shop.musicserver.cz
Prázdniny v Telči zahájí Ondřej Ruml se Zatrestbandem. Festival láká na Mňágu, Monkey Business nebo Tata Bojs

Prázdniny v Telči zahájí Ondřej Ruml se Zatrestbandem. Festival láká na Mňágu, Monkey Business nebo Tata Bojs

Vydáno: 14.07.2023 09:12 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Vojtěch Kolář
Sedmnáct dní plných koncertů a divadelních představení opět nabídne festival Prázdniny v Telči, který letos odstartuje v pátek 28. července. Na pěti festivalových scénách vystoupí více než stovka hudebníků, především kultovních folkových jmen, jako je Druhá tráva & Bratři Ebenové, Karel Plíhal nebo Vlasta Redl. Scénu na Panském dvoře letos oživí Mňága & Žďorp, Monkey Business a Tata Bojs.

Koncerty, pohádky, hraní v ulicích, výstavy, závody na dračích lodích, charitativní běh, výlety parní lokomotivou. To všechno už nezaměnitelně patří k festivalu Prázdniny v Telči. "Je neuvěřitelné, kolik se toho díky místním šikovným pořadatelům během našeho festivalu děje. Před čtyřiceti lety jsme tím prvním koncertem zasadili semínko, které ale jen díky dobrému klimatu v Telči vyrostlo do tak krásného a velkého festivalu," říká za pořadatele Milan Kolář a dodává: "Podobně se vloni z nápadu na narozeninové obohacení festivalu zrodila dnes už pátá plnohodnotná scéna U Lodiček, kam se hlásí hudebníci z celé ČR."

Čtyřicátý první ročník festivalu letos na zámeckém nádvoří zahájí český zpěvák Ondřej Ruml, velký milovník jazzu, swingu a Bobbyho McFerrina, který předvede svoje pěvecké umění nejen sólo, ale i spolu s Petrem Píšou a Zatrestbandem. "Zahájení letos bude velkou poctou filmu 'Až přijde kocour', tak všechny zveme, ať přijdou pěkně barevní," dodává Milan Kolář. Po divokém zahájení pak Telč na následujících šestnáct dní naplno ožije hudebním festivalem Prázdniny v Telči. Ten má na programu nejen koncerty na nádvoří, ale také pohádky v parku, koncerty na náměstí, tvůrčí dílny, klubové koncerty a víkendový festival na Panském dvoře a další bohatý doprovodný program.

Tak jako každý rok v Telči vystoupí přední jména české hudební, především folkové scény. "V jedinečné atmosféře na nádvoří zámku vystoupí například Druhá tráva a Bratři Ebenové, Javory beat, Vlasta Redl s kapelou nebo na Anděla nominovaný herec a písničkář Vladimír Javorský. Po delší pauze zahraje kapela Condurango herečky a zpěvačky Báry Hrzánové," prozrazuje Milan Kolář. Dalšími taháky pak podle organizátorů budou vystoupení Karla Plíhala, Hradišťanu nebo tradiční show Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Největší zájem je ale o dva koncerty písničkáře Pavla Lohonky Žalmana, který jeden den vystoupí se svými dřívějšími spoluhráči a kapelou Nezmaři a druhý den se současnou kapelou a písničkářem Kiďákem.

Víkendová open-air scéna na Panském dvoře letos proběhne jako vyvrcholení Prázdnin v Telči od 10. do 12. srpna. Zde si přijdou na své milovníci divočejší muziky a nočních večírků. Zahrají tu mnoha cenami ověnčené a hlavně fanoušky milované kapely Mňága & Žďorp, Monkey Business a Tata Bojs. "Součástí programu jsou každý den vždy dvě další vynikající místní kapely, stánky s pivem z minipivovarů, vybrané gastrostánky, venkovní bar a hudební scéna pod kaštany," dodává za pořadatele Vojtěch Kolář.

O zakončení letošních Prázdnin se postará největší pamětník místních festivalových večírků Vlasta Redl s kapelou, kterého letos doprovodí jeho dcera Lucie Redlová.

Návštěvníci se vedle hlavního programu festivalu mohou těšit na divadelní pohádkovou scénu v zámeckém parku, buskingovou scénu U Lodiček na břehu Štěpnického rybníka a odpolední hraní na Kocouří scéně na náměstí Zachariáše z Hradce. Pro fanoušky nočních koncertů chystají pořadatelé každodenní koncerty na klubové scéně na Panském dvoře.

"Prázdniny v Telči už žijí vlastním životem. To, že se festivalu takhle daří a dál roste, je úžasné. Nejvíce za to vděčíme všem divákům, kteří si Prázdniny zamilovali a drží nás nad vodou. Hlavně díky nim máme pořád chuť a energii to dělat dál," uzavírá Milan Kolář.

Kompletní program a prodej vstupenek návštěvníci najdou na oficiálních stránkách festivalu. Prázdniny v Telči podporuje Kraj Vysočina. Děkujeme.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (20-16) (22.01.2024 14:30)
- Naživo: Žalman a Marien přinesli do vánoční Telče radost z hudby i muzikantské umění (31.12.2023 09:26)
- Vánoční Prázdniny v Telči se rozrůstají o další scénu. Festival láká na legendy folku, nová jména i vánoční divadlo (13.12.2023 18:19)
- Vlasta Redl již příští týden oslaví v pražské Lucerně "50 let na scéně" (08.11.2023 09:12)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Recenze: "Co my víme", jak to půjde s Ebeny dál? Zatím je to dobré (12.09.2023 17:30)
- Nové desky 35/2023 - od Bratrů Ebenů přes Royal Blood po Icona Pop (06.09.2023 20:00)
- Bratři Ebenové se vracejí. První zářijový den vydají album "Co my víme" (22.08.2023 11:53)
- Naživo: "Husličky" Vlasty a Lucie Redlových ukončily letošní Prázdniny v Telči (14.08.2023 21:18)
- Prázdniny v Telči jdou do druhé poloviny. Vyvrcholí koncerty Monkey Business, Melody Makers nebo Vlasty Redla (08.08.2023 11:32)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu