"The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona

25.03.2024 13:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Legacy Recordings

Country veterán Willie Nelson v dubnu oslaví jedenadevadesáté narozeniny. Ne že by ho tento zralý věk jakkoliv omezoval v muzikantském působení, kalendář má stále plný koncertů, navíc na květen připravil další studiovou desku.

Jako první ochutnávku z nové kolekce bard zvolil titulní song "The Border". Ten poprvé vyšel v roce 2019 na desce Rodneyho Crowella "Texas". Willie k jeho hraničářské baladě přidal svůj typický vokál i vypravěčství.

Tenhle typ příběhových, reflexivních skladeb mu vždycky seděl, roky přibývající v jeho hlase mu navíc přidávají na uvěřitelnosti a opravdovosti. A přesně tohle platí i o téhle písni, kde muzikanta jistí výborná kapela a celkově song parádně šlape.

Již třetí album v posledních dvou letech se bude jmenovat "The Border" a vyjde poslední květnový den na značce Legacy Recordings. Nabídne desítku čerstvých skladeb, dílem autorských originálů a dílem coverů. Bude to přece jen změna po dvou předchozích studiovkách, jež nabídly bluegrassové uchopení staršího muzikantova repertoáru, respektive poctu tvorbě Harlana Howarda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY