Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Deloraine - Vlaštovka 9/10
Deloraine - Vlaštovka Deloraine je fantasy projekt členů kapel Tezaura či Misty Ways, tedy hudebníků pohybujících se na metalové scéně. Debut "Vlaštovka" je ovšem hudebně i obsahově odlišný. Čerpá z mytologie polského spisovatele Sapkowskeho a jeho kultovní série o Zaklínačovi a místo elektrických kytar hrají prim loutny a flétny. čtěte zde
Vydáno: 19.07.2018 16:58 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Jon Hopkins - Singularity 8/10
Jon Hopkins - Singularity Své páté album "Singularity" vydal po pěti letech od velmi zdařilé "Immunity". Jon Hopkins zde ještě více nechává rozeznít kontrasty své tvorby umístěné kamsi mezi acid house a sonický ambient. A svůj převážně hybný hudební monolit doveze i na Colours Of Ostrava, kde vystoupí v pátek 20. července. čtěte zde
Vydáno: 18.07.2018 10:21 v sekci Recenze - Dan Hájek
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life 6/10
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life S vydáním alba "7" došlo v tvorbě Paula Kalkbrennera na mnohé náznaky žánrových odboček, na "Parts Of Life" se naopak od svých techno kořenů příliš nevzdaluje. Opojně oslavuje život a tvůrčí svobodu, avšak nepřináší nic převratně nového. Nejen nové kusy zahraje 20. července na svém vystoupení na Colours Of Ostrava. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2018 15:25 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Buddy Guy - The Blues Is Alive And Well 8/10
Buddy Guy - The Blues Is Alive And Well Ze žijících bluesmanů je Buddy Guy asi tím nejhvězdnějším, lze-li to v rámci tohoto starého žánru vůbec takto nazvat. Ani ve svých jednaosmdesáti letech ale nelení a neužívá si muzikantského důchodu, naopak dál tvoří i koncertuje. S nikdy nemizejícím úsměvem na tváři letos vydal album "The Blues Is Alive And Well". čtěte zde
Vydáno: 16.07.2018 11:03 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Různí interpreti - Písničky filmových princezen (2CD) 8/10
Různí interpreti - Písničky filmových princezen (2CD) Hudbě věnované dětem se na musicserveru příliš nevěnujeme. Nyní je však čas prázdnin, kdy zrovna velká spousta nosičů nevychází, a navíc klasické pohádky v naší kotlině frčí napříč všemi generacemi. To jsou poměrně pádné důvody, proč se na sampler "Písničky filmových princezen" podívat blíž. čtěte zde
Vydáno: 15.07.2018 11:59 v sekci Recenze - Milan Menčík
Dva - Cherries On Air (Chuchel Soundtrack) 7/10
Dva - Cherries On Air (Chuchel Soundtrack) Dva ve své tvorbě neustále zkoumají nová teritoria, ačkoliv je vždy bezpečně poznáte. Návratem do herního světa je poblázněný soundtrack "Cherries On Air" k malebné hře "Chuchel". Návrat je to však i hudební, i když je maskován mnoha žánrovými odskoky. čtěte zde
Vydáno: 14.07.2018 15:41 v sekci Recenze - Dan Hájek
Kamelot - Mahenovo divadlo Brno (Live DVD) 8/10
Kamelot - Mahenovo divadlo Brno (Live DVD) Kamelot není jen americká metalová formace, ale také česká hudební legenda, která brázdí pódia už slušnou řádku let. V rámci výročního turné zahrála i na takřka domovské scéně v brněnském Mahenově divadle a rozhodla se z tohoto výjimečného vystoupení pořídit záznam. Ten vyšel na DVD i Blu-ray. Jak dopadl? čtěte zde
Vydáno: 13.07.2018 08:36 v sekci Recenze - Milan Menčík
Code Red Riot - Mask 7/10
Code Red Riot - Mask Celkem pět let působil Corky Gainsford coby bubeník u lasvegaských rockerů Otherwise. Po vzoru Davea Grohla či Sullyho Erny se však rozhodl posunout a převzít roli lídra formace. Ke splnění snu založil kapelu Code Red Riot, které nyní vychází debut "Mask" plný moderního hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Biffy Clyro - MTV Unplugged: Live At The Roundhouse 9/10
Biffy Clyro - MTV Unplugged: Live At The Roundhouse Biffy Clyro mají akustická vystoupení rádi, což potvrzuje nemálo internetových záznamů z krátkých koncertů. Ať už to byl samotný Simon Neil nebo celá kapela, jako například v Abbey Road Studios v roce 2013, vždy šlo o příjemnou proměnu obvykle divokých skladeb. Pro MTV Unplugged tak byli jasnou volbou... čtěte zde
Vydáno: 11.07.2018 10:10 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked 7/10
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked Z kapely Panic! At The Disco je už dávno one-man projekt Brendona Urieho, pod jehož vedením vychází šestá studiová deska "Pray For The Wicked". Urie se na ní hudebně opět posunul více k modernímu popu a zcela opustil glam rockovou a emo punkovou okázalost. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2018 08:08 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Našrot - Back To The Past (The Best Of...) 8/10
Našrot - Back To The Past (The Best Of...) Pojmenujete-li se jako kapela názvem Našrot, svědčí to v prvé řadě o tom, že k věci přistupujete poněkud bez ambicí. A o to více ku podivu je fakt, že Našrot se proklepali svou kariérou až ke třicátým narozeninám. Už to, že to všechno přežili, je pořádným důvodem k oslavě. Jaká je výběrovka "Back To The Past"? čtěte zde
Vydáno: 09.07.2018 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Floex & Tom Hodge - A Portrait Of John Doe 9/10
Floex & Tom Hodge - A Portrait Of John Doe "A Portrait Of John Doe" je koncepčním albem o hrdinovi současnosti, který oslavuje krásu každodennosti. Floex a Tom Hodge společnými silami natočili silné album, jež je zhudebněnou koláží života tohoto hrdiny. Spojení elektroniky, klavíru, klarinetu, zpěvů a symfonických aranžmá zde neuvěřitelně funguje. čtěte zde
Vydáno: 09.07.2018 00:01 v sekci Recenze - Dan Hájek
Fickle Friends - You Are Someone Else 8/10
Fickle Friends - You Are Someone Else Že je neznáte? Jak byste mohli. Synth-popová skupina z britského Brightonu vznikla teprve před pěti lety a "You Are Someone Else" je jejich první deska. Avšak garantujeme vám, že když jí dáte šanci, vaše přehrávače hned tak neopustí. Ověřeno na lidech. čtěte zde
Vydáno: 08.07.2018 10:20 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Dream Wife - Dream Wife 8/10
Dream Wife - Dream Wife Ke studiovým debutantům letošního roku se zařadila také trojice Dream Wife. Její eponymní nahrávka vytahuje na světlo pár ožehavých společenských témat, zvukem připomíná časy riot grrrls a vyvádí z omylu všechny, kteří by snad i v roce 2018 razili přesvědčení, že holky neumějí hrát. čtěte zde
Vydáno: 07.07.2018 08:10 v sekci Recenze - Simona Knotková
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) 8/10
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) Před šesti lety si Jaromír Nohavica zahrál v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií. Letos v červnu se situace opakovala, a tak přišel vhodný čas vydat z koncertu v roce 2012 CD + DVD, které písničkářovu tvorbu představuje z jiného úhlu pohledu. Jak jeho písním spojení s filharmoniky prospělo? čtěte zde
Vydáno: 06.07.2018 13:50 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
GusGus - Lies Are More Flexible 8/10
GusGus - Lies Are More Flexible Na desátém albu "Lies Are More Flexible" islandští zadumaní elektronici GusGus přicházejí s materiálem, který fanoušky nejen překvapí, ale dokonce nadchne. Současná sestava dokazuje, že přes časté personální i žánrové veletoče stále umí nahrát desku, která rozhodně stojí za vícero poslechů. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2018 08:09 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Katapult - Zlatá kolekce essential 5/10
Katapult - Zlatá kolekce essential Katapult i v pátém desetiletí své existence patří mezi hojně propíranou formaci. Letos slaví dvojité jubileum, což je příhodný čas k ohlédnutí se za bohatou kariérou formace. Supraphon tedy Oldovi Říhovi & spol. poskytl prostor na 3 CD "Zlatá kolekce essential", kam frontman vybral ty nejzásadnější songy. čtěte zde
Vydáno: 04.07.2018 13:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Povodí Ohře - Povodí Ohře 9/10
Povodí Ohře - Povodí Ohře Když se album vynoří v podstatě z ničeho a navíc je dobré, je to vždycky radost. To se dá říct o nahrávce kapely s prapodivným názvem Povodí Ohře. Schovávají se za ním jména již zkušená, vyrostlá z tvrdě rockového podhoubí, jež zavlažovala v názvu zmíněná řeka. čtěte zde
Vydáno: 03.07.2018 14:05 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tremonti - A Dying Machine 7/10
Tremonti - A Dying Machine Tento rok si ústřední persony rockových Alter Bridge odskočily od své domovské skupiny, aby si pohrály s vlastními projekty. Jako první se se sólovou deskou "Year Of The Tiger" představil Myles Kennedy a nyní na něj navazuje kytarista Mark Tremonti s počinem o poznání tvrdším, albem "A Dying Machine". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2018 16:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gorillaz - The Now Now 8/10
Gorillaz - The Now Now Virtuální projekt Gorillaz, za nímž stojí Damon Albarn společně s výtvarníkem Jamiem Hewlettem, nechrlí desky jak na běžícím pásu. Na loňskou "Humanz" jsme si museli počkat dokonce sedm let. Gorilí turné je ale v plném proudu a je chuť hrát nové věci, tudíž si pro nás Goriláci přichystali novinku "The Now Now". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2018 00:01 v sekci Recenze - Jakub Malar

ALBUM TÝDNE 29/2018

Buddy Guy
The Blues Is Alive And Well

Ze žijících bluesmanů je Buddy Guy asi tím nejhvězdnějším, lze-li to v rámci tohoto starého žánru vůbec takto nazvat. Ani ve svých jednaosmdesáti letech ale nelení a neužívá si muzikantského důchodu, naopak dál tvoří i koncertuje. S nikdy nemizejícím úsměvem na tváři letos vydal album "The Blues Is Alive And Well".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 22.07.
The Dead Daisies (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 28.07.
AIR Festival (Festivalpark, Hradec Králové)
Út 31.07.
Robert Plant & The Sensational Space Shifters (UK) (Tipsport Aréna, Pardubice)
St 08.08.
Sziget (Budapešť, Budapešť)
Pá 10.08.
Dance Divas (Výstaviště Holešovice, Praha)
Ne 12.08.
Goo Goo Dolls (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 12.08.
alt-J (UK) (Sono Centrum, Brno)
Po 13.08.
Grizzly Bear (USA) (Roxy, Praha)
Čt 23.08.
Hop Hop Kemp (Festivalpark, Hradec Králové)
Čt 23.08.
Hip Hop Kemp (Festivalpark, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Puding pani Elvisovej The Cure Beyoncé Ewa Farna Linkin Park Adele Lady Gaga Kryštof Rihanna Sia Madonna Coldplay AC/DC Metallica Avicii Richard Krajčo Pavel Callta Ronnie Wood Ed Sheeran Traktor
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver