Moderat chystají remixovou verzi desky "MORE D4TA"

03.02.2023 15:51 - Dan Hájek | foto: Birgit Kaulfuss

Jejich čtvrté album "MORE D4TA" se umístilo na třicáté pozici naší loňské rekapitulace, Moderat však mají hned několik plánů na letošek. Vedle letních festivalů to bude alternativní verze této kolekce, jež ponese název "EVEN MORE D4TA". Prvním lákadlem je track "FAST Land" ve verzi od Marie Davidson (k poslechu níže).

Sascha Ring (aka Apparat), Gernot Bronsert a Sebastian Szary (aka Modeselektor) se nechali slyšet, že se jim pro album podařilo oslovit celkem eklektickou společnost remixérů. Všichni mohli danou skladbu dekomponovat a složit po zcela svém. Prý nemuseli ani dodržet původní zvukový design, nemáme tudíž očekávat jen alternace určené pro taneční parket. V seznamu jmen figurují třeba britský soundsystémový válečník The Bug, jihoafrický král gqom DJ Lag nebo Sherelle, který "NEON RATS" přepracoval v drum'n'bassovém tempu. A bristolský alchymista Batu naopak vhodil "DOOM HYPE" do pulsů techna.

Moderat odjeli k desce rozsáhlé turné, které bude letos pokračovat převážně po festivalech. U nás se na ně můžeme těšit na Metronome Prague, který se uskuteční předposlední červnový víkend v areálu holešovického výstaviště.

"EVEN MORE D4TA" vyjde v pátek 17. března a přinese tuto devítku remixů: FAST LAND (The Bug's G36 Remix), DOOM HYPE (Batu Remix), DRUM GLOW (DJ Lag Remix), FAST LAND (Marie Davidson Remix), COPY COPY (Logic1000 & Big Ever Remix), EASY PREY (yeule & Kin Leonn Remix), MORE LOVE (Sylvere Remix), UNDO REDO (ZULI Remix), NEON RATS (SHERELLE's Sleepless in Philadelphia Remix). Album vyjde digitálně a fyzicky na vinylech (buď klasického černého nebo čirého provedení).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY