Zemřel Bobby Caldwell. Hvězdě r'n'b bylo 71 let

15.03.2023 20:58 - Kateřina Spacek | foto: C Flanigan

Po dlouhé nemoci zemřel ve věku 71 let Bobby Caldwell. Tento populární zpěvák a skladatel se proslavil především díky své písni "What You Won't Do For Love". O jeho úmrtí informovala jeho manželka Mary ve středu ráno na sociálních sítích.

"Bobby zemřel doma," oznámila. "Když odcházel, držela jsem ho pevně v náručí. Zlomilo mi to srdce. Děkuji vám všem za vaši dlouhodobou podporu."

Caldwell se narodil v roce 1951 v New Yorku, ale vyrůstal v Miami. Jeho rodiče pracovali v showbyznysu jako moderátoři varietního televizního pořadu a on sám se již v raném věku začal věnovat hudbě. V sedmdesátých letech působil jako kytarista v kapele Little Richard, několik roků hrál v Las Vegas a Los Angeles a v roce 1978 podepsal smlouvu s TK Records.

Bobbyho debutové eponymní album vyšlo v roce 1978 a právě na něm se objevil song "What You Won't Do For Love", který na dlouhá léta nasměroval jeho kariéru. Skladbu rádi předělávali i zpěvákovi kolegové a kolegyně, například Michael Bolton, Boyz II Men, Jessie Ware, Snoh Aalegra anebo Tupac.

Caldwell pokračoval ve vydávání vlastních alb a psal také hity pro další hudebníky, včetně Neila Diamonda, Roberty Flack, Ala Jarreaua a Boza Scaggse. Je spoluautorem skladby "The Next Time I Fall", která se v roce 1986 dostala na první místo žebříčku Billboard Hot 100 jako duet Petera Cetery a Amy Grant.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY