Numetalová mše za zemřelé - to je "Requiem Mass" od Korn

08.02.2023 08:00 - Pavel Parikrupa | foto: Tim Saccenti

Skoro na den přesně od vydání zatím poslední studiovky kapely Korn "Requiem" vychází živé minialbum zachycující část jedinečného koncertu/mše Requiem Mass v Hollywood United Methodist Church. Vlastně jediná chyba nahrávky "Requiem Mass" je její stopáž necelých dvacet minut.
7/10

Korn - Requiem Mass

Skladby: Start The Healing, Lost In The Grandeur, Hopeless And Beaten, Worst Is On It's Way, Let The Dark Do The Rest
Vydáno: 3.2.2022
Celkový čas: 19:58

"Requiem Mass" je minialbum (EP, chcete-li) a obsahuje jen pět položek. Musel to být tenkrát v únoru 2022 pro těch tři sta přítomných šťastných fanoušků skupiny Korn v kostele naprosto unikátní zážitek - jakási metalová mše za zemřelé. Nezapomínejme, že v té době jsme měli za sebou skoro dva roky pandemie covidu-19.

Pánové nejprve odehráli akusticky tři starší věci a poté už v plné polní představili pět novinek z úplně nové desky "Requiem" (která mimochodem bodovala i v naší výroční anketě). Další unikum koncertu spočívá kromě prostředí také ve spojení se sborem a dalšími muzikanty netradičními pro metal, dechaři. Na to, jak to vypadalo, se ostatně můžete podívat v oficiálním videu, vystoupení se před rokem streamovalo a jeho záznam kapela zveřejnila.

To spojení valivého zvuku skupiny s mohutným sborem je fantastické, škoda že nebyli zpěváci a zpěvačky využiti ještě více. Ta synergie je naprosto omračující - když se ve druhé půli "Start The Healing" poprvé chór přidá k metalistům, sroluje vám to ponožky. Máme možnost slyšet skladby obohacené o nový prvek a zní to výborně. Kvůli formátu minialba je to ale jen jakýsi fajn dovětek k "Requiem" - ostatně v deluxe edici se oba nosiče prodávají dohromady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY