Maxïmo Park vydají v září nové album "Stream Of Life"

29.05.2024 08:14 - Honza Balušek | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Maxïmo Park oznámili vydání své osmé řadové desky s názvem "Stream Of Life" a zároveň se podělili i o nový singl "Your Own Worst Enemy". Následovník kolekce "Nature Always Wins" vyjde 27. září, jeho produkce se ujali Ben Allen (Gnarls Barkley, Animal Collective) a Burke Reid (Courtney Barnett, Sports Team).

Frontman Paul Smith se k čerstvému singlu vyjádřil následovně: " 'Your Own Worst Enemy' zní jinak než cokoli, co jsme dělali dříve - je uvolněný a strohý, ale stále rockový! Vyjadřuje ten hrozný pocit, kdy si najednou uvědomíte, že jste udělali obvyklou chybu, a také lži, které si každý den říkáme, abychom se vyhnuli konfrontaci nebo zmatkům."

Album se tematicky zabývá vášní, politikou a privilegii. Už v březnu na něj kapela upozornila písní "Favourite Songs", prvním jejím materiálem po více než osmnácti měsících. Paul Smith se v černobílém klipu obrátil přímo k divákům, doprovázely jej vířící vizuály města. Videa k oběma singlovým ochutnávkám najdete níže.

Formace také oznámila podzimní turné po Velké Británii a Evropě. Na kontinentu odehraje celkem devět koncertů, například v Paříži, Kolíně, Kodani, Berlíně či Mnichově. K nám ale tentokrát nezavítá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY