roce od poslední desky "ø". Slow-rock v podání Ospalého pohybu podnícený texty o stereotypu a ponuré každodennosti života není rozhodně žádným lehkým poslechem. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2017 17:55 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Fox Territory - Degressive Fusion 7/10
Fox Territory - Degressive Fusion Skupina Fox Territory se rozhodla jít na tuzemskou scénu nepříliš prošlapanou cestou progresivního mathcoru. Právě ten je dominantním subžánrem jejich debutového alba "Degressive Fusion". Nalezneme na něm povětšinou instrumentální skladby, které oslní propracovaností, nápaditostí i hráčským umem. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2017 11:11 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly, James McAlister - Planetarium 7/10
Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly, James McAlister - Planetarium Do velice netradiční spolupráce se vrhla čtveřice hudebníků Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly a James McAlister. Ti během několika měsíců stvořili sedmnáct skladeb zapadajících do jedinečného konceptu. Výsledkem je pestrá kolekce zvaná "Planetarium". čtěte zde
Vydáno: 11.07.2017 16:12 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Karol Mikloš - Poisoned EP 9/10
Karol Mikloš - Poisoned EP Karol Mikloš se na épéčku "Poisoned" navrací ke kytarovějšímu zvuku a dává vzpomenout na britskou kytarovou scénu let osmdesátých a devadesátých, tedy z dob, ze kterých přiznaně inspirativně čerpá. Není to však žádné retro, skladbám dodává svou vlastní tvář a rukopis. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2017 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dreamcar - Dreamcar 7/10
Dreamcar - Dreamcar Dreamcar mají za sebou vydání svého debutového počinu. O koho vlastně jde? Kapela je spojením muzikantů z No Doubt s charismatickým frontmanem AFI či Blaqk Audio Daveym Havokem. O jejich spolupráci se hovořilo již delší dobu, přesto debut vznikl docela nenápadně. Jakým směrem se na něm tedy čtveřice vydává? čtěte zde
Vydáno: 20.06.2017 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
War For War - Illud Tempus 8/10
War For War - Illud Tempus Lord Morbivod je jméno, které je tuzemským metalovým fanouškům dobře známé. Je spojován s originálními projekty a skupinami jako Umbrtka, Trollech, Stíny Plamenů či právě War For War, se kterým vydává již čtvrté album "Illud Tempus". Na něm zaexperimentoval a smísil black metal s elektronikou. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2017 19:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Creeper - Eternity, In Your Arms 8/10
Creeper - Eternity, In Your Arms Debut anglické punk-rockové party Creeper lze bez přehánění označit za senzaci letošního roku. Takřka z ničeho se ze stagnujícího subžánru vyloupl následovník The Offspring, který přišel s osobitým, rozpoznatelným rukopisem. Navíc je album "Eternity, In Your Arms" i o něčem jiném než jen o punk-rocku. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2017 11:22 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Parov Stelar - The Burning Spider 7/10
Parov Stelar - The Burning Spider Rakouský DJ, který si říká Parov Stelar, se v Evropě stal takřka fenoménem. Nejen u nás je jeho elektro-swing nesmírně populární, což dokládají takřka vždy vyprodané koncerty i zástupy fanoušků. Opakovat se v rámci tohoto sub-žánru je ovšem snadné, proto se hudebník rozhodl zabrousit i do vod blues a jazzu. čtěte zde
Vydáno: 06.06.2017 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Portless feat. Henry D - Back 7/10
Portless feat. Henry D - Back Portless vznikli v roce 2012 jako odštěpení bývalých členů Support Lebiens, které si pro sebe uzmul Hynek Toman. Portless za sebou mají debutové album "New Ride", na kterém pokračovali v duchu původních saportů. Na druhé desce se ovšem spojili s rapperem Henrym D a zavzpomínali na své syrové začátky. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2017 15:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life 7/10
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life Kanadští indie-rockeři Japandroids jsou po pětileté odmlce zpět s albem "Near To The Wild Heart Of Life", s nímž se přesunuli pod label Anti-. Novinka obsahuje osm skladeb hnaných hymnickými refrény, které rozezpívají i ty největší škarohlídy. Jsou to stále oni, ale v novém, svěžím balení. čtěte zde
Vydáno: 25.05.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days 3/10
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days Brian May sice se svojí domovskou formací Queen (resp. s jejími zbytky) nadále koncertně křižuje svět, nezapomíná ale ani na své sólové projekty, z nichž se poslední dobou vyjímá jeho spolupráce s Kerry Ellis. Aktuální společný disk "Golden Days" však budí hlavně rozpaky. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Vök - Figure 7/10
Vök - Figure Islandská čtveřice Vök natočila emocemi nabité album "Figure", na němž spojuje svůj rozpoznatelný styl s přiznanými inspiracemi. Zasněná atmosféra nabízí vše od nadšení a štěstí po smutek - tyto nálady se tu vzájemně protínají v typicky severské zvukomalbě a je snadné se jimi nechat unášet. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky 6/10
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky Za novým projektem Trny & Žiletky stojí bývalý člen Dark Gamballe Majkl (kytara, basa) a současný Desed (zpěv), které ještě doplňuje bývalý člen Jumping Drums, bubeník Paull Black. Jejich debut je kombinací tvrdých kytar, hutné atmosféry, ale i pop-rockových melodií. čtěte zde
Vydáno: 09.05.2017 13:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nebe - Souřadnice 7/10
Nebe - Souřadnice Havířovská formace Nebe má za sebou poměrně rušné období. V mezidobí od posledního alba "Než se rozední" stihla vyměnit svého baskytaristu a mimo koncertování dala enormní důraz na nahrávání nové desky. Za své vzaly spousty už hotových písní, aby mohly vzniknout tyto zajímavé "Souřadnice". čtěte zde
Vydáno: 07.05.2017 20:54 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Skety - Týdytý 7/10
Skety - Týdytý Pražský vokální sextet Skety oslavuje sedmou sezonu své existence druhým řadovým albem "Týdytý". Své jazzové a swingové kořeny zde protahuje i do dalších hudebních směrů zásluhou svou i pozvaných hostů. Na desce se jich sešla slušná řádka, ti ale kapelu rozhodně neupozadili, ani disk nerozmělnili. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2017 15:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Norma Jean Martine - Only In My Mind 8/10
Norma Jean Martine - Only In My Mind Norma Jean Martine má ve svých čtyřiadvaceti letech za sebou přesídlení z USA do Británie a psaní skladeb třeba pro Ronana Keatinga či Lenu. Letos se ale po několika letech příprav dočkala svého sólového debutu "Only In My Mind". A ten je krásnou ukázkou pop-rockového písničkářství. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2017 09:50 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 33/2017

Dead Cross
Dead Cross

Dead Cross je skupina složená kolem geniálního bubeníka Davea Lombarda, který se v roce 2015 spojil s členy skupin Retox a The Locust. Původní zpěvák Gabe Serbian ovšem rok nato skupinu opustil a na jeho místo přišel Mike Patton. Projekt rázem dostal zajímavé parametry a strhující debut je toho důkazem.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)


Chaty

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 21.08.
X Ambassadors (USA) (Roxy, Praha)
Út 22.08.
Phantogram (USA) (Palác Akropolis, Praha)
St 23.08.
Nicolas Jaar (USA) (Roxy, Praha)
Pá 25.08.
Moravskéhrady.cz (Bouzov, Bouzov)
Pá 01.09.
Českéhrady.cz (Bezděz, Bezděz)
St 06.09.
Mike + The Mechanics (UK) (Lucerna - Velký sál, Praha)
St 20.09.
DJ Shadow (USA) (Roxy, Praha)
Út 26.09.
Timber Timbre (CAN) (Roxy/NoD, Praha)
St 04.10.
R5 (USA) (Roxy, Praha)
Čt 05.10.
Stu Larsen (AU) (Royal, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Adele Beyoncé Coldplay Sia Rihanna Lady Gaga Ewa Farna The Cure Madonna AC/DC Kryštof Linkin Park Lucie Bílá Imagine Dragons Ed Sheeran David Bowie Lana Del Rey Ben Cristovao Taylor Swift Metallica
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver