Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Snap Call - Let That Roll! 9/10
Snap Call - Let That Roll! Snap Call za sebou mají náročný rok, který vyvrcholil tím, že v průběhu nahrávání EP "Let That Roll!" vyměnili zpěváka. Na místo Davida Hlůžeho nastoupil Jakub Iggy Hauf. Vše se ale v dobré obrátilo - jeho hlas výsledek doslova rozsvítil a odlehčil do příjemnější podoby. čtěte zde
Vydáno: 29.12.2018 10:10 v sekci Minirecenze - Hana Bukáčková
Emigrate - A Million Degrees 8/10
Emigrate - A Million Degrees Ještě než Rammstein na jaře vypustí nové studiové album, první po deseti letech, připravil kytarista německých provokatérů Richard Kruspe pokračování svého projektu Emigrate pod názvem "A Million Degrees". Znovu si pozval skvělé hosty a naplno popustil stavidlo své kreativity. čtěte zde
Vydáno: 19.12.2018 16:01 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tom Odell - Jubilee Road 6/10
Tom Odell - Jubilee Road Na své třetí desce "Jubilee Road" se Tom Odell ohlíží zpět. Nejenom ke svým vzpomínkám, také hudebně je nahrávka mnohem blíže jeho vydařenému debutu "Long Way Down". Možná je to drobet sázka na jistotu a návrat k tomu, co mu jde nejlépe. Album tak potěší zejména jeho skalní příznivce. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Leto s Monikou - Leto s Monikou 7/10
Leto s Monikou - Leto s Monikou Monika Midriaková se svou sólovou značkou Leto s Monikou pokračuje v cestě započaté s projektem Monikino Kino. Bezejmenná prvotina je však intimnější, křehčí a nese se v melancholičtějších náladách. Do podzimních plískanic je toto Leto zcela ideální kombinace. Monika ji živě představí 27. listopadu v pražském Café V lese. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2018 16:21 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Hank Von Hell - Egomania 7/10
Hank Von Hell - Egomania Hærtis, Hank von Helvete nebo třeba Hertugen? Aktuální umělecké jméno bývalého lídra populárních Turbonegro zní Hank Von Hell. Pod tímto pseudonymem nahrál svou první sólovou desku "Egomania", se kterou dorazí i do České republiky. Jak návrat věčného rebela dopadl? čtěte zde
Vydáno: 21.11.2018 13:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo 7/10
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo Slovenská hudebnice Sisa Féher se na nové desce "Bardo" spojila s multiinstrumentalistou Vladkem Miklášem, aby společně natočili koncepční nahrávku, jejímž ústředním tématem je příroda. Vše okořenili texty, které jsou původně autorskými básněmi právě Sisy Fehér. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Flat Earth - None For One 7/10
Flat Earth - None For One Nikde není statisticky zaevidováno, kolik zlomených srdcí způsobil rozpad populární finské formace HIM, ale jistě jich nebylo zrovna málo. Alespoň některá z nich může dát opět dohromady debut nové formace Flat Earth, která je složená právě ze členů HIM - kytaristy Mikka Lindströma a bicmana Mika Karppinena. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2018 14:24 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Northward - Northward 7/10
Northward - Northward I metaloví hudebníci si občas potřebují od kovového žánru odpočinout a tvořit mimo své obvyklé škatulky. Jejich řady nyní rozšiřuje i zpěvačka Floor Jansen. Spojila síly s kytaristou Jørnem Lofstadem a společně založili dvoučlenný projekt Northward. Na svém eponymním debutu vzdávají poctu klasickému hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2018 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Roosevelt - Young Romance 7/10
Roosevelt - Young Romance Dva roky utekly od jeho bezejmenného debutu. Na novince "Young Romance" Roosevelt vesměs navazuje přesně tam, kde jeho prvotina končila. Jen tentokrát přidal víc retro prvků a chytlavých melodií. Zasněné nálady a kupu vzpomínek na letní parties a poznané i nepoznané lásky naopak zachoval. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2018 16:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vesper - Pan Optikum 6/10
Vesper - Pan Optikum Vesper to spolu táhnou už deset let a novinka "Pan Optikum" má být jakýmsi vyvrcholením jejich dosavadní tvorby. Navíc se kapela znovu vrhla na koncepční pojetí nahrávky. Každý skladba alba tak má představovat určitý archetyp lidí, kteří nás (bohužel) často provázejí životem. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2018 18:43 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sophie Hunger - Molecules 7/10
Sophie Hunger - Molecules Na svém novém albu "Molekules" Sophie Hunger hodně utíká do berlínského teritoria a naplno vstřebává tamní elektronickou scénu. Její rukopis však stále poznáte, i přesto, že výsledný zvuk je posunem do jiných vod, byť logickým. Nahrávka zazní naživo i v Praze, konkrétně 11. listopadu v Paláci Akropolis. čtěte zde
Vydáno: 09.11.2018 19:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Peter Bjorn And John - Darker Days 7/10
Peter Bjorn And John - Darker Days Trio sympaťáků Peter Bjorn And John se navrátilo ke dvouletému cyklu mezi nahrávkami a na novince "Darker Days" také ke svým kořenům - přímočařejším písničkám a jasně rozpoznatelnému rukopisu. Oproti minulé "Breakin' Point" je to až nečekané otočení kormidlem na rozjeté hudební dráze této formace. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2018 18:10 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Mylene Farmer - Désobéissance 6/10
Mylene Farmer - Désobéissance Na své jedenácté řadovce "Désobéissance" se Mylene Farmer obklopila převážně mladšími spolupracovníky. Možná si od toho slibovala, že ji to nějak výrazněji nakopne, posune. Nápad to nebyl špatný, výsledek se však podařil jen tak na půl. Přesto je "Désobéissance" asi nejexperimentálnějším albem této hudebnice. čtěte zde
Vydáno: 30.10.2018 14:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
R.E.M. - At The BBC 8/10
R.E.M. - At The BBC V mnoha ohledech ikoničtí R.E.M. to sice zabalili před sedmi lety, brázda, kterou do rockové hudby vyryli, je však stále dost hluboká. Vytvořili si svůj na hony rozpoznatelný zvuk, podařilo se jim přiblížit rockovou alternativu mainstreamu a navíc to byli nezpochybnitelní hitmakeři. čtěte zde
Vydáno: 29.10.2018 16:41 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 8/10
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 Kdyby neexistoval sever Evropy, pop by byl o mnoho chudší. Další zpěvačkou, která rozšiřuje zástupy umělkyň, na které je třeba si dávat pozor, je bezesporu norská éterická bytost Aurora, která nedávno překvapila svou jedenapůltou deskou "Infections Of A Different Kind - Step 1". čtěte zde
Vydáno: 28.10.2018 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues 7/10
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues Lídr legendárních vousáčů ZZ Top Billy Gibbons dlouhé roky tvořil pouze pod jménem domovské formace. V roce 2015 ale vydal svou první sólovku, na kterou nyní po třech letech navazuje dalším počinem "The Big Bad Blues". Ten je, jak už název napovídá, především poctou tradičnímu blues. čtěte zde
Vydáno: 24.10.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jason Mraz - Know. 7/10
Jason Mraz - Know. Pokud chcete na chvíli zapomenout na všechno špatné, co se děje ve světě či vám osobně, zkuste novou desku Jasona Mraze "Know.". Ač nikdy nebyl ani náznakem pesimista, jeho nová kolekce je prodchnuta bezmezným pozitivizmem a vírou v lásku a štěstí. A protože už není žádný dvacetiletý mladík, dá se mu to i věřit. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 18:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten 7/10
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten Na novinku od Jonny Lee se čekalo čtyři roky. Pod jménem ionnalee nakonec vyšlo konceptuální album "Everyone Afraid To Be Forgotten", na němž hudebnice reflektuje své současné pocity. Její potemnělý electropop má za poslední roky již jasné kontury. Ty doveze představit i do Prahy - 13. října se zastaví v MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Ólafur Arnalds - re:member 7/10
Ólafur Arnalds - re:member Na své čtvrté desce "re:member" Ólafur Arnalds nahlíží zpět na své hudební kořeny. Vše však natočil pomocí nového softwaru Stratus, a zkusil tak posunout svou tvorbu do nových rovin. Poklidnou novinku přijede představit i do Prahy, v pátek 12. října zahraje ve Velkém sále Lucerny. čtěte zde
Vydáno: 11.10.2018 15:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 7/10
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 Pokud nebudeme počítat jiné projekty, museli jsme si na sólovku Jana Hammera počkat dlouhých dvacet čtyři let. "Seasons Pt. 1" jsou dost možná i sbírkou kompozic, které klidně mohly ležet několik let v šuplíku a Jan je dokončil až nyní. Nabízí totiž jeho typické zvukové spektrum. Nečekejte nečekané. Čekejte povedené. čtěte zde
Vydáno: 03.10.2018 15:55 v sekci Minirecenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 02/2019

Lenka Filipová
Oppidum

Po patnácti letech bez studiového alba by se na mnoho interpretů zapomnělo. Ne tak na Lenku Filipovou. Ta si mohla dovolit nejen takto dlouhou pauzu, navrch si troufla ukončit ji deskou "Oppidum", jejíž obsah možná konzervativního posluchače překvapí.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 20.01.
Alex Vargas (DK) (Chapeau Rouge, Praha)
Út 22.01.
Jacob Lee (AUS) (Café V lese, Praha)
St 23.01.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 27.01.
Ghostemane (USA) (Roxy, Praha)
St 06.02.
The Neighbourhood (USA) (Forum Karlín, Praha)
Čt 07.02.
Animé (USA) (Roxy, Praha)
So 09.02.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (O2 Arena, Praha)
So 09.02.
IAMX (UK) (Fléda, Brno)
Po 11.02.
Good Charlotte (Forum Karlín, Praha)
So 16.02.
Twenty One Pilots (USA) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Sia Beyoncé Queen The Cure Kryštof Coldplay Madonna Rihanna Ewa Farna Adele Ava Max LP AC/DC Lucie Linkin Park Debbi Muse Imagine Dragons Pokáč
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver