shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2022 - od Florence + The Machine přes The Black Keys po Kendricka Lamara

Nové desky 19/2022 - od Florence + The Machine přes The Black Keys po Kendricka Lamara

Vydáno: 18.05.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Parlophone

Kdo čekal, že se hudebníci budou bát vydávat alba v pátek třináctého, ten byl na velkém omylu. Do rizika se totiž pustily takové hvězdy jako Florence + The Machine, The Black Keys, Kendrick Lamar, Mandy Moore, Van Morrison, The Smile, The Chainsmokers, Becky G, Moderat, stále slavnější Pavel Haas Quartet či Lucie Redlová s lidovkami.

V pátek 13. května vyšly tyto nové tituly:

Florence + The Machine - Dance Fever
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / barokní pop / progresivní pop

 Florence + The Machine - Dance Fever
Prakticky celé covidové období věnovala Florence Welch natáčení svého pátého alba "Dance Fever", které nahrávala společně s poměrně úzkým týmem. Jeho členy byly vedle její kapely The Machine producenti Jack Antonoff, Doveman, Kid Harpoon a Dave Bayley z Glass Animals. Velkou inspirací jim byl Iggy Pop se svým velkým žánrovým rozpětím, takže vedle standardního barokního popu uslyšíme ve čtrnácti písničkách, které deluxe edice rozšíří o dalších pět bonusů, i fragmenty indie popu, folku, disca, elektroniky, psychedelie, industrialu a mluveného slova. Výsledek by měl znít jako "Poppův taneční folk sedmdesátých let v duchu Lucindy Williams či Emmylou Harris a dalších, který si chcete vychutnat během při návratu klubů, živé hudby a tance na festivalech". Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube. CD, 2LP i speciální edici s knihou koupíte na shopu musicserveru.


The Smile - A Light For Attracting Attention
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / art / elektronika

The Smile - A Light For Attracting Attention
Skupinu The Smile tvoří parťáci Thom Yorke a Jonny Greenwood z Radiohead, k nimž se přidal Tom Skinner ze Sons Of Kemet. Společně po singlech "You Will Never Work in Television Again" a "The Smoke a Skrting On The Surface", které sklidily ohlas jak u posluchačů, tak u kritiků, přicházejí se třináctipísňovým debutem "A Light For Attracting Attention". Produkoval a mixoval jej Nigel Godrich, masteroval Bob Ludwig. Trio si dalo záležet i na samotné instrumentaci. Nahrávka totiž obsahuje smyčce od London Contemporary Orchestra a dechovou sekci, v jejíž sestavě figurují současní britští jazzoví hráči Byron Wallen, Theon a Nathaniel Crossovi, Chelsea Carmichael, Robert Stillman a Jason Yarde. Nejen na hororově laděný klip v podobě "The Thing" se můžete podívat na YouTube profilu formace.


The Black Keys - Dropout Boogie
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: garage rock / blues rock

 The Black Keys - Dropout Boogie
Přesně rok po vydání nahrávky "Delta Kream" se s novou řadovkou hlásí garagerockové duo The Black Keys, které zároveň slaví dvě dekády od debutu "The Big Come Up". Na oslavu si Dan Auerbach a Patrick Carney přichystali desítku skladeb, které nahrávali ve vlastním nashvillském studiu Easy Eye Sound. Společnost jim tam dále dělal Greg Cartwright z Reigning Sound, Angelo Petraglia, člen ZZ Top a dlouholetý kamarád Billy Gibbons nebo písničkářka Sierra Ferrell (většina z nich současně pracovala na svých vlastních nahrávkách). Co společně stvořili, zjistíte na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / jazz rap

 Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers
Výčet ocenění, které Kendrick Lamar získal za poslední album "Damn", by byl pořádně dlouhý, a tak zmiňme alespoň Pulitzerovu cenu a pět Grammy. S "Mr. Morale & The Big Steppers" má tedy na co navazovat, a jak už název trochu naznačil, jedná se o dvojalbum věnované lidem, kteří jej ovlivnili. "Big Steppers" je poctou jeho dlouholeté partnerce Whitney Alford, "Mr. Morale" autor věnoval svému duchovnímu učiteli Eckhartu Tollemu. Obě dvě nabídnou po devíti písničkách, jež v sobě míchají alternativní rap, politický rap a jazz rap s vlivy soulu, funku, blues, progresivního rocku, psychedelie a západopobřežního hiphopu. Mezi hosty pak najdete jména jako Blxst, Amanda Reifer, Sampha, Taylour Paige, Summer Walker, Ghostface Killah, Baby Keem, Kodak Black, Sam Dew, Tanna Leone a Beth Gibbons z Portishead. Výsledek je k dispozici na YouTube.


Pavel Haas Quartet, Boris Giltburg, Pavel Nikl - Brahms: Kvintety op. 34 & 111 (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

 Pavel Haas Quartet, Boris Giltburg, Pavel Nikl - Brahms: Kvintety op. 34 & 111
Pavel Haas Quartet sbírá jedno ocenění za druhým - jedním z posledních je zařazení mezi "10 nejlepších světových smyčcových kvartetů všech dob" podle BBC Music Magazine, kde se ocitli po boku takových těles jako Kronos Quartet, Alban Berg Quartet nebo Borodin Quartet. Jak ale naznačuje název jejich nového alba "Brahms: Kvintety op. 34 & 111", i tentokrát si - stejně jako v případě čtyři roky starého alba "Dvořák: Kvintety op. 81 & 97" - přizvali klavíristu Borise Giltburga a Pavla Nikla s violou. Letošní nahrávka je de facto pokračováním té předchozí. Jak se totiž dozvíte na stránkách vydavatelství Supraphon, Brahms byl Dvořákovým mentorem a podporovatelem. Tamtéž najdete také ukázky a album v hi-res kvalitě.


The Chainsmokers - So Far So Good
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / electropop / future bass

 The Chainsmokers - So Far So Good
The Chainsmokers si mezi léty 2020 až 2021 vybrali menší pauzu, kdy se rozhodli soustředit pouze na skládání nové hudby a přípravu čtvrté řadovky. Plody této práce nám nyní servírují na stříbrném podnose pod názvem "So Far So Good". Při přípravě třinácti songů je doplnili především jejich kolegové Whethan a Ian Kirkpatrick a v jednotlivých písničkách Chris Martin, Dark Waves, Akon, DJ Paul, Emily Warren nebo The Futuristics. Co společnými silami vytvořili, zjistíte na YouTube dua.


EP a minialba

  • Tomorrow X Together - Minisode 2: Thursday’s Child
    Po sériích "The Dream Chapter" a "The Chaos Chapter" rozjíždí k-popový boyband také řadu "minisode". Pro druhý díl nachystal celkem pět songů. Podíleli se na nich Slow Rabbit, Sam Klempner, Brian Phillips a Melanie Joy Fontana a jsou k dispozici na YouTube.
  • Loraine James & Tsvi - 053
    Pro celkem pět instrumentálních skladeb spojila síly anglická elektronická hudebnice známá také jako Whatever The Weather a původem Ital Guglielmo Barzacchini. Jejich mix elektroniky, ambientu a minimalismu slyšte na bandcampu.
  • ReoNa - Naked
    Japonská popová zpěvačka, dříve známá coby Elza Kanzaki, si pro své druhé EP pod novým jménem připravila celkem čtyři písničky a každou z nich ve zpívané a instrumentální verzi. Sdílí je na svém YouTube.
  • Chymes - Karma
    O australské alt-popové zpěvačce už tweetuje i Jungkook z BTS, a není tedy divu, že jí streamy rostou do miliónových čísel. Zda zaujme i vás, zjišťujte na jejím YouTube.
  • Tops - Empty Seats
    Kanadská indiepop-rocková formace a jejích pět novinek. (bandcamp)
  • Primitive Man - Insurmountable
    Americká sludge metalová sebranka se čtveřicí zářezů. (YouTube)


Moderat - MORE D4TA
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / IDM / minimal techno

Moderat - MORE D4TA
Elektronická superskupina Moderat si po turné k šest let starému albu "III" dala pauzu. Sascha Ring (aka Apparat), Gernot Bronsert a Sebastian Szary (aka Modeselektor) vysvětlovali, že si od sebe zkrátka potřebovali odpočinout. Tento odpočinek naštěstí pro fanoušky nyní skončil - na světě je čtvrtá řadovka. Dílo s přesmyčkovým názvem "MORE D4TA" obsahuje deset kusů inspirovaných především Ringovými cestami do Berlína a tamního muzea Gemäldegalerie a k dispozici je v několika formátech včetně limitovaného vinylu. Kam se trio po pauze posunulo, zjišťujte na YouTube.


Lucie Redlová - Lidová Redlová
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: lidová hudba / folklor

Lucie Redlová - Lidová Redlová
Dvě desetiletí se písničkářka Lucie Redlová bránila naplno navázat na odkaz svého otce Vlasty Redla. Svou lásku k lidové a ohlasové hudbě a léta zkušeností z kapel Docuku a Garde naplno zúročila až nyní, na albu "Lidová Redlová", jež natočila ve spolupráci s hudebníkem a producentem Jiřím Hradilem (Tata Bojs, Lesní zvěř, Hrubá Hudba). K půl tuctu valašských a slovenských lidovek přihodila autorské skladby včetně "Hudci" věnované Davidu Stypkovi a "Kamarádko moje" o Jitce Šuranské. Na housle a ve zpěvu ji podpořil horňácký primáš Petr Mička a jeho muzika, s rytmikou vypomohl baskytarista Petr Vavřík, bubeník Marcel Gabriel a dále přispěli kytarista Rudy Horvat, klávesista Pavel Sotoniak nebo houslistka Eva Ludvík Kudrnová. Jednu písničku nazpíval Ivo Viktorin a ve sborech si zahalekaly Eva Štěrbová, Alžběta Jamborová, Jana Redlová a Romana Gajdošíková. Ukázky všech songů nabízejí stránky vydavatelství Indies, koupit si cédéčko můžete i v našem shopu.


Becky G - Esquemas
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop

 Becky G - Esquemas
Americká zpěvačka s mexickými kořeny Rebbeca Marie Gomez, kterou známe pod jménem Becky G, se vrací po třech letech se svojí druhou řadovkou "Esquemas". Pro nástupce debutu "Mala Santa" přichystala celkem čtrnáct kousků, jež produkoval tým v čele s hudebníky jako Kuinvi, Supa Dups, Skylar Mones nebo KBeazy. Vzhledem k relativně méně známým jménům nikoho nepřekvapí, že jsou hodně orientované směrem k latino popu. Jak zjistíte i na jejím YouTube, přímo za mikrofonem ji doplnili El Alfa, Karol G, Elena Rose, Guaynaa a Natti Natasha.


Van Morrison - What's It Gonna Take?
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues / folk

Van Morrison - What's It Gonna Take?
Album "What's It Gonna Take?" je pokračováním loňského dvojdiskového počinu "Latest Record Project, Vol. 1" irského písničkáře Vana Morrisona a je dalším důkazem bohaté tvůrčí etapy, kterou tento umělec v současnosti prochází. Novinková kolekce, která je již jeho čtyřicátá třetí v pořadí, obsahuje patnáct nových kusů, které odrážejí autorovu neúnavnou snahu nahrávat a hrát živě před publikem. Deska vznikala hned v šesti studiích a jako hlavní upoutávka byla vybrána neklidná soulová skladba "Pretending". I ta je kdispozici na YouTube.


Tip týdne

Sasha Alex Sloan - I Blame The World
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

 Sasha Alex Sloan - I Blame The World
I přes to, že americká hudebnice, skladatelka a zpěvačka Sasha Alex Sloan od vydání debutu "Only Child" trochu utlumila tvorbu hudby pro jiné hudebníky, nadále její songy naleznete na posledních deskách Katy Perry, Kiiary, JoJo nebo Illenium. Nyní si můžeme poslechnout její sólovku "I Blame The World", pro kterou si zřejmě šetřila to nej. Jedenáct songů natočila v poměrně úzkém kruhu kolegů, kterými byli King Henry, Stuart Price, Chad Chopelin, Mike Elizondo a Taylor Wilzbach. Proč nás její pop lehce říznutý indie, elektronikou a rockem tolik zaujal, zjistíte na YouTube.


Bear's Den - Blue Hours
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk-rock

Bear’s Den - Blue Hours
Folk-rockové duo Bear's Den, složené ze skladatele Andrewa Davieho a multiinstrumentalisty Kevina Jonese, se na novince "Blue Hours" spojilo s producentem Ianem Grimblem. Vzniklo tak jejich dosud nejosobnější album. Témata zahrnují jak sebereflexi, tak otázky duševního zdraví, s nímž měli oba v posledních letech potíže. Davie o významu názvu nahrávky říká: "Jde o druh imaginárního prostoru, do kterého se dostanete v noci, místo, kde zpracováváte složité věci nebo kde se snažíte na všechno přijít." Titulní skladbu v podobě klipu a další ukázky si můžete pustit na YouTube profilu dvojice.


Mandy Moore - In Real Life
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop / soft rock / dream pop

 Mandy Moore - In Real Life
Mandy Moore v minulém roce dokončila natáčení seriálu "This Is Us", a tak jí zbyl čas na nové album. Díky tomu její fanoušci nemuseli čekat na "In Real Life" jedenáct let jako v případě předchůdce "Silver Linning", ale stačily pouze dva roky. Není tedy divu, že v případě jedenácti songů pokračuje v podstatě se stejným týmem, jehož základem byli pochopitelně její dlouholetý spolupracovník a producent Mike Viola a manžel Taylor Goldsmith z kapely Dawes. K nim ovšem nově přibyli Matthew Koma, Sam Farrar nebo Madison Love. Jak se to podepsalo na atmosféře a stylu její hudby, zjistíte na jejím YouTube profilu, cédéčko i vinyl pořídíte v našem shopu.


Lyle Lovett - 12th Of June
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop / americana

 Lyle Lovett - 12th Of June
Dlouhých deset let od alba "Release Me" museli fanoušci amerického muzikanta a herce Lylea Lovetta čekat na jeho nový počin. Nyní je konečně tu, dostal jméno "12th Of June" a nabídne celkem jedenáct skladeb, které jsou opět zvláštní kombinací western swingu, tradičního popu, americany, country a folku. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že je poskládal z vlastních kusů a také z položek Great American Songbooku, jejichž autory jsou třeba Nat King Cole, Horace Silver nebo Dave Frishberg. Ve studiu ho navíc doplnili špičkoví muzikanti, jako třeba kontrabasista Viktor Krauss, houslista Stuart Duncan, mandolinista Sam Bush, saxofonista Mace Hibbard, trombonista Charles Rose a také producent Chuck Ainlay, známý ze spolupráce s Markem Knopflerem a jeho Dire Straits. První ukázky sdílí autor na svém YouTube profilu.


Tank And The Bangas - Red Balloon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul / hiphop / rock

 Tank And The Bangas - Red Balloon
Dva roky po své nominaci na Grammy v kategorii objev roku se vrací formace Tank And The Bangas s novou deskou a zároveň pokračováním své balkónové série. Po zelené je tu červená a s ní celkem patnáct písniček, v nichž kvartet doplnilo hned několik velmi známých hostů. Po jejich bok se zařadili například Wayne Brady, The Ton3s, BIAKO, Blvk, Jeff Gitty, Lalah Hathaway, Big Freedia, Trombone Shorty a spolupráci z "Djesse Vol. 3" jim oplatil Jacob Collier. Vydáním díla žije jejich YouTube.


Mallrat - Butterfly Blue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electronica / rap

 Mallrat - Butterfly Blue
Australská zpěvačka a rapperka Grace Kathleen Elizabeth Shaw aka Mallrat působí na hudební scéně od roku 2015 a za tu dobu stihla nahrát tři EP, několik platinových singlů a posbírat nominace na různé hudební ceny včetně dvou ARIA Awards. Nyní se tedy propracovala k debutu s jedenáctkou tracků, na nichž se podíleli mimo jiné Wrabel, Tommy English, Alice Ivy, Styalz Fuego a coby host Azealia Banks. Jak vás zaujme její mix elektroniky, indie popu a rapu, který je k poslechu na zpěvaččině YouTube kanálu, nám napište do komentářů.


V krátkosti

  • Ethel Cain - Preacher’s Daughter
    Americká písničkářka, oblíbená mimo jiné v redakci Pitchforku, po třech ípíčkách konečně vydává albovou prvotinu. (YouTube)

  • The Rolling Stones - Live At The El Mocambo
    Nezapomenutelná událost v neuvěřitelné šedesátileté historii legendární kapely je nyní k dispozici poprvé v plném rozsahu a představuje první oficiální vystoupení dvou slavných tajných koncertů skupiny v torontském klubu s kapacitou 300 míst z března 1977. (YouTube)

  • Max Creeps - Nein
    Tajemná protopunková banda se po nejkratším splitu na světě reformuje a vydává své vůbec první album. Malá nápověda: Duff McKagan. ( YouTube)

  • Post Animal - Love Gibberish
    S svým třetím albem se hlásí američtí psychedeličtí rockeři. (YouTube)

  • Blaze Bayley - Blood And Belief
    V reedici a poprvé na vinylu vychází třetí sólové album někdejšího hlasu Iron Maiden. (YouTube)

  • Luke Steele - Listen To The Water
    Australský hudebník, člen alternativně rockové formace The Sleepy Jackson a polovina electropopového dua Empire Of The Sun, se rozhodl zkusit také sólovou dráhu. Ve čtrnácti písni se ovšem pohybuje spíše na pomezí indie popu, folku a elektroniky. (YouTube)

  • Kevin Morby - This Is A Photograph
    Americký indierockový muzikant a někdejší člen Woods a The Babies se vrací po dvou letech od alba "Sundowner". Kolekci dvanácti songů s ním nahrával Sam Cohen z Apollo Sunshine a Yellowbirds a dále fůra dalších hudebníků. (bandcamp)

  • Mary Halvorson - Amaryllis & Belladonna
    Hned dvě alba v jeden den vydala americká avant-jazzová hudebnice z Massachusetts. Obě mají velmi blízko k vážné hudbě, takže nepřekvapí, že jedno nahrála společně s Mivos Quartet a to druhé v sextetu s Patricií Brennan, Nickem Dunstonem, Thomasem Fujiwarou, Jacobem Garchickem a Adamem O'Farrilem. (web).

  • Steve Forbert - Moving Through America
    Někdejší americký popový písničkář už nějaký čas inklinuje spíše k folku, americaně a pop-rocku. Dokazuje to i v jedenácti nových písničkách. (bandcamp)

  • Dony & Davee - Night Ride
    Celkem dvanáct tracků si pro své fanoušky připravilo české duo, které kombinuje rap s dalšími moderními žánry od popu přes taneční hudbu až po rock. (YouTube)

  • Ayokay - Digital Dreamscape
    Celkem třináct songů a hosty jako Stay Over, Nightly, slenderbodies a Quinn XCII přichystal pro svoji třetí desku americký producent a DJ Alex O'Neill. (YouTube)

  • Delbert McClinton - Outdated Emotion
    I ve svých jednaosmdesáti letech blues-rockový hudebník na důchod nemyslí - nahrál nové album včetně coververzí písní Hanka Williamse, Jimmy Reeda, Lloyda Price, Raye Charlese nebo třeba "Long Tall Sally". (web).

  • Oded Tzur - Isabela
    Americký jazzový tenor saxofonista a s ním klavírista Nitai Hershkovits, kontrabasista Petros Klampanis a bubeník Jonathan Blake. (ECM)

  • Misery Index - Complete Control
    Deathmetalová formace z Baltimoru má pro své fanoušky novou devítiskladbovou desku plnou nadupaných songů s pořádně vydatnými riffy. (YouTube)

  • Leikeli47 - Shape Up
    Rap, r'n'b a pop spojuje americká hudebnice a zpěvačka už na své třetí řadovce. V jedné ze čtrnácti písní se k ní připojila Miss J Alexander. (YouTube)

  • Findlay - The Last Of The 20th Century Girls
    Debut anglické kytaristky a zpěvačky, která kombinuje indie rock s lehkou alternativou. (bandcamp)

  • The Bros. Landreth - Come Morning
    Nová deska kanadské formace mixující alternativní country a indie folk. (bandcamp).

  • Pkew Pkew Pkew - Open Bar
    Kanadská punk-rocková formace opět po třech letech s novým materiálem. (bandcamp)

  • Jungle Rot - A Call To Arms
    Jedenáctá studiovka deathmetalové sebranky z Ameriky. (YouTube)

  • Chris Bathgate - The Significance Of Peaches
    Americký indiefolkový písničkář srovnávaný se Sufjanem Stevensem či Iron & Wine. (bandcamp)

  • May Erlewine - Tiny Beautiful Things
    Deset novinek americké blues-folkové písničkářky. (YouTube)

  • Pulley - The Golden Life
    Novinka z dílny rakouské melodické punkové bandy. (YouTube)

  • State Champs - Kings Of The New Age
    Oblíbená pop-punková formace a jejích jedenáct čerstvých kousků. Se čtyřmi hosty v čele s Benem Barlowem nebo Mitchellem Tenpennym mají našlápnuto na jedno z nejlepších alb své diskografie. (YouTube)


    Dále vychází:

    3Lh - Silver Dream Road
    Aara - Melmoth The Wanderer
    Album Club - Album Club
    Alia - Io So Come Sei Riuscito A Vivere Senza Gli Altri
    Amyl & The Sniffers - Comfort To Me (Expanded Edition)
    Ante-Inferno - Antediluvian Dreamscapes
    Atrophy - Socialized Hate / Violent By Nature
    Ayokay - Digital Dreamscape
    Big Deal - First Bite
    Blac Youngsta - 4Life
    Blaze Bayley - Blood And Belief
    Bridear - Aegis Of Athena
    Cage Fight - Cage Fight
    Cam Maclean - Secret Verses
    Cartilage - The Deader The Better
    Cavernlight - As I Cast Ruin Upon The Lens That Reveals My Every Flaw
    Cyphonism - Cosmic Voidance
    David Knudson (Of Minus The Bear) - The Only Thing You Have To Change Is Everything
    Demiricious - Iii: Chaotic Lethal
    Dorsal Fins - Star Of The Show
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Falling Into Infinity Demos, 1996
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Number Of The Beast
    Ecstatic Vision - Elusive Mojo
    Eucalyptus - Moves
    Famyne - The Ground Below
    Fredrik Saroea (Of Datarock) With Bit20 Ensemble - Rona Diaries: The Chamber Versions Live At Greig Hall, Bergen
    Frost* - Day And Age
    Gentle Heat - Sheer
    Gentle Sinners - These Actions Cannot Be Undone [Arab Strap’S Aidan Moffat & The Twilight Sad’S James Graham Project]
    Giant Walker - All In Good Time
    Graham Bonnet Band - Day Out In Nowhere
    Graveland / Commander Agares - Awakening Of The Storms
    Herbert Blomstedt - Brahms: Symphonies 3 & 4
    Heterochrome - From The Ashes
    Holland Belle - Bird Song
    Charlie Reed - Eddy
    Chris Bathgate - The Significance Of Peaches
    Christopher Lockett - At The Station
    Ilan Eshkeri - Space Station Earth
    Ivan Nahem - Crawling Through Grass
    Joel Jerome - Super Flower Blood Moon
    Johan Lenox - Wdywtbwygu?
    John Carpenter, Cody Carpenter, And Daniel Davies - Firestarter (soundtrack)
    Jungle Rot - A Call To Arms
    Junkyard Drive - Electric Love
    Kamara Thomas - Tularosa: An American Dreamtime
    King Youngblood - Big Thank
    Leo/need - Leo/need Sekai Album Vol.1
    Lil Eazzyy - Too Eazzyy
    Master Boot Record - Personal Computer
    Matt Dorrien - Blue Pastoral
    Max Creeps - Nein
    Misery Index - Complete Control
    Misery Index - Complete Control (Deluxe Edition)
    Mogli - Ravage
    Monophonics - Sage Motel
    Moon Tooth - Phototroph
    Nechochwen - Kanawha Black
    Obongjayar - Some Nights I Dream Of Doors
    Oded Tzur - Isabela
    Ot The Real And Statik Selektah - Maxed Out
    Perel - Jesus Was An Alien
    Post Animal - Love Gibberish
    Pulley - The Golden Life
    Quelle Chris - Deathfame
    Reona - Naked
    Rolling Stones - Live At The El Mocambo
    Různí - Euphoria Season 2 (soundtrack)
    Různí - PC Music Volume 3
    Rylr - Rylr
    Sam Gendel And Antonia Cytrynowicz - Live A Little
    Say Sue Me - The Last Thing Left
    Scitalis - Doomed Before Time
    Sister Ray - Communion
    Skills - Different Worlds
    Sloan Brothers - System Update
    Spencer Zahn - Pale Horizon
    St. Michael Front - Schuld & Sühne
    State Champs - Kings Of The New Age
    The Associates - Sulk (40Th Anniversary Edition)
    The Big Deal - First Bite
    The Muffs - Really Really Happy (Deluxe Edition)
    The Stereo - Thirteen
    They Hate Change - Finally, New
    Tray Wellington - Black Banjo
    Victor Mucho (Brian MacDonald Of Judah & The Lion) - Moonlight In Visby
    Visions Of Atlantis - Pirates
    Why Not - Why Not
    Woorms - Fatalismo
    Ye Vagabonds - Nine Waves
    Yves Jarvis - The Zug
    Zero Hour - Agenda 21

    Vychází na vinylu:
    Atrophy - Socialized Hate / Violent By Nature
    Bear’s Den - Blue Hours
    Blaze Bayley - Blood And Belief
    Cavernlight - As I Cast Ruin Upon The Lens That Reveals My Every Flaw
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Falling Into Infinity Demos, 1996
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Number Of The Beast
    Ecstatic Vision - Elusive Mojo
    Engineers - Engineers (Coloured)
    Eucalyptus - Moves
    Exhorder - The Law
    Findlay - The Last Of The 20th Century Girls
    Florence + The Machine - Dance Fever
    Guano Apes - Planet Of The Apes
    Chris Bathgate - The Significance Of Peaches
    Joel Jerome - Super Flower Blood Moon
    Junkyard Drive - Electric Love
    Keb'mo' - Good To Be...
    Luke Steele - Listen To The Water
    Lyle Lovett - 12Th Of June
    Mallrat - Butterfly Blue
    Mandy Moore - In Real Life
    Mary Halvorson - Amaryllis & Belladonna
    Matt Dorrien - Blue Pastoral
    Max Creeps (Duff McKagan) - Nein
    Misery Index - Complete Control
    Moderat - More D4Ta
    Molly Tuttle & Golden Highway - Crooked Tree
    Monophonics - Sage Motel
    Peter Lipa - Lipa Spieva Lasicu
    Pulley - The Golden Life
    Rolling Stones - Live At The El Mocambo
    Rosalia - Motomami (Coloured)
    Roxy Music - Country Life (2022 Reissue)
    Roxy Music - Stranded (2022 Reissue)
    Sam Gendel And Antonia Cytrynowicz - Live A Little
    Seahorses - Do It Yourself
    Sister Ray - Communion
    Slipknot - Iowa
    Spencer Zahn - Pale Horizon
    St. Michael Front - Schuld & Sühne
    Šanov 1 - Acid Mous
    Šanov 1 - Stejný Krysy Jako Kdysi
    Tank And The Bangas - Red Balloon
    The Black Keys - Dropout Boogie
    The Who - A Quick One
    The Who - My Generation
    They Hate Change - Finally, New
    Van Morrison - What's It Gonna Take?
    Visions Of Atlantis - Pirates
    Yves Jarvis - The Zug

    EP:
    Dylan Sinclair - No Longer In The Suburbs
    Fredatlast (Fredrik Wallin Of Little Dragon) - Banner Of A Lost Belief
    Nate Traveller - Born Erased
    Panic Is Perfect - Becoming Yourself
    Primitive Man - Insurmountable
    Raavi - It Grows On Trees
    Ruinas - Resurrekzión
    Sofía Valdés - In Bloom
    Teen Jesus And The Jean Teasers - Pretty Good For A Girl Band
    The Dreaded Laramie - Everything A Girl Could Ask
    Varg?™ - Lonestar Pandemonium
    Vonica - If You’Re New Here Dance
    Where’s My Bible - Circle

    Reedice:
    Atrophy - Socialized Hate / Violent By Nature
    Maserati - 37:29:34
    Maserati - The Language Of Cities
    Opeth - In Cauda Venenum (Extended Edition)

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Audio: The Black Keys se v coveru "I Forgot To Be Your Lover" noří do soulu (19.02.2024 09:49)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
    - Recenze: Album "Wall of Eyes" od The Smile je experimentální, kosmické, ... vlastně všechno, jen ne nudné (06.02.2024 08:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu