shop.musicserver.cz
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: <i>My alespoň hrajeme naživo!</i>

Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo!

Vydáno: 24.06.2024 09:00 v sekci Novinky - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková
Dave Grohl je považován za jednoho z nejpříjemnějších lidí v showbyznysu a i na musicserveru jste si mnohokrát mohli přečíst, kolik dobrého toho v životě udělal. Na koncertě v London Stadium, který se konal v sobotu 22. června, si ale neodpustil kousavý komentář o člověku, kolem kterého všichni raději chodí po špičkách - Taylor Swift. Ta totiž právě hrála na svém vlastním vystoupení v nedalekém Wembley. Co za ním stálo?

Jak se můžete podívat níže, frontman Foo Fighters prohlásil: "Člověče, řeknu ti, že nechceš zažít hněv od Taylor Swift. A tak bychom teď chtěli naše nazvat turné 'The Errors Tour'. Taky už za sebou máme nějaké éry a k tomu jsme udělali více než malé množství kurevských chyb. To proto, že my alespoň hrajeme naživo. Cože?" zažertoval a rozesmál tím své fanoušky i členy formace."To jen tak mimochodem. Však vy, lidi, máte rádi syrovou rock’n’rollovou hudbu, že jo? Tak to jste dneska přišli na správné místo!" doplnil svůj krátký proslov.

Naznačení, že Taylor Swift na svých koncertech využívá playback, se pochopitelně nesetkalo jak s pochopením prominentní zpěvačky, tak jejích vášnivých příznivců označujících se za Swifties.

Interpretka nacházející se na svém "The Eras Tour" zareagovala hned následující večer, není tak pochyb o tom, čí komentář vyvolal následující slova: "Chci poděkovat každému jednomu členovi své kapely, každému z mého týmu. Moje skupina pro vás hrála tři a půl hodiny naživo a zaslouží si spoustu uznání. A stejně tak každý z mých tanečníků. A vy jste nám takto obrovsky poděkovali, nikdy vám to nezapomeneme," narážela TayTay na potlesk vestoje od svých příznivců. Račte si ale povšimnout, že sebe mezi "naživo hrající" nezařadila. Náhoda?

Nastalá situace tak vyvolává otázky, co se mezi dvěma umělci stalo, zvlášť když ještě donedávna o sobě obě hvězdy hovořily s respektem. Grohl dokonce v roce 2018 dal k dobru historku, jak byl na párty u svého dnes už dobrého kamaráda Paula McCartneyho, a když někdejší člen The Beatles dohrál na klavír, všichni se na něj otočili a řekli mu: "Tak fajn, Dave, teď zahraj něco ty!"

"Zpanikařil jsem, protože já na klavír hrát neumím. Tak koukám po pokoji a tam jsou jenom samé kytary pro leváky, takže si říkám: 'Safra, co teď? Co jenom udělám?' A do toho přišla Taylor a říká: 'Já něco zahraju.' Zachránila mi tak zadek."

Půlka internetu tak řeší, co asi stálo za tím, že vztahy obou interpretů tak ochladly. A zdá se, že rozuzlení spočívá v tom, že Violet Grohl, sedmnáctiletá dcera slavného rockera, která s ním aktuální evropské turné znovu absolvuje jako doprovodná vokalistka, si proti sobě poštvala internetový dav skandálně pohoršených Taylořiných fanynek. Letos v lednu se totiž pozastavila nad tím, že zpěvačka všude létá svým privátním letadlem, čímž zvyšuje uhlíkovou stopu. "Proč prostě nemůže jet tourbusem jako všichni ostatní?" napsala na sociální síť X.

Že jí za takovýto komentář Swifties zavalili výhružkami smrtí a Davea Grohla nazvali "stárnoucím a irelevantním rockerem, který se být cítí ohrožován čtyřiatřicetiletou popovou superhvězdou," vás asi nepřekvapí.

A tak se zdá, že někdejší bubeník Nirvany teď pociťuje totéž, co nedávno Blur nebo Pet Shop Boys, které se armáda náctiletých příznivkyň snaží rovněž zcancelovat. Další vývoj tak patrně bude ještě zajímavý. A přitom pětapadesátiletý rocker udělal jen to, co by měl udělat každý táta, kterému někdo šikanuje dceru. Zastal se jí.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Glass Animals, EXPO XXI, Varšava, Polsko, 19.10.2024
Naživo: Glass Animals předvedli ve Varšavě intergalakticky energickou show Glass Animals patří k nejvíce přehlíženým kapelám indiepopové scény. Oxfordská parta zdaleka nezůstala jen u hitu "Heat Waves". Její nové album "I Love You So F**ing Much" má ambice stát se nejlepší deskou roku. A protože u nás by... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 18:00 v sekci Naživo
The Driver Era, Almost Monday, Your Favourite Colour, SaSaZu, Praha, 20.10.2024
Naživo: The Driver Era zažili v SaSaZu ohlušující jekot svých fanynek Náctileté hudební fanynky mají žně. Je to jen pár dní, co se u nás představili Jonas Brothers a Melanie Martinez v O2 areně. A ještě než stihly dojmy z jejich koncertů vychladnout, v SaSaZu zahrála další skupina se stejnou... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 10:32 v sekci Naživo
Ezra Collective - Dance, No One’s Watching 9/10
Recenze: Ezra Collective s "Dance, No One's Watching" aspirují na nejoptimističtější album tohoto roku Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 00:00 v sekci Recenze
Barns Courtney, The Struts, James Bruner, Lucerna Music Bar, Praha, 19.10.2024
Naživo: Barns Courtney a The Struts dovezli do Prahy muziku, co má říz Dvě zatím nehvězdná, přesto však výrazná jména letošního a loňského ročníku Rock for People se domluvila na společném turné, na němž ani jedno z nich nedominuje. Publikum díky tomu může na aktuální klubové šňůře u... čtěte zde
Vydáno: 20.10.2024 10:40 v sekci Naživo
Olympic, Trilogy tour, Divadlo Pasáž, Třebíč, 18.10.2024
Naživo: Olympic na své "Trilogy Tour" v Třebíči odehrál dva koncerty v jednom Naše zřejmě nejslavnější kapela se pro letošek rozhodla znovu oprášit tři monotematická alba "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř". S koncertním programem k nim vyrazila do menších sálů po Česku a Slovensku - a jako obvykle... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 20:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nový dokument o The Beatles se zaměří na momenty, kdy dobyli Ameriku (20.10.2024 15:41)
- Na předvánoční trh míří další box The Beatles. Tentokrát kolekce mono verzí jejich raných amerických alb (19.09.2024 09:27)
- Rockový bůh uklouzl. Dave Grohl přiznal, že zplodil nemanželskou dceru (11.09.2024 09:11)
- Naživo: Taylor Swift se svojí "The Eras Tour" ve Varšavě předvedla show, kterou i ona sama bude těžko překonávat (06.08.2024 12:00)
- Naživo: Tom Morello si v první den Open'eru zahrál s Måneskin a zapařil s Foo Fighters (14.07.2024 08:00)
- Rýpla si Billie Eilish do Taylor Swift? Podle ní o tříhodinové koncerty nikdo nestojí (29.05.2024 17:11)
- Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize (22.05.2024 17:30)
- Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa (16.05.2024 08:00)
- Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles (14.05.2024 14:00)
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 43/2024

Ezra Collective
Dance, No One’s Watching

Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho dobrého!" Platí to i o novince této kapely?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 24.10.
Crystal Fighters (UK/ESP) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Electro Deluxe (feat. B Side Band) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 26.10.
Purple Disco Machine (DE) (SaSaZu, Praha)
So 26.10.
Elliphant (SWE) (Fuchs2, Praha)
Po 28.10.
Šťastný/Žáček (CZ) (Sono Centrum, Brno)
Út 29.10.
Soen (SWE) (Masters of Rock Café, Zlín)
Čt 31.10.
Frank Turner (UK) (Roxy, Praha)
Čt 31.10.
Septiclesh (GR) (Masters of Rock Café, Zlín)
So 02.11.
Dream Theater (US) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
Ne 03.11.
The Mysterines (GB) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Linkin Park Lucie Vondráčková Coldplay Lady Gaga Black Country Communion Kabát Queen Taylor Swift Dua Lipa Madonna Viktor Sheen Katy Perry Billie Eilish Ed Sheeran Marek Ztracený Richard Müller
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe