shop.musicserver.cz
Nové desky 7/2021 - od Mogwai přes Tindersticks po Marka Ztraceného

Nové desky 7/2021 - od Mogwai přes Tindersticks po Marka Ztraceného

Vydáno: 23.02.2021 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Neale Smith

Tento týden potěšíme především rockery - novinky jim nabídnou Mogwai, Escape The Fate, Ricky Warwick, Tindersticks, Tash Sultana či duo Smith & Burrows. K nim se přidá DJ SG Lewis s deskou plnou hostů, Marek Ztracený se živákem, tentokrát bluesoví Whitesnake, písničkářka Edie Brickell nebo rapper Trippie Redd.

V pátek 19. února vyšly tyto nové tituly:

Mogwai - As The Love Continues (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post-rock shoegazing

Mogwai - As The Love Continues
"As The Love Continues" je desátý albový počin skotských post-rockerů Mogwai. Nástupce "Every Country's Sun" z roku 2017 opět produkoval Dave Fridmann. Kvůli pandemii se natáčelo ve Vada Studios ve Velké Británii, přičemž samotný producent jej dokončoval na dálku ze Spojených států. Vydání nahrávky předcházela v říjnu loňského roku kompozice "Dry Fantasy", již později následovaly ještě dvě - "Ritchie Sacramento" a "Pat Stains". Týden před uvedením celého kompletu na trh jej Mogwai představili živě formou streamu v glasgowském uměleckém centru Tramway. Kvalitu jedenácti čerstvých songů můžete posoudit na YouTube kanálu kapely. Novinku si lze opatřit i v limitované edici obsahující tří LP + CD a exkluzivní doprovodnou fotoknihu.


Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough (PIAS)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / folk rock

Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough
Frontman Editors Tom Smith a Andy Burrows, jehož můžeme znát z We Are Scientists a také coby někdejšího bubeníka Razorlight, se v duu Smith & Burrows poprvé sešli již před deseti lety na albu "Funny Looking Angels". Nyní si spolupráci zopakovali. Své druhé album pojmenovali trochu samolibě "Only Smith & Burrows Is Good Enough". Zda je název pravdivý, budete moci zjišťovat z desítky písniček, z nichž část uslyšíte na YouTube dua. Jejich produkce se ujal protřelý Jacquire King, jenž má ve svém portfoliu umělce jako Kings Of Leon, Tom Waits, James Bay, Shania Twain, You Me At Six, Norah Jones, Of Monsters And Men nebo Punch Brothers.


SG Lewis - Times (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: deep house / synth pop / funk / alternativní r'n'b

SG Lewis - Times
Anglický hudebník, zpěvák, DJ, producent a skladatel Samuel George Lewis působí na hudební scéně pod značkou SG Lewis již od roku 2014, ovšem do této doby vydal pouze na dvě desítky singlů, pět ípíček a spolupracoval s hudebníky jako JP Cooper, Dua Lipa, Clairo, Ruel, Victoria Monét, Khalid a LANY. V loňském roce konečně začal připravovat také své debutové album, jež nyní pod názvem "Times" vychází. Pro natočení deseti tracků, jimiž osloví především tancechtivé nadšence, si přizval několik prominentních hostů. Jeho pozvání přijali Rhye, Lucky Daye, Nile Rodgers, Frances, Robyn s Channel Tres a australské electropopové duo Lastlings. Co z těchto spojení nakonec vzniklo, zjistíte na Lewisově YouTube profilu.


David Gray - Skellig (Awal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop

David Gray - Skellig
Anglický hudebník David Gray vydává po dvou letech své dvanácté studiové album. Nazval ho po jednom z irských ostrovů "Skellig". Třináct písniček, které na něj zařadil, nahrával v skotském Helmsdale, ve studiu Edwyna Collinse. Stejně jako v případě předchůdce mu tam společnost dělal producent Ben de Vries a opět se dočkáme zklidnění tepové frekvence a spíše klidnějších skladeb. První z nich již mají svoji video či audio podobu na Grayově YouTube.


Marek Ztracený - O2 Arena 2020 (DVD) (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Marek Ztracený - O2 Arena 2020
Je to přesně rok, co Marek Ztracený dvakrát za sebou vyprodal pražskou O2 arenu. Tyto koncerty se vzhledem k následným událostem de facto staly největší domácí kulturní událostí roku. Není tedy divu, že kompletní záznam nyní vychází na DVD s názvem "O2 Arena 2020", a to včetně virtuálního duetu s Karlem Gottem i těch reálných s Hanou Zagorovou a Martou Jandovou. Jako speciální bonus pak diváci na DVD najdou dokument z přípravy a ze zákulisí těchto vystoupení. Několik ukázek již Marek Ztracený sdílí na svém YouTube kanálu .


A Scent Like Wolves - Mystic Auras (We Are Triumphant)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

A Scent Like Wolves - Mystic Auras
Metalcorová formace A Scent Like Wolves z Pensylvánie vydává své třetí studiové album "Mystic Auras". Do světa ho uvedl singl "Bloom", ve kterém navíc hostuje JT Carvey z Erra. Tomuto setkání nahrála jednoduchá skutečnost - osazenstvo Erry pracovalo na svém vlastním novém materiálu nedaleko místa, kde natáčeli ASLW. Celá nahrávka je laděná jako koncepční album a je zaměřená na věci, po kterých lidé silně touží, a na hledání odpovědí na to, proč tomu tak je. Zvuk desky je technicky vyladěný a současně moderní, za což můžou i producenti Carson Slovak a Grant McFarland.


Hearty Har - Radio Astro (BMG)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock

Hearty Har - Radio Astro
Že jablko nepadá daleko od stromu, je i příklad Tylera a Shanea Fogertyových, kteří jsou synové slavného otce Johna, který byl zásadní postavou Creedence Clearwater Revival. Po společném rodinném počinu Fogerty's Factory jdou nyní s vlastní kůží na trh: pod hlavičkou Hearty Har vydávají debut "Radio Astro", jímž jistě potěší všechny příznivce sedmdesátkového zvuku s nádechem psychedelie. Do rozličných barev a zvuků můžete nahlédnout pomocí YouTube. Zdá se, že se synkové opravdu potatili. Jak to slyšíte vy?


Escape The Fate - Chemical Warfare
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Escape The Faith - Chemical Warfare
Jako jednu z prvních ochutnávek z novinkové studiovky "Chemical Warfare" vybrali Escape The Fate skladbu "Not My Problem". V ní na bicí hostuje Travis Barker, kterého kapele dohodil producent John Feldmann. Ten vypomohl například i 5 Seconds Of Summer nebo The Used. Muzikanti slibují obrovskou energickou nálož s pozitivně nabitými písněmi a hlubšími významy textů skladeb. Ukázku v podobě uvedeného singlu najdete na YouTube.


EP

  • Carly Pearce - 29
    Rok po svém druhém albu, s nímž nakoukla do Top 3 countryového žebříčku, vydává americká zpěvačka své první EP, v jehož názvu prozradila, kolik jí bylo, když jej začala připravovat. Sedm songů nahrála v relativně malém týmu, jehož členy ovšem bylo trio nashvillských prominentů - Shane McAnally, Josh Osborne a Jimmy Robbins. Výsledek uslyšíte na YouTube.
  • Anna Akana - No Longer Yours
    Předloni vstoupila americká herečka a youtuberka Anna Akana na hudební scénu a výsledkem byl debut "Casualty". Na něj nyní navazuje šestipoložkové minialbum "No Longer Yours". Pokud jste její electropop dosud nezaznamenali, máte možnost na YouTube.
  • Mobley - Young And Dying In The Occident Supreme
    Za jménem Mobley se ukrývá texaský hudebník a filmový tvůrce, který své nové EP "Young And Dying In The Occident Supreme" a jeho šest písní v indierockovém duchu pojal také jako krátký film, který prezentuje na svém YouTube profilu.
  • Stick To Your Guns - The Meaning Remains
    Ačkoli americká formace Stick To Your Guns běžně hraje hardcore punk, na svém EP "The Meaning Remains" se rozhodla, že ve čtveřici písniček ukáže, jak to zvládá akusticky. První ukázku v podobě singlu "Amber" sdílí na svém bandcampu.
  • Isaac Dunbar - Evil Twin
    Teprve za měsíc oslaví Isaac Dunbar své osmnácté narozeniny, ovšem již nyní má smlouvu s RCA a na loňský rok měl nachystané turné po Spojených státech a Evropě. Svůj alternativní pop rozvíjí již na svém třetím EP, které tentokrát nazval "Evil Twin". Připravil na něj celkem šest skladeb. Kde se bere jeho úspěch, zjistíte na Dunbarově YouTube profilu.
  • Temperance - Melodies Of Green And Blue
    Někam na pomezí EP a klasické řadovky nasměrovali nahrávku "Melodies Of Green And Blue" italští metalisti Temperance. Milovníkům melodického metalu se tak dostane hned osm akustických verzí starších songů, jejichž stopáž lehce přesahuje půl hodiny. Uslyšíte je na YouTube.
  • Kid Congo & The Pink Monkey Birds - Swing From The Sean Delear
    Kid Congo Powers, jenž v minulosti působil v The Gun Club, The Cramps či v The Bad Seeds Nicka Cavea, už několik let hraje se svou vlastní kapelou The Pink Monkey Birds. Fanoušky garage rocku aktuálně potěší čtveřicí nových písní, z nichž některé nahrál na své YouTube.


Andra Day - The United States Vs. Billie Holiday (soundtrack) (Warner)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / soul

Andra Day - The United States Vs. Billie Holiday (soundtrack)
Příští týden vstoupí na platformě Hulu do amerických televizí film "The United States vs. Billie Holiday", který je třetím snímkem mapujícím život slavné jazzové zpěvačky. Titulní roli si tentokrát zahrála Andra Day. Vzhledem k povaze počinu není překvapení, že třinácti písničkami z repertoáru Lady Day kompletně zaplnila stejnojmenný soundtrack. Jejich produkci dostal na starosti Salaam Remi s výjimkou jediné původní skladby "Tigress & Tweed", o niž se postaral Raphael Saadiq. Ačkoli film samotný má spíše průměrná hodnocení, Andra Day si za něj vysloužila dvě nominace na Zlaté glóby. Zda jsou oprávněné, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


Icon For Hire - Amorphous
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk

Icon For Hire - Amorphous
Od roku 2007, kdy se Icon For Hire dali dohromady, budují stále silnější základnu fanoušků. Označení spících gigantů moderní rockové scény stvrzují novinkou "Amorphous". Ta potěší zejména fanoušky Twenty One Pilots a PVRIS. Kromě tvrdých riffů, prvků elektronické produkce a poutavých vokálů, zaujmou texty písní, které umějí doslova vlít energii do žil. Přesvědčte se sami poslechem nových kousků na Broadwayworld.com.


Ricky Warwick - When Life Was Hard & Fast (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Ricky Warwick - When Life Was Hard & Fast
Pátá sólovka irského skladatele, kytaristy a frontmana Black Star Riders Rickyho Warwicka nese název "When Life Was Hard & Fast". Muzikant její vznik shrnul slovy: "Skutečné kouzlo rock 'n' rollu tkví v tom, jak mě neúnavně pronásleduje, dožene a naprosto pohltí. Snažím se přistoupit na jeho hru a běžím s ním. Výsledkem onoho soupeření je vydaná deska... byl to dobrý závod." Využil pomoci několika svých přátel jako například Andyho Taylora (Duran Duran), Lukae Morleyho (Thunder), Joea Elliotta (Def Leppard) nebo Dizzyho Reeda (Guns N' Roses). Taktéž zapojil svoji dceru, a tak vznikl duet "Time Don’t Seem To Matter". Ukázky jsou na YouTube. Kolekce vychází i na vinylu a v exkluzivní verzi 2 CD, přičemž na druhém stříbrném kotouči naleznete akusticky pojaté coververze Warwickových oblíbenců.


Tindersticks - Distractions
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tindersticks - Distractions
Se svou třináctou studiovou deskou přichází rocková formace Tindersticks. Vedle zbrusu nových skladeb na ni umístila tři předělávky: "The Lady with the Braid" od Dory Previn, "You'll Have to Scream Louder" z dílny Television Personalities a "A Man Needs a Maid" Neila Younga. Ukázku v podobě autorského kousku "Man Alone (Can't Stop The Fadin')" najdete na YouTube.


Frank Zappa & Různí - Zappa (soundtrack) (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální avantgardní rock / fusion / moderní vážná hudba / jazz

Frank Zappa & Various Artists - Zappa (Original Motion Picture Soundtrack)
Frank Zappa byl za svého života fenoménem a zůstává jím i téměř třicet let po své smrti. Důkazem budiž i dokumentární film Alexe Winterse pojmenovaný lakonicky "Zappa", pojednávající o životě, soukromí a tvorbě tohoto muzikanta. Ke snímku vznikl netradičně pojatý soundtrack. Na ploše tří CD přináší celkem šedesát osm skladeb, z toho dvanáct nikdy nevydaných, mapujících Frankovu stylově neuchopitelnou a bezbřehou čtyřicetiletou kariéru. Vedle něj a jeho Mothers Of Invention zde posluchači najdou písně ze Zappových labelů Straight / Bizarre Records (jako "No Longer Umpire" od Alice Coopera a "The Captain's Fat Theresa Shoes" od The GTO's), dále dvě skladby Edgarda Varese a Igora Stravinského a dvacet šest originálních kompozic moderní vážné hudby, které pro dokument nově složil John Frizzell. Ukázky z mnohdy avangardní Zappovy tvorby si můžete poslechnout na jeho YouTube profilu. Na letošní květen se chystá vydání exkluzivní 5LP verze soundtracku.


Edie Brickell & New Bohemians - Hunter And The Dog Star (Thirty Tigers)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock

Edie Brickell & New Bohemians - Hunter And The Dog Star
Americká písničkářka a také manželka Paula Simona Edie Brickell dokazuje, že její návrat před třemi roky s albem "Rocket" nebyl jednorázovou záležitostí. Aktuálně vydává společně se svojí skupinou New Bohemians pátou studiovku. Patnáct skladeb se žánrově pohybuje mezi folkem, rockem, americanou a indie. Soudě podle prvních recenzí se mají fanoušci na co těšit. Zda toto dílo zaujme i vás, zjistíte z prvních ukázek na VEVu této muzikantky.


Lainey Wilson - Sayin' What I'm Thinkin' (This Is Hit)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / americana

Lainey Wilson - Sayin' What I'm Thinkin'
Americká countryová zpěvačka Lainey Wilson vydává své druhé album po pěti letech. Tento čas vyplnila například eponymním EP a také koncerty včetně předskakování takovým hvězdám jako Brooks&Dunn, Luke Combs, Darius Rucker či Kane Brown. Dá se předpokládat, že její popularita poroste i s novinkou "Sayin' What I'm Thinkin'". Produkce tuctu songů se ujal Jay Joyce, do jehož stáje patří například Eric Church, Little Big Town, Brothers Osborne, Halestorm nebo také Declan McKenna. Jak jejich spolupráce zafungovala, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu.


Bill Cunliffe, John Patitucci, Vinnie Colaiuta - TRIO (Le Coq Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Bill Cunliffe, John Patitucci, Vinnie Colaiuta - TRIO
Trojice hudebníků, která se sešla na albu "TRIO", možná nepatří mezi ty nejslavnější hvězdy jazzové scény, ale rozhodně ani mezi nýmandy. Cenou Grammy oceněný klavírista Bill Cunliffe má na svém kontě spolupráci například s Billem Evansem či Joem LaBarberou, kontrabasista John Patitucci působil po boku Chicka Corey, Al Di Meoly, Waynea Shortera nebo Davea Grusina a bubeníka Vinnieho Colaiutu uslyšíte na nahrávkách Stinga, Franka Zappy, Michaela Bublého, LeAnn Rimes či Melody Gardot. Spojením těchto třech instrumentalistů vzniklo celkem devět skladeb, z nichž většina je přejatá. Pánové společně s producentem Pierem Patou sáhli po známých kompozicích Milese Davise, Theloniouse Monka, standardu "My Shining Hour" nebo kousků od již zmíněných Chicka Corey a Waynea Shortera. Výsledek, který trio natočilo během jediného dne, uslyšíte na bandcampu labelu Le Coq.


nothing,nowhere. - Trauma Factory (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap rock / hiphop / nu-metal

nothing,nowhere. - Trauma Factory
Máte-li rádi spojení rapu, rocku, hiphopu a nu-metalu, už jste jistě zaznamenali Josepha Edwarda Mulherina, který vystupuje pod jménem nothing,nowhere. Dosud měl na svém kontě tři desky, nyní k nim přidává čtvrtou s názvem "Trauma Factory". Naplnil ji celkem patnácti písničkami, k jejichž nahrání si přizval i několik hostů jako Kennyho Hoopla, Judge, či Misogi. Proč třeba Kerrang! přirovnává výsledek k nahrávkám Machine Gun Kelly, Yungbluda nebo Twenty One Pilots, zjistíte na Mulherinově YouTube profilu.


Animal Collective - Crestone (soundtrack) (Domino)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální electronica

Animal Collective - Crestone (soundtrack)
Americká formace Animal Collective se po loňském živém albu "2Nights" a EP "Bridge To Quiet" rozhodla spojit s režisérkou Marnie Ellen Hertzle a její film "Crestone" doprovodila hudbou. Na stejnojmenném soundtracku naleznete celkem šestnáct skladeb, a jak je patrné z jejich stylu pohybujícího se na pomezí experimentální elektroniky, ambientu a minimalismu, nejedná se o nějaký kasovní trhák, ale spíše o artový počin. K poslechu je na bandcampu formace.


Tash Sultana - Terra Firma (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ambientní pop rock

Tash Sultana - Terra Firma
Australská skladatelka Tash Sultana vydává své druhé sólové album. Nese název "Terra Firma" a jeho tématem je hledání domova ve vlastním nitru. Je to první kolektivní počin této hudebnice, která je známá tím, že si veškeré skladby skládá a nahrává sama. Tentokrát přizvala ke spolupráci Matta Corbyho a Danna Humeho. "Matt mi byl na začátku tohoto procesu velmi nápomocný, protože jsem zažívala cosi jako blok tvůrčího potenciálu," hodnotí spolupráci sama autorka. Následné natáčení už však probíhalo jako vždy, tedy v duchu kapely pro jednu osobu. Celý proces tvorby, aranží a studiové činnosti překročil dobu dvě stě dnů. Čtrnáct nových tracků přináší až ambientní náladu. Tash přidala do svých smyčkových a vrstvených jamů oslnivou mozaiku soulu, funku, R&B, folku, rocku, či hiphopu. Ukázky jsou k poslechu na YouTube.


Whitesnake - The Blues Album (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Whitesnake - The Blues Album
Hardrockoví veteráni Whitesnake v čele s Davidem Coverdalem na svou další, tentokráte modrou kompilaci "The Blues Album" vybírali skladby své kariéry, které mají blízko blues-rockovým kořenům. Vezte však, že žádné klasické dvanáctky na albu nenajdete. Místo nich je tu pořádně ostrý hardrockový nářez osvědčených kusů, které navíc prošly kompletním novým masteringem. Blues je zde jen jakýmsi bezbřehým hudebním oceánem, z něhož vzešly nejedny klenoty rockové hudby Do novinky se můžete zaposlouchat na YouTube profilu kapely. Vychází i na vinylu.


Trippie Redd - Neon Shark vs Pegasus (1400 Entertainment)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Trippie Redd - Neon Shark vs Pegasus
Trippie Redd vydal v říjnu své třetí album "Pegasus" a nyní mu přichystal deluxe verzi. To by nebylo nic tak neobvyklého, kdyby, podobně jako třeba v případě Eminema, nešlo de facto o další desku. Pravda, k původním pětadvaceti skladbám tentokrát přidal pouze čtrnáct kousků, nicméně na nich spolupracoval s Travisem Barkerem z Blink-182 a ten zde amerického rappera zcela přetáhl na svoji stranu. Výsledkem je tedy rock s drobnými náznaky popu a rapu. Tomu odpovídá i výběr dalších hostů, kterými jsou Machine Gun Kelly, Blackbear, Chino Moreno z Deftones, Scarlxrd, ZillaKami nebo producent a člen Goldfinger John Feldmann. O tom, že toto spojení stojí minimálně za pozornost, se můžete přesvědčit na Trippieho YouTube.


V krátkosti

  • Yelawolf & Caskey - Yelawolf Blacksheep (Slumerican Records)
    Na albu "Yelawolf Blacksheep" se spojili dva američtí rappeři - protřelý Yelawolf a Caskey, který do této doby působil spíše na nezávislé scéně. Z jejich spolupráce vzniklo jedenáct tracků, některé z nich uslyšíte na YouTube profilu prvního jmenovaného.
  • Pauline Anna Strom - Angel Tears In Sunlight (RVNG)
    Nejsou to zatím ani dva měsíce, co zemřela americká pionýrka elektronické hudby, která se tak trochu proti své vůli stala kultovní. Bohužel se tato slepá hudebnice nedočkala vydání svého nejnovějšího alba. V devíti kompozicích opět míchá svůj koktejl ambientu, new wave, alternativy, psychedelie a kosmické elektroniky. Vy si je můžete vychutnat na jejím bandcampu.
  • Davie Furey - Haunted Streets
    Máte-li rádi irský folk rock, neměla by vám uniknout nová deska písničkáře. Ve studiu ho doplnili ještě Steve Wickham z The Waterboys, Darren Holden z The High Kings, ELLYD, Susan O’Neill aka SON, Clare Sands, Robbie Campion, MarSn Quinn, Andrew Quinn a Francie Conway. Všech deset songů je na jeho bandcampu.
  • Ghetts - Conflict Of Interest (Warner)
    Anglický rapper je poslední dobou stále populárnější, o čemž vypovídá i jeho nová deska se šestnácti tracky, na nichž se podíleli i Skepta, Dave, Wretch 32, Giggs, Stormzy, Ed Sheeran, Emeli Sandé, Jaykae a Moonchild Sanelly. Vydáním alba pochopitelně žije Ghettsův YouTube profil.
  • Bradford - Bright Hours (Foundation II)
    Své poslední řadové album vydali angličtí rockeři, jejichž fanouškem je i Morrissey, v roce 1989, jejich třetí řadovka "Bright Hours" je tedy velmi nečekaným návratem. Ke kapele se navíc přidal ještě producent předchozí výběrovky Stephen Street. Co s nimi vytvořil, zjistíte na YouTube.
  • Ryan Dugre - Three Rivers (11A Records)
    Mezi trojicí řek se ocitl multi-instrumentalista z Massachusetts, který si ovšem k nahrávání dvanácti písní kombinujících folk, americanu, filmovou hudbu i jazz přizval další hudebníky, včetně smyčcové sekce. Lepší obrázek si uděláte na jeho bandcampu.
  • Cameron Graves - Seven (Mack Avenue)
    Víte, co se stane, když si jazzman oblíbí skupiny jako Pantera, Slipknot či Meshuggah? Styl zvaný thrash-jazz. Americký klavírista a zpěvák si v něm libuje a aktuálně vydává svoji druhou desku. Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube kanálu labelu Mack Avenue.
  • Blackout Transmission - Sparse Illumination (Etxe Records)
    Kalifornský kvintet, kombinující psychedelii, post-punk, post-rock, alternativní rock a shoegaze, vydává svoji debutovou desku. Všech osm písniček již prezentuje na svém bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Katy Kirby - Cool Dry Place: debut americké indiefolkové písničkářkybandcamp
Lake Of Tears - Ominous:návrat švédských gothmetalistů po deseti letechYouTube
Lael Neale - Acquainted With Night: alternativní folk s přídavkem kalifornské psychedeliebandcamp
Spencer Burton - Coyote: nové album kanadského country-folkového písničkářebandcamp


Dále vychází:

Adeline Hotel - Good Timing
Andrew Martin (Of Mandolin Orange) - Fable & Fire
Another Michael - New Music And Big Pop
Antlered Auntlord - Daniel Johnston Covers
Anya Marina - Live And Alone In New York
Anzeria - Holy Defy
Aretha Franklin - The Genius Of Aretha Franklin (Warner Music)
Ariana Grande - Positions (Deluxe)
Austin Meade - Black Sheep
Aviators - Dreams Of The Deep
BTS - BE (Essential Edition) ()
Carcolh - The Life And Works Of Death
Cassandra Jenkins - An Overview On Phenomenal Nature
Co Cash - I'm Finna Change My Name To Da Hardest
Coronary - Sinbad
Corvair - Corvair
Daze Of June - Tainted Blood
Decouplr - Digital Bonfire
Detritus - Myths
Dolph Chaney - This Is Dolph Chaney
Edoma - Immemorial Experience
Ephemerald - All There Is
Final Void - Visions Of Fear
Fury Weekend - Signals
Glbl Wrmng (Feat. Pell) - Glbl Wrmng Vol. 1
Grande Fox - Empty Nest
Hitorie - Reamp
Chad Lefkowitz-Brown - Quartet Sessions
Ian Fisher - American Standards
Jakethehawk - Hinterlands
Indigo la End - Yakou Himitsu
John Digweed - Quatro Ii
June Jones - Leafcutter
Kaupe - Cognitive Dissonance
Keith Mosfet - Now Your Life’s Gone
Kimon Kirk - Altitude
Knocked Down - Anything But Luck
Krokus - Adios Amigos Live @ Wacken (Sony Music)
Lanks - Spirits, Pt. 2
Lil Zay Osama - Trench Baby
Lizzard - Eroded
Malice Divine - Malice Divine
Mars Era - Oniro
Mastord - To Whom Bow Even The Trees
Matthew Alec And The Soul Electric - Cleveland Time
Maze Featuring Frankie Beverly - Live In New Orleans (40th Anniversary Reissue)
Michael Wimberly - Afrofuturism
Mister Goblin - Four People In An Elevator And One Of Them Is The Devil
Normandie - Dark & Beautiful Secrets
Nun Gun (Algiers) - Mondo Decay
OJM - Live At Rocket Club
Ol’ Burger Beats & Vuyo - Dialogue
Parkwalker - Distant Phenomena
Patrick Cc: - Launch Sequence
Perfume Genius - Immediately (Remixes)
Philip B. Price - Oceans Hiding In Oceans
Planned Dilemma - Inspace.
Ponzo Houdini - You Know The Vibes Ii
Practice - Not A Game
Psymon Spine - Charismatic Megafauna
Qwälen - Unohdan Sinut
Reed Turchi - I’ve Chosen Love
Různí - Folkové hity (Universal)
Ryan Dugré - Three Rivers
Sal Dulu - Xompulse
Sapata - No Sun To Embrace
Saprobiontic - Apocalyptic Retribution
Senyawa - Alkisah
Sheep, Dog & Wolf - Two Minds
Socioclast - Socioclast
Sylvan Lacue - Young Sylvan
Tami Neilson - Chickaboom (Deluxe Edition)
Tha God Fahim & Your Old Droog - Tha God Fahim
The Amenta - Revelator
The Hold Steady - Open Door Policy
The Impaler - A Fate Worse Than Death
The Lasso - 2121
Tommy Emmanuel - Live From The Balboa Theater
Vákoum - Linchpin
Valley Maker - When The Day Leaves
Vandemonian - Xenophilia
Wild Pink - A Billion Little Lights
Xixa - Genesis

Vychází na vinylu:
Aretha Franklin - Young, Gifted, And Black (Vinyl Reissue)
Austin Meade - Black Sheep
Bon Jovi - 2020 (Universal)
Bradford - Bright Hours
Cameron Graves - Seven
Cassandra Jenkins - An Overview On Phenomenal Nature
Coronary - Sinbad
Corvair - Corvair
Ennio Morricone - I Malamondo (Universal)
Ian Fisher - American Standards
Icon For Hire - Amorphous
Jakethehawk - Hinterlands
Kan Mikami - I’M The Only One Around (Vinyl Reissue)
Katy Kirby - Cool Dry Place
Khatia Buniatishvili - Labyrinth (Sony Music)
Koe Wetzel - Sellout (Sony Music)
Lael Neale - Acquainted With Night
Lake Of Tears - Ominous (Mystic Production)
Lee Morgan - The Rajah (Universal)
Lizzard - Eroded
Modern Talking - First Album (Music On Vinyl)
Modern Talking - Lets Talk About Love (Music On Vinyl)
Modern Talking - Ready For Romance (Music On Vinyl)
Modern Talking - Romantic Warriors (Music On Vinyl)
Mogwai - As The Love Continues (Mystic Production)
Motorhead - Bomber (Warner Music)
Neil Young - The Times (EP) (Warner Music)
Nothing, Nowhere - Trauma Factory (Warner Music)
Ol’ Burger Beats & Vuyo - Dialogue
Paul Chambers - bass On Top (Universal)
Pauline Anna Strom - Angel Tears In Sunlight
Ricky Warwick - When Life Was Hard & Fast (Mystic Production)
Riz Ortolani, Nino Oliviero - Mondo Cane (Soundtrack) (Universal)
Různí - Zappa (soundtrack) (Universal)
Senyawa - Alkisah
SG Lewis - Times
Sheila E. - The Glamorous Life (Vinyl Reissue)
Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough
Spencer Burton - Coyote
Sylvan Lacue - Young Sylvan
Tami Neilson - Chickaboom (Deluxe Edition)
Tash Sultana - Terra Firma (Sony Music)
The Amenta - Revelator
The Fall - Live At St. Helen’s Technical College, ’81 (Vinyl Release)
Tindersticks - Distractions
Wabi Daněk - Pískoviště (Universal)
Whitesnake - The Blues Album (Warner Music)
Wild Pink - A Billion Little Lights
Winterfylleth - The Dark Hereafter (Universal)

EP:
44Phantom - Die Sometime, It’s Good For U
Alicia Clara - Outsider/Unusual
Blessed - III
Car Park Social - Car Park Social
CJ - Loyalty Over Royalty
Dopelord - Reality Dagger
Giant Swan - Do Not Be Afraid Of Tenderness
Hand Habits - Dirt
Infinity Shred - 002 (Recovery)
Insane Clown Posse - Yum Yum Lure
Laure Briard - Eu Voo
Lava La Rue - Butter-Fly
Lushlife - Redamancy
Moun - Blue
Ole Kirkeng - Rocking Chair
Rian Treanor - Obstacle Scattering
Sanya N’Kanta - These Are The Days
Sojua (Josh Burgess Of Yumi Zouma) - EP
Teen Daze - Breathing Tides
The Reytons - May Harm You And Others Around You
Turnstiles - Turnstiles
Uma - Moth & The Dove
Weekend Hours - When You’Re Here
White Cliffs - Stockholm

Reedice:
Alpha Cat - Pearl Harbor (Reissue)
Ennio Morricone - I Malamondo (Universal)
Riz Ortolani, Nino Oliviero - Mondo Cane (Soundtrack) (Universal)
Witch - Introduction (Reissue)
Winterfylleth - The Dark Hereafter (Universal)

NÁZORY
  • :-( (Anonymous, 23.02.2021 15:04) Reagovat

    Češi už alba vůbec nevydávají, že?
    Kromě raperů samozřejmě...

    • Re: :-( (Tomáš Parkan - autor, 23.02.2021 15:29) Reagovat

      Ono na jaře to bývá všeobecně slabší a mám takový pocit, že čeští interpeti se stále drží zavedeného schématu, že nejefektivnější vydávání desek je na jaře (cca duben až květen) a pak před Vánoci (říjen až listopad), což ve světě už neplatí.

      • Re: :-( (Tonda, 23.02.2021 17:41) Reagovat

        To můžu potvrdit. Xindl vydává nové album na podzim, stejně jako Kabáti.

  • tyhle články jsou z určitého hlediska naprosto... (Anonym, 23.02.2021 15:14) Reagovat

    tyhle články jsou z určitého hlediska naprosto k ničemu, kompletně chybí jakékoliv zmínky o nových českých albech a to i přesto, že jsou na vrcholových příčkách hitparád. WTF

    a to je tady dlouhodobý problém očividně

    • Re: tyhle články jsou z určitého hlediska naprosto... (Tomáš Parkan - autor, 23.02.2021 15:37) Reagovat

      Problémem českých, ale i slovenských interpretů je především PR a aktuálně značná roztříštěnost vydavatelství. Aktuálně mi svoje ediční plány zasílá pouze Supraphon, Indies Scope, Animal Music, Slnko Records, Starcastic a Tranzistor. Sem tam zašlou něco jednotliví umělci, ale to je spíš výjimka. Co posléze nedohledám v předprodejích na e-shopech, o tom se prostě nedozvím a pak o nich těžko můžeme psát.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Melancholičtí Tindersticks přijedou s novou deskou v září do Prahy (22.02.2024 17:04)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu