shop.musicserver.cz
ADONXS, Rock Café, Praha, 13.9.2024

Pátek třináctého se snažil, ADONXS ale navzdory smolným okolnostem odehrál v Praze skvělý koncert

Vydáno: 14.09.2024 12:00 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

"My nie sme zrušený, my sme tu!" volal vítězoslavně Adam Pavlovčin alias ADONXS, když konečně mohl nastoupit před narvaný klub a odehrát svůj dlouho plánovaný koncert v Praze. Někdejší hvězda SuperStar měla co dělat, aby se akce vůbec uskutečnila, nakonec ale všechno dobře dopadlo.

ADONXS

místo: Rock Café, Praha
datum: 13. září 2024
Poznámka redakce: Fotky pocházejí z koncertu na Szigetu, na tom aktuálním jsme neměli fotografa. Pokud pro nás chcete fotit, ozvěte se na honza@musicserver.cz

ADONXS, Sziget - den 4, Óbudai island, Budapešť, Maďarsko, 13.8.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
"Bál jsem se, že to budu muset úplně zrušit, ještě dneska v poledne jsem nevěděl, co se bude dít," přiznal natěšenému publiku ADONXS v zaplněném klubu Rock Café. Klubu, který původně vůbec nebyl v plánu. Prapůvodní myšlenka totiž spočívala v tom, že se koncert odehraje už 31. května na Občanské plovárně. Jak ale interpret krátce před původním termínem přiznal, nestihlo se prodat dostatek lístků. A jelikož nechtěl snižovat úroveň vystoupení, událost přesunul až na den svých devětadvacátých narozenin, tedy na 13. září.

Mezitím na vystoupení lákal, vidět jste ho mohli například na druhé největší scéně Colours Of Ostrava. Jak ale u nás bývá bohužel smutnou skutečností, i tak čítal guestlist hned několik stran. Evidentně musí zpěvák ještě více zamakat na marketingu, protože samotnému koncertu už dávno nelze mnoho vyčítat. Jen ho ještě dostat k vícero lidem.

Ale zpátky k těm smolným okolnostem - vzhledem k nepřiznivým srážkovým a povětrnostním podmínkám, jaké momentálně v republice panují, se řada kulturních akcí po celé zemi musela na poslední chvíli zrušit. A spousta návštěvníků určitě počítala s tím, že se podobný scénář nevyhne ani ADONXSovi (čti Adonisovi). Zhruba čtyři hodiny předem se ale v události na Facebooku objevila informace, že se koncert kvůli počasí přesouvá do Rock Café, kde nahradil původně plánovaný program, tedy jakési loučení s létem. A lidé si toho naštěstí všimli včas, takže klub byl zaplněný k prasknutí.

ADONXS, Sziget - den 4, Óbudai island, Budapešť, Maďarsko, 13.8.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Dokonce přibyl i předskokan: čtyři písničky zde odprezentoval Tom Sean. Ačkoliv ale pisatel záměrně dorazil už na něj, protože byl na stále ještě čerstvé jméno na domácí scéně upřímně zvědavý a rád by o něm napsal něco pěkného, bohužel to nejde. Zvukař totiž všechny jeho snahy naprosto zazdil, takže v té změti hluku, kdy jste nepoznali ani to, kdy hraje refrén, šly rozeznat snad jen bicí a basy. Avšak samotný vokál nebo třeba elektrická kytara už nikoliv. Snad někdy příště.

Vonnými svíčkami z krásného merche provoněný sál Pavlovčina přivítal bouřlivým potleskem. Set s poctivou, přibližně hodinu a půl dlouhou stopáží, odstartoval interpret singlem "Cold Summer". A už v tu chvíli se jasně ukázalo, že do skromného prostoru Adam přivezl takřka světovou show. Plnohodnotnou kapelu doplňovala šestice tanečníků, k nimž se protagonista na řadu čísel sám přidal, silnému vizuálu pomáhal i na místní poměry bohatý světelný park plný stroboskopů.

Koncert samotný se ale zároveň v mnohém lišil ať už od toho v Ostravě, nebo i od starších vystoupení například na maďarském Szigetu, případně ještě dříve v nezapomenutelné Akropoli. Právě tam tehdy někdejší tvář projektu Pace podobně jako dříve v SuperStar ukázala, že dokáže svým mimořádným hlasem postavit chlupy po celém těle a nedat jim spočinout až do konce vystoupení.

ADONXS, Sziget - den 4, Óbudai island, Budapešť, Maďarsko, 13.8.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Tato nejsilnější vlastnost aktuálnímu představení lehce scházela. V rychlejších, ale i ve slovensky zpívaných skladbách, mezi nimiž zazněla například ministryní kultury inspirovaná píseň "Generátor slov" nebo skvělý singl "Sám", nedal Adam svému vokálu tolik vyniknout. Na druhou stranu tím ale zase dokázal dodat své show další barvy a odstíny, ukázal tak všestrannost.

Jakmile se ale ponořil do coveru "Drivers License" od Olivie Rodrigo, který vyměnil za dříve hranou "Hold Back The River" Jamese Baye, husí kůže se vrátila. Tímto číslem rodák ze slovenské Myjavy ještě mnohonásobně předčil své vlastní provedení této písně v SuperStar 2021. Daleko víc ho totiž procítil.

Vydařilo se i překvapení v podobě neohlášené gratulantky Annabelle, s níž si zpěvák nejprve zazpíval energický společný duet "Snowflake" a následně jí ještě umožnil předvést její vlastní manifestační píseň o vynucení dobré nálady s názvem "Flowers Of My Eyes". Sám se u toho ztratil z pódia. Tak gentlemanská a velkorysá gesta se vidí málokdy, dlouho a pokorně děkující bratr zde rovněž přítomné tanečnice Ewy Farne zůstává však i nadále svou slušností a pokorou pověstný.

ADONXS tak navzdory technickým a organizačním problémům zase jednou potvrdil nejen pověst mimořádného zpěváka, kterého naše dvě republiky snad ani nejsou hodny, ale také že na jeho koncerty má smysl chodit opakovaně. Na rozdíl od mnoha jiných totiž do svého hudebního koktejlu nemačká stále stejné pomeranče, ale vždy je dochutí něčím novým. Rock Café díky tomu mohlo cítit nejen vonné svíčky, ale také tu obrovskou snahu ukázat ze sebe to nejlepší. Proto až budete mít další příležitost vyrazit na tohoto interpreta, neváhejte. Dostanete mnohem víc, než čekáte.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Hlasování do Českého slavíka začalo. Objevem roku mohou být Pam Rabbit, Sofian Medjmedj či Brixtn
Hlasování do Českého slavíka začalo. Objevem roku mohou být Pam Rabbit, Sofian Medjmedj či Brixtn Událost, díky které každoročně stoupají čísla sledovanosti televize Nova i čtenost článků (nejen) na musicserveru, se letos uskuteční 29. listopadu v pražském Foru Karlín. Řeč je samozřejmě o tradiční anketě Český slavík,... čtěte zde
Vydáno: 14.09.2024 08:00 v sekci Novinky
Vladimír Mišík - Tak dobře 10/10
Video: Videoklip ke krásné písni "Tak dobře" uvádí do světa říjnové album Vladimíra Mišíka "Vteřiny, měsíce a roky" Očekávaný třetí plod spolupráce Vladimíra Mišíka s producentem Petrem Ostrouchovem nazvaný "Vteřiny, měsíce a roky" jsme vám představili již na začátku léta po prvním poslechu. Nyní už známe i datum vydání - stane se tak v... čtěte zde
Vydáno: 13.09.2024 12:42 v sekci Audio / Video | Video
IAMX - Fault Lines² 9/10
Recenze: IAMX se na "Fault Lines²" vydává na procházku metaforickým očistcem Když Chris Corner se svým projektem IAMX loni představil album "Fault Lines¹", nezapomněl dodat, že brzy přijde i druhá část. Tu si měli fanoušci užít už tentýž rok na podzim, ale z neznámých důvodů ji hudebník vydal až nyní.... čtěte zde
Vydáno: 13.09.2024 08:00 v sekci Recenze
Dua Lipa obsadí koncem května na dva večery pražskou O2 arenu
Dua Lipa obsadí koncem května na dva večery pražskou O2 arenu Světová popstar Dua Lipa v rámci své "Radical Optimism" Tour míří poprvé do České republiky, kde 27. a 28. května 2025 odehraje dva koncerty v pražské O2 areně. Vstupenky za cenu od 1 790 Kč půjdou do prodeje v sítích Ticketmaster... čtěte zde
Vydáno: 12.09.2024 17:00 v sekci Novinky | Tiskové zprávy
Pohled do českých hitparád - 36. týden 2024
Alvaro Soler, Dua Lipa či Billie Eilish nově zasáhli do první desítky v českých rádiích Nejvyšší příčky sice opanovali stále stejní interpreti, alespoň ve druhé polovině elitní desítky tuzemského rádiového žebříčku ale můžeme registrovat několik nových jmen. Vedení si tentokrát přisvojil Cyril, albům podruhé... čtěte zde
Vydáno: 12.09.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tom Sean a Simon Opp vyrážejí na svoje první turné po republice. Doprovodí je také známí influenceři (12.09.2024 09:32)
- Naživo: Úvod Colours Of Ostrava zachraňovali hlavně kytaroví mistři (18.07.2024 17:37)
- Fotogalerie: Ostrava opět ožila pestrobarevnou hudební mozaikou (18.07.2024 16:16)
- Naživo: Na křtu desky Vesny zahostoval ADONXS, speciální rituál předvedla Lili Khousnoutdinová (12.04.2024 10:38)
- Video: Olivia Rodrigo je v "obsessed" posedlá expřítelkyní svého kluka (22.03.2024 14:00)
- Olivia Rodrigo vyděsila republikány. Kondomy zdarma na koncertech už nebudou (20.03.2024 18:06)
- Na koncertech kondomy a nouzové pilulky zdarma. Olivia Rodrigo podporuje potraty (16.03.2024 10:55)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: ADONXS v klipu "OVRTHNKR" upozorňuje na citlivou mužskou duši a postoj k vlastnímu tělu (05.12.2023 16:00)
- Video: Olivia Rodrigo se v klipu "Can’t Catch Me Now" prochází v přírodě v bílých šatech. A stačí to (15.11.2023 15:07)

ALBUM TÝDNE 37/2024

Fontaines D.C.
Romance

Irská postpunková formace Fontaines D.C. po dvou letech od předchozí nahrávky představila svou čtvrtou řadovku "Romance". Novým albem zároveň oslavuje deset let od svého založení. Muzikanti do něj investovali pořádný kus ze sebe. Jak se tato snaha vyplatila?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)
Po 30.09.
Tindersticks (UK) (Divadlo Hybernia, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Dead Sara Linkin Park Imagine Dragons Lucie Vondráčková Billie Eilish Coldplay Abba Biffy Clyro Taylor Swift Oasis Madonna Queen Dua Lipa Ed Sheeran Viktor Sheen BTS
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe