Bára Zmeková vydá v polovině března novou studiovku. Podpoří ji jarním turné

07.03.2024 08:06 - Milan Menčík | foto: Michaela Sošková

Na polovinu března chystá label Tranzistor albovou novinku Báry Zmekové "Jediný na světě". Deska bude obsahovat jedenáct autorských skladeb a spoustu hostů.

Bára Zmeková - Přestalo pršet
© Tranzistor
Následovat bude turné. Odstartuje 17. dubna křtem v pražském Paláci Akropolis a pokračovat bude den nato v Kabinetu Múz v Brně, 19. dubna v Jazz Tibet Clubu v Olomouci a následující večer skončí v Klubu Provoz v Ostravě.

Pilotním singlem je skladba "Přestalo pršet". Dostala rovnou doprovodný videoklip, který je výsledkem spolupráce autorky s Robertem Formanem, Petrem Zmekem a Ivou Kůrkovou. Animace vytvořil Jáchym Nádvorník.

"Na natáčení jsme pozvali přátele i rodinu a pak se celý sál proměnil v jedno velké divadlo. V dnešní době, kdy je digitální prostor zcela zahlcený, mi přišlo důležitější vytvořit něco, co bude zážitkem samo o sobě v daný moment. A to, že v klipu vystoupila i moje jednadevadesátiletá babička a prastrýc, je pro mě neskutečně cenné a jsem vděčná, že se nám takovou vzpomínku podařilo zachytit," říká o vzniku snímku Bára Zmeková.

Multilink na nový singl je zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY