Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Dylan - Album za albem 9/10
Dylan - Album za albem Na českém knižním trhu je celkem dost publikací o americké legendě Bobu Dylanovi, jedné z největších postav světové kultury. Novinka "Dylan - Album za albem" se na Dylanovu složitou osobnost dívá prostřednictvím komentované Mistrovy diskografie. čtěte zde
Vydáno: 16.01.2018 12:30 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Bicep - Bicep 7/10
Bicep - Bicep Nejdříve hudební nadšenci, pak i muzikanti. Téměř po dekádě fungování mají Bicep svůj debut. Na něm dávají dohromady vše, na čem v tanečních vodách vyrůstali, a dávají tomu po svém futuristický střih. A je to zábavná jízda plná nečekaných zvratů. Živě si ji můžete dát 23. března v pražském klubu Roxy. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2018 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Venom - 100 Miles To Hell (EP) 6/10
Venom - 100 Miles To Hell (EP) Venom kdysi dávno, na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, definovali a svým debutem pojmenovali nový metalový styl - black metal. Po personálních rošádách dnes pódia brázdí dvě kapely (Venon a Venom Inc.), shodně navazující na odkaz této kapely. A ta první z nich dala před Vánoci fanouškům dárek. Nové EP. čtěte zde
Vydáno: 12.01.2018 11:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Paloma Faith - The Architect 5/10
Paloma Faith - The Architect Britská zpěvačka Paloma Faith vždy fandila grandióznosti. Velkolepé hudební aranže doplňovala teatrálními hlasovými sinusoidami s příklonem k určitému hudebnímu žánru. Po klasickém popu a soulu následoval funk a nyní se pouští na diskotékové parkety sedmdesátých let. A opět vše zůstalo lehce na půli cesty. čtěte zde
Vydáno: 10.01.2018 15:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Asking Alexandria - Asking Alexandria 8/10
Asking Alexandria - Asking Alexandria Zpěvák Denis Stoff po jediném albu "The Black" utekl bez jasného vysvětlení zpět na Ukrajinu, a tak se anglická metalcorová parta Asking Alexandria rozhodla pro překvapivé přijetí staronového lídra Dannyho Worsnopa, který si pár let bez kapely užíval se superskupinou We Are Harlot a na sólové countryové dráze. čtěte zde
Vydáno: 09.01.2018 15:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Eminem - Revival 8/10
Eminem - Revival Vnímal by svět Eminemovu desku "Revival" jinak, kdyby se mezi hostujícími interprety objevil spíše Robert Plant, Glen Hansard, Vince Staples, Tyler, The Creator nebo Perfume Genius? Těžko. Momentální hysterie je mnohem víc způsobená pozérstvím a mezižánrovou nesnášenlivostí než čímkoliv jiným. Proč tedy osmička? čtěte zde
Vydáno: 08.01.2018 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Miley Cyrus - Younger Now 5/10
Miley Cyrus - Younger Now Miley Cyrus patří mezi hudební chameleony. Každá její nová éra je úplným opakem té předešlé. Hanna Montana je dávno zapomenuta a pověst neurvalé a laciné prostitutky míří podobným směrem. Nyní je Miley šťastná a na "Younger Now" nás zve na sluníčkovou jízdu po barevné duze. A tentokrát tu drogy žádnou roli nehrají. čtěte zde
Vydáno: 07.01.2018 13:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Fifth Harmony - Fifth Harmony 6/10
Fifth Harmony - Fifth Harmony Další produkt talentových soutěží potkal stejný osud. Jedna ze členek dívčí skupiny Fifth Harmony chytla zaječí úmysly a nyní se Camila Cabello vyhřívá na výsluní americké hitparády. A jelikož je její sólové album za dveřmi, podíváme se na její kolegyně, které s úspěšnou značkou ještě chvíli zůstávají. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2018 17:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Queen - Queen ve 3D 8/10
Queen - Queen ve 3D Cirkus Queen nezavírá své šapitó ani po bezmála padesáti letech existence. Se zpěvákem Adamem Lambertem brázdí pódia po celém světě, a i když nové nahrávky od něj už sotva uslyšíme, archiv má tak bohatý, že vždy dokáže vytáhnout z klobouku nějaké překvapení. Kniha "Queen ve 3D" je toho důkazem. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2018 09:41 v sekci Recenze - Milan Menčík
Satyricon - Deep Calleth Upon Deep 7/10
Satyricon - Deep Calleth Upon Deep Satyricon už dávno nejsou onen ortodoxní black metal, který pomáhali kdysi kovat. Kovově chladná černota však v základu jejich osobitého black rocku (nebo jak to kýho čerta nezvat) stále dříme. "Deep Calleth Upon Deep" v nastoleném trendu pokračuje a v diskografii Seveřanů se určitě neztratí. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2018 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Jana Kirschner - Živá 8/10
Jana Kirschner - Živá "Chtěla jsem udělat něco jednoduchého," vzpomíná dnes Jana Kirschner na počátky svého nejvýpravnějšího projektu "Moruša", který přinesl dvě studiová alba, jedno remixové a tři turné. Všechny je nyní připomíná koncertní deskou "Živá". Také k té přistoupila bez respektu k obvyklému a pojala ji netradičně. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2018 10:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Evanescence - Synthesis 8/10
Evanescence - Synthesis Už 17. března se do Prahy vrátí Evanescence, aby v Kongresovém centru ukázali, že mají co říct, i když jim za zády hraje symfonický orchestr. Za deskou, jíž na svět pomohl i otec Becka David Campbell, se ale skrývá mnohem více vrstev a příběhů, které nejsou na první pohled viditelné. Pojďme si o nich něco říct. čtěte zde
Vydáno: 04.01.2018 18:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
The Sound Of Arrows - Stay Free 7/10
The Sound Of Arrows - Stay Free Šest let se čekalo na následovníka povedené "Voyage" The Sound Of Arrows. "Stay Free" pokračuje v cestě nastolené debutem. Pompézně načechrané synťákové linie ale tentokráte doplňují smyčcová aranžmá, vše má tak jakýsi filmový nádech. Nosnou myšlenkou tvorby dvojice nadále zůstává víra v naději. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Emma Drobná - You Should Know 8/10
Emma Drobná - You Should Know Před dvěma lety jsme jí fandili v televizní show, kde její zajímavá osobnost čněla nad všechny superstáří stereotypy. Korunka královny x-té řady soutěže s klesající pozorností však Emmě Drobné místo na slunci domácí populární hudby nezajistila. Zato debutová deska "You Should Know" by to dokázat mohla. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2018 10:05 v sekci Recenze - Josef Martínek
Sleigh Bells - Kid Kruschev 7/10
Sleigh Bells - Kid Kruschev Sleigh Bells vědí, že aktivní umělec je tvořící umělec. Sotva někteří posluchači stačili strávit sonický chaos a bezvýchodnost poslední "Jessiky Rabbit", po roce se muzikantské duo Derek E. Miller a Alexis Krauss hlásí s novým minialbem "Kid Kruschev". čtěte zde
Vydáno: 02.01.2018 15:50 v sekci Recenze - Simona Knotková
Celeste Buckingham - Bare 7/10
Celeste Buckingham - Bare Nejosobnější, konečně dospělá nebo zvukově nejodvážnější - tak svou novou desku "Bare" charakterizuje sama Celeste Buckingham. Ve všech případech má vlastně pravdu. Každý posun kupředu s sebou ale přináší i ztráty. Co tedy nová Celeste získala a o co přišla? čtěte zde
Vydáno: 02.01.2018 10:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Lake Malawi - Surrounded By Light 7/10
Lake Malawi - Surrounded By Light Třinečtí Lake Malawi už sice na domácí scéně nejsou žádní nováčci, na jejich první album jsme ale čekali dlouho. Očekávání byla velká, a i když hitů a pamětihodných momentů bohužel není tolik, abychom mohli jen chválit, je jich dost na to, abyste si mohli říct, že si šanci dostat se k vašim uším zaslouží. čtěte zde
Vydáno: 31.12.2017 10:05 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Clarinet Factory - Meadows 8/10
Clarinet Factory - Meadows Experimentální projekt Clarinet Factory se připomněl novou deskou "Meadows". Na ní muzikanti kromě již dobře vyšlapaného teritoria na poli jazzu, elektroniky a etnických elementů prvně okusili i lidovou hudbu, a vnesli tak do své tvorby drobet něčeho nového. Kvalita ale zůstala na vysoké úrovni. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2017 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Citron - 1979 - 2017 (setbox) 6/10
Citron - 1979 - 2017 (setbox) Popularita výpravných boxů a obšírných ohlédnutí za kariérami různých umělců stále roste a nejenom u nás. Pochopil to i kultovní Citron, formace, která chytila kdovíkolikátý dech a znovu plní velké koncertní sály. Téměř čtyřicetiletá kariéra tyto rockery k rekapitulaci setem "1979 - 2017" dostatečně opravňuje. čtěte zde
Vydáno: 29.12.2017 15:42 v sekci Recenze - Milan Menčík
The Fialky - Je ti to málo 7/10
The Fialky - Je ti to málo The Fialky jsou na domácí punkové scéně již dobře etablovanou kapelou, jménem, které přiláká řadu posluchačů a které rozdává pořádné porce melodického punk rocku. Od roku 2000 mají na svém kontě řadu EP a tři dlouhohrající desky, k nimž letos přibyla novinková "Je ti to málo". čtěte zde
Vydáno: 28.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 03/2018

Eminem
Revival

Vnímal by svět Eminemovu desku "Revival" jinak, kdyby se mezi hostujícími interprety objevil spíše Robert Plant, Glen Hansard, Vince Staples, Tyler, The Creator nebo Perfume Genius? Těžko. Momentální hysterie je mnohem víc způsobená pozérstvím a mezižánrovou nesnášenlivostí než čímkoliv jiným. Proč tedy osmička?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 31.01.
Depeche Mode (UK) (O2 Arena, Praha)
St 31.01.
Steve Aoki (USA) (SaSaZu, Praha)
Ne 04.02.
alt-J (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 08.02.
Iron & Wine (USA) (DIvadlo Hybernia, Praha)
Ne 11.02.
The Chainsmokers (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Pá 16.02.
Hollywood Undead (USA) (Forum Karlín, Praha)
So 17.02.
Milky Chance (DE) (Roxy, Praha)
So 17.02.
The Hunna (UK) + Coasts (UK) (Rock Café, Praha)
Út 27.02.
Toto (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 28.02.
Son Lux (USA) (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Kryštof Coldplay Ewa Farna U2 Sia Beyoncé Madonna Rihanna Lady Gaga Ed Sheeran The Cure AC/DC Adele Camila Cabello Eminem Oasis Taylor Swift Linkin Park Kylie Minogue Emma Drobná
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver