Talent a krása Evy Burešové se v klipu "Noční nebe" naprosto ztrácejí

05.04.2022 13:49 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Je opravdu málo osobností na české herecké a zpěvácké scéně, které by na sebe v posledních dvou letech strhávaly tolik pozornosti, jako Eva Burešová. Její videa "Úsměv Mony Lisy", "Malý princ" a "Brzy se vrať" mají dohromady skoro deset milionů zhlédnutí a dá se říct, že v podstatě vše, na co ona v poslední době sáhne, se promění ve zlato.

Píseň "Noční nebe" má obdobný potenciál jako ty předchozí. Odhaluje však několik palčivých problémů umělkyně. Evu Bůh obdaroval neuvěřitelným hlasem a talentem. Tyhle faktory jí však jsou málo platné v okamžiku, kdy jí chybí stabilní zázemí silných autorů. Jako sůl by potřebovala hit, který by převrátil hitparádové žebříčky naruby a ve kterém by naplno vynikly její rozsah a vytříbená technika zpěvu.

Žena atraktivnosti Burešové zároveň nemá zapotřebí laciných lascivních pohybů, jaké máme možnost vidět ve snímku. Zahrála si nejen v celé řadě seriálů, ale i hudebních muzikálů (jmenujme třeba "Jesus Christ Superstar", "Dracula" či "Hamlet: The Rock Opera"). Prostě má daleko na víc, než co nejnovější video ukazuje. Možná by nebylo od věci zkusit si sama psát vlastní písničky. Těžko mohou být horší, než je tato. Sama však musí vědět nejlíp, do jakého žánru se pustit, co zpívat a kde vyniknout. K takovýmto rozhodným krokům se však musí odhodlat sama.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY