Nick Cave dokončuje nové album s The Bad Seeds

26.07.2023 12:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Martin Bambušek / musicserver.cz

Nick Cave ve svém pravidelném newsletteru "Red Right Hand Files" potvrdil, že dokončuje nové album se svou domovskou kapelou The Bad Seeds. Bude to první nahrávka s touto formací od v roce 2019 vydané kolekce "Ghosteen". To je ostatně i důvod, proč se nyní na čas odmlčí a svým příznivcům nebude na jejich dotazy odpovídat.

"Děkuji vám za milá slova," napsal fanouškovi, který se ho zeptal na otázku týkající se spřízněných duší, "ale než odpovím, rád bych všem oznámil, že jsem teď zpátky ve studiu a dokončuji novou desku Bad Seeds. Budu i nadále číst všechny dopisy, které mi přijdou, a v duchu budu s vámi, ale mé odpovědi možná nebudou v příštích několika týdnech tak pravidelné nebo příliš obsáhlé."

Jak bude nová nahrávka znít, se úplně nedá odhadovat. Už dříve ale australský muzikant potvrdil, že už asi těžko kdy natočí album v duchu starých The Bad Seeds. Současný zvuk kapely mnohem více směřuje k abstraktním hudebním plochách, spousta skladeb je spíše recitovaná než zpívaná. To ovšem neznamená, že by byla méně působivá. Muzikant zároveň nevyloučil, že by v dohledné době mohla vzniknout i novinka pod hlavičkou jeho garážrockového projektu Grinderman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY