shop.musicserver.cz
Nové desky 17/2023 - od The National přes Jessie Ware po Dipla

Nové desky 17/2023 - od The National přes Jessie Ware po Dipla

Vydáno: 03.05.2023 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: 4AD Ltd

Jak se zdá, hudebníci se rozhodli oslavit svátek práce tím, že nás zavalí plody té své. Můžete se tak těšit na The National, Jessie Ware, Dipla se spoustou countryových hostů, Labrintha, Freyu Riddings, Bebe Rexhu, pop punkového Illenium, sexuální album Smokeyho Robinsona, Krajinu Ró, Marii Puttnerovou, The Orb nebo Susanne Sundfør.

V pátek 28. dubna vyšly tyto nové tituly:

The National - First Two Pages Of Frankenstein
žánr: indie folk / indie rock

 The National - First Two Pages Of Frankenstein
Hudební ceny, výroční žebříčky a hudební kritici, třeste se, The National vydávají novou desku. Pokud bychom vyjmenovali, kolik jednotliví členové této formace posbírali od poslední společné nahrávky "I Am Easy to Find" z roku 2019 cen, byl by to hodně dlouhý seznam. Bratři Dessnerové, Devendorfové a Matt Berninger pro "First Two Pages Of Frankenstein" v domácím studiu Long Pond natočili jedenáct písniček a asi nikoho nepřekvapí, že je tam navštívili také Taylor Swift, Phoebe Bridgers a Sufjan Stevens, k nimž se přidali Doveman, Lisa Hannigan, Sō Percussion a manželka Bryce Dessnera Mina Tindle. Orchestrální party pak svěřili tělesu London Contemporary Orchestra, jež své party pořídilo v londýnských The Empire Studio a RAK Studios. Jak moc to bude s těmi hudebními cenami žhavé, suďte na YouTube formace.


Ohm Square - /0
žánr: alternative electronica

Ohm Square - /0
Tuzemská elektronická dvojice přichází se svou šestou studiovkou. Jmenuje se záhadně - "/0" - a dle tiskové zprávy se osmička skladeb nese "v duchu alternativní elektroniky s intimními vokály". Na několika z nich spolupracovali ještě Mirek Lacko a Oliver Torr. Výsledek popisují Charlie One a Jan 2 slovy: "Jedná se spíše o hořkou čokoládu, než o sladkou cukrovinku." Ochutnávat můžete na jejich bandcampu, a pokud se budete chtít namlsat i naživo, můžete vyrazit na křty: 12. května do brněnského Kabinetu Múz a 17. května do pražského klubu Fuchs 2.


Jessie Ware - That! Feels Good!
žánr: disco / funk / pop / soul/ r'n'b

 Jessie Ware - That! Feels Good!
Jessie Ware se po třech letech po předchůdci "What's Your Pleasure?" propracovala ke své páté řadovce. Její název "That! Feels Good!" by měl prozrazovat, že jí v deseti písničkách šlo především o navození dobré nálady. K tomu si zaběhla mírně do historie a v retro duchu je vymíchala ze stylů, jako jsou soul, disco, funk, pop a r'n'b. V tom jí pomáhal poměrně kompaktní tým hudebníků, z nichž většina již s spolupracovala. Potkali se v něm Shungudzo, Daniel 'Danny' Parker, Clarence Coffee Jr z The Monsters & Strangerz a především dvojice producentů James Ford a Stuart Price, kteří svorně pracovali na deskách od Pet Shop Boys, Kylie Minogue nebo Depeche Mode. Podle prvních reakcí se jim práce povedla skvěle - na metacrtics nahrávka atakuje 90 %. Zda zaslouženě, zjišťujte na YouTube této anglické zpěvačky.


Diplo - Diplo Presents Thomas Wesley: Chapter 2 - Swamp Savant
žánr: EDM / country / disco / rock / pop

 Diplo - Diplo Presents Thomas Wesley: Chapter 2 - Swamp Savant
Americký DJ Thomas Wesley Pentz aka Diplo se vrací ke tři roky starému albu "Diplo Presents Thomas Wesley, Chapter 1: Snake Oil", které poprvé prezentoval pod svým vlastním jménem. Nyní mu připravil pokračování v podobě druhé kapitoly s přízviskem "Swamp Savant". Na svých fanoušcích rozhodně nešetřil a servíruje jim hned dvacítku songů a s nimi fůru hostů, převážně z country a příbuzných žánrů. Ve studiu ho postupně navštívili Julia Michaels, Morgan Wallen, Zac Brown, Noah Cyrus i její otec Billy Ray Cyrus, Orville Peck, Morgan Wade, Cam, Jonas Brothers, Thomas Rhett, Sturgill Simpson, Lil Nas X, Lily Rose, Danielle Bradberry, Sierra Ferrell nebo třeba Leon Bridges. Co s nimi tento čtyřiačtyřicetiletý muzikant stvořil, se dozvíte na jeho YouTube.


Susanne Sundfør - blómi
žánr: folk / ambient

Susanne Sundfør - blómi
Norská písničkářka Susanne Sundfør připravovala nástupce desky "Music for People in Trouble" více než pět let. To neznamená, že by zahálela - slyšet jste ji mohli třeba na triptychu "Profound Mysteries" od Röyksop. Nyní je její šestá řadovka konečně tu. Autorka ji pojmenovala "blómi", což ve staroseverštině znamená kvést a věnovala ji své rodině, konkrétně dceři a dědečkovi. Deset songů je jakýmsi vyznáním, poctou a radami novému životu, který vstupuje do tohoto nestabilního světa. Hudebně nahrávka pokračuje v cestě, kterou nastolila její předchůdkyně, čeká vás tedy poslech veskrze folkových, melancholických melodií. Kritiku výsledek nadchnul - na metacritic má album hodnocení atakující 90 % -, zda nadchne i vás, můžete posoudit sledováním klipů na YouTube autorky.


Krajina Ró - Mlhoviny
žánr: alternativní rock

Krajina Ró - Mlhoviny
Krajina Ró je formace, v níž se setkali Michal Němec z Jablkoně, zpěvačka Anna Břenková a blues-rockové trio The Bladderstones. Tři roky po debutu přicházejí s následovníkem, pojmenovaným "Mlhoviny". Je počinem barevným, místy rockově úderným, jinde zase až romanticky křehkým, ale především písničkovým. Obsahuje deset původních skladeb, které vznikaly pod dohledem producenta Ondřeje Ježka a jsou opatřené výhradně českými texty. Samotné novince předcházelo vydání singlu v podobě klipu. Píseň "Den co den "novinku otevírá a dá se říct, že ho svým vyzněním i částečně vystihuje. Děj hravého videoklipu Jakuba Čermáka se odehrává ve fantaskním mrakodrapu na kuří noze. Samotný klip a další ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Indies scopes.


Tip týdne

Joy Oladokun - Proof Of Life
žánr: folk / americana / roots rock / pop

 Joy Oladokun - Proof Of Life
Joy Oladokun patří aktuálně k poměrně výrazným představitelům queer hudební scény. Její rodiče pocházejí z Nigérie a v hudbě ji inspirovali Bob Marley, Lauryn Hill a Tracy Chapman. Joy zaujala už svojí druhou deskou "In Defense Of My Own Happiness", za niž si vysloužila i nominaci na Americana Music Award, a bez povšimnutí by neměl projít ani letošní přírůstek "Proof Of Life". Producentsky se na něm totiž podíleli takoví hudebníci jako Mike Elizondo, Ian Fitchuk nebo Dan Wilson, tedy pánové, kteří stojí za nahrávkami od Kacey Musgraves, Fiony Apple či Birdy. K nim navíc přibyla ještě pětice hostů tvořená Mt. Joy, Manchester Orchestra, Chrisem Stapletonem, Maxo Kream a Noahem Kahanem. Pokud jste rodačku z Arizony dosud míjeli, seznamte se na jejím YouTube.


The Damned - Darkadelic
žánr: gothic rock / punk rock

The Damned - Darkadelic
Čtyřicet šest let po vydání průkopnického a přelomového debutu "Damned Damned Damned" se The Damned vracejí s novinkou "Darkadelic". Ta je jejich dvanáctou řadovkou a první od vydání skvěle hodnocené desky "Evil Spirits" z roku 2018. Album zachycuje kapelu, která zahájila punk a vynalezla gothic rock, opět v inovující poloze a v touze rozšířit svůj jedinečný vesmír. Hlavní singl "The Invisible Man" je ukázkou skvělé riffadelické kytarové práce Captaina Sensible a vrčícího barytonového zpěvu Davida Vaniana. Jako těmto punk-gotikům sekne v roce 2023, zjišťujte na jejich YouTube profilu.


Labrinth - Ends & Begins
žánr: pop / electropop

 Labrinth - Ends & Begins
Anglický zpěvák, skladatel a producent Timothy Lee McKenzie alias Labrinth si po náročném roce 2019, kdy vydal druhé album "Imagination & The Misfit Kid", desku LSD a také soundtrack k první řadě seriálu "Euphoria", vzal menší oddech. O pozornost se přihlásil loni, kdy se objevila druhá řada zmíněného seriálu, a teď se hlásí se třetí studiovkou "Ends & Begins". Většinu z desíti songů si natočil sám pouze za asistence hudebního inženýra Marka "Spikea" Stenta. Výjimkami jsou úvodní "The Feels", ve kterém mu vypomohla Zendaya, a singl "Never Felt So Alone", na němž se podíleli Billie Eilish, Finneas, Romans a Fred. Kam Labrinth posunul svůj mix popu a elektroniky tentokrát, se dozvíte na jeho YouTube.


Freya Ridings - Blood Orange
žánr: soul / pop / disco

 Freya Ridings - Blood Orange
Poměrně dlouho (bezmála čtyři roky) si museli fanoušci počkat na nástupce eponymního debutu, s nímž Freya Ridings nakoukla do Top 3 britské hitparády. Prvním reprezentantem kolekce "Blood Orange" se stal v lednu singl "Weekends", k němuž rodačka z Londýna natáčela videoklip v pražském metru, a během dalších měsíců k němu přidala další tři. Na desce jich nakonec najdete celkem čtrnáct a mezi jejich producenty najdete hudebníky jako Camille Purcell, Steve Mac, Ewan J Phillips, v poslední době hodně skloňovaný Lostboy, Jesse Shatkin nebo třeba Sammy Witte. Jak si ověříte na YouTube této britské zpěvačky, i přes relativně bohatý tým spolupracovníků, zůstává věrna svému rukopisu a stylu na pomezí soulu a folku s občasnými výlety k tanečnímu discu.


Marie Puttnerová - Laila Tov
žánr: alternativní folk

Marie Puttnerová - Laila tov
Zpěvačku Marii Puttnerovou můžeme znát například z působení v alternativně folkové kapele Jablkoň, v její komorní verzi Půljablkoň: Němec a Puttnerová, a také v projektu Zvíře jménem Podzim. Svůj sólový debut "Laila Toy" začala natáčet těsně před narozením své druhé dcery a spolu s Martinem Novákem a Petrem Uvirou oslovila ke spolupráci známého zvukového vizionáře, britského producenta Eddieho Stevense, který spolupracoval s Róisín Murphy, kapelou Moloko a také Janou Kirschner a skupinou Robert Křesťan & Druhá tráva. Výsledkem je devět písní, na nichž se autorsky podílel Jakub König a Luboš Soukup. Mezi vlastní verše autorka zařadila dvě básně Jana Zahradníčka, čtyři texty Vlastimila Třešňáka. Ukázky z alba najdete na stránkách vydavatelství Animal Music.


The Orb - Prism
žánr: ambient house / electronica

The Orb - Prism
Tři roky po albu "Abolition of the Royal Familia" se britská elektronická dvojice vrací s jeho následovníkem. Nese úctyhodné pořadové číslo sedmnáct a příznivcům nabídne sice jen devět ambientně housových kompozic, jejich poslech ovšem zabere rovných sedmdesát minut. V seznamu spolupracovníků, kteří Alexi Patersonovi a Jimmymu Cautymu s tvorbou díla pomáhali, jsou Youth, Violeta Vicci, Gaudi, David Harrow, Leandro Fresco, Jono Podmore a David Lofts, svými hlasy pak skladby vyšperkovali Eric Von Skywalker, Andy Cain a Rachel D’arcy. Na zadumaných vlnách se můžete nechat unášet na YouTube dua.


Bebe Rexha - Bebe
žánr: taneční pop

 Bebe Rexha - Bebe
Bebe Rexha prakticky přesně po dvou letech navazuje na svoji albovou dvojku "Better Mistakes" novinkou, kterou nazvala jednoduše "Bebe". Jak je u ní zvykem, opět se obklopila poměrně početným producentským týmem, který je poskládaný ze jmen jako Burns, Joe Janiak, TMS, Timofey Reznikov, Ido Zmishlany, Jussifer či Nick Monson. Sama zpěvačka přiznává, že vzorem jí byl pop sedmdesátých let, a potvrzují to i první ohlasy, které ještě doplňují osmdesátá léta a moderní produkci. Do ní zapadá první z hostů David Guetta, s nímž si střihla hitový singl "I'm Good (Blue)" s vysamplovanou hitovkou "Blue (Da Ba Dee)" od Eiffel 65. Už méně zapadá Snoop Dogg a prakticky vůbec Dolly Parton. Co z toho tedy nakonec vzniklo, zjistíte na YouTube profilu této rodačky z NYC.


EP a minialba

  • Seventeen - FML
    Již desáté minialbum přichystal svým fanouškům k-popový boyband a jen díky předobjednávkám víme, že šesticí písní tento třináctičlenný soubor zlomil tři roky starý rekord BTS s albem "Map Of The Soul: 7". Objednalo si ho totiž více než 4,5 miliónu lidí. (YouTube)
  • Mariee Sioux - Circle Of Signs
    Americká folková písničkářka, jež má kořeny v Maďarsku, Polsku, Mexiku a také ve Španělsku, se připomíná po čtyřech letech se čtveřicí songů. (YouTube)
  • Teenage Bottlerocket - So Dumb
    Kdo má rád punk rock, pak by určitě neměl minout čtyřku písní americké formace z Wyomingu. (bandcamp)
  • Dee Holt - I’ll Be There
    O kanadské devatenáctileté zpěvačce se hovoří jako o nové alt-popové senzaci. Zda na tom něco je, zjistíte ze šestice kousků. (YouTube)
  • Peach Prc - Manic Dream Pixie
    Australská popová zpěvačka již sbírá první nominace na domácí ceny, a to na základě několika singlů. Nyní vydává plnohodnotné debutové EP. (YouTube)


Smokey Robinson - Gasms
žánr: soul

 Smokey Robinson - Gasms
Americký zpěvák Smokey Robinson, legenda soulové hudby, se ani ve svým třiaosmdesáti letech rozhodně nechystá do hudebního důchodu. Dokládá to svojí novou studiovkou "Gasms". Ta je jeho prvním počinem od roku 2009. Pokud vám její název přijde poněkud zvláštní a měli byste tendenci před něj dát "OR", pak jste na správné cestě. Robinson na devíti písničkách pracoval celých šest let, sám si je také produkoval a výslednou kolekci představuje jako koncepční album o sexu a dalších formách potěšení. Jestli potěší i vás, můžete zjišťovat na jeho YouTube.


Různí - I Am A Pilgrim: Doc Watson At 100
žánr: folk / bluegrass / country

 Různí - I Am A Pilgrim: Doc Watson At 100
Doktor Watson není jen společník Sherlocka Holmese, říkal si tak i slepý americký písničkář Arthel Lane 'Doc' Watson. Letos v březnu by se tento oceňovaný kytarista dožil sta let a u té příležitosti se jeho kolegové a následníci rozhodli vzdát mu hold albem "I Am A Pilgrim: Doc Watson At 100". Celkem patnáct jeho písní natočili a nazpívali Nora Brown, Rosanne Cash, Jerry Douglas, Chris Eldridge, Steve Earle, Bill Frisell, Corey Harris, Valerie June, Jack Lawrence, Lionel Loueke, Jeff Parker, Dolly Parton, Ariel Posen, Marc Ribot a Yasmin Williams. Produkce se ujal držitel Grammy Matthew Stevens, známý ze spolupráce s Esperanzou Spalding nebo Terri Lyne Carrington. Celý komplet najdete na bandcampu.


Illenium - Illenium
žánr: future bass / pop punk / electro rock

 Illenium - Illenium
Americký DJ Nicholas Daniel Miller, kterého známe pod jménem Illenium, si za své dva roky staré album "Fallen Embers" vysloužil nominaci na Grammy, a tak není divu, že o hosty opět neměl nouzi. Ve čtrnácti písních se postupně vystřídali Avril Lavigne, Travis Barker, All Time Low, Nina Nesbitt, Skylar Grey, jxdn, Teddy Swims, MAX, Spiritbox, Wooli, Grabitz, Vera Blue, Said The Sky, JVKE, American Teeth nebo Motionless In White. Asi vás tedy nepřekvapí, že tu vedle sebe znějí žánry jako future bass, dubstep, pop punk, elektronický rock, nu metal nebo drum 'n' bass. Ten pravý obrázek si uděláte na Illeniově YouTube.


Tommy Emmanuel - Accomplice Two
žánr: bluegrass / folk / country

Tommy Emmanuel - Accomplice Two
Je to teprve pár týdnů, co jsme mohli tohoto australského kytaristu vidět naživo v pražské Hybernii, a už ho máme zpět. A není zdaleka sám! Po pěti letech totiž navazuje na sbírku spoluprací "Accomplice One" jejím pokračováním, ovšem tentokrát ještě s daleko slavnějším osazenstvem. V šestnácti skladbách se po jeho boku blýskli Molly Tuttle, Billy Strings, Sierra Hull, Bill Payne, Sam Bush, Michael McDonald, Yasmin Williams, Larry Campbell, The Del McCoury Band, Don Harper, Jerry Douglas, Raul Malo, Nitty Gritty Dirt Band nebo Richard Smith. Už z tohoto výčtu je zřejmé, že vést budou bluegrass a country. Ukázky znějí na autorově YouTube.


František Skála & Třaskavá Směs - Rotika
žánr: folk rock / temný folk underground

František Skála & Třaskavá Směs - Rotika
František Skála jr. je známý především jako výtvarný umělec a performer - jeho objekty z nejrůznějších odpadů, včetně rozsáhlého modelu hřbitova, jsou dnes už slavné. Stejně tak jeho komiks "Putování Vlase a Brady". A ani v hudbě není žádným nováčkem - už v 70. letech hostoval se skupinami Kilhets nebo Autentyncký z Gokytňan, počátkem 80. let hrál s Chadimovým MCH Bandem. Později ho proslavily absurdní popové kapely MTO (Malý taneční orchestr), Universal nebo Finský Barok. Nyní pokračuje ve svém pojetí hudebního humoru coby člen skupiny František Skála & Třaskavá Směs. S tou vydává své druhé album s názvem "Rotika", které je stejně jako předchozí plné třaskavého a černého humoru. Do nevšední poetiky se zaposlouchejte na na stránkách vydavatelství Supraphon.


Shakin' Stevens - Re-Set
žánr: pop / folk rock / rock and roll

Shakin' Stevens - Re-Set
Kdyby žádná jiná píseň, pak vánoční hitovka "Merry Christmas Everyone" bude jméno Shakin' Stevens připomínat ještě dlouho. Přesto tento velšský zpěvák ani ve svých pětasedmdesáti letech nehodlá žít pouze minulostí a společně se svým krajanem Johnem Davidem a Sue Davies nachystal celkem deset novinek, které vydává pod názvem "Re-Set". První singly prezentuje na svém YouTube kanálu.


V krátkosti

  • Braids - Euphoric Recall
    Kanadská experimentální popová kapela vydává svoji pátou řadovku, téměř přesně tři roky po předchozí "Shadow Offer". (YouTube)

  • Great Lake Swimmers - Uncertain Country
    Známá kanadská indie-folk-rocková formace se vrací po pěti letech proložených akustickou nahrávkou a albem coververzí se zbrusu novým materiálem. Pro své fanoušky si přichystala celkem patnáct kousků. (bandcamp)

  • JFDR - Museum
    Islandská elektronicko-folková muzikantka svou třetí řadovku stylizuje do jakéhosi nadčasového monumentu, který zachycuje a následně vystavuje nejrůznější okamžiky. (bandcamp)

  • Rebekka Bakken - Always On My Mind
    Norská zpěvačka se rozhodla přezpívat patnáct hitů interpretů, jako jsou Bryan Adams, Beatles, Eurythmics, Don McLean, Peter Gabriel, Nick Cave, Elton John nebo Bob Dylan. (YouTube).

  • Rickie Lee Jones - Pieces Of Treasure
    Držitelka dvou cen Grammy se opět vrací ke Great American Songbooku a z jeho katalogu si pro letošní album vybrala celkem deset písní. Jejich produkce se ujal Russ Titelman. (YouTube)

  • Josh Ritter - Spectral Lines
    Americký písničkář z Brooklynu, který míchá americanu, rock, folk a indie rock, natočil po čtyřech letech novou studiovku. Najdete na ní celkem deset songů. (bandcamp)

  • Zimní pneu - Kam jdeš s tím bigbítem
    Jan Vinkler a František Alferi na své druhé společné řadovce přinášejí "ódu velikánům rocku". "Šlapák šlape, šroťák šrotí, kytary řežou a basa tvrdí. Pod tvrdou slupkou se skrývá jemná náplň," dodávají. (bandcamp)

  • Indigo De Souza - All Of This Will End
    Prostřednictvím jedenácti nových songů přináší americká písničkářka syrové, leč optimistické poselství - zabývá se mládím i smrtí. (YouTube)

  • Kip Moore - Damn Love
    Americký country-rockový zpěvák a muzikant se vrací po třech letech. Třináct písní na svou pátou řadovku napsal převážně on sám. (YouTube)

  • Taj Mahal - Savoy
    Legendární bluesový kytarista se po albu s Ry Cooderem vrací zcela sólo. Pro své fanoušky nachystal celkem čtrnáct skladeb. (YouTube)

  • Různí - Eurovision Song Contest Liverpool 2023
    Cena Eurovize se blíží, a tak tu máme i její kompilaci. Najdete na ní všech sedmatřicet soutěžících včetně české Vesny nebo švédské Loreen. (YouTube)

  • Joseph - The Sun
    Americké sesterské pop-folkové trio přestalo po čtyřech letech trápit své fanoušky a vydává čtvrté album. Desítku songů mu pomáhali psát například i Tayla Parx, Sean Douglas nebo producent Christian 'Leggy' Langdon. (YouTube)

  • Stonebwoy - 5th Dimension
    Jeden z nejznámějších ghanských zpěváků se rozhodl expandovat na světovou scénu. K tomu si coby hosty přizval interprety, jako jsou Stormzy, Shaggy, Angelique Kidjo, Davido, Oxlade nebo Tiwa Savage. (YouTube)

  • Glen Matlock - Consequences Coming
    Baskytarista, známý působením v Sex Pistols či Blondie, a člen Rockové síně slávy vytvořil aktuální a politicky relevantní dílo, které dokonale ladí s chaosem naší doby. Rocková nahrávka vznikala poctivých osmnáct měsíců a zachycuje vzestup i pád Trumpovy éry. (YouTube)

  • Dave Hause - Drive It Like It’S Stolen
    Šesté sólové album amerického skladatele, známého třeba ze skupiny The Mermaid. Jeho hudba čerpá z rocku, folk rocku a punku, styl na novince sám autor popisuje jako "postapokalyptickou americanu". (YouTube)

  • Arturo O'Farrill - Legacies
    Několikanásobný držitel Grammy, například i té letošní v kategorii Best Latin Jazz Album, nahrál kompozice, které složili Herbie Hancock, Sonny Rollins, Pedro Flores, Thelonious Monk či Carla Bley. (YouTube)

  • Jonathan Butler - Ubuntu
    Jihoafrický písničkář dokázal na své album nalákat dvě velké hvězdy - Stevieho Wondera a Keb'Mo'. (YouTube)

  • Nate Smith - Nate Smith
    Americký countryový zpěvák, který předskakoval Brettu Eldredgeovi nebo X Ambassadors, vydává svůj eponymní debut. (YouTube)

  • Tim Hecker - No Highs
    Kanadský elektronik servíruje jedenáct kompozic na pomezí stylů ambient, emo, world music a goth. (bandcamp)

  • Del Barber - Almanac
    Kanadský folk-rockový hudebník si nachystal pro své fanoušky dvanáct písniček. (YouTube)

  • Bill Orcutt - Jump On It
    Návrat po deseti letech pro kytaristu, který míchá blues, punk a volnou improvizaci. (bandcamp)

  • Griffen Palmer - Unlearn
    Debut kanadského countryového zpěváka. (YouTube)

  • Cradle Of Filth - Trouble And Their Double Lives
    Dvoudiskový symfonický živák extrémní metalové legendy přináší záznamy pořízené v letech 2014 až 2019. (YouTube)

  • Crown The Empire - Dogma
    Šestá studiovka americké post-hardcoreové formace. (YouTube)


    Dále vychází

    Amon Tobin, Two Fingers, And Cujo - Nomark Selects V. 1
    Angus & Julia Stone - Life Is Strange
    Anna Of The North - Crazy Life (Deluxe Edition)
    Ascendant Vierge - Une Nouvelle Chance
    Avalon Emerson & The Charm - Avalon Emerson & The Charm
    Baba Ali - Laugh Like A Bomb
    Baby Rose - Through And Through
    Bernice - Cruisin’
    Black & Damned - Servants Of The Devil
    Bobcat Goldthwait - Soldier For Christ
    Bohemia - Singly a rozhlasové nahrávky 1976-1978
    Candy Dulfer - Live At Montreux 2002 (DVD)
    Country Westerns - Forgive The City
    Cupcakke's In The Microwave - She's Back... 0/17
    Defiled - Highest Level
    Don Letts - Outta Sync
    Draag - Dark Fire Heresy
    Duke Ellington - Love You Madly + A Concert Of Sacred Music At Grace Cathedral (DVD)
    Elkka - DJ-Kicks
    Elvenking - Reader Of The Runes: Rapture
    Enforced - War Remains
    Giöbia - The Sweetest Nightmare
    Gjon's Tears - The Game
    Graveworm - Killing Innocence
    Hammerfall - Crimson Thunder / 20 Year Anniversary
    Harrison - Birds, Bees, The Clouds & The Trees
    Hollywood Undead - Hotel Kalifornia Deluxe
    Champs - Ride The Morning Glass
    Chet Baker - Blue Room: The 1979 Vara Studio Sessions In Holland
    Chrome Waves - Earth Will Shed Its Skin
    Iced Earth - Hellrider / I Walk Among You
    Ignea - Dreams Of Lands Unseen
    Imminence - Heaven In Hiding (Deluxe Edition)
    Ironmaster - Thy Ancient Fire
    Izo FitzRoy - A Good Woman
    Jharrel Jerome - Rap Pack
    John Andrews & The Yawns - Love For The Underdog
    Jose Antonio Montano / Carlos Mena - F. Corselli / G. B. Sammartini / M. Dalay : Dixerunt
    Juli - Der Sommer Ist Vorbei
    Kamauu - Lacuna In The House Of Mirrors
    koi - If Anything
    Loud As Giants (Justin K. Broadrick And Dirk Serries) - Empty Homes
    Lunar Bird - The Birthday Party
    Magic Wands - Switch
    Majesty - Back To Attack
    Malinda - It's All True
    Matt Maltese - Driving Just To Drive
    MatthewDavid - Mycelium Music
    Megafauna - Olympico
    Melati ESP - Hipernatural
    Mezzrow - Summon Thy Demons
    Mya Byrne - Rhinestone Tomboy
    Nabihah Iqbal - Dreamer
    Neev - Katherine
    Neil Gaiman & Fourplay String Quartet - Signs Of Life
    Oneshotace - Big Threat
    Painted Faces - Normal Street
    Paul B. Cutler - Les Fleurs
    Photo Ops - Burns Bright
    Redshift - Laws Of Entropy
    Rush - Signals / 40Th Anniversary / Super Deluxe Box / Limited
    Různí - Disney 100
    Různí - Now Yearbook 1978 / Special Edition
    Různí - Now Yearbook 1978
    Ryan Beatty - Calico
    Ryan Oakes - Wake Up
    Shordie Shordie - A Life For Two
    Single Mothers - Roy
    Skinny Pelembe - Hardly The Same Shake
    Sock - Sock
    Spotlights - Alchemy For The Dead
    Stalewhale - I Am Chaos, Chaos Is Me
    Stephen Stills - Stephen Stills Live At Berkeley 1971
    Steve Howe - Tomorrow: Permanent Dream
    Summrs - ghost
    Superheaven - Jar (10th Anniversary Edition)
    Terrible Sons - The Raft Is Not The Shore
    The Hertz - Present
    The Jon Stickley Trio - Meantime’s Up
    Tiny Ruins - Ceremony
    Tony Shhnow - Love Streak
    Upsahl - The Phx Tapes, V1
    Washer - Improved Means To Deteriorated Ends
    Whitesnake - Still... Good To Be Bad / Limited Box Set
    Whitesnake - Still... Good To Be Bad
    Wincent Weiss - Irgendwo Ankommen
    Y La Bamba - Lucha
    Yungmorpheus - From Whence It Came
    Zoon - Bekka Ma’Iingan

    Vychází na vinylu:
    Defiled - Highest Level
    Don Letts - Outta Sync
    Elvenking - Reader Of The Runes: Rapture
    En Vogue - Funky Divas
    Enforced - War Remains
    Freya Ridings - Blood Orange
    Glen Matlock (Of Sex Pistols) - Consequences Coming
    Graveworm - Killing Innocence
    Hammerfall - Crimson Thunder / 20 Year Anniversary
    Iced Earth - Hellrider / I Walk Among You
    Iced Earth - Hellrider
    Iced Earth - I Walk Among You
    Ignea - Dreams Of Lands Unseen
    Indigo De Souza - All Of This Will End
    Izo FitzRoy - A Good Woman
    Jessie Ware - That! Feels Good!
    Jfdr - Museum
    Joseph - The Sun
    Loud As Giants (Justin K. Broadrick And Dirk Serries) - Empty Homes
    Love And Rockets - Earth, Sun, Moon & Love And Rockets
    Madness - Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da
    Majesty - Back To Attack
    Mariah Carey - Rarities
    Marie Puttnerová - Laila Tov
    Matt Maltese - Driving Just To Drive
    Melati ESP - Hipernatural
    Mezzrow - Summon Thy Demons
    Michael Kamen - Band Of Brothers
    Miles Davis Quintet - Workin' With The Miles Davis Quintet
    Modern Talking - In The Middle Of Nowhere
    Mya Byrne - Rhinestone Tomboy
    Nabihah Iqbal - Dreamer
    Neev - Katherine
    Neil Gaiman & Fourplay String Quartet - Signs Of Life
    Painted Faces - Normal Street
    Paul B. Cutler - Les Fleurs
    Pharaoh Sanders - Black Unity
    Rebekka Bakken - Always On My Mind
    Rickie Lee Jones - Pieces Of Treasure
    Rudimental - Home
    Různí - Now Yearbook 1978
    Shakin' Stevens - Re-Set
    Skinny Pelembe - Hardly The Same Shake
    Spotlights - Alchemy For The Dead
    Taj Mahal - Savoy
    The Damned - Darkadelic
    The National - First Two Pages Of Frankenstein
    The Orb - Prism
    The Wombats - Proudly Present... A Guide To Love, Loss & Desperation
    Thunder - Backstreet Symphony
    Thunder - Behind Closed Doors
    Thunder - Laughing On Judgement Day
    Tiny Ruins - Ceremony
    Train - Drops Of Jupiter
    Washer - Improved Means To Deteriorated Ends
    Wes Montgomery - Smokin' At The Half Note
    Whitesnake - Still... Good To Be Bad
    Wild Swans - Bringing Home The Ashes
    Within Temptation - Mother Earth Tour
    Within Temptation - Silent Force Tour
    Zoon - Bekka Ma’Iingan

    EP:
    Annie Blackman - Bug
    Deb Never - Thank You For Attending
    Fugitive (Blake Ibanez Of Power Trip) - Maniac (Physical Release)
    Gigi - How To Catch A Falling Knife
    Guest Singer - Divine Psychic Hotline
    Harriette - I Heart The Internet
    Lawn Chair - Eat The Beans And Wear The Jeans!
    Moreish Idols - Lock Eyes & Collide
    Ok Cool - Fawn
    Skiifall - Woiiyoie Tapes Vol. 2
    Teen Daze - Fountains Of The World
    Yunè Pinku - Babylon IX

    Reedice:
    Angus & Julia Stone - Life Is Strange
    Arch Enemy - Black Earth
    Arch Enemy - Stigmata
    Hackedepicciotto - Menetekel
    Hackedepicciotto - Perseverantia
    Hackedepicciotto - The Current
    Status Quo - Hello
    Steve Howe - Tomorrow: Permanent Dream
    Thelonious Monk & John Coltrane - Thelonious Monk With John Coltrane
    Thunder - Backstreet Symphony
    Thunder - Behind Closed Doors
    Thunder - Laughing On Judgement Day
    Whitesnake - Still... Good To Be Bad
    William S. Burroughs - Break Through In Grey Room
    William S. Burroughs - Nothing Here Now But The Recordings
    Within Temptation - Mother Earth Tour / Limited
    Within Temptation - Silent Force Tour

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu