Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Dark Gamballe - Hluboký nádech 8/10
Dark Gamballe - Hluboký nádech Dark Gamballe jsou takovou samostatnou jednotkou na české scéně. Hudebně i vizuálně tato parta z Vyškova zcela vybočuje, přesto je jednou z nejnedoceněnějších u nás. Přes svou píli, pracovitost a snahu vše dotáhnout k dokonalosti patří stále k undergroundu a ani nová studiovka "Hluboký nádech" na tom nic nezmění. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Night Game - The Night Game 9/10
The Night Game - The Night Game I když třeba skupinu ještě neznáte, je vysoce pravděpodobné, že se budete chytat u všech těch, kteří se více čí méně přičinili o to, že ji dnes můžeme poslouchat. Historie jejich vzniku je plná hvězd a výsledný produkt je natolik povedený, že by s nimi mohli brzy tvořit pomyslné souhvězdí. Nepřehlédněte je. čtěte zde
Vydáno: 09.12.2018 08:21 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack) 5/10
Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack) Queen se po smrti Freddieho Mercuryho stali víceméně automatem na peníze. Objíždějí svět s Adamem Lambertem a těží z minulosti. Jediný záchvěv nové tvorby nastal při vzniku (bohužel silně průměrné) desky "The Cosmos Rocks" s předešlým náhradníkem Paulem Rodgersem. Změní to soundtrack k filmu "Bohemian Rhapsody"? čtěte zde
Vydáno: 06.12.2018 08:00 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Trautenberk - Ticho nad pekáčem 2/10
Trautenberk - Ticho nad pekáčem Kdo sleduje domácí rockovou scénu, tomu nemohlo v posledních letech ujít jméno Trautenberk. Ačkoliv si pánové název vypůjčili od zloducha z krkonošských kopců, ve skutečnosti pocházejí z jiné části republiky, z Klatov. Svým druhým albem ovšem hranice regionu dávno překročili. Kam je dovede novinka "Ticho nad pekáčem"? čtěte zde
Vydáno: 05.12.2018 16:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
P.O.D. - Circles 7/10
P.O.D. - Circles Při pohledu na přebal novinky amerických P.O.D. se možná zarazíte: motýlci a zapadající slunce? Jsou to opravdu ti nu-metaloví bouřliváci, kteří před lety vydali oceňovanou desku "Satellite"? Ano, jsou. A nejedná se o maskovací manévr, hudebně album přesně odpovídá atmosférickému obalu. čtěte zde
Vydáno: 04.12.2018 17:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Marianne Faithfull - Negative Capability 9/10
Marianne Faithfull - Negative Capability Marianne Faithfull si už nepotřebuje na nic hrát. Na obalu svého nejnovějšího počinu "Negative Capability" je vyfocená s hůlkou, protože k ní prostě patří. O desce mluví jako o tom "nejupřímnějším albu", které za svou kariéru natočila, a má pravdu. Není to nahrávka na každodenní poslech, je ale sakra dobrá. čtěte zde
Vydáno: 03.12.2018 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
The Joy Formidable - Aaarth 7/10
The Joy Formidable - Aaarth The Joy Formidable jsou zpět se čtvrtým albem "Aaarth". Po zdařilém "Hitch" se kapela vydala hledat nové múzy a inspirace do amerického Utahu a cesta to byla více než úspěšná. Během jejich pobytu v USA vznikla kolekce, která se dá označit za nejpestřejší v dosavadní diskografii formace. čtěte zde
Vydáno: 01.12.2018 17:30 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
YM - Lorenzovi hoši 8/10
YM - Lorenzovi hoši Květy mají na kontě tři Anděly. Vydaly mraky desek. Dnes už je možná každej zná anebo tuší, o co jde. A tak možná trochu nepochopitelně vydávají alba pod novým jménem YM. Ale pořád jsou neporazitelní, ať už si dělají, co chtějí. Co se za tím schovává? A jak country Květy na albu "Lorenzovi hoši" fungují? čtěte zde
Vydáno: 29.11.2018 10:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Wishmasters - Afterworld 7/10
Wishmasters - Afterworld Jedna z nejzajímavějších domácích symfo-metalových skupin Wishmasters si prošla nezáviděníhodným obdobím, kdy jí těsně před vydáním druhého alba odešla zpěvačka. Kapela tak byla nucena najít nový hlas a nahrát nový materiál celý znovu. Výsledkem je koncepční novinka "Afterworld" v čele s italskou frontwoman. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2018 15:19 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
"Bílé album" The Beatles aneb Chaotická pokladnice "Bílé album" The Beatles patří k těm položkám jejich diskografie, o něž se vedou největší spory. Někteří jej vynášejí do nebes, pro jiné je naopak na úplném konci. Faktem ale zůstává, že letos v listopadu uplynulo 50 let od jeho vydání, a to už je pádný důvod k připomenutí. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2018 12:00 v sekci Zaprášenosti - Jiří V. Matýsek
Muse - Simulation Theory 7/10
Muse - Simulation Theory Máme tu nové album Muse. Tak by se slušelo (nebo mělo) zvolat třikrát sláva. Otázkou je, zda mají fanoušci prvních alb jásat, nebo kapelu poslat rovnou do horoucích pekel. Není to však tak zlé, jak by se na první poslech mohlo zdát. Ale pojďme se podívat na "Simulation Theory" zblízka. čtěte zde
Vydáno: 27.11.2018 17:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Leto s Monikou - Leto s Monikou 7/10
Leto s Monikou - Leto s Monikou Monika Midriaková se svou sólovou značkou Leto s Monikou pokračuje v cestě započaté s projektem Monikino Kino. Bezejmenná prvotina je však intimnější, křehčí a nese se v melancholičtějších náladách. Do podzimních plískanic je toto Leto zcela ideální kombinace. Monika ji živě představí 27. listopadu v pražském Café V lese. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2018 16:21 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Cypress Hill - Elephants On Acid 8/10
Cypress Hill - Elephants On Acid Na devátou desku Cypress Hill se čekalo dlouhých osm let. Hibernace legendární hip-hopové party však s letoškem skončila - zkraje srpna pánové naservírovali první singl. Pod producentskýma rukama DJe Muggse vznikla žánrově a zvukově pestrá nahrávka inspirovaná klasickým psychedelickým rockem 70. let. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Orbital - Monsters Exist 8/10
Orbital - Monsters Exist Po vydání desky "Wonky" před šesti lety si britští Orbital dali pauzu a fanouškům nezbývalo než trpělivě čekat. Teprve letos v září představili novou desku, kde kromě typického elektronického retra nastavují fanouškům zrcadlo a vyzývají k zamyšlení. čtěte zde
Vydáno: 25.11.2018 17:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Support Lesbiens - Glow 6/10
Support Lesbiens - Glow Před necelým rokem začala s novým zpěvákem Marcem nová éra skupiny Support Lesbiens. Prý se najdou i tací, kteří (už třetí) změnu na postu frontmana ani nezaznamenali. Nové album "Glow" se ale od těch předchozích přece jen liší. Je popovější, což ale může znamenat odliv skalních rockových fanoušků. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2018 11:15 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Hank Von Hell - Egomania 7/10
Hank Von Hell - Egomania Hærtis, Hank von Helvete nebo třeba Hertugen? Aktuální umělecké jméno bývalého lídra populárních Turbonegro zní Hank Von Hell. Pod tímto pseudonymem nahrál svou první sólovou desku "Egomania", se kterou dorazí i do České republiky. Jak návrat věčného rebela dopadl? čtěte zde
Vydáno: 21.11.2018 13:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
7 Year Bitch - Sick 'Em V jejich rokenrolovém příběhu nechybí drogy ani vražda. Se silnými manifesty a pořádně naostřenými strunami vtrhly do devadesátek jako smrtící lavina. Přesto se 7 Year Bitch nedočkaly takového věhlasu jako kolegové ze Seattlu. V aktuálním dílu Zaprášeností se podíváme na jejich debut "Sick 'Em". čtěte zde
Vydáno: 21.11.2018 08:00 v sekci Zaprášenosti - Simona Knotková
Behemoth - I Loved You At Your Darkest 9/10
Behemoth - I Loved You At Your Darkest Behemoth se v poslední pětiletce ocitli v pozici superhvězd extrémního metalu. Stojí za nimi silný příběh zmrtvýchvstalého frontmana Nergala, ale není to jen ono příslovečné story. Na výsluní se vrátili hlavně díky albu "The Satanist" z roku 2014. A teď v jízdě pokračují s "I Loved You At Your Darkest". čtěte zde
Vydáno: 19.11.2018 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo 7/10
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo Slovenská hudebnice Sisa Féher se na nové desce "Bardo" spojila s multiinstrumentalistou Vladkem Miklášem, aby společně natočili koncepční nahrávku, jejímž ústředním tématem je příroda. Vše okořenili texty, které jsou původně autorskými básněmi právě Sisy Fehér. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Flat Earth - None For One 7/10
Flat Earth - None For One Nikde není statisticky zaevidováno, kolik zlomených srdcí způsobil rozpad populární finské formace HIM, ale jistě jich nebylo zrovna málo. Alespoň některá z nich může dát opět dohromady debut nové formace Flat Earth, která je složená právě ze členů HIM - kytaristy Mikka Lindströma a bicmana Mika Karppinena. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2018 14:24 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 50/2018

Dark Gamballe
Hluboký nádech

Dark Gamballe jsou takovou samostatnou jednotkou na české scéně. Hudebně i vizuálně tato parta z Vyškova zcela vybočuje, přesto je jednou z nejnedoceněnějších u nás. Přes svou píli, pracovitost a snahu vše dotáhnout k dokonalosti patří stále k undergroundu a ani nová studiovka "Hluboký nádech" na tom nic nezmění.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 13.12.
All That Remains (USA) (Rock Café, Praha)
Čt 17.01.
Aurora (NO) (Forum Karlín, Praha)
Ne 20.01.
Alex Vargas (DK) (Chapeau Rouge, Praha)
St 23.01.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 27.01.
Ghostemane (USA) (Roxy, Praha)
St 06.02.
The Neighbourhood (USA) (Forum Karlín, Praha)
Čt 07.02.
Animé (USA) (Roxy, Praha)
So 09.02.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (O2 Arena, Praha)
So 09.02.
IAMX (UK) (Fléda, Brno)
Po 11.02.
Good Charlotte (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Beyoncé Lady Gaga Sia Coldplay Rihanna The Cure Ewa Farna Kryštof Adele Madonna Lucie Queen AC/DC Linkin Park Muse Pokáč Imagine Dragons Debbi OneRepublic Britney Spears
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver