Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo!

24.06.2024 09:00 - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková

Dave Grohl je považován za jednoho z nejpříjemnějších lidí v showbyznysu a i na musicserveru jste si mnohokrát mohli přečíst, kolik dobrého toho v životě udělal. Na koncertě v London Stadium, který se konal v sobotu 22. června, si ale neodpustil kousavý komentář o člověku, kolem kterého všichni raději chodí po špičkách - Taylor Swift. Ta totiž právě hrála na svém vlastním vystoupení v nedalekém Wembley. Co za ním stálo?

Jak se můžete podívat níže, frontman Foo Fighters prohlásil: "Člověče, řeknu ti, že nechceš zažít hněv od Taylor Swift. A tak bychom teď chtěli naše nazvat turné 'The Errors Tour'. Taky už za sebou máme nějaké éry a k tomu jsme udělali více než malé množství kurevských chyb. To proto, že my alespoň hrajeme naživo. Cože?" zažertoval a rozesmál tím své fanoušky i členy formace."To jen tak mimochodem. Však vy, lidi, máte rádi syrovou rock’n’rollovou hudbu, že jo? Tak to jste dneska přišli na správné místo!" doplnil svůj krátký proslov.

Naznačení, že Taylor Swift na svých koncertech využívá playback, se pochopitelně nesetkalo jak s pochopením prominentní zpěvačky, tak jejích vášnivých příznivců označujících se za Swifties.

Interpretka nacházející se na svém "The Eras Tour" zareagovala hned následující večer, není tak pochyb o tom, čí komentář vyvolal následující slova: "Chci poděkovat každému jednomu členovi své kapely, každému z mého týmu. Moje skupina pro vás hrála tři a půl hodiny naživo a zaslouží si spoustu uznání. A stejně tak každý z mých tanečníků. A vy jste nám takto obrovsky poděkovali, nikdy vám to nezapomeneme," narážela TayTay na potlesk vestoje od svých příznivců. Račte si ale povšimnout, že sebe mezi "naživo hrající" nezařadila. Náhoda?

Nastalá situace tak vyvolává otázky, co se mezi dvěma umělci stalo, zvlášť když ještě donedávna o sobě obě hvězdy hovořily s respektem. Grohl dokonce v roce 2018 dal k dobru historku, jak byl na párty u svého dnes už dobrého kamaráda Paula McCartneyho, a když někdejší člen The Beatles dohrál na klavír, všichni se na něj otočili a řekli mu: "Tak fajn, Dave, teď zahraj něco ty!"

"Zpanikařil jsem, protože já na klavír hrát neumím. Tak koukám po pokoji a tam jsou jenom samé kytary pro leváky, takže si říkám: 'Safra, co teď? Co jenom udělám?' A do toho přišla Taylor a říká: 'Já něco zahraju.' Zachránila mi tak zadek."

Půlka internetu tak řeší, co asi stálo za tím, že vztahy obou interpretů tak ochladly. A zdá se, že rozuzlení spočívá v tom, že Violet Grohl, sedmnáctiletá dcera slavného rockera, která s ním aktuální evropské turné znovu absolvuje jako doprovodná vokalistka, si proti sobě poštvala internetový dav skandálně pohoršených Taylořiných fanynek. Letos v lednu se totiž pozastavila nad tím, že zpěvačka všude létá svým privátním letadlem, čímž zvyšuje uhlíkovou stopu. "Proč prostě nemůže jet tourbusem jako všichni ostatní?" napsala na sociální síť X.

Že jí za takovýto komentář Swifties zavalili výhružkami smrtí a Davea Grohla nazvali "stárnoucím a irelevantním rockerem, který se být cítí ohrožován čtyřiatřicetiletou popovou superhvězdou," vás asi nepřekvapí.

A tak se zdá, že někdejší bubeník Nirvany teď pociťuje totéž, co nedávno Blur nebo Pet Shop Boys, které se armáda náctiletých příznivkyň snaží rovněž zcancelovat. Další vývoj tak patrně bude ještě zajímavý. A přitom pětapadesátiletý rocker udělal jen to, co by měl udělat každý táta, kterému někdo šikanuje dceru. Zastal se jí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY