shop.musicserver.cz
Rock for People proběhne už příští týden. Opět nebude chybět ani unikátní udržitelná zóna Komerční banka Future Fest

Rock for People proběhne už příští týden. Opět nebude chybět ani unikátní udržitelná zóna Komerční banka Future Fest

Vydáno: 05.06.2024 16:18 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Vojta Florian / musicserver.cz
Festival Rock for People startuje už příští středu 12. června. Fanouškům nabídne světové hudební koncerty The Offspring (na snímku), Bring Me The Horizon, The Prodigy, Yungbluda, Avril Lavigne nebo Sum 41 a přes 120 dalších hvězd, ale také divadelní představení, filmové projekce, poutavé diskuze, tanec, módní přehlídky či secret shows.

Již druhým rokem ve spolupráci s generálním partnerem Komerční bankou festival také představuje unikátní koncept KB Future Fest, který ukazuje, jak by mohly festivaly vypadat za pár let. Hlavním tématem zóny je udržitelnost a její podoby v oblastech jako energetika, využití druhotných materiálů, předcházení vzniku odpadu nebo osvětě. Rock for People, který se koná v hradeckém Parku 360, prostřednictvím KB Future Festu nabídne nejen pohled do budoucnosti, ale také umožní si mnohé z technologií, neotřelého designu, šetrných a odpovědných služeb nejen prohlédnout, ale rovnou vyzkoušet, ochutnat nebo osahat. Loňskou podobu zóny ocenila porota European Festival Awards zařazením do finále TOP 10 v kategorii The Best Brand Activation.

"Rock for People dávno není ryze hudební festival. Stal se také showroomem pro technologie, design a inovace. Právě tyto atributy se v zóně Komerční banky a Mastercard setkávají a nechávají příchozí nahlédnout do budoucnosti udržitelných festivalů. Je před námi ještě dlouhá cesta a nás těší, že máme partnery, kteří se na ni vydali společně s námi,"shrnuje Michal Thomes, ředitel festivalu.

Ve spolupráci s Komerční bankou bude také už od čtvrtka 6. června možné vyměnit si vstupenku za festivalový náramek na vybraných pobočkách Komerční banky v Praze, Hradci Králové a Brně. Majitelé karty Mastercard od Komerční banky budou moci soutěžit o nezapomenutelné festivalové zážitky a získat bonus při dobití festivalového náramku.

"I letos je Komerční banka hrdým generálním partnerem jedinečného hudebního festivalu Rock for People, který nemá ve střední Evropě obdoby. Partnerství Komerční banky a festivalu je založeno na inovacích, podpoře udržitelnosti a dlouhodobé spolupráci, která trvá již sedm let. I letos máme pro všechny návštěvníky připravenou KB Future Fest zónu, kterou jsme letos připravili se společností Mastercard. Zóna je dokonalou oázou pro relaxaci, odpočinek a doplnění energie mezi nabitým festivalovým programem," říká Hana Kovářová, výkonná ředitelka pro Brand strategii a komunikaci Komerční banky.

V prodeji jsou poslední čtyřdenní vstupenky za aktuální cenu do čtvrtečních 13 hodin, kdy startuje páskování. Následovat bude zdražení na cenu 4 190 Kč, která bude i na místě, pokud nedojde k dřívějšímu vyprodání. Některé kategorie jako VIP, Comfy+, jednodenní páteční a sobotní vstupenky a kompletní glampingové ubytování jsou již zcela vyprodané.

Rock for People má na kontě mnoho ocenění, tím posledním je cena Mosty, kterou každým rokem uděluje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR. Festival uspěl v kategorii nestátních subjektů za projekt "Bezbariérový Rock for People - mimořádná aktivita/čin ve prospěch osob se zdravotním postižením".

"Se systematickým zpřístupňováním festivalového areálu všem bez ohledu na věk, pohlaví, orientaci nebo handicap jsme začali před deseti lety," říká ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: "Proto jsme nadšení, že naše aktivity Národní rada osob se zdravotním postižením ČR ocenila prestižní cenou Mosty. Je to pro nás nejen pochvala, ale zároveň závazek do dalších let, abychom společně s expertními organizacemi, městem Hradec Králové, a hlavně se samotnými návštěvníky a návštěvnicemi s handicapem projekt Bezbariérový Rock for People nadále posouvali."

Rock for People představí ty největší světové hvězdy, zatím neobjevené talenty z celého světa, ale i československou hudební scénu v podání J.A.R., Vypsané fiXy, Mňágy a Žďorp nebo Anety Langerové. Headlinery dále doplní zpěvák kapely Slipknot Corey Taylor nebo Kerry King z legendárních Slayer v sólových projektech, úderní metalisté Parkway Drive, poslední česká festivalová show Sum 41, legendární Pendulum, kapela Dogstar s hvězdným baskytaristou Keanu Reevesem nebo berlínské post techno punkové duo Brutalismus 3000.

Kromě hudebních shows Rock for People nabízí pestrý doprovodný program v podobě divadla, tance, filmových projekcí, stand up comedy, silent disco, karaoke nebo secret shows a DJs afterparties. Nebudou chybět ani sportovní zážitky jako jóga, U-rampa nebo posilovna pod širým nebem.

Součástí KB Future Festu jsou dvě stage poháněné alternativními zdroji elektřiny. Pod velkokapacitním šapitó stanem návštěvníci zavítají na Conference Stage, kterou pohání vodíkový generátor H2BASE ze stáje české vývojářské firmy DEVINN. V programu nabídne stage atraktivní diskuze a rozhovory například pod taktovkou Čestmíra Strakatého, Jindřicha Šídla nebo Lukáše Hejlíka. Večer se stage promění v prostor pro fresh česká i zahraniční jména, která aktuálně lomcují žebříčky hitparád - Anna Vaverková, Dmitrievna, badfocus nebo Black Box Revelation. Ale také divadlo, freak show, v pátek a sobotu také prostor pro DJs parties. Solar Stage, jak už napovídá název, bude energii čerpat ze solárních panelů, jež dodává EcoFlow. Zde dramaturgie vykročí ze žánrových škatulek. Dojde na fúzi klezmeru s jazzem, cimbálovku, slam poetry, divadlo i chytrou kapelu pro děti.

Rock for People se koná v jedinečném areálu bývalého vojenského letiště s osmi hangáry, které podtrhují atmosféru festivalu. Park 360 disponuje 60 ha plochy, funguje na principech cirkulární ekonomiky a do roku 2030 plánuje být klimaticky neutrální a energeticky soběstačný. Jedná se o nové open-air venue světových rozměrů, které na konci července bude hostit dvojkoncert jedné z největších hudebních hvězd všech dob Eda Sheerana.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Festival Slunovrat, Opava, 20.-22.6.2024
Naživo: Opavský Slunovrat opět dokázal, že kultura jde dělat i jinak Jedenáctý ročník festivalu Slunovrat, který se po odchodu z Hradce nad Moravicí už potřetí konal v Opavě, nejde popisovat jinak než s nadšením. S láskou a dobrovolnicky připravovaná akce už dávno přerostla své opavské hranice a... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 19:00 v sekci Naživo
Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta
Nejvíc nej: Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta Muž s typicky blonďatou čupřinou, otec osmi dětí s pěti ženami, fotbalový fanoušek (Skotsko, Celtic a Manchester United), sběratel vláčků (modely) a aut (skutečné), ale hlavně velmi úspěšný zpěvák - to vše je Rod Stewart. Než... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Becky Hill - Believe Me Now? 9/10
Recenze: Becky Hill na "Believe Me Now?" skvěle propojuje mainstream s klubovou taneční hudbou Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?"... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 14:30 v sekci Recenze
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo!
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo! Dave Grohl je považován za jednoho z nejpříjemnějších lidí v showbyznysu a i na musicserveru jste si mnohokrát mohli přečíst, kolik dobrého toho v životě udělal. Na koncertě v London Stadium, který se konal v sobotu 22. června, si... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 09:00 v sekci Novinky
Metronome Prague - den třetí, Výstaviště Holešovice, Praha, 22.6.2024
Naživo: Jak se Tom Grennan nevědomky stal bankovním ambasadorem a RAYE zachránila Metronome Prague Víkend v režii německých stálic nakonec dostal trhliny: koncert famózních Beatsteaks kapela zrušila pro nemoc, alespoň ta multižánrová část jejího publika tak místo do Lucerna Music Baru mohla vyrazit na Výstaviště. A koho na něm... čtěte zde
Vydáno: 23.06.2024 18:57 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rekordní ročník Rock For People byl infuzí energie a kvalitní hudby pro více než čtyřicet tisíc návštěvníků (17.06.2024 20:06)
- Fotogalerie: Finále Rock for People bylo přehlídkou tetování, účesů, sexy dam i vypracovaných břišáků (16.06.2024 20:02)
- Fotogalerie: Yungblud rozpálil Rock for People doběla (16.06.2024 13:32)
- Naživo: Nezastavitelný Yungblud na Rock for People dokázal, že i nejmladší generace má své velké rockové hvězdy (16.06.2024 11:28)
- Naživo: Třetí den se na Rock for People loučili Sum 41, davy přitáhl herec Keanu Reeves (15.06.2024 15:51)
- Fotogalerie: Třetí den Rock for People nabídl pestrou mozaiku (15.06.2024 13:56)
- Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci (15.06.2024 13:22)
- Naživo: Avril Lavigne zůstala na Rock for People mladou rebelkou (15.06.2024 09:01)
- Fotogalerie: The Offspring na Rock for People v obrazech (15.06.2024 08:50)
- Naživo: Rock for People nabídl ve druhém dni skvělé The Amazons, Against The Current nebo Neck Deep (14.06.2024 13:35)

ALBUM TÝDNE 26/2024

Becky Hill
Believe Me Now?

Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?" dorostla v působivou zpěvačku, která se ale rozhodně nevzdává svých kořenů v taneční hudbě.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
Po 15.07.
Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Prince Dario G Adam Lambert Taylor Swift Queen Beyoncé Billie Eilish Roger Taylor Brian May Pet Shop Boys Dua Lipa Raye Mirai Avril Lavigne Lucie Vondráčková Parkway Drive Nita Strauss
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe