Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Stone Sour - Hydrograd 9/10
Stone Sour - Hydrograd Pro kohokoliv, kdo se jen trochu orientuje na rockové a metalové scéně, nemůže být jméno Coreyho Taylora úplně neznámé. Zpěvák a skladatel stojící za metalovými superhvězdami Slipknot a neméně úspěšnými Stone Sour právě vydává s druhou jmenovanou partou nástupce koncepčních alb "House Of Gold & Bones". čtěte zde
Vydáno: 19.08.2017 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Erasure - World Be Gone 6/10
Erasure - World Be Gone Poslední roky jsou Erasure plodní a sedmnácté album "World Be Gone" je zastihuje v pro ně standardní kvalitě. Prvně však do svých výrazných popových melodií zapletli politiku a reflexi současné reality, což u nich trochu mate, a deska tak nezabere na první poslech. Potenciální hity ale nechybí. čtěte zde
Vydáno: 18.08.2017 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Helena Vondráčková - Diamantová kolekce (5 CD) 8/10
Helena Vondráčková - Diamantová kolekce (5 CD) Helena Vondráčková letos slaví kulatiny a mimo jiné se porozhlédla po své kariéře, aby z ní pomohla sesbírat ty nejzajímavější nahrávky, které umístila na svůj doposud nejrozsáhlejší výběr. Je na něm vidět, že si dala opravdu záležet a spousta fanoušků kvůli němu určitě ráda sáhne hlouběji do kapsy. čtěte zde
Vydáno: 15.08.2017 17:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
Perfume Genius - No Shape 8/10
Perfume Genius - No Shape Pětatřicetiletý umělec Mike Hadreas aka Perfume Genius patří mezi velmi zajímavé postavy současné hudební scény. Pomocí své tvorby se snaží vypořádat s vlastní identitou a řadou dalších osobních problémů. V květnu vydal čtvrtou řadovou desku "No Shape", kterou nám představí již v úterý v klubu MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 14.08.2017 11:31 v sekci Minirecenze - Jaroslav Hrách
Dežo Ursiny - Provisorium (Reedice 2017) 9/10
Dežo Ursiny - Provisorium (Reedice 2017) Po letech se na vinyl vrátil legendární sólový debut Deža Ursinyho "Provisorium". Péčí jeho syna Jakuba a díky příspěvkům od fanoušků na serveru HitHit.cz si můžeme tuto důležitou desku připomenout v autentické podobě. Jak "Provisorium" funguje s odstupem času? čtěte zde
Vydáno: 13.08.2017 14:44 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Alice Cooper - Paranormal 7/10
Alice Cooper - Paranormal Alice Cooper je ikona rockové hudby, od jehož tvorby, vizuálu a teatrální prezentace se inspirovaly generace dalších umělců. Za svou obdivuhodnou kariéru stihl vydat dvacet sedm alb a nově k nim přibyla i novinka "Paranormal". U mistra shock rocku ale bilancovat nebudeme, Cooper totiž končit nehodlá. čtěte zde
Vydáno: 12.08.2017 12:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Laibach - Also Sprach Zarathustra 7/10
Laibach - Also Sprach Zarathustra Slovinské legendy industriálního rocku nikdy nepluly v hlavním proudu a vždy vymýšlely nové cesty, jak prezentovat své neortodoxní hudební smýšlení. Novým pokusem je koncepční album, které posloužilo jako podklad pro divadelní přepracování stejnojmenného Nietzscheho filosofického díla. čtěte zde
Vydáno: 09.08.2017 15:43 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dead Cross - Dead Cross 9/10
Dead Cross - Dead Cross Dead Cross je skupina složená kolem geniálního bubeníka Davea Lombarda, který se v roce 2015 spojil s členy skupin Retox a The Locust. Původní zpěvák Gabe Serbian ovšem rok nato skupinu opustil a na jeho místo přišel Mike Patton. Projekt rázem dostal zajímavé parametry a strhující debut je toho důkazem. čtěte zde
Vydáno: 07.08.2017 09:42 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Foster The People - Sacred Hearts Club 6/10
Foster The People - Sacred Hearts Club Díky debutu s obřím hitem se parta okolo Marka Fostera zapsala do popových dějin nesmazatelně. Už na předešlé "Supermodel" muzikanti ukázali, že nostalgií a lpěním na minulých úspěších netrpí. Jako tam, ani na nové "Sacred Hearts Club" však nenachází jasný směr a v posluchači zanechávají rozpaky. čtěte zde
Vydáno: 05.08.2017 08:00 v sekci Recenze - Simona Knotková
Rex Brown - Smoke On This 6/10
Rex Brown - Smoke On This Pokud vám jméno Rex Brown nic neříká, vězte, že jde o basáka legendární Pantery. Ten nyní vydává své první sólové album "Smoke On This", na kterém ovšem drtivý groove původní formace nečekejte. Brown vzdal totiž hold klasickému, barově špinavému rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 04.08.2017 13:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ospalý Pohyb - Úzkosť a rozklad 7/10
Ospalý Pohyb - Úzkosť a rozklad Temné až depresivní je nové album slovenské skupiny Ospalý Pohyb s názvem "Úzkosť a rozklad", které vyšlo po roce od poslední desky "ø". Slow-rock v podání Ospalého pohybu podnícený texty o stereotypu a ponuré každodennosti života není rozhodně žádným lehkým poslechem. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2017 17:55 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Fox Territory - Degressive Fusion 7/10
Fox Territory - Degressive Fusion Skupina Fox Territory se rozhodla jít na tuzemskou scénu nepříliš prošlapanou cestou progresivního mathcoru. Právě ten je dominantním subžánrem jejich debutového alba "Degressive Fusion". Nalezneme na něm povětšinou instrumentální skladby, které oslní propracovaností, nápaditostí i hráčským umem. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2017 11:11 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nine Inch Nails - Add Violence 7/10
Nine Inch Nails - Add Violence Trent Reznor dodržuje dané sliby. Přesně podle plánu se objevila prostřední část trilogie EP, kterou Nine Inch Nails naplánovali na konec roku 2016 a letošek. Nástupce "Not The Actual Events" dostal název "Add Violence" a stejně jako v předchozím případě, i zde má v sobě titul jistý ironický pošklebek. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2017 13:14 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Sheer Mag - Need To Feel Your Love 9/10
Sheer Mag - Need To Feel Your Love Americká pětka Sheer Mag se tváří skromně a nenápadně a vůbec nepůsobí jako uskupení, o kterém by se mělo výrazněji psát nebo mluvit. Klipy i prezentaci má strohou a nenápadnou, podobně jako svou hudbu, která je určena zaplivaným klubům. To by ale nesměly mít to neodolatelné kouzlo. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2017 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Roger Waters - Is This The Life  We Really Want? 8/10
Roger Waters - Is This The Life We Really Want? "Je tohle to album, na které jste dvacet pět let čekali?" I takto by mohl znít podtitulek novinky Rogera Waterse, na niž museli fanoušci čekat celé čtvrtstoletí. Zatímco se za tu dobu svět kolem nás rapidně změnil, autorský rukopis interpreta zůstal. Znovu se ale zeptejme: Stálo to čekání za to? čtěte zde
Vydáno: 19.07.2017 14:33 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Rise Against - Wolves 7/10
Rise Against - Wolves "Mourning In Amerika", "Bullshit", "Politics Of Love". Již z názvů písní osmé desky amerických punk-rockerů Rise Against je zřejmé, že i tentokrát nenechávají politickou a sociální sféru ladem a snaží se hlasitě vyjádřit svůj postoj. A ani hudebně neočekávejme žádný úhyb z nastoleného zvuku. čtěte zde
Vydáno: 19.07.2017 09:43 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (50th Anniversary Edition) 10/10
The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (50th Anniversary Edition) Rok 1967 byl pro moderní hudbu velmi důležitým - zvláště pro odnož psychedelického rocku. Svůj debut vydali The Doors, Jimi Hendrix, Pink Floyd nebo David Bowie, sólovou kariéru nakopnul Frank Zappa. A hlavně vyšel "Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band", který The Beatles navždy zapsal do dějin pop music. čtěte zde
Vydáno: 18.07.2017 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Alt-J - Relaxer 8/10
Alt-J - Relaxer Alt-J už tento týden podruhé zahrají v České republice a ačkoliv to na první pohled není zřejmé, mají se svými kolegy z Imagine Dragons, kteří rovněž zahrají na Colours Of Ostrava, leccos společného. Pojďme se podívat, co to je a proč byste jejich novince měli dát šanci. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2017 07:33 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Imagine Dragons - Evolve 3/10
Imagine Dragons - Evolve Málokterá skupina dokázala to, co Imagine Dragons. Během velmi krátkého období se z neznámých debutantů stali celosvětové superhvězdy, které vyprodávají největší hudební stánky. Stačil jim k tomu hity naplněný debut i povedený nástupce. Na třetí desce "Evolve" se ovšem rozhodli přehodit žánrovou výhybku. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2017 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
[:SITD:] - Trauma: Ritual 7/10
[:SITD:] - Trauma: Ritual Na šestém studiovém albu [:SITD:] pokračují v tom, co jim jde nejlépe, tedy v moderním EBM s důrazem na taneční rytmus a chytlavé motivy. Zároveň reflektují události ve světě a stav dnešní společnosti. Netřeba zdůrazňovat, že německé trio optimismem zrovna nehýří. čtěte zde
Vydáno: 15.07.2017 17:03 v sekci Recenze - Ondřej Michal

ALBUM TÝDNE 33/2017

Dead Cross
Dead Cross

Dead Cross je skupina složená kolem geniálního bubeníka Davea Lombarda, který se v roce 2015 spojil s členy skupin Retox a The Locust. Původní zpěvák Gabe Serbian ovšem rok nato skupinu opustil a na jeho místo přišel Mike Patton. Projekt rázem dostal zajímavé parametry a strhující debut je toho důkazem.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)


Chaty

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 21.08.
X Ambassadors (USA) (Roxy, Praha)
Út 22.08.
Phantogram (USA) (Palác Akropolis, Praha)
St 23.08.
Nicolas Jaar (USA) (Roxy, Praha)
Pá 25.08.
Moravskéhrady.cz (Bouzov, Bouzov)
Pá 01.09.
Českéhrady.cz (Bezděz, Bezděz)
St 06.09.
Mike + The Mechanics (UK) (Lucerna - Velký sál, Praha)
St 20.09.
DJ Shadow (USA) (Roxy, Praha)
Út 26.09.
Timber Timbre (CAN) (Roxy/NoD, Praha)
St 04.10.
R5 (USA) (Roxy, Praha)
Čt 05.10.
Stu Larsen (AU) (Royal, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Adele Beyoncé Coldplay Sia Rihanna Lady Gaga Ewa Farna The Cure Madonna AC/DC Kryštof Linkin Park Lucie Bílá Imagine Dragons Ed Sheeran David Bowie Lana Del Rey Ben Cristovao Metallica Taylor Swift
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver