shop.musicserver.cz
Jason Derulo - Nu King

Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou

Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil | foto: Atlantic Records

Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto období náležitě pojmout, a proto na novinku vměstnal dvacet sedm písní. Jo, tolik!

3/10

Jason Derulo - Nu King

Vydáno: 16.02.2024
Celkový čas: 78:16

Skladby: Nu King, Spicy Margarita (with Michael Bublé), Mad Love (with YoungBoy Never Broke Again), U + I, Lie to Me, Favorite Song, POV, Last Night (with Gucci Mane and Quavo), Take You Dancing, Don't Go Nowhere, Proximity, Limbo (with Lay Bankz), Jalebi Baby (with Tesher), Comatose, Slow Low, Swalla (featuring Nicki Minaj and Ty Dolla Sign), Tip Toe (featuring French Montana), Lifestyle (featuring Adam Levine), When Love Sucks (featuring Dido), Save the Last Dance, Ayo Girl (Haitian Konpa remix; with Robinson and Mikaben), Down (with David Guetta), So Many Hearts, Hands on Me (featuring Meghan Trainor), Underwater (with Alexandra Shipp), Love Not War (The Tampa Beat) (with Nuka), Acapulco

Vydavatel: Warner Music

Papírově to vlastně všechno vypadá skvěle. Dlouhý seznam písní zajišťuje pestrý výběr různých žánrů a plejádu hvězdných hostů. Přispěli David Guetta, Nicki Minaj, Meghan Trainor, Adam Levine, Dido, French Montana, dokonce pop-jazzman Michael Bublé a s tímto výčtem bychom nějakou dobu mohli pokračovat dál. Bohužel tady veškeré nadšení končí. Jason Derulo se totiž jaksi ztratil ve své samolibosti a zvučná hostující jména to nijak nezachrání.

Novinka "Nu King" měla započít novou éru zpěvákovy kariéry. Změnou vydavatelské společnosti se Jason vydal i jinou cestou tvůrčích procesů. Skončily pohodové hitovky, které rozjasnily kterýkoliv párty playlist, naopak přibyly samply starých šlágrů, které mají tyto evergreeny představit mladšímu publiku. A to je vše - o nic víc se tu nikdo nesnažil. Misí bylo sehnat co nejvíce hostů a vše nalepit na nejlépe latino rytmy. Navíc Derulo většinu singlů představil již dávno před vydáním aktuální řadovky, takže se nekoná ani žádný efekt překvapení.

Aktuální singl "Spicy Margarita" s Michaelem Bublé patří právě mezi ty papírově skvěle znějící položky. Ale pánové se rozhodli pouze vykrást hit "Sway" od Deana Martina z roku 1954 a sám Bublé si jej střihl i na své desce. Výsledkem je několikrát vylouhovaný pytlík čaje, u kterého dávno nevíte, zda šlo o čaj ovocný, nebo zelený.

Něco podobného by se dalo napsat o kterékoliv jiném songu. Ale jelikož se Derulo rozhodl playlist sestavit ze sedmadvaceti položek, což by někomu jinému vystačilo na tři plnohodnotné nahrávky, docházelo by k neustálému opakování.

Mustr je stále stejný - píseň začíná zaskřehotáním zpěvákova jména, to abyste náhodou nezapomněli, čí album posloucháte - následují jižanské rytmy a svoji pozornost si následně přebere nějaký popěvek, který už jste před tím určitě slyšeli. Mezi takové patří "Slow Low", "Take Your Dancing", "When Love Sucks", "Down", "Acapulco" nebo "Hands On Me".

A vlastně, kdyby podle tohoto vzorce byla vystavena celá novinka čítající maximálně dvanáct kousků, vyšla by z toho deska, která by našla uplatnění na letních mejdanech a především skvěle zafungovala na koncertech, jehož pražská zastávka se nezastavitelně blíží. Bohužel Jason chtěl ukázat i svoji citlivější stránku, a tak laciné hitovky střídá s cajdáky plných patosu a nulové invence - viz "U + I", "POV" nebo "Save The Last Dance".

Nová hudební tvář floridskému zpěvákovi nevyšla. Pokud nahrajete šíleně dlouhou desku, na níž je nejzajímavější její intro, je prostě něco špatně. Pořád si ale můžete být jistí, že Jason Derulo je vynikající zpěvák a tanečník a naživo představené písničky zřejmě chytnou potřebnou pozitivní náladu.

Pražského koncertu, který se koná 24. března 2024 v pražské O2 areně, bych se určitě nebál. Pokud se ale doma zrovna neoháníte při úklidu s vysavačem, "Nu King" bych k poslechu nedoporučoval.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Ewa Farna, Michael Bublé, Mariah Carey... Vánoce promlouvají do českých žebříčků (15.12.2023 08:00)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu