Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Behemoth - I Loved You At Your Darkest 9/10
Behemoth - I Loved You At Your Darkest Behemoth se v poslední pětiletce ocitli v pozici superhvězd extrémního metalu. Stojí za nimi silný příběh zmrtvýchvstalého frontmana Nergala, ale není to jen ono příslovečné story. Na výsluní se vrátili hlavně díky albu "The Satanist" z roku 2014. A teď v jízdě pokračují s "I Loved You At Your Darkest". čtěte zde
Vydáno: 19.11.2018 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo 7/10
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo Slovenská hudebnice Sisa Féher se na nové desce "Bardo" spojila s multiinstrumentalistou Vladkem Miklášem, aby společně natočili koncepční nahrávku, jejímž ústředním tématem je příroda. Vše okořenili texty, které jsou původně autorskými básněmi právě Sisy Fehér. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Flat Earth - None For One 7/10
Flat Earth - None For One Nikde není statisticky zaevidováno, kolik zlomených srdcí způsobil rozpad populární finské formace HIM, ale jistě jich nebylo zrovna málo. Alespoň některá z nich může dát opět dohromady debut nové formace Flat Earth, která je složená právě ze členů HIM - kytaristy Mikka Lindströma a bicmana Mika Karppinena. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2018 14:24 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Northward - Northward 7/10
Northward - Northward I metaloví hudebníci si občas potřebují od kovového žánru odpočinout a tvořit mimo své obvyklé škatulky. Jejich řady nyní rozšiřuje i zpěvačka Floor Jansen. Spojila síly s kytaristou Jørnem Lofstadem a společně založili dvoučlenný projekt Northward. Na svém eponymním debutu vzdávají poctu klasickému hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2018 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Imagine Dragons - Origins 8/10
Imagine Dragons - Origins Přibližně po roce a půl se mohou fanoušci kapely Imagine Dragons radovat z dalšího alba. Po kritizovaném "Evolve" chce formace z Las Vegas zabodovat novinkou "Origins", na kterou před vydáním lákala hned čtyřmi singly. Tentokrát pánové vsadili na žánrovou rozmanitost a chytlavé rytmy. Vyplatilo se? čtěte zde
Vydáno: 14.11.2018 18:00 v sekci Recenze - Filip Vahala
Tři sestry - ¡Svobodu ředkvičkám! 7/10
Tři sestry - ¡Svobodu ředkvičkám! Tři sestry jsou tu po třech letech neúnavného koncertování zpět s novou várkou pokleslého pub-rocku. A ani tentokrát své fanoušky neochudili o vtipné texty z pera lídra formace Fanánka ani o hospodskou poetiku, se kterou tahle partička umí pracovat jako nikdo jiný u nás. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2018 17:55 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Coldplay - A Head Full of Dreams (film) 7/10
Coldplay - A Head Full of Dreams (film) Britští Coldplay zazáří 14. listopadu ve vybraných kinech pouze na jediný večer a rovnou po celém světě. Buďte u toho, stojí to za to. Dokumentární snímek "A Head Full of Dreams" sleduje tuto čtveřici od jejích úplných začátků a svým způsobem je poselstvím naděje pro všechny začínající muzikanty. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2018 08:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Roosevelt - Young Romance 7/10
Roosevelt - Young Romance Dva roky utekly od jeho bezejmenného debutu. Na novince "Young Romance" Roosevelt vesměs navazuje přesně tam, kde jeho prvotina končila. Jen tentokrát přidal víc retro prvků a chytlavých melodií. Zasněné nálady a kupu vzpomínek na letní parties a poznané i nepoznané lásky naopak zachoval. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2018 16:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Lucie - EvoLucie 7/10
Lucie - EvoLucie Před pár lety se zdálo nemyslitelné, že by se Koller, Kodym, P.B.Ch. a Dvořák mohli spolu objevit na jednom pódiu. A teď tu máme jejich nové album. Po šestnácti letech. Má smysl, aby Lucie nahrávala nové skladby, nebo by bylo lepší, kdyby jen objížděla stadiony s největšími hity? Odpovědí na to je "EvoLucie". čtěte zde
Vydáno: 12.11.2018 12:15 v sekci Recenze - Honza Průša
Rosalía - El mal querer 10/10
Rosalía - El mal querer Můžete to proklaté "Despacito" nesnášet, jak chcete, ale jedno se mu upřít nedá: dokázalo, že angloamerické publikum je ochotno v masovém měřítku bezvýhradně přijmout píseň v jiném jazyce, než je angličtina. A na opačné straně planety mezitím Rosalía nahrála "El mal querer", jednu z desek roku. Přijměte ji také. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2018 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Vesper - Pan Optikum 6/10
Vesper - Pan Optikum Vesper to spolu táhnou už deset let a novinka "Pan Optikum" má být jakýmsi vyvrcholením jejich dosavadní tvorby. Navíc se kapela znovu vrhla na koncepční pojetí nahrávky. Každý skladba alba tak má představovat určitý archetyp lidí, kteří nás (bohužel) často provázejí životem. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2018 18:43 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Queen - Bohemian Rhapsody (film) 7/10
Queen - Bohemian Rhapsody (film) Queen i Freddie Mercury se pyšní bohatou minulostí, která byla vždy hodna zpracování. Po různých publikacích či dokumentech konečně přichází na řadu film. První myšlenky na něj přišly již před zhruba dvanácti lety. Nyní vtrhla "Bohemian Rhapsody" do českých kin, kde trhá rekordy v návštěvnosti. Stojí za zhlédnutí? čtěte zde
Vydáno: 11.11.2018 15:36 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Wohnout - Miss maringotka 7/10
Wohnout - Miss maringotka Deváté řadové album skupiny Wohnout nese jméno "Miss maringotka" a nabízí v podstatě vše, co máme na partě kolem bratří Homolů rádi. Novince nechybí charakteristický humor, energické skladby ani hymnické refrény. A vůbec nevadí, že jsou to prostě jen další klasičtí Wohnouti. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2018 12:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sophie Hunger - Molecules 7/10
Sophie Hunger - Molecules Na svém novém albu "Molekules" Sophie Hunger hodně utíká do berlínského teritoria a naplno vstřebává tamní elektronickou scénu. Její rukopis však stále poznáte, i přesto, že výsledný zvuk je posunem do jiných vod, byť logickým. Nahrávka zazní naživo i v Praze, konkrétně 11. listopadu v Paláci Akropolis. čtěte zde
Vydáno: 09.11.2018 19:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Prodigy - No Tourists 6/10
The Prodigy - No Tourists Zatímco na předchozí počin elektronické stálice The Prodigy jsme museli čekat dlouhých šest let, na novinku "No Tourist" se doba zkrátila rovnou o polovinu. Z původního EP, které kapela plánovala, se nakonec vyklubal plnohodnotný materiál. Zda se tak nestalo na úkor kvality, se můžete dočíst v naší recenzi. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2018 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ace Frehley - Spaceman 8/10
Ace Frehley - Spaceman Kytaristu Paula Daniela Frehleyho zná celý rockový svět jako Ace Spacemana Frehleyho, legendárního kytaristu Kiss, jejichž řady definitivně opustil v roce 2002. V té době už měl na svém kontě čtyři sólové nahrávky, ke kterým později přidal další tři. Novinka "Spaceman" je tak již jeho osmým počinem. Jaká je? čtěte zde
Vydáno: 07.11.2018 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Progres 2 - Tulák po hvězdách 8/10
Progres 2 - Tulák po hvězdách Pro hudební legendy bývá těžké navázat na něco, co de facto skončilo před desítkami let - vydávání nových nahrávek. Třicet let je třicet let, a jak se říká, dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Rocková legenda Progres 2 se však tohoto rčení nezalekla a trpělivým posluchačům předkládá nové album "Tulák po hvězdách". čtěte zde
Vydáno: 05.11.2018 00:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Tom Morello - The Atlas Underground 7/10
Tom Morello - The Atlas Underground Kariéru by fenomenálnímu kytaristovi Tomu Morellovi mohl leckdo závidět. Slavil úspěch nejen s Rage Against The Machine, kteří patří do rockového almanachu, ale také se svým projektem Nightwatchman a nově také se superkapelou Prophets Of Rage. Vůbec poprvé ale vydal svou ryze sólovou desku s plejádou hostů. čtěte zde
Vydáno: 04.11.2018 17:36 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Cher - Dancing Queen 4/10
Cher - Dancing Queen Popová dinosaurka Cher už několikrát vyhlašovala konec své hudební kariéry. Nicméně láska fanoušků je studnicí nekonečné inspirace, a tak se k nám dostává nový hudební materiál. Bohužel ne původní, ale převzatý. A bohužel ne zrovna povedený a vlastně i zbytečný. Jmenuje se "Dancing Queen". čtěte zde
Vydáno: 03.11.2018 14:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Himalayan Dalai Lama - Orange Coloured Rose Leaves 8/10
Himalayan Dalai Lama - Orange Coloured Rose Leaves Předvojem "Orange Coloured Rose Leaves" se stalo dva roky staré épéčko "Space". Na něm dvojice Himalayan Dalai Lama ve větší míře využila i akustické nástroje, a definovala tak své hudební obzory. Ve stejném duchu se tak děje i na aktuální desce, na které pánové mysteriózně vtahují posluchače do rytmických symfonií. čtěte zde
Vydáno: 02.11.2018 12:10 v sekci Recenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 47/2018

Behemoth
I Loved You At Your Darkest

Behemoth se v poslední pětiletce ocitli v pozici superhvězd extrémního metalu. Stojí za nimi silný příběh zmrtvýchvstalého frontmana Nergala, ale není to jen ono příslovečné story. Na výsluní se vrátili hlavně díky albu "The Satanist" z roku 2014. A teď v jízdě pokračují s "I Loved You At Your Darkest".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 21.11.
Flying Horseman (BE) (Roxy/NoD, Praha)
St 21.11.
Tomáš Klus (Dům kultury, Ostrava)
St 21.11.
Low Roar (USA) (České muzeum hudby, Praha)
Čt 22.11.
Gary Numan (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 23.11.
Ben Cristovao & The Band (Palác Akropolis, Praha)
Ne 25.11.
Alex Clare (UK) (Roxy/NoD, Praha)
Čt 29.11.
Bryan Adams (CAN) (Ostravar Arena, Ostrava)
Pá 07.12.
Parcels (AUS) (Rock Café, Praha)
So 08.12.
Smokie - The Symphony Tour 2018 (Tipsport Arena, Praha)
Út 11.12.
Gregorian - Holy Chants Tour 2018 (Kongresové centrum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Beyoncé Sia Rihanna Coldplay Kryštof Muse Ewa Farna Adele Imagine Dragons Madonna AC/DC The Cure Queen Pokáč Britney Spears OneRepublic Linkin Park Lucie Debbi
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver